שאפו לאשר טוריאל על וידאו שהוא העלה בפייסבוק

liat1271

New member


 

3rd CYR

New member
תודה רבה!

שמחה לשמוע שהחשש של ג'ון היה לשווא ושלא התחילו למסות הטבות שכ"ל של דוקטורנטים.
בסך הכל, ההסבר הכי נהיר (והכי טוב דקה השקעה פר יחידת מידע) שקיבלתי על השינויים ואיך הם עתידים כנראה להשפיע עלי. תודה רבה על הוידיאו וגם על ההפניה אליו מהפורום.
 

John the Savage

New member
לפחות זה נפל בסופו של דבר

זה היה סעיף בהצעת החוק של בית הנבחרים שלא הגיע למרבה המזל להצעת החוק של הסנאט ובסופו של דבר גם לא נכנס להצעת החוק המאוחדת.

יש בשינוי המס הזה כל מיני שינויים ויש מרוויחים ומפסידים ... כרגע נראה שרוב האנשים ישלמו פחות, אם כי עבור הרוב (להוציא עשירים) זה לא יהיה שינוי משמעותי. אחת השאלות הפתוחות היא מה יקרה בטווח הרחוק. הקלות המס לעשירים הן קבועות, אבל הרבה מהקלות המס שנועדו לבעלי הכנסות בינוניות ונמוכות הן זמניות. ברגע שהתוקף שלהן יפוג, בהנחה שלא יאריכו אותם שוב, המיסוי על בעלי ההכנסות הנמוכות יותר יעלה.
 
השינוי הזה יפחית בצורה משמעותית את התרומות

כל הנון-פרופיט הולכים לסבול מאוד כי כולם יעשו את הסטנדרט דידקשיין ואז אין להם שום "הטבה" במס אם הם תורמים... הרבה אירגונים חשובים יעלמו מהמפה...
 

3rd CYR

New member


בדיוק חשבתי על זה אתמול בעודנו מוצפים במעטפות בקשה לתרומות לרגל סוף השנה והזדמנות אחרונה לתרומה בשנת המס, ומתארגנים לקראת הפנד-רייזר של הבית ספר (שכרוך באיסוף תרומות של חפצים ל silent auction )
&nbsp
אני מניחה שעכשיו אין טעם לעשות FSA?
&nbsp
אני גם מניחה שזה ישפיע על שוק הנדל"ן. השיקול של הדידקשן על ריבית לעומת העדר הטבת מס על שכירות היו שיקול מסוים בבחירה של אנשים מסוימים בין אם לקנות לעומת לשכור. אבל אני לא יודעת מה המשמעות ארוכת הטווח של זה.
&nbsp
 

ilanvag

New member
למה שזה ישפיע על הנדל"ן?

הבנתי שזה מקטין את ההכרה, למשכנתאות של עד 750K דולר, שזה משמעותית פחות ממה שהיה עד עכשיו, אבל לא מבטל לגמרי את הדידקשן.
&nbsp
מאחר וברוב הסטייטים, 750K דולר קונים המון (ואפילו בערים יוקרתיות באזור בוסטון אפשר להסתדר עם זה), אז למה שזה ישפיע על השיקול? אני מפספס פה משהו?
&nbsp
ולגבי ה-FSA, זה בדיוק כמו ששאל בוסטון גיא -- למה שזה בכלל ישפיע?
 

3rd CYR

New member
אשמח להבהרה

חשבתי שהנקודה היא שעבור רוב האנשים לא ישתלם יותר לעשות אייטמזד דדקשן, ולכן גם אם הוצאות על משכנתא עדיין יכולות להחשב לדידקשן, בפועל אנשים לא ישתמשו בזה?
&nbsp
לגבי רפואי, נכון, זה אמור להיות הפוך -- FSA עכשיו אמור להשתלם עוד יותר ממקודם, נכון? כי עכשיו אם האייטמזיד לא משתלם אז FSA היא הדרך היחידה לקבל הטבת מס להוצאות רפואיות, נכון?
 

ilanvag

New member
אני ממש לא מבין גדול, אבל זה מה שאני חושב:

בכל שנה, בסוף השנה, אפשר יהיה לבצע חישוב האם כדאי להשתמש בסטנדרט דידקשן, או לעשות אייטמייז דידקשן. אם האייטמייזד יותר טוב בצורה משמעותית, אזי יהיה עדיין שווה להשתמש בזה. אם הם בערך אותו דבר, או שהסטנדרט יותר טוב, אז ישתמשו בו.
&nbsp
והחישוב הזה (ההשוואה הזו) אמורה לכלול את כל האייטמייזד הפוטנציאליים, כולל נדל"ן, הוצאות רפואיות, ושאר שדים ורוחות.
&nbsp
ככה אני מבין את הנושא.
&nbsp
מישהו מבין מספיק בשביל לומר לי אם זה נכון או שאני לא מבין? בוסטון גיא? מישהו אחר?
 

3rd CYR

New member
נו, זה גם איך שאני הבנתי

בדיוק כמו שעכשיו בכל סוף שנה אתה מחליט אם שווה לעשות אייטמייזד או לא, אלא שעם הגדלת הסטנדרט דידקשן (ועם קיצוץ הדברים שנחשבים לאייטמזייד) פחות אנשים ינצלו את האייטמזד. לכן, זה שיש הטבה על בעלות על נכס כבר לא רלוונטית כי לא תנצל את ההטבה הזו ולכן בשקלול של לקנות/להשכיר הטבת מס כבר לא תהיה שיקול.
 

ilanvag

New member
אהה, הבנתי. יש בזה משהו, צודקת


יהיה שווה לנצל את האייטמייזד רק אם ההוצאות (המוכרות) הן מאוד גדולות, ועוברות בהרבה את הסטנדרט -- מה שכנראה יהיה לא רלבנטי עבור רוב *האמריקנים*.
&nbsp
מצד שני, המשפחה הישראלית הממוצעת בארה"ב היא ממש לא דומה לממוצע האמריקני -- מגורים בערים יקרות יחסית, מקצועות יחסית יוקרתיים עם משכורות גבוהות בהרבה מהממוצע האמריקני, בתים שעולים הרבה יחסית, וכדומה... ולכן אני תוהה אם "הממוצע" שעליו דיבר טראמפ, שלרוב האמריקנים ישתלם להגיש סטנדרט ולא אייטמייזד, יהיה רלבנטי גם למשפחה הישראלית "הממוצעת"...
 

3rd CYR

New member
אין לך אמדן כבר עכשיו?

אם הסטנדרט הקבוע הוא 24K (כמדומני, ממה שאני זוכרת בוידיאו), אז אתה יכול לראות אם בשנים האחרונות האייטמיזד שלך עברו את הסף הזה. אם בעבר הקרוב *לא* עברת אותו ובהנחה שכל שאר המשתנים די קבועים, אז כנראה גם תמשיך לא להגיע לסף הזה (כי הרשימה של האייטמייזד רק קוצצה). לא?
אני מניחה שאם כן היו לך הוצאות מוכרות בסדר הגודל הזה בעבר, רק אז יש סיבה לבדוק לעומק האם תמשיך להגיע לסף הזה גם על סמך המפרט העדכני של אייטמייזד מוכרים.

אני לא יודעת עד כמה אנחנו ממוצעים, אבל אנחנו בהחלט לא מתקרבים להטבות בסדר הגודל הזה. לכן אני מניחה שהסטנדרט דידקשן החדש יטיב איתנו למרות שאנחנו גרים בקליפורניה (עם מס סטייט גבוה ונדל"ן יקר יחסית).
 

Boston Guy

New member
זה מוריד את הכדאיות של קניית בית

750K$ היום לא "קונים המון" ב"ערים יוקרתיות באזור בוסטון". הם קונים בקושי דירה של שני חדרי שינה בעיירה שלי (למען האמת - אפילו את זה לא), או איזה STARTER HOME צנוע בן 60-70 שנה או יותר בעיירה שבה אתה גר כרגע או בעיירות שבהן אתה מסתכל. ודי סביר שבבית כזה שתקנה יהיה צריך לשפוך עוד 100K$ כמו כלום בשיפוצים לפני שניתן יהיה לחיות שם כמו בן אדם.

בקניית בית צריך לחשוב על התשלום הראשוני - או במונחים אמרעיקאיים "מאיפה מגרדים את הדאון פיימנט",
ועל העלות החדשית \ שנתית - החזר משכנתא, מס רכוש וכיוצ"ב.
המגבלה על כמה אתה יכול ללוות מוכתבת, מבחינת המלווה, על ידי "כמה אתה יכול להחזיר כל חודש" (הכנסתך וההוצאות האחרות שיש לך).

עד היום, אפשר היה לעשות DEDUCTION ממס הכנסה הפדראלי של כל הריבית על המשכנתא ששילמת בשנה, של כל מס ההכנסה של ה STATE ששילמת בשנה ושל כל ה REAL ESTATE TAX והמיסים המקומיים ששילמת בשנה.

עכשיו הכללים השתנו, והזיכוי על (מס הכנסה מקומי + מס REAL ESTATE + מיסים מקומיים אחרים) מוגבל לסכום כולל של 10,000$.
ומשכנתא מוכרת עד גובה 750,000$.

אז בוא נסתכל קצת במספרים, ב"גרוסו מודו".
במדינה שבה אתה גר, משלמים 6.2% מס הכנסה של המדינה.
כלומר, אם מסתכלים על זה בצורה פשוטה ובלי לרדת לפרטים, משפחה שמרוויחה 100,000$ לשנה תשלם 6,200$ מס הכנסה ל STATE.
משםפחה שמרוויחה 200,000$ לשנה - תשלם 12,400$ מס הכנסה ל STATE.

אם ניקח עיירה מסויימת באזור בוסטון שהשם שלה מזכיר מילה נרדפת בעברית ל"משתומם":
ה TAX RATE על נדל"ן מגורים שם לשנה הוא 12$על כל 1000$ ערך בית.
כלומר - בית ששווה חצי מליון דולר משלם 6,000$ לשנה REAL ESTATE TAX לעירייה..
בית שעולה מליון דולר - משלם 12,000$ לשנה מס לעירייה.

וכמובן שיש עוד מיסים מקומיים (למשל ה EXCISE TAX על רכב).

אז משפחה שמרוויחה 100,000$ בשנה וגרה בעיירה "משתומם" בבית ששווה חצי מליון דולר משלמת (מס הכנסה מקומי + מס REAL ESTATE + מיסים מקומיים אחרים) בסך כולל של יותר מ 12,500. פעם אפשר היה לעשות ITEMIZED DEDUCTION על כל הסכום הזה - ומשבוע הבא ניתן יהיה לקבל רק עד תקרה של 10,000$. אז המשפחה הזו "מפסידה" DEDUCTION של 2,500$.

משפחה שמרוויחה 200,000$ לשנה וגרה בבית ששוה מליון דולר מוציאה על (מס הכנסה מקומי + מס REAL ESTATE + מיסים מקומיים אחרים) משהו כמו 25,000$. עד היום הם יכלו לעשות ITEMIZED DEDUCTION של כל הסכום - אבל משבוע הבא הם מפסידים DEDUCTION של כ 15,000$...

בנוסף המשפחה העשירה יותר מן הסתם לקחה משכנתא גדולה יותר - ויש מצב שהיא מפסידה DEDUCTION גם על חלק מהריבית של המשכנתא שלה...

וזה עוד "דפיקה קטנה".
מי שבאמת נדפק אלו אנשים שחיים במדינות שבהן מס ההכנסה המדינתי הוא יותר בכיוון ה 10% ומעלה (מי אמר קליפורנייה ולא קיבל?), אנשים שחיים במקומות שבהם ה REAL ESTATE TAX גבוה בצורה משמעותית ממה שאנחנו משלמים ב MA (חברים שלי שחיים בעיירות של NASSAU COUNTY בלונג איילנד משלמים 20K$, 30K$ ויותר על בתים לא יותר גדולים משלי...).

וכמובן - הריבית של המשכנתאות זוחלת למעלה בשנה האחרונה... מה שדופק את מי שצריך לקחת משכנתא גדולה כדי לקנות בית באזור נדל"ן יקר.
 

iris mom of two

New member
המחירים בברוקליין

מדהימים אותי כל פעם מחדש. ומזכירים לי כמה טוב לפחות קצת רחוק
 

ilanvag

New member
הבנתי, תודה


והרגת אותי עם עיירת "משתומם" -- לקח לי כמה שניות טובות להבין במה מדובר...
 

John the Savage

New member
וואו, זול בבוסטון

בסן פרנסיסקו סכום כזה היה מאפשר לך לקנות אולי סככה לאופניים. ואפילו באוקלנד בית קרקע בגודל סביר ובשכונה טובה עולה קרוב יותר למיליון דולר.
 

KallaGLP

New member
רק שאצלנו נהוג לומר

שבסכום הזה אפשר אולי לקנות מלונה לכלב שלנו (הוא ממש גדול, אם זה מנחם).
 

iris mom of two

New member
ואם תתרחק קצת יותר

חצי שעה מבוסטון אפשר בחצי מליון להשיג בית סביר ביותר. בעיירות עם חינוך סביר פלוס, למשל ווסטבורו שמספר 13 ברשימה של בוסטון למעלה.
 
למעלה