שבועיים אחרי תובנות ושאלות

עדי1751

New member
מזל טוב! בשעה טובה עברתי אתמול ב"ה את הניתוח!

הבלתי יאומן קרה וב"ה אני אחרי. הסתיימו כ3 שעות של בדיקות מחשבות וספקות.
תודה מיוחדת לאופירה,קובי,איילה,רומי טליוגם ראובן שתמיד ענו בסבלנות. בלעדיהם-הייתי ממשיכה להתלבט עוד שנים.
ובראש ובראשונה תודה לבורא עולם שנתן לי הכח לעבור את זה

עדי1751

New member
לאופירה ולמומחים-מעוניינת בתפריט שבת

לשבת הראשונה-6 ימים אחרי במתכונת שולחן שבת דתי
תחליפים לקישקע ,צולנט וקוגל

עדי1751

New member
שבוע אחרי-תובנות ושאלות

הערב בשעה זו-שבוע בדיוק אחרי. מרגישה ב"ה בסדר גמור ביום ו הוצאתי את התפרים. ירידה של 6 ק"ג.
שאלותיי:
1. 3- 4 כפיות ואני מרגישה מלאה-איך זה יתכן אם הטבעת פתוחה? ואם אקח עוד כפית אני מרגישה שהקיבה עומדת להתפוצץ ממש.
2. האם אפשר כבר מחר לגוון עם קציצה מבושלת רכה? הכלכלה הרכה כבר יצאה מהאזניים...
3. האם קוביית שוקולד בלי סוכר היא לעניין או שחבל?
יכול להיות שאבינח התבלבל ועשה שרוול?

עדי1751

New member
הקאה ראשונה-זוועה

היום -10 ימים אחר הניתוח אכלתי חתיכת דג קרפיון לא קשה כלל. אחרי 4 ביסים הרגשתי גיהנם עלי אדמות כאילו הקיבה נקרעת או מתפוצצת. צעקות הכאב החרידו את בני הבית.
רק לאחר 10 דקות סבל הצלחתי להקיא את הביסים. מי יכול לספק הסבר לתופעה הנוראה הזו? איך אפשר למנוע אותה?
אציין שאכלתי אותה(תרתי משמע) בביסים רגילים כמו בימים הטובים...

עדי1751

New member
שבת שניה-שבועיים אחרי

האם מותר כבר כזית חלה? מה מותר ומומלץ לאכול?

בשעה טובה!!

מאחלת לך שתשכילי לדעת להתנהג על פי הכללים, כפי שחקרת את הנושא לפני הניתוח, אין לי ספק שתישמעי לכללי האכילה הנכונים, תרדי במשקל ותצליחי!
איך עברה לך ההרדמה וההתעוררות?

קוביd1

New member
אפשר לעבור לכלכלה רכה

פירה תפוחי אדמה, מוצרי חלב, ירקות מבושלים מעוכים, דייסות חלב (סולת / קורנפלור / קוואקר / אורז), מרקים טחונים, ממרחים: חומוס / טחינה / אבוקדו / טונה, ממרח ביצה קשה מעוכה עם שמן או מיונז, ירקות חיים מקולפים, פתית או פריכיות, פסטה ואורז מבושלים רך מאוד ומעוכים
בטח שתמצאי משהו לאכול בשבת מכל הדברים שמותרים.

קובי

ריקי ח5

New member
היי עדי כל הכבוד על ההחלטה של הניתוח

1.גם אני לא יכולתי לאכול יותר ממך וזה לדעתי כי הכל נפוח ולוחץ על הקיבה ואי אפשר לאכול יותר בהמשך זה יסתדר 2.אל תנסי אפילו לחשוב על זה תלכי לאט לאט לפי הסדר שאמרו לך לא שווה להתחכם שלא תזוז לך הטבעת! 3. לא כדאי כרגע (לדעתי)אין סיכוי שהוא טעה בניתוח הרי הוא שר הטבעות.חחחח מאחלת לך בהצלחה בהמשך הדרך!!!

קוביd1

New member
הקאה ראשונה

זה מה שנקרא דמי לימוד ,קרה ויקרה בעתיד ,עד שתלמדי מה עובר ומה לא עובר ,לא נעים לא נורא.
גם אצלי דג קרפיון גפילטע פיש יורד בקושי .
לא להתרגש......

קובי

אופירA

New member
מנהל
בשבוע השלישי אסור לאכול לחם ושום דבר מלבד

כלכלה רכה + קציצות דג ובשר.
כלכלה רכה זה לא מאכלים רכים אלא מה שכתוב תחת הכותרת "כלכלה רכה".

עדי1751

New member
אופירה ( ומומחים אחרים כאן) האם יש תפריט

שבת מסורתי לשבת זו? האם גריסים ושעועית מהחמין הם גם כלכלה רככה?

אופירA

New member
מנהל
קטניות וגריסים אינם כלכלה רכה

והחמין אינו מתאים לשלב זה.

טליוגם

New member
עדי אל תמהרי ! תני לטבעת

להתמקם,ולמקום להחלים! את אחרי ניתוח!!! לא יקרה כלום אם תוותרי על המאכלים המסורתיים בינתיים זה אגב עוזר לתת מודע להתאפק ...התקופה שאסור בה היא התקופה המחנכת:) מותר לשאול בת כמה את? והאם בעלך/המשפחה תומכים בתהליך? זה מאוד חשוב בעיקר מול הקושי שלך לשבת בשולחן ולא לאכול מהכל:)

אופירA

New member
מנהל

טליוגם

New member
לאט לאט תלמדי את הגוף שלך

בימתיים לא להלחץ :) וחשוב לנסות לאכול מהכל אבל ביסים קטנים וללעוס היטב!! רגועה ולא לדבר באמצע הלעיסה כך לא תברח לך חתיכה לא טחונה היטב:) תדאגי תמיד שהאוכל לא יהיה רותח כי גם אז אנחנו ממהרות לבלוע :) התנסויות מהנות,בסופו של דבר יצאת לדרך חווייתית,תהני מהדרך! אל תפחדי ממנה:)

אופירA

New member
מנהל
תני לי להבין - אכלת דג מבושל או קציצת דג?

10 ימים אחרי הניתוח, את בשבוע השלישי (אם מקצרים את השבועות לפי המותר). בשבוע השלישי אוכלים כלכלה רכה ומוסיפים קציצות דג ובשר.
קציצת קרפיון מותר לאכול.
דג לא טחון אסור לאכול.

אם אכלת דג לא טחון - יש לך את כל הסיבות למה שקרה, והמניעה היא פשוטה ביותר: לציית לכללי התזונה לאחר ניתוח!!!!!!!!!
אם אכלת קציצת דג לפי ההוראות, את צריכה לפרט יותר מה קרה, מה אכלת עד כה בכלכלה הרכה, מה הכוונה "אכלתי כמו בימים הטובים"?

ובכלל, מהם הימים הטובים? הימים של לפני הניתוח? היה לך טוב בהם? אז למה עשית ניתוח?
אל תשכחי שקשה לי מאוד לעזור לך, כשאת לאורך כל הזמן לא נותנת פרטים על עצמך, לא גיל, לא משקל, לא גובה, לא מצב משפחתי, לא סיבות להשמנה, לא היסטוריה של השמנה, לא תיארת כלל איך הרגשת בשבוע הראשון ובשבוע השני, ולא סיפרת מה אכלת עד כה, ואם שמרת על הכללים ובמה לא שמרת עליהם.

בעיקרון ובאופן כללי, בטבעת צריך להקפיד על החוקים של המניעה לאורך כל הדרך (לא להקיא, לא לסגור ולפתוח לפי הכללים של האבינוחיה, לא לאכול מהר, לא לשתות יחד עם האוכל בבת אחת, ללמוד היטב את הגוף שלך ולשאול כל שאלה לפני ולא אחרי שכבר יש בעיה).
כל אימת שעוברים על כללי המניעה של הצרות - יש סיכון שייקרו צרות. הצרה היא, שהצרות בטבעת הן מאוד לא נעימות. מאוד מאוד לא.

עדי1751

New member
אכלתי

כמה חתיכות מבושלות של חלב דגים (אם את יודעת מה זה-הוא מתבשל עם הדגים) אחרי הביס השלישי או הרביעי הרגשתי כאילו הקיבה נקרעת. אין לי ב"ה נסיון בהקאות ולקח הרבה זמן עד שהחתיכות יצאו
0

למעלה