שבועיים אחרי תובנות ושאלות

אופירA

New member
מנהל
אני לא יודעת מה זה. אני לא יודעת כמה זה

ולא יודעת מה התשובות לשאר השאלות ששאלתי אותך.

אני יודעת שמותר לך כלכלה רכה + קציצות של דג טחון ובשר טחון.
כלכלה רכה זה רק מה שרשום תחת הכותרת "כלכלה רכה" ולא כל מאכל רך.

עד כמה שאני מבינה נכון, חלב הדגים הזה הוא רך כמו חביתה. אז הוא אסור כמו שחביתה אסורה.
מותר רק כלכלה רכה.

לא יודעת יותר מזה. קשה לי לדעת כשאין לי תשובות לכל השאלות.

אופירA

New member
מנהל
גם לא ברור לי

איפה בדיוק כאב, ולמה לא הצלחת להקיא 10 דקות?
ומה כמות הדג שנאכלה.

רומי 912

New member
עדי, נראה לי שאכלת מוקדם מדי דג כלשהו שגרם לך להקיא.
10 ימים אחרי הניתוח, אני זוכרת את עצמי (טבעת) אוכלת דברים מאד רכים.
יום אחד נסענו אני ובעלי ליום כיף לירושלים והגענו לשוק מחנה יהודה.
שם יש מסעדות משגעות, שמבשלים על פתיליות.
בעלי לא היה מוכן לשבת לאכול, כשאני לא מסוגלת, אך הכרחתי אותו כי ידעתי שהוא מאד מאד אוהב את המאכלים של מחנה יהודה.
ואני - את יודעת מה אכלתי שם? צנצנת גרבר לתינוקות שהבאתי מהבית. לא לקחתי שום סיכון וגם לא הייתי רעבה.
הייתי מאד גאה בעצמי שישבתי במסעדה בשוק מחנה יהודה ולא התפתתי ואכלתי צנצנת גרבר.
בקיצור בחודש הראשון יצא לי להיות גם באירועים כמו חתונות, באולמות, ושם אכלתי רק מרק הרבה מרק, כל הזמן לקחתי מרק למשך כל האירוע,
היום אני אוכלת בהגבלה, לא כל דבר, לועסת לאט לאט, ממשיכה עם הרבה הרבה מרקים, מחיות (כמו פירה) יוגרטים הרבה פשטידות ומדי פעם שוקולד.
את עם הזמן תלמדי מה טוב בשבילך לאכול ומה למחוק מהלקסיקון.

אופירA

New member
מנהל
7 ימים אחרי - מחר היום השמיני

רק מהיום העשירי אנו מסוגלים לעבור לתפריט השבוע השלישי (בתנאי שמרגישים טוב), שהוא כלכלה רכה + קציצות מבשר ומדג.

שבוע אחרי ניתוח שבו נתנו מהלומה קשה לקיבה, שריר הקיבה עדיין בצקתי, וגם עובד קשה מאוד לנסות לדחות את הגוף הזר שהונחת עליו. ולכן את מרגישה מלאה. זו אחת הסיבות מדוע אנו לא מקצרים יותר ממה שקיצרו עבורנו הדיאטניות את תפריט השבועות הראשונים.

ביום החמישי עברת לתפריט השבוע השני. רק ביום העשירי מינימום תוכלי לעבור לתפריט השבוע השלישי.
את יכולה לגוון לך את תפריט הכלכלה הרכה.
אפשר לבשל דייסות אורז, אפשר פסטה מבושלת רך מאוד מאוד, ולמעוך במזלג. מאוד טעים עם זה סלט ביצים.

אין שום בעיה עם קוביית שוקולד.

אבינוח לא התבלבל כי הניתוח מתוכנן, וגם זמן ההרדמה מתוכנן בהתאם.
חוץ מזה, אם סיכמתם על טבעת והוא עשה שרוול - הוא צפוי לתביעה אזרחית ופלילית, ואני בטוחה שלא כדאי לו. אולי כסף זה לא הבעיה, אבל מה הוא יעשה בכלא? לאן הוא יקפץ? הוא עלול למות מעודף אדרנלין, בלי לנתח כל היום.

טליוגם

New member
חביתה היא לא רכה :)

כל כך שמחה בשבילך שאת אחרי ומרגישה טוב! ב״ה!!!! את יכולה לאכול אבוקדו טחינה ביצה קשה מעוכה עם פירה :) גבינות רכות אני הייתי מערבבת גיל עם גבינה :)לשתות הרבה רוויון, מרקים עם ירקות מבושלים ממלא מרגיע ומחמם את הלב:) לשתות הרבה מים ולא לפחד מהכמויות המזעריות יחסית להרגל שלך זו היתה המטרה:) העיקר שאת אוכלת ושותה ולומדת להנות מכל ביס ולא מכל הצלחת:) ב ה צ ל ח ה !!!

אופירA

New member
מנהל
קוסקוס וחביתה אסור

בסלט ביצים אפשר לשים שמן או מיונז, וגם בצל מטוגן מעוך במזלג למחית. או שאר ירקות מבושלים. וכמובן תבלינים.

שמחה37

New member
איזה ניתוח?

בשרוול למיטב ידיעתי שישה ימים אחרי זה עדיין גבינות ומעדנים

בהצלחה

שמחה

אופירA

New member
מנהל
העתקתי מהמסר:

תפריט לשבת:
פשטידה רכה מותר לאחר שמעכת במזלג למחית.
מרק עוף עם כל הירקות המבושלים מותר, למעוך את הירקות למחית במזלג. בלי שום חתיכת עוף.
פירה תפוחי אדמה עם שומן
כל סוגי הירקות המבושלים, מעוכים במזלג.
דייסת או מחית אורז (לא אורז).
פריכיות אורז, פתית.
כל סוגי הסלטים - חומוס, טחינה, חצילים, גזר - כל מה שמירקות, ולא מבשר או דג.
כל סוגי הגבינות. דייסת קוואקר, דייסת קורנפלור, דייסת סולת.
בשבת אפשר לנסות גם ירקות חיים, כל ירק בנפרד.

כל מאכל שעדיין לא טעמת - לאכול אותו בנפרד ממאכלים אחרים, ולא ביחד באותו הביס. רוצים לדעת מה ההרגשה של כל מאכל בפני עצמו, אם הוא עובר או לא. למשל, יש אנשים שקשה להם גבינה לבנה, אבל קל להם קוטג. אם היו אוכלים את זה ביחד, לא היו יודעים.
גם הירקות - כל ירק בנפרד ילמד אותך מה עובר לך קל ומה קשה.

קבוצת מאכלים זו מותרת - אבל לא כדאי, ובטח שלא הרבה:
במבה אבל מעט כי זה מאוד שומני. גם שוקולד, גלידה, וכל הממתקים הנמסים.
שמנת דלת שומן, מעדנים כולל מעדנים עם קצפת, קורנפלקס מרוככים בחלב.

אופירA

New member
מנהל

יופי אני מאוד שמחה לשמוע!

אולי תכתבי לנו קצת על החוויה, כדי שמנותחים לעתיד יוכלו לקרוא? קצת מה היה התהליך מהרגע שהגעת, ההרדמה, ההתעוררות, התאוששות וכו'

אופירA

New member
מנהל
יש לי חיוך גדול גדול על השפתיים

את כבר בבית? יש כאבים רציניים? חולשה? רעב?
אני מאוד שמחה שחלק מהחששות כבר התבדו, ושאת בהחלט משדרת תחושה של שליטה על המצב!
ושכל התשובות אכן עזרו בסופו של דבר.

תמשיכי לעדכן, אנו רוצים לשמוע מה קורה (וזה גם יועיל למתלבטים אחרים שקוראים מאחורי הקלעים), ולהקל על כל עניין ועניין, ולהעניק לך מודעות מקסימלית לגבי המשימה שלקחת על עצמך, ושסוף כל סוף עברה בהצלחה
.

עדי1751

New member
בחסדי השם עבר ללא כאבים

חוץ מאי נוחות מינימלית באיזור התפרים . ב 7 בבקר השתחררתי וחזרתי לבד ברכבי הביתה ב 11 כבר יצאתי להליכה קצרה בפארק הלאומי.
הפחד הגדול היה ב"ה מוגזם

רומי 912

New member
מזל טוב, אני מקוה שעברת קל את הניתוח ושמחה בשבילך. תספרי לנו מה קורה איתך. רומי

למעלה