שבוע האלבום- With The Beatles

Another Girl

New member
שבוע האלבום- With The Beatles../images/Emo15.gif

ועוברים לשבוע השני במסגרת שבוע האלבום,והפעם עם האלבום השני במספר, והוא With The Beatles. באלבום זה, שיצא ב-1963, ממשיכים חברינו את שהתחילו והם יוצרים שירים פופיים וקלים כנוצה, לצד בלדות רומנטיות ובעיקר חומר לא מקורי. (לפי דעתי כאן פול מתחיל לעבוד חזק על ג'ון להשתמש עוד ועוד בחומרים מקוריים,כפי שנראה יותר בהדגשה באלבום הבא,A Hard Day's Night) בין השירים היותר ידועים כאן אפשר למצוא את All my loving,I wanna be your man ו-Till there was you(לא מקורי אף הוא). מישה רוצה לתת ביקורת יותר מורחבת? ומה דעתכם על האלבום?

ביקורת חלקית

האלבום with the beatles הוא הדיסק השני של הביטלס, והוא יצא בבריטניה ב-22.11.63. חלק גדול יחסית מהשירים בדיסק כבר היו שלהם, אבל עדיין הרבה מהשירים היו גרסאות כיסוי לשירים של כותבים אחרים. השירים החשובים: all my loving- שיר של מקרטני ולנון, השיר האהוב עליי בדיסק. מסופר בו על עזיבת המחבר ואיך שהוא ימשיך לשמור על קשר. don't bother me- השיר הראשון של ג'ורג' הריסון. till there was you- שיר יפה מאד (אבל לא שלהם). hold me tight-you really got a hold on me- שני השירים הראשונים של הביטלס שמתקשרים אחד עם השני (כמו sgt. pepper's lonely hearts club band- with a little help from my friends), לא ממש מתקשרים אבל לפי דעתי הם קשורים (ואם לדעתכם לא- תגיבו). money- השיר האחרון בדיסק. לא שיר של הביטלס, והוא גם סותר שיר שיופיע בדיסק הבא (a hard day's night)- השיר can't buy me love סותר את השיר הזה לחלוטין. לסיכום, הדיסק הזה הוא עוד שלב בהתפתחות של הביטלס כיוצרים עצמאיים, לקראת הדיסק a hard day's night, שמורכב כולו משירים מקוריים של הביטלס.

Another Girl

New member
כללי מדי...

אם תוכל להרחיב קצת..מה דעתך...מה הכיוון של האלבום..קצת פירוט על עוד שירים... וכמובן מי שרוצה (ג'ון..הממ.*שיעול*) מוזמן לכתוב עוד ביקורת...

Another Girl

New member
מקרטני...

אם תשלים את הביקורת, אני אוכל להכניס אותה למאמרים. אם לא,נוותר ונחכה לביקורת הבאה...

מה?

למה את חושבת שאני רוצה להכניס את זה למאמרים? אני כותב את זה למען self enjoyment.

beatles247

New member
בקשר לdont bother me

סתם למי שמנגן.. קלטתם את הבאסים שיש בשיר?? זאת ממש מהפכה לדעתי התקופה הראשונה מתאפיינת בבאסים של רבעים פשוטים של האקורד תקופת הרוק אנד רול:שמיניות ולאחר מכן בעיקר רבע מנוקד, שמינית, רבע מנוקד ובשיר הזה פול פשוט שילב באופן מדהים הכל

Tomer 123

New member
פול?!

"Don't Bother Me" הוא של ג'ורג', ולא סתם, אלא הראשון שהוא כתב, ועוד יותר לא סתם, אלא אחד הטובים שלו!

Miss CB

New member
אני חושבת שהכוונה הייתה...

שפול שילב את כל מקצבי הבסים.

Tomer 123

New member
אה אוקיי הבנתי

פשוט חשבתי שהכוונה היא שפול כתב את השיר...

Tomer 123

New member
Close your eyes, and I’ll kiss you

אחרי התקליט הראשון, "Please, Please Me", הביטלס עדיין לא מגיעים לאמריקה, אבל באירופה זוכים להצלחה מדהימה וחסרת תקדים. אלבומם השני, "With The Beatles", יוצא בסוף 1963, ומתקבל בהיסטריה כמו קודמו. הביטלמניה, כפי שכונתה אז ההערצה החולנית ללהקה, מתחילה לתפוס תאוצה. האלבום הזה מציג את הביטלס בתחילת דרכם, תמימים וצעירים, וכולל גם מספר לא קטן של קאברים לשירים אחרים, שהביצועים המחודשים לא מורידים מערכם ואף מעלים. גם המילים וגם הלחנים בשירים המקוריים מסמלים באופן נפלא את רוח הנעורים והתמימות בתחילת הדרך. Tell me that you love me, baby Let me understand Tell me that you love me, baby I wanna be your man באופן אישי, זה אחד מהמועדפים עליי בתקופה המוקדמת של הביטלס. אחרי "Please", הוא מסמל התחדשות קלה ביותר של הלהקה. הם מתחילים לשלב פסנתר וכלי הקשה שונים ומיוחדים, ובחלק גדול מהשירים משתמשים גם בטכניקת אולפן של הכפלת קול, שנותן תחושת שירה מאוד "לא טבעית", בניגוד לתקליט הראשון, שהיה "אותנטי" יותר. מבחינת מילים ולחנים אין הרבה שינוי או גיוון, אבל יש משהו בתמימות הנעורים והחן, שעושה מהאלבום הזה אלבום כיפי וקליל, שפשוט כיף לשמוע. התקליט נפתח בצעקה של ג'ון. זה אחד מהשירים התמימים והיפים של הביטלס בראשית דרכם בכלל, ושל התקליט הזה בפרט. השיר השני, "All I’ve Got To Do", הוא שיר אהבה שקט ומקסים, שפול וג'ון שרים יחד. אחריו בא הלהיט הגדול של האלבום, "All My Loving", ששר פול. השיר הוא אחד מסמלי פריצת הביטלמניה לאמריקה, מאחר והוא בוצע בתכנית של אד סאליבן. הופעה טלוויזיונית שתרמה רבות להצלחה הגדולה מעבר לים. השיר הבא, "Don’t Bother Me", הוא השיר הראשון שכתב ג'ורג' הריסון, שהחליט לצאת מעמדת הגיטריסט, ולהתחיל ליצור בעצמו. הוא מתחיל את הדרך שלו להיות יוצר עצמאי באחד הטובים באלבום. "Little Child" הוא שיר רוקי וקליט, עם מפוחית ופסנתר, ואני מתאר לעצמי שבאותה תקופה רקדו אותו לא מעט. השיר הבא הוא אחד הקאברים היפים של הלהקה, "Till There Was You", בביצוע אקוסטי ומקסים, עם שירה עדינה של פול. השיר, אגב, בוצע במקור במחזמר "The Music Man". גם השיר הבא הוא קאבר, "Please Mr. Postman" המעולה, עם השירה מלאת העוצמה של ג'ון וההרמוניות היפות, כרגיל, של ג'ורג' ופול. אנחנו ממשיכים בקאברים, ועכשיו מגיע הקאבר האהוב עליי באלבום הזה, "Roll Over Beethoven" הנפלא של צ'אק ברי. ג'ורג' שר, ומוכיח את יכולת הנגינה המופלאה שלו בפתיחה המהירה ובסולו. שני השירים הבאים, "Hold Me Tight" ו"You Really Got to Hold on Me", כפי שכבר צוין בפורום, מתחברים זה לזה, לא מוסיקלית אלא רעיונית. השיר הראשון מקורי והשני לא, ואני מניח שפול התבסס על השיר שהם מחדשים כשהוא כתב את הראשון. בכל אופן, מוסיקלית הם שונים. בעוד שהראשון הוא רוק'נרול מהיר וקצבי של פול, השני הוא בלדה בלוזית איטית ששר ג'ון. את "Devil in Her Heart" שר ג'ורג'. גם זה קאבר, למרות שהוא מהפחות חביבים עליי. גם על השיר הבא, "Not a Second Time", שכתב ג'ון, אני לא משתגע. לעומת זאת, השיר החותם, "Money", הא אחד מהקאברים הטובים של הביטלס. שיר שהם נהגו לחדש כבר שנים קודם לכן (הם הקליטו אותו לראשונה בהקלטות המבחן ל"Decca"), מה שהופך אותם למיומנים מאוד בביצוע. לסיכום, בעיני "With The Beatles" הוא אלבום יפה וכיפי כמו קודמו, למרות שכמו כבר ציינתי, יש בו חידושים קלים. גם העטיפה מיוחדת יותר. אם בראשון הם הצטלמו מחייכים ושמחים כשהם משקיפים ממרפסת, כאן הם מעוצבים עם משחקי אור וצל.

Tomer 123

New member
מסיבה שלא ברורה לי

שכחתי את אחד מהשירים האהובים עליי באלבום, "I Wanna Be Your Man", אז הנה מה שיש לי להגיד עליו: בעיני זה שיר ענק. השירה של רינגו, הלחן הקצבי והקולות של שלושת האחרים הופכים אותו לאחלה רוק'נרול. another girl, בחייך, עשה טובה ותוסיף את החלק הזה למאמר בחלקת המאמרים בפורום...

למעלה