שבוע הספר, סוף כל סוף!

l o r e

New member
הסיבה העיקרית לאהבתי את סדרת

Rincewind היא הנטייה של כוהן הברברי (ג'ינג'יס כוהן להופיע בה). הספר הטוב ביותר בסדרת הזאת לטעמי הוא Interest Times. עוד ספר גדול, שאפשר להגיד שהוא שייך לסדרה הוא The Last Hero המצוייר. סדרת המכשפות נחמדה מאוד, אבל יש לה הרבה רגעים חלשים. בנוסף, השתלטנות הכללית של המכשפה, שאת שמה אין לי כוח לאיית באנגלית, די נוטה לעצבן אותי לעיתים. הספרים הטובים בסדרה לטעמי הם Lords & Ladies ו-Carpe Juglum. סדרת השומרים מעולה והיא האהובה עלי. אין בא אף ספר שמתעלה על הספרים האחרים בצורה רצינית, אבל הסדרה שומרת על קו קבוע וטוב, למעט Feet of Clay, שהוא המנצח הגדול מבחינתי. חוץ מזה, אין אפשרות להתחרות עם ויימס בציניות. סדרת המוות מכילה את אחד הספרים שאני הכי אוהב בכל הסדרה - Hogfather. הסדרה מתחילה להיות ממש טובה מהרגע ש-Death of Rats מצטרף, ומשתפרת עוד יותר כאשר סוזן סטו הליט מופיעה. Small Gods הוא אחד הספרים הכי טובים של הדיסק, ואינו שייך לאף סדרה (אם כי הוא מאוזכר ב-Carpe Juglum). מהספרים החיצוניים (דהינו נטולי סדרה) Pryamids משעמם, ו-The Truth ו-Moving Pictures נחמדים. ספר נוסף, שראוי לציון בסדרה או Nanny Ogg's Cookbook, ספר מעולה (גם התבשילים לא רעים בכלל), והוא ממשיך את סיפורה של נני עם הוצאת הספרים מאנק מורפורק (Maskerade).

dino_din

New member
ויימס שולט !!!!

אני יודע שזו תגובה קצת מתומצתת להודעה הארוכה שלך אבל כבר מאוחר
לילה טוב, דינו. >ויימס באמת שולט<

ויימס

New member
הממ.. תגובה...?

א. גם אותי שתלטנותה של סבתא מעצבנת. זו אחת הסיבות לכך שזו הסדרה הכי פחות אהובה עליי. ב. סתמרוח ה ר ב ה יותר ציני מויימס. ג. נסה לקרוא שוב את פירמידות, והפעם אל תנסה להבין מה קורה. זה עבד בשבילי! (ותקרא אותו כשיש לך הרבה זמן) ד. ספר הבישול של נני נראה לי ממוסחר להחריד... אך עם זאת אני רוצה לקנות אותו. האמביוולנטיות חסרת הרחמים של החיים. ה. אתה חדש? תצטרף! תצטרף! (נמאס לי לשאול את כולם אם הם חדשים, יש לי חשד כבד שאני סתם שכחתי שהם קיימים...)

l o r e

New member
תגובה.. הננ..?

א. מוסכם ב. לא, הוא פשוט הרבה יותר עגום ג. קראתי אותו פעמיים לפחות (כמו את רוב הספרים). למעט הגמל המתמטי האדיר, הספר פשוט לא משעשע אותי. ד. נהניתי ממנו מאוד. ה. יש כרטיס מועדון?

The Mad Hatter

New member
כמה תגובות (?)

דווקא הסדרה של סתמרוח היא מהפחות אהובות עלי, למרות שגם אותם אני אוהבת מאד. יש משהו בסגנון שלהם...לצבע הכשף לקח לי הרבהה זמן להתחבר וממש להצליח לקרא את זה (אבל זה היה שווה את זה ^_^) ואור מופלא גם היה ספר יפה. את אריק פחות אהבתי, ואת interesting times קראתי לפני די הרבה זמן, וגם לא כל-כך בעיון. המ, בעצם אולי אני עושה עוול לתת הסדרה. בקשר לסדרת המכשפות-טוב, לכל סדרה יש את הרגעים החלשים שלה, אבל סדרת המכשפות...*_* אני פשוט לא מבינה איך אפשר שלא-לאהוב את גראני, אבל זו רק אני. hogfather באמת ספר יפה, ואולי הספר שקראתי הכי הרבה פעמים. אבל, לדעתי, "גנב הזמן" יפה יותר. ומוות העכברים/עכברושים (?) הוא דמות גאונית. :) בקשר לסדרת השומרים, אחרי "שומרים שומרים" שממש אהבתי וmen at arms שגם אהבתי, אבל פחות הסדרה התחילה טיפה להמאס עלי. את feet of clay סיימתי בקושי ואני תקועה בתחילת jingo כבר הרבה זמן. אוף, אני צריכה לקרא את זה. אני חושבת שברגע שאני אסיים את MR אני אעבור לג'ינגו ואכריח את עצמי לסיים. ואז אני אקרא את מכשפות בחו"ל שוב. :) ספר הבישול של נאני משעשע ביותר, אבל אני לא בטוחה שהוא היה שווה את הכסף (הייתי יכולה לקנות במקומו את the last hero, אבל המחיר שלו הפחיד אותי). למרות שהציורים בו בהחלט היו שווים משהו. אני גרופית של פול קידבי. (זה היה יותר ארוך ממה שציפיתי...P:) ברוך הבא! :)

l o r e

New member
קנית את ספר הבישול במקום Last Hero?

הסיפור של Last Hero בנוסף לגרפיקה המדהימה הם השילוב המושלם. Last Hero הוא פארודיה על ארמגדון בשילוב עם ג'ינ'יס כוהן, הקוסמים ו-Carrot. למעט השניים האחרונים, קראתי את כל ספרי ה-Discworld לדורותיהם (ואני די בטוח שאת כולם יותר מפעם אחת), וה-Last Hero הוא בין הדגולים שבהם.

The Mad Hatter

New member
אני יודעת...:/

אבל זה היה או לקנות את ספר הבישול של נאני אוג וג'ינגו-כשבאותו זמן בדיוק סיימתי את FEET OF CLAY או את the last hero. וזה היה ממש יקר. כמובן שעכשיו אני די מתחרטת על זה. :/ למרות שראיתי את זה בסטימצקי אחד במאה שקל (שזה פחות ממה שחשבתי. וגם פחות מMR, שזה די מוזר. כנראה בגלל שהספר כבר לא כל-כך חדש) קראתי את רוב הספרים. ואם מחשיבים קריאת התחלה של ספר ועצירה, אז קראתי את כולם חוץ מ the last hero שהוא היחיד שאין לי בבית מבין הספרים שלא תורגמו לעברית. אני צריכה לעבוד על זה. אבל יש ספרים שפשוט אין לי חשק לקרא...P:

Athaclena

New member
אנשים, אתם לא מקבלים מתנות יומולדת?

כי ברבות השנים קיבלתי מספר ספרים מתנה: את ספר הבישול של נני אוג למתנת פרידה, את MASKERADE ו NIGHT WATCH ליומולדת, ואת רוב הכריכות הקשות מתנות שאנשים שהיו בחו"ל, לרוב אנגליה. בסה"כ: THE LAST CONTINENT, THE TRUTH, MAURICE, REAPER MAN. והבאתי את FEET OF CLAY לחברה שלי ליומולדת והיא קיבלה ככה את THIEF OF TIME. סליחה אם שיעממתי אותכם, הרגשתי צורך לשפוך. פירמידות אהבתי, מה יש שם לא להבין? וסתמרוח אולי ציני אבל וויימס יותר שווה! (הממ, מה יקרה אם הם ייפגשו?) את CARPE JUGULUM לא ממש אהבתי, את JINGO אהבתי יותר... בטח שכחתי חצי ממה שרציתי לכתוב אבל אני מניחה שתסתפקו...

Lord bigfoot

New member
מחירי ספרים

נכון מאוד ש MR יותר יקר מ the last hero אבל אין לזה קשר לזמן שזה על המדף, פשוט שניהם בכריכה קשה ולכן העבה יותר יקר יותר. בכריכה רכה MR יהיה זול יותר והגיבור האחרון, סביר להניח שפשוט לא יצא בכריכה רכה, אין לזה שום טעם.

l o r e

New member
מתנת יומולדת = היומנים של הדיסק

היומן של גילדת הרוצחים (2000) הוא ענק, והייתי שמח להניח את ידי גם על האחרים.

Death of Rats

New member
גמ'ני רוצה ../images/Emo7.gif

אם כי ליומולדת קיבלתי השנה רומח הדרקון (ו"המצפן הזהוב", אבל זה משהו שיכולתי לקנות כשהיה לי הכסף וויתרתי עליו כי הוא לא נשמע משהו. הוא באמת לא מצא חן בעיני, אגב). היומנים של פראצ'ט נשמעים לי שווים ביותר...

l o r e

New member
את לא יודעת עד כמה (מלח על הפצעים)

יש שם את נהלי גילדת הרוצחים, צוות הפקולטה, רוצחים מפורסמים בהיסטוריה, ונרצחים מפורסמים בהיסטוריה. החלק הכי טוב הוא כלי הרצח המפורסמים, שהטוב בהם הוא *ספוילרון*: ספה משיער סוסים, שנמרחה ברעל קטלני, והנרצח נדקר מהשיערות כשישב עליה ומת. ואנשים קונים את יומן המורדים! דבילים!

Athaclena

New member
המצפן הזהוב זה ספר יפה מאוד

וההמשכים - שעדיין לא תורגמו - עוד יותר!

ויימס

New member
ספרים בתור מתנה ליום ההולדת...

לימי ההולדת שלי אני מבקשת מאנשים שיקנו לי דברים שאני לא יכולה לקנות בעצמי. למשל, את חברה שלי שלחתי לחפש לי משחק מחשב שיצא בשנת 96. לקח לה חצי שנה למצוא אותו. ספרים אני קונה לבד. שלא לדבר על כך שלפני שאני אקנה ספרים חדשים אני צריכה קודם לסיים את אלה שקניתי לפני חמש שנים.
עשיתי סדר במגירות ומצאתי שני עותקים של ג'ינגו. הממ. כנראה השני הוא של חברה שלי. פעם היינו הולכות כל חודש ביחד לת"א וקונות ספרים של פראצ'ט. עכשיו יש לנו ביחד די הרבה ספרים ואין לנו מושג איזה שייך למי. אם סתמרוח וויימס ייפגשו הם יהיו חברים מאוד טובים.

Athaclena

New member
יש לי פעמיים את FEET OF CLAY

כי קניתי את האמריקאי, קניתי לחברה שלי את הבריטי וראיתי איזה יופי הפונט של הגלמים והCOAT OF ARMS בהתחלה (שאין אותם באמריקאי - בושה!) ואז קניתי לעצמי את הבריטי. גם השאלתי למישהו את SOUL MUSIC, וראיתי אחד יד שניה אז קניתי לו, ואז הוא אמר שהוא איבד אותו, ואז הוא מצא אותו אז לשתינו יש. סוף טוב, הכל טוב!

ויימס

New member
גם את 'פירמידות' יש לי פעמיים,

בעברית ובאנגלית. אחות שלי קנתה לי אותו ליומולדת בגיל 14 (שלי, לא שלה). וחברה שלי קנתה לי אותו ליומולדת השנה (כי באנגלית לא היה לי). מאוד סגירת מעגל, כשחושבים על זה.

l o r e

New member
האמת - לא משהו

הם בסך הכל היו באותו חדר ביחד, ווטינארי היה אחראי על ניהול העסק.

למעלה