שבוע טוב וחודש טוב ומוצלח לכולנו

candy77091

New member
אני עוד לא הגעתי למצב הזה.

חלות ולחמניות אני עדיין לא אופה.בורקס אני לא קונה אם כי יצא לי להכין כמה פעמים בבית. במלונות מחליפים סדינים אחרי כל כניסה ויציאה של אנשים,מה מגעיל בזה? קונים לחם מקמח מלא או שיפון.רוגלאך-בצק שמרים זה הרבה עבודה בשבילי את לי מספיק זמן אליו.אם יש לי זמן אז זה מתחלק ככה-שעה לאפות או שעה לבשל מרק או שעה להכין איזה קציצות או נשנוש כלשהו.לא מעבר לזה.הבית שלי זוכה לשעה בישול/אפיה ביום במקרה הטוב.כנ"ל לגביי הניקיון.שעה-חצי שעה..

כנראה שאת מאד זריזה..

בשבילי שעה זה: לפתוח את חוברת המתכונים שלי, לחשוב מה כדאי לעשות, לבדוק מה יש לי כח לעשות, לראות אם יש לי חומרים ובינתיים לטפל בענינים אחרים עד שאחליט, להחליט שאין לי סבלנות בעצם ולוותר... עכשו זה גם לא נורא כי אני אצל אמא שלי שדואגת לאוכל מבושל כל יום!

candy77091

New member
אז תראי גב' זה לא בדיוק כמו שתיארת

את זה.מה להכין אני חושבת כבר מראש-באמצע שאני פותרת כל מיני משוואות דיפרנציאליות מסובכות,אני מדמיינת מה בא לי להכין ומה מתחשק לי לאכול גם באותו יום.וכשאני באה להכין אז זה נטו ההכנה שלוקחת לי מאוד מהר כי אני באמת זריזה ובוחרת מתכונים קלים ופשוטים ואין לי עצבים לחכות למישוה או משהו.אם אני מבשלת/אופה משהו אז בינתיים הכלים בכיור נשטפים או שאני שוטפת רצפה או פותרת תרגילים ומה לא.. את נהנית להיות אצל אמא?אז באמת עברתם בגלל סיבות כלכליות?

אני מתה להיות כמוך!

אבל קשה לי להיות זריזה, אני איטית גם בתכנונים וגם בהתנהלות... ולא, לא קל לגור אצל אמא, במיוחד שהסיבות הן כלכליות, ואני לא יכולה להרשות לעצמי להתפנק וצריכה להתחלק עם שאר בני הבית במה שיש שם, ותביני! ההורים שלי גם בחובות וגם לא גומרים ת'חודש, כך שאני לא יושבת פה ונהנת מכל רגע... זאת היתה ברירת מחדל בין לבא לפה לבין להעמיק את החובות של השכר דירה.

candy77091

New member
אני מאוד מבינה אותך..

איך אומרים זה דברים שנולדים איתם-תכונות אופי-להיות זריזים.. גם בדירה שלך בטח לא יכולת להתפנק בגלל שהתקציב חנק אותך,אני מאמינה.. כל הכבוד לאמא שלך,אם גם היא בחובות ובכל זאת היא לוקחת אותכם אליה,זה דבר מאוד גדול וקשה לעשותו. איך בעלך מרגיש אצל אמא שלך?

אמא שלי באמת כל הכבוד לה!!!

אח שלי פינה לנו ת'חדר שלו אז גם לו כל הכבוד... ובעלי מרגיש פה יותר בבית מבבית של הוריו! ההורים שלי טיפוסים מאד נוחים ובלתי עצבנים...(בשונה מאבא שלו)

candy77091

New member
פשש..באמת כבוד.

אצלי בדיוק הפוך הורים שלי אנשים קשים וחמי וחמותי אנשים מאוד טובים רכים..

אם זה מענין אותך אז המשבר הגיע../images/Emo10.gif

אני כולי פגועה ורותחת, אמא שלי ירדה עלי כזאת ירידה היום בערב, שמקודם, כשהתינוקי שלי התעורר וצרח ב-5 בבקר, אז ישבתי איתו על הכורסא וניסיתי ללא הצלחה להרגיע אותו ופתאום עלו לי בתודעה כל הביקורות שאמא שלי הטיחה בי באזני הילדים , איזה אמא רעה אני ושאני יתבייש לי, איך שאני לא עושה עם הילדים כלום ורע להם בגללי והם יהיו בסוף ילדי רווחה וגם אבא שלי וגם אחותי מזועזעים ממני וכו' וכו'
באותם רגעים לא קלטתי את עצמת הפגיעה, הייתי באמצע לתת לילדים ארוחת ערב ולהשכיב וכו'.. ופתאום עכשו בשקט ששרר בבית כשכולם כולל אמא שלי ישנים בשלווה ואני מחזיקה את התינוק האהוב שלי שכל כל כל כל לילה צורח ובוכה מכאבים, ורק אני מטפלת בו, לא בעלי, לא אחיותי, לא הורי, אלא אני- אמא שלו האהובה!, אז אל תוך הבכי שקרע את הדממה, צפו ועלו במוחי מילותיה המזלזלות של אימי והתחלתי פשוט למרר בבכי ביחד איתו, והבנתי שאמא שלי עם כל הכבוד שיש לי אליה ויש לי כבוד!, לעולם לא היתה ולא תהיה אמא טובה כמוני והאהבה שיש לילדים שלי אלי, שהבן שלי בן ה-3 יכול לגשת אלי תוך כדי משחק, ולחבק אותי בכל הכח ולאמר לי שהוא אוהב אותי הכי בעולם, והבן הבכור שלי יכול להעיר ברצינות תהומית לבן ה-3: "אתה יודע שזה חוצפה איך שדיברת לאמא עכשיו?!"- (על איזה משפט מבדר שהוא אמר בתמימות), שווה יותר משעת המשחק המשותפת,היומית שאמא שלי המושלמת הקפידה עליה איתנו בתור ילדים, כ"כ!!! אבל נפגעתי ממנה מאד והבנתי שאני תמיד הייתי ותמיד אשאר סוג ב' בעיניה

candy77091

New member
באמת שאל תקחי ללב,ההורים שלנו עושים טעויות

והם תמיד חושבים לטובתינו. את חושבת שהיא אמרה את זה כדי לזלזל א ולפגוע בך?ממש אבל ממש לא. הנק' הנחה שאני בטוחה שאמך יצאה ממנה(כי גם לי זה היה הרבה פעמים הם ההורים-שהגעתי למצב של בכי כשהורים שלי דיברו אליי איך שדיברו..) היא יוצאת מנק' הנחה שאם היא תאמר לך כמה את אמ לא טובה את תרצי להוכיח את ההפך ולהיות טובה יותר.מעבר לזה שכואב לה על כך שהילדים שלה גדלו באותה צורה-אמרת שגם הורייך בקושי גומרים את החודש...(על סמך זה המסקנה שלי) היא פשוט רוצה שלבת שלה יהיה טוב יותר והיא מנסה בשיטת לחץ וזה גרוע בעיניי.ילדים צריכים להתמודד לבד וללמוד מטעויותיהם ובזה שום הורה עדיין לא עזר(הרב שמחה כהן ממליץ לילדים שמתחתנים לעבור לגור לבד כדי להתנתק מהמשפחה ולהתחיל לבנות א תהמשפחה שלהם האישית,את חושב תשזה סתם וורטים או משהו?יש בזה עניין תאמיני לי.)אני נהייתי בנ"א רגוע יותר כשאני בבית האישי שלי ולא אצל ההורים. אצל ההורים שלי אני בנ"א אחר. אז אל תקחי ללב ,תביני שהם רוצים לטובתך אבל לצערינו לא יודעים לבטא את זה נכון.המון אנשים לא יודעים לבטא רגשות כמו שצריך..גם חמי הוא כזה והוא ממש דומה לאמא שלי בקטע הזה. לעומת זאת חמותי בכלל לא.היא יכולה סתם באמצע היום לבוא אליי לתת לי חיבוק ולהחמיא לי. עד כאן להיות הפסיכולוגית שלהם.

את צודקת אבל אני לא בן אדם כבר מאתמול../images/Emo7.gif

אני אשמח לקבל תגובות מכולכם!!!!
אני רק עכשו פתחתי ת'מחשב, וכבר הדמעות זורמות לי כמו נהר... אבל כנראה שזה באמת לא מגיע מרוע... והכל האמת עדיף על פני התעלמות מוחלטת ממצוקתינו, כמו שכל שאר המשפחה עושה באדיקות מעוררת "השתאות"... בסה"כ זה כנראה גם אוכל לה ת'לב שהיא ילדה עשרה ילדים ואף אחת/ד בינתיים לא דומה לה בחריצות ובמשמעת העצמית... אז היא מפילה את האכזבה שלה עלי... אני פגועה ממנה כ"כ דוקא בגלל שאם יש לה חברת נפש אמיתית היום, שלא שופטת אותה ולא מבקרת אותה- אז זאת אני!!!! עם אף אחות שלי אין לה היום קשר כ"כ עמוק כמו איתי, ולכן זה כ"כ מקומם אותי! האם את רואה את הסידרה "אחים ואחיות"? אז אני זאת קיטי בהמון מובנים... מצד אחד הכותל של אמא שלי ומצד שני שק החבטות שלה, ואת מבינה בטח שזאת לא הפעם הראשונה שזה קורה, ואם אני רק מתחילה לספר לבעלי או "לבכות" לו על כך, הוא ישר אומר לי בהתנשאות בלתי מודעת (-כך אני מקווה..): אמא שלך אף פעם לא סבלה אותך ולא תסבול אותך, היא אוהבת את אחותך יותר ומעריכה את כל האחיות שלך יותר!!! וזה כ"כ מעצבן אותי התגובה הזאת שלו, שהיום העדפתי לספר לך ולפורום מאשר לו! הוא גם אוהב, בכל פעם שאנחנו מגיעים בויכוח לאיזה האשמות אישיות והדדיות, להזכיר לי שאני הבעיה!- עובדה שבחיים לא הסתדרתי, עד שהתחתנתי עם הוד מעלתו, עם המשפחה שלי... וזה כ"כ פוגע בי, שאם היה לו קצת פחד מדין שמים, הוא היה מפסיק עם זה, אבל כמו גבר קלאסי- השמים לא מדברים אליו כ"כ.

candy77091

New member
יאללה,זה ממש נורא מה שאת מספרת..

תקני לבעלך מתנה את הספר "הבית היהודי" של הרב שמחה כהן. זו לא התגובה שצריך לתת לאישה כאשר היא פגועה.אישה היא יצור יותר רגיש מגבר וצריכה לקבל יחס כזה. לא רואה את הסידרה הזו,אבל אני מבינה אותך.קבלי חיזוק.לי יש אחות כזו ששונה משאר האנשים במשפחה ותמיד היא הכבשה השחורה בבית.אנשים נוטים לדחות את האחר והשונה מהם. טיפ:לא לענות,פשוט ככה,אין לך מושג כמה זה משתיק מריבות כשבנ"א כועס עליך ואת עונה אז את פשוט מספקת לו חומר על מה עוד יותר לכעוס כי מלכתחילה הוא שולל אותך ואת התנהגותך,וכל מילה שאת מוציאה מהפ נותת לו עוד חומר להלהיט א תהכעס ,עצבים וביקורת כלפייך.אז בהתחלה זה נורא קשה ובאמת שאנחנו כל הזמן רוצים שישמעו מה יש לנו להגיד להגנתינו אבל לא,לטובתך פשוט לא. הבעיה בויכוח שלכם, בויכוח אין מקום להאשמות הדדיות,מהאשמות הללו לא יוצא כלום רק מתחילים לכעוס,ומזה להרים את הטון ולא להבין ולצאת מהויכוח או לסיים אותו.צריך לעבוד המון ע להמידות כדי שזה לא יקרה.ואני אומרת לך מנסיון שלי ויש לי הרבה-כי אני בנ"א עקשן אז אני מתווכחת הרבה,שצריך לדעת לנהל ויכוח,זה אומנות אחותי.את יודעת שאצלי אנחנו מתווכחים בשקט?לא מרימים אף פעם את הקול,כי אצל בעלי ברגע שאני מרימה את הקול הויכוח נגמר,הוא מסתגר בתוך עצמו ואין עם מי לדבר.(ראית מה זה הוא חינך אותי לא לצעוק..)לכן הויכוחים שלנו נגמרים מאוד מהר,אין האשמות,יש רצון לסיים א תהדבר הלא נעים הזה כמה שיותר מהיר ולהבין סה"כ אחד את השני. יש לציין בעלי הוא לא הגבר הקלאסי(השמיים מדברים אליו מאוד,הוא כל הזמן רק מדבר איך צריך להשתפר ,לעבוד על המידות וכו..) סיפור לסיום:הייתי צריכה ללכת לחתונה במקום מרוחק ,אמא שלי סברה שלא כי מתחנת הרכבת צריך ללכת דרך חשוכה לבד וזה מסוכן לטעמה,בעלי אמר לי שהוא סומך עליי ואם אני רוצה ללכת שאני אלך.אמא שלי ניסתה ללחוץ עליי שאני לא אלך וסבתא שלי והם שיגעו אותי כל היום התקשרו אליי.בוף הם ניסו גם ללחוץ על בעלי,אמא שלי שאלה אותו-אתה יודע שאישתך הולכת להסתובב בחושך בלילה לבד?הוא אמר-מה באמת?לא,לא ידעתי(נשמע תמים משהו) אז לא היה לה מה להגיד-היא אמרה כן.. שאלתי אותו למה אמרת את זה?אח"כ היא אומרת לי שבעלי לא יודע איפה אני מסתובבת,יעני הוא איזה טמבל שלא יודע כלום מהחיים שלו.הוא ענה לי-כי אני סומך עלייך. הוא פשוט לא נתן לה את האפשרות לעשות בלאגן..(הייתי כ"כ גאה בו אח"כ)

נעמה92

New member
שבוע טוב וחודש של בשורות טובות

לנו היה ממש כיף, בער היינו אצל ההורים שלו, היום אצל שלי, והיה ממש כיף... אתמול הלכנו לסיבוב עם החאים, היה מצחיק, במיוחד שהיו לי בגדים חדשים

שבוע טוב וחודש טוב../images/Emo140.gif

איך עברה עלינו השבת? ביום שישי בבוקר חצי קם עם וירוס, אז ככה שארגנתי את השבת לבד:-\, ובגלל הוירוס אז לא היה כ"כ שולחן שבת... בלילה פיצקעלה החליטה שלא בא לה לישון ככה שהיתי ערה איתה עד 3 בערך
בבוקר אכלנו אצל סבא וסבתא (היו שם עוד 4 דודים ודודות ו4 אחינים) בצהרים הלכנו לבקר את הדודה של הבעל סעודה שלישית שוב אצל סבא וסבתא וזהו, זה מה שעבר עלינו השבת

היתה שבת יפה מאד

היינו ב
ושמחנו ב
שהגיע.איזה כיף! אנחנו שנינו במיוחד אני אוהבים חורף. האוכל היה טעיםםםם מאד, ובמוצ"ש היה מלווה מלכה לנשים והיה מקסיםםםםם!!!! אבל, כשנכנסתי לאחד הפורומים כאן בתפוז גיליתי שחברה שלי מאושפזת עם נקב בריאה ותנותח מחר. מי שיכול להתפלל עליה השם הוא ז'קלין בת חוה (לא יודעת את שם אימה) אני אודה לו מאד. שבוע טוב, חודש טוב ובשורות טובות לכולם. נ.ב: עוד משהו כיפי שהיה לי השבת: קראתי את ה
החדש והמקסים של נועה ירון דיין "מקימי" ונהניתי ממנו מאד.

אצלינו יש שמחות החודש

ביום חמישי יש לחצי יום הולדת
, בי"ח כסליו מתחתנת חברה שלי ובי"ט אחות של גיסי אז
לכולם.

גם וגם וגם

היום היתה זמרת נחמדה ששרה קצת, רבנית שהרצתה על כיבוד הורים וריקודים. שבוע הבא אי"ה הפרשת חלה.

למעלה