שבוע טוב ומבורך שיעבור עלינו

עמיקם10

New member
ולגדעון לוי הפתרון-והוא קורא לזה מלחמת ברירה

שאילו לא ואילו לא - לא היתה מלחמה.

י מ י ת 2

New member
הארץ מלאה בהתלהמויות כדאי גם פה בפורום להרגיע

דמוקרטיה זו לא מילה לתפארת המליצה זו מילה המחיבת התנהגות יומיומית ומי שאומר לקרי גו הום. נו טוב, אני מתאפקת. מי שלא אוהב את גילה שלא יקשיב לה, אבל מדוע להתלהם? זה הנצחון האמיתי של חמאס שאנחנו נתחיל להתנהג כמו האחרים שאנחנו לא במיוחד מחבבים בלשון המעטה.

יוליקה

Member
מנהל
ימית, האמיני לי שאני ממש מתאפקת

אבל כששר חוץ אמריקאי שאמור להגן על האיטרסים שלנו
אבל מקבל את ההצעה הקטרית והטורקית - שהם אויבים שלנו...
כן שראש ממשלה טורקי קורא לנו גרועים יותר מנאצים... והשר האמריקאי
מקבל את ההצעה שלו בניגוד להצעות אחרות... אז כן אני קוראת לו ללכת הביתה...
וזו ממש לא התלהמות.
וכשגילה אלמגור אומרת שהיא מתביישת להיות ישראלית ואח" מנסה ליפות את המילים
שלה... ומנסיון אישי שלי איתה אני יודעת שהיא כזאת...
ימית, אני לא מצפה שיום אקום בבוקר ואגלה שהצטרפת לנוער הגבעות, אבל לפחות
הרשי לי להביע את דעתי - בדיוק כמה שלך מותר להביע את דעתך .

שמעתי את הראיון עם גילה אלמגור

או שהיא עושה עצמה מטומטמת או שהיא באמת מטומטמת, אבל אני לא מתפלא מהתנהגויות כאלו אצל אמנים.

היא טענה שהיא לא אמרה שהיא מתביישת להיות ישראלית, אלא אמרה שלנוכח אירוע עם הילד הערבי שנשרף, היא טוענת שאמרה שזו בושה להיות ישראלי.

אז היא באמת מטומטמת אם היא לא מצליחה להבין שזה מה שהיא אמרה, בגלל שלושה או ארבעה רוצחים, אני צריך להתבייש להיות ישראלי ?
גם אורלי וינרמן שמתנהגת כמו פרימדונה כשהיא בסך הכל אפס מאופס, יש לה מה לאמר בנדון.

אז מי שמתבייש להיות ישראלי, שיחזיר את הדרכון ויבטל את אזרחותו, ושילך לעזאזל.
ומי שלא מוצא חן בעיניו שילך לאן שהוא רוצה ושם יהיה "פועל זר".

אני ישראלי גאה, "צבר", לחמתי במלחמות ישראל ושרתתי את המדינה מגיל 18 ועד 55, ואני גאה במדינה שלי למרות שפה ושם יש חארות.

חוץ מזה - למה צריך לענין אותי מה אומרים האמנים ?

מי הם שדבריהם צריכים לענין אותי ?
הם לא שום אושיות תרבות, לא מנהיגים, לא הוגי דיעות שכלתנים, שום דבר, סתם שחקני קולנוע ותיאטרון.....
ואם כבר דיברת על לאה קניג, למה לא שמענו ממנה אמירות בנושא ? כי היא פשוט בן אדם ולא מחפשת פירסום.

והיום שיא השיאים:
בעיתון ידיעות מציגים דיעה מול דיעה, והיום שתי פוסטמות בשאלה:"האם ישראל היתה צריכה לקבל את מתווה קרי להפסקת האש"".
חוץ מהעובדה ששתיהן דברו שטויות, אז מי הן הפרסונות ?
המתחזה לעיתונאית א' -
מירב בטיטו הטיפשה שירדה כל נמוך עד השתתפות בתוכנית העלובה של הטיפשים "האח הגדול" (והרי היא ראתה מה קרה לתכנית וי-אי-פי שכל האמנים שם נראו במירעם), ומולה
המתחזה לעיתונאית ב' -
סמדר שיר שהיתה סופרת ילדים וחשבה שלהיות עיתונאי זה כמו לכתוב סיפור ותפסתי אותה בקלקלתה כשכתבה שטויות אדירות על כרתים.
זוג יותר עלוב מהן לא יכלו להציג אלא אם היו מוסיפים להם את אורלי ויינרמן העלובה.

אותי כל אלו לא מעניינים, רק מרגיז שנותנים במה לכל אחד ולא משנה מי הוא או מאיזה נפתלין הוציאו אותו.

בת אל751

New member
בדיוק,,,,וציפי שביט לפחות אחת עם שכל אמרה: מוטב שהאמנים

יסגרו קצת את הפה בעת הזאת,,אותי זה אפילו מעצבן מחפשים תשומת לב,,באמירות מטומטמות כאילו
הם בני עם אחר,,קצת כבוד לחילים ולאלה שמגינים עליהם,,בושה!

בת אל751

New member
היא לא מטומטמת היא עושה את עצמה מטומטמת,,תמיד היתה

כזאת זה לא דבר חדש ,,מורמת מעם,,אני לא סובלת את האשיות שלה מותר לי נכון??

עמיקם10

New member
בשמאל לא בטוחים שהסיפורים על טבח חברון נכונים

ב-1929. אבל בימין גם מספרים סיפורים.אחד כתב שלפני מלחמת העולם הראשונה היו בארץ 85 אלף יהודים ואחיה 45 אלף ומספר ההרוגים היהודים שנרצחו ומתו בגלל התורכים היה יותר מאשר בכל מלחמות ישראל. נכון שאחרי המלחמה היו 40 אלף פחות אבל זה לא שייך למספר ההרוגים אלא למספר המגורשים. אגב פרשת נילי ושרה אהרונסון אירעה בשנ האחרונה של המלחמה ב-1917...כשהתורכים כבר הפסידו. אולי בגלל זה ארדואן-כועס...עלינו עכשיו.

י מ י ת 2

New member
יוליקה, יכול להיות שלא שמת לב אבל השיח

בפורום הזה נעשה לאחרונה מאד קיצוני הביטויים כמו מטומטמת ועוד כאלה מין ביטויים נגד כל אחד שאומר דברים שלא נוחים לקורא, זה ממש לא מתאים לאנשים מבוגרים שכבר ראו הרבה בעולם. אני לא התכוונתי למה שקרי אמר או עשה, ולהגיד את שמי בנשימה אחת עם נוער הגבעות זו עוד ירידה לא מכובדת. אני מניחה שאת לא תגידי לקרי ינקי גו הום כאשר תבקשי ממנו עוד כמה מיליארדים לכיפת ברזל ולמטוסים ולטנקים וכד'. זה בעיני לא מכובד. אפשר להביע כל דעה אבל יש דרך להביע אותה. אני לא התוכחתי עם הדעה שלך אלא עם הביטוי ינקי גו הום. כדאי לצנן את ההתלהמות, היא לא עורת בשום צורה ולא עוזרת להביע דעות. חופש הדעות וחופש הביטוי צריך להיות נר לרגלנו ובעיקר כאשר שומעים דעה אחרת.

יוליקה

Member
מנהל
טוב, בואי נתייחס אחד אחד

ראשית, חשבתי שיש לך קצת חוש הומור בענין נוער הגבעות שאני סולדת מהם לא פחות ממך
זה רק כדי להמחיש משהו קיצוני... אז אם הבדיחה לא היתה מבחינתך מוצלחת - סליחה.
אני אומר לקרי יאנקי גו הום - כי תודה לאל לא הוא מחליט על מענקים לישראל - א זה היה תלוי
בו...אז לא היינו מקבלי סנט אחד!! מי שמחליט על הסיוע לישראל זה אפילו לא הנשיא אובמה...
זה הקונגרס האמריקאי ששם יש לישראל מספר תומכים לא מבוטל.
וכן אני חושבת שכשנשיא ארה"ב שולחת לכאן נציג שלו - והוא מצהיר שאמריקה היא ידידתה
הגדולה של ישראל - זה אחד בלב ואחד בפה.... לכן מבחינתי קרי לא רצוי כאן - נקודה!
ואם בזה את רואה מבחינתי התלהמות - so let it be....
ואני בהחלט מסכימה עמך - שיש לשמוע, לא להסכים, אבל לשמוע דעות אחרות.

יוליקה

Member
מנהל
יש פתגם בעברית: המביא דברים בשם אומרם

מביא גאולה לעולם....

אז אני מביאה ציטוט:

אהוד יערי מצטט הודעה מ ד ה י מ ה! ! ! של הרשות הפלסטינית על מעללי קרי וזו לשון ההודעה:
" הכינוס בפאריס שארגן קרי בשבת הוא בבחינת חציית כל הקווים האדומים . כינוס זה הוא: הוועידה הבינלאומית של ידידי החמאס.
העם הפלסטיני והנהגתו לא יקבלו בשום פנים ואופן מזימות שכאלו כיוון שאש"ף ורק אש"ף, הם נציגי העם הפלסטיני והם כלל לא הוזמנו לוועידה. הדרך היחידה עוברת רק דרך מצריים".....

בת אל751

New member
הסתכלתי במילון פרוש המילה מטומטם,,,טיפש , לא חכם אוילי

שמביעה חוסר הבנה ,,,אז זה לא כל כך נורא אם הוא באמת מטומטם,

deebeebee

New member
ומה ירגיע את הימין?

כשקבוצה ימנית קיצונית תרצח מספר ערבים???
ההתלהמות שלך ושל חלק מפורום זה עובר כל גבול.
ועל ההמצאה שלך על כך שהשמאל לא בטוח בסיפורים על הטבח בחברון יש הרבה מה לומר, ואף מילה טובה.

יוליקה

Member
מנהל
DBB, איבדתי אותך

למי מכוונים דברייך??
השורה האחרונה בענין ההמצאה?? לא הבנתי...

עמיקם10

New member
ומה לדעתך התכוונו לאחר היציאה ממנהרת ניר עם לשיר ?

שירי שבת . מי שיוצא נגד המדינה בזמן שהדרום מותקף בצינורות מאולתרים לרקיטות וגם מספר טילים שהבריחו מאיראן ומפגין כאילו אלה ימים של שקט- כשאינתיפאדה מס' 3 מתחילה ב'גדה הכבושה' לא מבין שאם נצא גם מיו"ש יהיה שם בדיוק מה שיש בעזה ובלבנון- ורק יחכו לאיזה חטיפה של מישהם והזדמנות לירות נ.מ על מטוסים בנתב"ג. הוא לא שמאל -אבל המנהלת ביקשה שאני לא אכנה אותו בשמות.

עמיקם10

New member
על הטבח בחברון ב-1929 לא הבנת שהמנהרות

וההתחמשות כוונתם נשארה אותו דבר. לרצוח יהודים. חיילים ואזרחים. בדיוקוכמו שהיה בחברון. הם התחנכו על זה ועל הנכבה-ושהיהודים גנבו להם את הארץ. בגלל זה המו"מ-ים איתם הם[בינתיים] זריעה בדמעה.

למעלה