שבוע טוב ותודה

SARA155

New member
שבוע טוב ותודה

משהו בתגובות של כל אחת מכן היה מעורב בדיוק כמו שההחלטה שאני ככ מתלבטת לגביה מעורבת. כתבה לי אמאאנחל לנסות להרגיש בגוף את שני המצבים בהם יש לי ילד ובהם אני מוותרת על התהליך. ואכן עשיתי כך ותחושת החרדה היתה גבוהה יותר כשיש לי ילד. בסופו של יום ולאחר שבחנתי את היסוטרית חיי עד כה נוכחתי לדעת ולהבין שאני שורדת כל הזמן ואין שום דבר אבל ממש שום דבר שבא לי בקלות. או ללא מאמץ .קצרה היריעה מלגולל את סיפורי האישי וכן הטרגי כך גם לגבי ניסיונתיי לייצר זוגיות ולהקים משפחה. לבחור בחיים משמעו כפשוטו להביא ילד לעולם ולהתחיל הזה עכשיו כי אוטוטו 43. אבל בסופו של יום איני יכולה להיכנס בעיניים פקוחות לתהליך הזה ולדעת שאני יכולה . לא באמת אפשר לעשות הכול לבד ... לא באמת אפשר לחיות בלי משפחה בכלל. ויתמות של הוויה ומתוך מקום כזה להילחם על מה בעצם? על החיים שלי בהבאת חיים אחרים אך גם הוא/היא יהיו ללא משפחה גרעינית ומי יהיה אחרי מותי?ומה עם החיים עצמם? אם כך אסכם לא הולכת נגד הרוח,השעה מאוחרת הרחובות ריקים מזמן. תודה על הבעת הדעה הכנה של כולכן. שבוע טוב ורק טוב לכולכן. שרית

אמאנחל

Member
מנהל
חיבוק מכאן

אני כל כך רוצה שתדעי שאני מאמינה שמגיע לך להיות מאושרת. שמגיע לך למצוא הנאה וסיפוק ומשמעות. הייתי רוצה שתקחי איתך את האמונה שלי, עד שתמצאי לך את האמונה שלך בעצמך.
&nbsp
תנסי למצוא מקום שבו את יכולה לעשות טוב לעולם. וגם את המקום שבו טוב לך כשאת עם עצמך. תארגני לך סביבת מגורים יפה ונעימה, תזיני את הגוף שלך במאכלים טעימים ובריאים. תמצאי מקום התנדבות שישמח אותך, שבו תוכלי לתת בלי שיזכיר לך כל הזמן רק מה חסר לך. אולי עם בעלי חיים? אולי איכות הסביבה?
&nbsp
יש לך כוחות, הגעת עד הלום. תמצאי לך שקט נפשי, ושמחה.

ברשותך אספר לך על חברה שלי

החברה התחתנה בגיל מאוד צעיר, שידוך של המשפחה, התגרשו מהר מאוד ומאז היא מחפשת זוגיות.
כששאלתי אותה בזמנו למה היא לא מביאה ילד לבד היא אמרה שהיא חשבה על זה אבל המשפחה שלה מאוד מתנגדת לזה.
זה לא מקובל אצלם (היא תארה אותם כהודים פרימיטיביים) והם ממש איימו שאם היא תעשה זאת הם לא יכירו בה יותר.
היא החליטה ללכת עם דעת ההורים והחליטה שתהיה ללא ילדים.
לפני כמה שנים, קרוב לגיל 50 היא הכירה בחור גרוש עם 3 ילדים. מאז האהבה פורחת, היא מאוהבת בו ובילדים שלו. אומנם הילדים לא קטנים, אבל אולי בגלל זה כ"כ קל להם לקבל את חברתי והם ממש בקשר טוב. היא רואה בהם כילדים שלה עד כמה שניתן.
היא המאושרת באדם.
מה שבעצם אני מתכוונת להגיד זה, שיש עוד אופציות. במידה ולא מתאים לך הורות יחידנית, תדעי שהכל פתוח ועדיין אפשר להרגיש רגש אימהי גם אם לא סחבת וילדת ילדים לבד.
שיהיה המון בהצלחה

בדיוק מהמקום של הנפש הפגועה והחיים שלא מסתדרים

בחרתי בפסיכיאטריה ובחתולה (במימי) שלי
אולי חיית מחמד לא מתאימה לך אבל יש כאלה שמתאימים להם לגדל עציצים וכו'
מניסיון אני אומרת שהחיים יכולים להיות מלאים גם בלי ילד ובלי זוגיות, זו בחירה שלנו

a morph

New member
מסכימה לחלוטין

אני כן בחרתי בהורות יחידנית ונמצאת בתהליך, שלמה לחלוטין ומאוד נרגשת לקראת העתיד לבוא, אבל לגמרי מסכימה שזה לא משהו שצריך לעשות בכל מחיר.
ילד לא צריך להיות אמצעי - לא אמצעי לחיזוק הזוגיות, לא אמצעי להצלת נישואין כושלים, לא אמצעי להרגיש נורמלי בחברה שמקדשת ילודה ובוודאי שלא אמצעי לשיפור המצב הנפשי.
ילד הוא מטרה, ילד הוא בן אדם וילד צריך אמא שלמה ומסוגלת, שיש לה מספיק משאבים נפשיים להשקיע גם בו וגם בפרנסת המשפחה.
יש לי חברה יקרה בגיל 45 שמקבלת הערות בלי סוף על החלטתה לא להביא ילדים, החלטה שמקורה בדיוק בדברים האלה - נפש שלא מסוגלת לשאת גידול של ילד ומודעות מלאה למצב. זה פשוט לחץ חברתי מיותר שלא מתחשב בצרכי האדם הפרטי.

מה את אומרת...באמת?

מה את אומרת...תמשיכי לגדל עציצים ותפסיקי לתת לאנשים עצות על בטן מלאה . ..לך יש ילדים נכון? תנסי לחיות בלי זוגיות ובלי ילדים ואז אהיה מוכנה לשמוע אותך מביעה דיעה... ואני בתמימות הרבה בחרתי כאן לחשוף את חולשותיי. ..

מרגנית2

New member
בוקר טוב פנינית

אני גם מגדלת עציצים ופרחים על הגג. אין בזה רע.
זה נותן לי שמחת חיים ומרגיע אותי
לי יש שני ילדים
הם כבר גדולים
כבר לא רוצים לשמוע מה אמא אומרת
התהליך של האמהות והבחירה באמהות היה ארוך קשה ומתסכל.
יחד עם זה אני מאחלת לך המון בהצלחה. חיבוק מכאן. אני ירושלמית. אשמח לדבר בפון אם תרצי.
כרגע חייבת לצאת. יום ארוך לפני. שיהיה לך רק טוב בכל בחירה שתעשי.

אמאנחל

Member
מנהל
אוי, אולי לא התכוונת לפגוע אבל פגעת מאוד

מימי מייאו בחרה לא לגדל ילדים מתוך אחריות, ומפני שזה לא מתאים ליכולות שלה. והיא כן חיה לבד בלי ילדים ובלי בן זוג.
היא רצתה להעביר לשרה את האפשרות, מניסיונה, של חיים מאושרים גם בלי ילדים, וזה אחרי ששרה כבר אמרה שהיא לא מתכוונת להביא ילדים לעולם. התגובה שלה לא הייתה אלייך, ולא נועדה לנסיבות שלך, אלא לתמיכה מתוך הזדהות עם אישה אחרת עם נסיבות אחרות.

מתנצלת..זה היה בשרשור על ההודעה

<i>אני מכבדת רצונו של כל איש לחיות כפי שבחר מבלי לשפוט. מאד משתדלת..כמו שאמרו חזל- אל תדון איש עד שתגיע למקומו. .מתנצלת שפגעתי.לא הייתה כוונה.אני מכירה את המקום הזה ..</i>

a morph

New member
הפוסט הזה והתגובות בו לא מכוונות אלייך כלל

מדובר באדם שונה, ומקרה שונה בעליל. לא חבל על האנרגיות השליליות?

הבנתי את זה .טעיתי.

הבנתי את זה .טעיתי...מה לעשות זקנה מופלגת בת 50 שלא מכירה טוב את טכנולוגיית השימוש בפורום.תראי מזה.הסניליות כבר התחילה.אבוי לי:)

חבל לוותר

מקווה שתמצאי את הכוחות להגשים חלומך למרות הקושי...בכל תהליך יש חרדה ..אני חושבת שאת שורדת ונראה לי שתוכלי להתמודד. ..כאן מחלישים אנשים ומוחקים תגובות ...כשחושבים על זה המון כמו שאני עשיתי בגילך. .מוותרים ואז מגיעים לגיל 51...מחפשים פה תמיכה ומקבלים אותה בצורת מקלחת קרה.מניסיון... האש הזו לילד שבוערת מבפנים אף פעם לא כובה. ..עד שיש לך ילד .בהצלחה בכל מה שתחליטי

ילד זו אחריות ולא צעצוע שעושים למניעת שעמום (גם החתןלה שלי

מסרבת להיות צעצוע שלי)
אני מזמינה אותך ללכת להתנדב במסגרות לילדים עם מוגבליות (כמוני), המסגרות האלה מחפשות אנשים עם אנרגיה ורצון לתרום לילדים

yarden43211

New member
ילד זה אחיות, ילד זה גם צורך.

מיאו מיאו ילד זו אחריות, אבל ילד זה גם צורך טיבעי ונורמלי של כמעט כל אישה.
ובישביל הצורך הזה, מגייסים את כל הקוחות וכל האמצעים כדי להגשים אתו ולתת את כל הטוב שבעולם , שאנחנו כנשים מבוגרות יכולות לתת.
כיבן שכך ברא אותנו הטבע, אנחנו מרגישות עם הנתינה זה מאד טוב, וזוכות לסיפוק ונחת.

ואני עדיין משוכנעת שאשה שבקושי יש לה כוחות נפשיים לחיים

שלה עצמה צריכה להזהר פי 10 מלהוסיף ילד לחיים

yarden43211

New member
לא מדובר כאן על כוחות נפשיים.

מיאו מיאו לא מדובר בכוחות נפשיים, מדובר כאן על תמיכה כלכלית ואנושית.
ועל הריון בגיל מבוגר.
אני מסכימה איתך שמי שאין לא כוחות נפשיים לא צריך להביא ילדים.

למעלה