שבוע טוב ותודה

אם הכוונה הייתה אלי...ובכלל לא משנה

הכוונה הייתה אלי...אז אני מתנדבת המון זמן למען נוער בסיכון...ועושה המון דברים למען הקהילה .הכל טוב ויפה.זה לא תחליף לילד משלך.

אד י

New member
זה לא נכון שאנחנו מתכוונות להחליש

אנחנו חולקות מהניסיון שלנו.
יש לנו הרבה ניסיון כמי שבחרו בחירה דומה (בגיל אחר).
&nbsp
הורות יחידנית זה קשה.
זה גם מאוד ממלא ומדהים להיות אמא.
אבל זה בכלל לא מה שדמיינתי לפני שילדתי.
זה לא קלי קלות, זה לא פונקציה של רצון וכוחות ובריאות גופנית (שהלכה לזבל אחרי שנה בלי שינה ובלי ארוחות מסודרות).
הבת שלי היא הדבר המדהים ביותר שעשיתי בחיי, ואני לא מתחרטת בכלל.
אבל החיים שלי בכלל לא כמו שדמיינתי אותם לפני הלידה.
לגדל את הבת שלי לא היה קל בשום שלב ובשום גיל ואני לא צופה שיהיה קל מתי שהוא (בת 10), וזה עוד כשמדובר בילדה שהיא בסך הכל "נורמטיבית" (לא קיבלה שום תווית אבחונית) ובאמא שיש לה משאבים כלכליים ועזרה מהמשפחה.
בנוסף הצרכים של הילדה הובילו לכך שהקריירה שלי נגמרה. ואני היום מתפרנסת ותו לא.
נאלצתי לוותר על דברים שאני אוהבת אבל הילדה לא מסוגלת להתמודד איתם.
או לחיות עם דברים שקשים עליי מאוד, אבל הילדה חייבת.
אני היום מחכה בקוצר רוח שיעברו להן העשר שנים הבאות כדי שאוכל לחזור לחופש שהיה לי לפני הלידה, ולהינות מהורות לילדה מבוגרת. ואפילו כבר מפנטזת על נכדים.
ושוב אני לא מתחרטת בכלל וזה עדיין הדבר הטוב ביותר שקרה לי בחיים.
&nbsp
אז אם כותבת פה אישה שמתארת את עצמה כחסרת תמיכה כלכלית ומשפחתית, שמתארת את עצמה כמישהיא שמפחדת מהדרישות של ההורות. זה נראה לי חשוב לכתוב שהורות זה משהו שמצריך כוחות ומצריך תמיכה. וזה לא מספיק מאוד לרצות לממש את הזכות להורות.
&nbsp
&nbsp

כאן מעצימים

הכי קל לחלק חיבוקים ולחייך חיוכים מלאכותיים (ובלב לחשוב: איזה מזל יש לילדים שלי שזה לא המצב אצלם). אבל אנחנו חולקות מהניסיון שלנו ומתפיסת עולמנו, ולשמחתנו מדובר בגוונים רבים מאוד של התנסויות ובקולות שונים. החיזוקים הריקים מתנפצים עם הקושי הראשון, ומה שנותר זה העוצמה הפנימית של האישה ויכולת ההתמודדות שלה.
התמודדות כזאת תהיה לך על כל צעד ושעל. כשאישה יולדת בתנאים לא מיטביים (עם משאבים חומריים ו/או רגשיים מוגבלים, בגיל מבוגר עד מבוגר מאוד, בלי תמיכת הורים, בלי משפחה מורחבת תומכת, מתוך הכרח בטיפולים הורמנליים ובהיריון בסיכון) היא מסכנת את עצמה ואת הילד שייוולד לה. הסיכון גדל אם היא לא מוכנה נפשית לקשיים הללו.
לכן התמודדות עם הקשיים החברתיים ומוכנות לקשיים הנוספים שנכונו לנו, לרבות נשים שחושבות שבנסיבות הללו הסיכון בלידה גדול מאוד, רק מחזקת.

את מכירה אותה שאת יודעת שהיא תוכל להתמודד?

הפורום הזה הוא אחד הפורומים היותר תומכים שיש, חבל שקיבלת את הרושם הזה.
אבל אם מישהי חושבת שונה ממך זה לא אומר שזה פורום שמחליש אנשים.
הבחורה אומרת שהיא ויתרה על ילד, שהיא חושבת שהיא לא מסוגלת לעמוד בזה. אז לא חייבים ילדים. הבריאות הנפשית שלה יותר חשובה כרגע.
ילד זו אחריות, ילד משנה את החיים מצד לצד. זה לא קל ובריאות נפשית זה א' ב' בלהיות הורה, במיוחד אם אתה הורה יחיד ואין תמיכה אחרת מסביב.
קבלי קצת דעות שונות משלך, זה יעשה לך טוב בחיים...

אל תספרי לי על דעות שונות...

אני יודעת לקבל דעות שונות ופשוט כותבת מהחוויה שלי.אני לא אמא עד היום בדיוק בגלל ההתלבטוית הללו..אני פשוט חושבת שכלכלית אפשר להסתדר אם את יותר צעירה..נפשית זה כבר סיפור אחר ואם מישהו לא מוכן נפשית. ..אז באמת לא כדאי לנסות...אל תשכחי שיש המון ילדים שנולדו ב"טעות"...כשההורים לא ממש רצו...או לא היו מוכנים...היו בזוגיות ופתאום אחד מהם החליט שזה גדול עליו...ומצאו את עצמם עם ילד.חוו את הקשיים אבל גם את האושר...אני לא הולכת להיות מטיפה להורות.כל אחת שתעשה מה שנראה לה.

ה-שונית

New member
קבלת כל החלטה לאחר שהתלבטת עליה

תהיה ההחלטה הטובה ביותר עבורך!
זה אומר שהיו לפניך כל השיקולים, נתת לכולם את דעתך וגיבשת את החלטתך לאחר ששיקללת את כל היתרונות אל מול כל החסרונות.
אל תכעסי שפורשים לפניך את מלוא רוחב היריעה - זה רק יעשה את ההחלטה שלך מבוססת על אדנים יותר טובים

אני ממש לא כועסת ואין לי צורך

שיפרשו בפני את כל היריעה ...תאמיני לי שאני מכירה את כל השיקולים נגד ואת כל הבעיות שעלולות להתלוות לכך ..יש לך ספק במודעות שלי לקשיים או לעתיד לבוא כשאני לוקחת החלטה כזו? אני רק אומרת שאם כולנו היינו מתלבטת כל כך ודואגת שכל יהיה מושלם לפני צעד כזה אז לחמישים אחוז כאן מהבנות לא היו ילדים.ואני מדברת רק מחוייה שלי.בעבר עשיתי המון שיקולים של בעד ונגד...כלכלית...קשת רחבה של תמיכה מה לא...אז נכון זה חשוב.ועדיף גם שיהיו אמא ואבא בסיפור ...ועדיף שהאמא תלד לפני גיל 35 וגם שתהיה דירה...אבל נו באמת ...לא הכל מושלם ולפעמים אם המצב סביר אז כדאי להיכנס למים ולא לחכות כמו שאני עשיתי.וזה בא רק ממקום טוב

לא מנסה לשנות.

כמו שאמרתי אני לא הולכת להיות מטיפה להורות.אני מכבדת כל החלטה של כל אחת ומאחלת לה הצלחה בכל דרך שתבחר.אני פשוט שיתפתי מהחוויה שלי.

האש לילד כבתה כהבנתי שזה הכי נכון לילד הזה, ושוב זה תלוי

מצב רגשי, כלכלי ובכמות התמיכה המשפחתית שיש

למעלה