שבוע טוב חברים וחברות שאלה

t a m n u n a

New member
שבוע טוב חברים וחברות שאלה../images/Emo110.gif

אמשלי ז"ל היתה משתמשת במושג שבעברית נשמע ככה: "כף בישול" והכוונה היתה לא לכף שלה היה תפקיד לערבב מאכלים אלא, לעשות פלוטקעס....איך כותבים את זה ביידיש. אתמול השתמשתי במושג הזה בפורום אחר....ולצערי כתבתי עם מיליון שגיאות. תודה לכם.

t a m n u n a

New member
וואלה צימס זהו זה../images/Emo110.gif

תודה רבה ואני חשבתי שזה כף מעץ......וכמו כן כתבתי עם המון שגיאות

zimes

New member
אבל... אבל...

איך מחלקים מרק? א קאך לעפל היא לא רק מצקת, זו גם מידה של "1 מצקת מרק". כך בביתי.

yaely2

New member
מנהל
בקשר למצקת ../images/Emo21.gif

שלום עליכם, עד כמה שידוע לי מצקת היא א שעפ-לעפל ביידיש, בדקתי אצל צאנין ואכן זה כך. קאך-לעפל, זו כף גדולה (בדרך כלל מעץ) שבה היו בוחשים את האוכל, מכאן גם הבטוי לאדם הבוחש בקדרה "א קוך-לעפל בברכה יעל

שעפן = לשאוב.

מקובל עלי יעלי. אבל ככה הייתי רגיל לומר. לבשל, אני מבשל בעברית

t a m n u n a

New member
יעל יקרה נעלמת לנו כאן../images/Emo110.gif

תודה לך, כרגיל גם את תמיד יסודית....וכבר אמרתי לך חכמה....... אז זה באמת המושג כף העץ הגדולה......האם גם את פגשת בשכאלה?

ora11

New member
קאכלעפעל

גם אימי ז"ל קראה לכף בישול קוכלעפעל וכפית א לעפעלה

t a m n u n a

New member
אורה אני רואה אותך../images/Emo110.gif

כאן לראשונה ולכן קבלי את ברכותי......לאט לאט מתווספים אנשים חדשים שיש להם זיקה, אהבה, ורצון ללמוד יידיש......ולא רק מקצוענים...... שכבודם הגדול במקומם מונח.

ora11

New member
תודה תמנונה ולכל אנשי הפורום

כפי שאת רואה וקוראת אני מאד נהנית להיות בפורום הזה, בילדותי שזה היה מזמן דיברו בבית יידיש. סבתי ז:ל לא ידעה בכלל עברית ואימי ז"ל כנ"ל. היום אחרי 35 שנה ויותר אני מתגעגעת ליידיש. תודה לכולכם ומנסה להשתלב .אורה

אני יכולה רק לקבל אותך ב../images/Emo24.gif

גדול, מאחר ולי 8 זרועות המספיקות לכמה חיבוקים....... יש לנו כאן מה זה ידענים גדולים ביידיש והעיקר אנשים מקסימים שבודאי יעשירו אותך בלי סןף. רק תשאלי.......ומיד תקבלי ים של תשובות. תהני.

ציגאנער

New member
זרועות

איך בעין הנעייר ציגענער דו אם יהיו לי תגובות אשפר המאמה לושן שלי

למעלה