שבוע טוב חברים
הגעתי

מאיוש י

New member
שבוע טוב חברים ../images/Emo24.gif הגעתי../images/Emo24.gif

אחרי שביליתי את רוב השבת במיטה....... גב כואב . הגיע יום ראשון ויום ראשון אומר לנקות אחרי הלכלוך שמשאירים הילדים אז עכשיו שהבית נקי ומריח נפלא אפשר לשבת עם הקפה במחשב יוכי המטעמים שלך והחריצות משהו משהו מתי את מספיקה להניק... לנקות... לבשל...לישון... דרך אגב סירות החצילים נראות טעימות אני מכורה לחצילים אבל נראה שיש המון ביצים במתכון לא???? אני אנסה להכין עם הרבה פחות ביצים ופחות כולסטרול
אני רוצה להכין השבוע בלי נדר עוגת שחמט נראה אם יהיה לי זמן שבוע טוב לכולם
 

יוכי68

New member
מאיוש, ראשית הרבה בריאות ועכשיו תשובות

אני מניקה תוך כדי הקלדה, מניקה בין לבין בבישולים..לפעמים נשרף לי........ מנקה פעמיים ביום.........סיבוב כזה על הבית מבשלת במהירות הבזק מחפשת מתכונים קלים וטעימים ולישון.........ממש לא יוצא לי. סירות החצילים - מעדן אמיתי.......מאיוש, אני אף פעם לא הולכת בדיוק לפי המתכון שאני מקבלת...אני לומדת את העיקרון ומשחקת עפ"י החוש במרכיבים........ניתן בלי בעייה להוריד מכמות הביצים.........אני הכנתי רק חציל אחד לניסיון.......טעיםםםם.......מעין פשטידת בשר בחציל. לגבי עוגת השחמט אשמח אם תצלמי כל שלב כדי שכולנו נלמד........תודה ובריאות איתנה.
 

מאיוש י

New member
אז ככה דגדג לי באצבעות והתחלתי להכין

את עוגת השחמט הרבה כאב ראש העוגה הזו לא נראה לי שאכין אןתה לעיתים קרובות. אז ככה לעוגה צריך רינגים בגודל 20 15 ו12 או לחילופין לחתוך עיגולים עם סכין בזהירות העוגה מתאימה לתבנית 24 ויוצאת מאוד גבוהה מאחר והיא מכילה 4 שכבות אז נצא לדרך .במיוחד בשבילך נזכרתי יוכי לצלם את השלבים שלב 1 הכנת העוגה צריך לאפות ב2 נגלות וב2 תבניות 24 להקציף 4 ביצים עם 120 גרם סוכר 6 דקות עד שמתקבל קצף בהיר לקפל בעדינות 120 גרם קמח וקורט מלח. לחלק ל2 ולתערובת אחת להוסיף 2 כפות קקאו לשפוך ךתבניות אחת לבנה ואחת חומה לאםות 25 דקות להוציא את התבניות להוציא מהן את העוגות ולהכין שוב פעם אותו הדבר. מה קיבלנו? 4 שכבות עוגה .2 לבנות ו2 חומות. מתחלים לחתוך כל שכבה ל4 עיגולים תראו לפי התמונה כל עיגול קטן יותר מקודמו ואז מרכיבים שמים עיגול שחור בתוכו עיגול קטן יותר לבן ובתוכו עיגול שחור ומסימים בחבן שכבה הבאה ההפך. מקווה שהבנתם
 

מאיוש י

New member
שלב 2

יש להדביק כל עיגול אחד לשני במעט קצפת. ובסיום כל שכבה לשים מעט קצפת ובסוף לשים קצפת על הכל או גנאש כל אחד יקשט איך שבא לו אני מסבירה רק את הטכניקה
 

יפית מן

New member
מאיושילה תבריאי במהרה ושובי אלינו חזרה

איזה יצירה,איזה יצירה,כיפק הי,כיפק הי כיפק הי,הי הי ,לולולולולו...... באויר מורגש הסתיו שיר זה מוקדש לכלכם חברותי היקרות והיצירתיות שיר סתיו הרוח השובב/דתיה בן דור מי מניע הוילון בחלוני? מי מרקיד עלי אילן שבגני? זה הרוח זה הרוח השובב זה הרוח שהביא אתו הסתיו מי יבש את הכבסים כל כך מהר? מי פיזר עלי שלכת בחצר? זה הרוח... מי חתף את כובעי מעל הראש? מי לחש,כדאי כבר אפודה ללבוש?" זה הרוח....
 

חנהפ

Active member
המראה מקסים,אבל

אני הייתי מסתפקת באפיה של עוגה בצבע לבן ואת הרווחים ממלאה בגנאש שוקולד או עוגה חומה ואת הרווחים ממלאה בתערובת עוגת גבינה קרה המכילה ג'לטין ככה, לטעמי,המרקם לא יבשושי
 

מאיוש י

New member
העוגה לא כזו נוראית

מצטערת אם זה הרושם שהתקבל בעלי טרף אותה ואמר שהיא מדהימה אני אישית לא אוהבת טורטים. הכנתי אותה כי כבר הרבה זמן אני רוצה להכין אותה. רציתי להוכיח לחברה שקנתה ב100 ש"ח תבנית מיוחדת לעוגת שחמט שאפשר עם קצת יצירתיות להכין את העוגה ללא תבנית מיוחדת. זהו .
 

יוכי68

New member
מאיוש העוגה נפלאה וחנה אפשר קצת הסברים

ראיתי את המתכון שנתת בפורום אחר מחוברת של אפיכל..לא בדיוק הבנתי איך שמים את הגבינה בשלב השני אם בהתחלה שמים שכבה של עיגולי שוקולד וביניהם גבינה......מה מכסה מלמעלה את עיגול השוקלד......האם הגבינה מצליחה להישאר בקצוות מבלי שתגלוש? אולי יש פטנט מוצלח?
 

חנהפ

Active member
קודם כל יש להכין עוגה כזו בתבנית או ברינג

לא כל כך הבנתי מה השאלה?
 

יוכי68

New member
חנה, התכוונתי לסידור העוגה והרכבתה

בשלב התחתון יש 2/3 טבעות עוגת שוקולד וביניהן יוצקים מתערובת הגבינה......מה קורה בשלב הבא שצריך לשים לבן בקצוות?
 

מאיוש י

New member
יוכי אם זה בתבנית או רינג

זה לא ינזול הבעיה כמו שאמרתי צריך עוד שכבת בסיס ואז יש 5 שכבות עוגה וזה המון
 

חנהפ

Active member
מה הבעיה? אם את עובדת בתבנית

ויש טבעת פנימה להקף החיצוני וגם לא יזיק לחכות קצת עם הקרם שיתמצק קצת לפני היציקה לרווחים
 
למעלה