בבקשה,המתכון מופיע בספר אפיה 2000 מאפה מתוק
דרושה עוגת שוקולד אחת מלית: 2 כוסיות ליקר תפוזים 1/2 כוס חלב 700ג"ר גבינה 5% 150גר סוכר 1 שקית סוכר וניל קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד 2 שקיות ג'לטין 2 שמנת מתוקה יש לחתוך את העוגה, אופקית ל-3 שכבות שוות בעובין, להרטיב במעט ליקר מ-2 שכבות חותכים עיגולים -טבעות החל מהחוץ כלפי פנים ברוחב 2 ס"מ מערבבים את הגבינה עם הסוכר, סוכר וניל מיץ לימון וקליפת לימון ממיסים את הג'לטין בחלב מקציפים את השמנת מתוקה, מקפלים לגבינה ולבסוף מוסיפים את הג'לטין מכניסים את התחתית לתבנית קפיצית, מורחים על התחתית שכבה דקה של גבינה מניחים את הטבעת הגדולה -זו שבגודל התחתית על הגבינה לאחר מכן את השלישית החמישית וכו' כך שיווצרו רווחים בין הטבעות ממלאים את הרווחים בגבינה (הכי קל בעזרת שקית זילוף עם צנטר עגול גדול או ללא צנטר בכלל) מורחים מעט גבינה מעל בשכבה השניה שמים את הטבעות שמתאימות בגודלן להיות מעל מילוי הגבינה את השכבה השלישית מתחילים שוב בטבעת גדולה מורחים למעלה את שארית המילוי מקשטים ברוזטות קצפת, פלחי תפוז מפולטים, חצאי דובדבנים מסוכרים ופסטוק קצוץ