שבוע טוב לכולם

Digi Lista

New member
שבוע טוב לכולם../images/Emo39.gif

מקווה שהשבוע החדש יהיה מוצלח עבור כולנו בכול אחד מהתחומים שחשובים לנו
אחרי כמעט חודשיים מאוד מתישים פיזית ובעיקר מעצבנים(שסביר שבגלל זה יש גם את החולשה הפיזית) תתחיל תקופה טובה יותר בגלל שבכנות אני מותשת-הכול משתבש לי ולא תמיד אני יכולה לשלוט בשיבושים האלה ולמנוע אותם,השמש נכנסת לעקרב השבוע ולפחות כרגע זאת נראית סיבה טובה לשמוח(בדרך כלל זאת תקופה טובה עבורי,על אף שזכורות לי שנים קשות גם כשהשמש בעקרב...)אם אכן התחזיות האסטרולוגיות יתממשו דברים אמורים להתחיל להסתדר אז אני אחיה עם התקווה הזאת,חוץ מיזה שזה אומר שממש בקרוב יש יום הולדת לשי שלנו(28.10,נדמה לי,אבל אני אבדוק ליתר ביטחון בלוח אירועים)ואחר כך גם לי(כן,מזדקנים...
) ויש לי גם טסט השבוע ביום חמישי(טסט שלישי) בדיוק 3 שנים לתאונה של אחי אולי המזל יהיה לצידי והתאריך יעזור לי כי בעצם מדובר בסגירת מעגל גדול... מעבר לזה התחלתי שבוע שעבר קורס טיפולי בשיטה מסויימת שיערך כחצי שנה,חברים סביר שלא יצאו לי מהקורס(אנחנו כולה חמישה אנשים בינתיים ולא רק שאני הכי צעירה שם אלא שהרוב שם יכולים להיות לפי הגילאים סבא וסבתא שלי ככה שלדבר ולהסתדר אפשר אבל בכול זאת אלה לא חברים מעבר סביר להניח...)ובכול זאת נחמד יהיה ללמוד ולסיים את הקורס בהצלחה כי הוא יקדם אותי הרבה ועל אף שטוענים שהשיטה מתאימה בעיקר לאוטיסטים לסוגיהם אני יותר מבטוחה והערתי גם למרצה השבוע כמה פעמים שיש בהחלט מצב להצליח בשיטה גם עם חבר'ה כמו שאני עובדת איתם-יש כמה ספציפיים שאני פשוט בטוחה שאומנם הם לא אוטיסטים ומוגדרים רפואית כבעלי פיגור אבל אפשר לעבוד איתם בצורה דומה,נחיה ונראה... בכול מקרה שיהיה לכולנו שבוע מצויין,אתם מוזמנים כמו תמיד לעלות חוויות מהשבוע שהיה וממה שעתיד לקרות וכמובן לפתוח משחקים,דיונים וכו' בכול זמן נתון

StellarWind

New member
שבוע טוב גם לך.

האמת היה לי שבוע יחסית שקט. מצאתי את עצמי חורש פסי קול של סדרות אנימה (בעיקר של האובססיה האחרונה שלי, Vandread), טובע במתימטיקה וזבל פסיכומטרי אחר, וישן בשעות לא שפויות. כרגיל. <<

Snake Bandage

New member
29.10!!!

נו, אבל קל לטעות. זה תאריך מאוד לא פופולרי ללידות, בניגוד ל-28.10 וה-30.10. אני כבר חודש בשירות לאומי D= אני עובדת בבית ספר יסודי בפסגת זאב. לא ידעתי שבתי ספר יסודיים כל כך מושקעים היום! בהחלט רואים הבדל עצום ביחס לבית הספר התיכון שלי. ועוד אנשים כל הזמן טענו שהוא טחון בכסף... פחחח, זה מה שיש לי לומר על זה. בכל אופן, זה ממש כיף. בעיקרון אני שם לעזור למורות בזמן שיעורים, לעבוד עם תלמידים מתקשים ולעשות עבודות משרדיות בצהריים. אני עובדת בעיקר עם ילדים בכיתות א'-ב', והם פשוט מקסימים! כל הזמן מחבקים ורוצים לדבר, ויש כבר כמה ילדים שנדבקים אליי כשאני באה לכיתה שלהם ומתחננים שאני אשב לידם. וגם הילדים בכיתות ג-ו' חמודים, למרות שהם כבר יכולים ממש לשגע, וכל המורות והעובדים בבית הספר כל הזמן מודים לי על מה שאני עושה למרות שזו ממילא העבודה שלי! זה מה שהיה חסר לי בצבא, אני חושבת. אנשים לא אסירי תודה שם בכלל. אני גם עובדת בימי שישי, כי אז כל השעות הנוספות מכסות את החופשים של בית הספר ואני לא אצטרך ללכת לעבוד באיזה משרד שאני לא מכירה בחופש הגדול או משהו. אבל זה בסדר כי יום שישי זה יום קצר וחביב כזה, שתמיד עושים בו משהו נחמד לילדים בשעה האחרונה. אחד מהדברים היותר מספקים בעבודה הזו זה לעזור לילדים מתקשים. אני עובדת הרבה עם דיסלקטים וילדים שהם קצת איטיים או לא מרוכזים, ולמרות שלפעמים אני צריכה לשחד אותם שהם יעבדו, בסופו של דבר הם מאוד מאוד רוצים לעשות את העבודה שלהם כמו שצריך ומאוד שמחים שאני עוזרת להם. וזה כיף. יש גם ילד באחת מכיתות ב' שיש לו חשד לתסמונת אספרגר, שזה קצת כמו אוטיזם... הייתי מאושרת כשהייתי צריכה לעבוד איתו מחוץ לכיתה יום אחד והצלחתי ממש לתקשר איתו. הוא קצת מוזר והוא לא בדיוק מבין בנורמות חברתיות, אבל הוא חכם מאוד ואוהב לשחק עם הילדים האחרים במחשב ולבנות ביניינים עם בדידים. אני בטוחה שברגע שיסיימו לאבחן אותו באמת יצליחו לעזור לו, והוא ישתלב בחברה מצויין. מאוד שימח אותי שהצלחתי לדבר איתו וללמד אותו, ולהכיר את הילד האינטליגנטי שהוא מתחת לכל המוזרויות שלו. יש לי עוד המון סיפורים, על קלפי יו-גי-או, ומלך האריות, ומשפחת הג'ינג'ים, וילד-אפרוח, ושיר החודש... אבל זה בפעם אחרת, אלא אם כן ממש תתעקשו.

Digi Lista

New member
מכירה לחלוטין מה שאת מתארת,מזדהה ו...

מתנצלת על הטעות בתאריך
,קורה שטועים בעיקר כשאני לא מחוברת לעולם החודשיים האחרונים,אני מנסה אבל אני דיי בעולם מקביל אז
בכול מקרה. אני אשמח תמיד לשמוע חוויות,מה גם שאחרי שנתיים כאלה אני בהחלט יכולה להזדהות ולהתחבר למה שאת מתארת,גם בבית ספר שאני עובדת בו עכשיו למרות שהילדים משותקים גופנית ורובם עם פיגור בדרגות שונות יש את אותן התחושות וילדים זה באמת עם מדהים
תמשיכי להינות ולשתף

Digi Lista

New member
אגב תסמונת אספרגר...

יצא לי לעבוד עם אספרגרים(בוגרים) ובקורס הדגישו את ההבדלים בין סוגי האוטיזם ותסמונת אספרגר שייכת לספקטרום האוטיסטי,בכול אופן כפי שתיארת המאפיינים של אספרגרים זה שבדרך כלל הם בתפקוד גבוה אבל יש להם קשיים חברתיים(משהו בסגנון אי קריאת ופענוח נכון של נורמות חברתיות),הם נוטים להיכנס לעיתים לאובססיות ולהתקבע על תחומי העניין והמעשים שלהם(זה הסבירה לי עובדת רווחה כשהתחלתי לעבוד עם האספרגר תחת טיפולה "בכפר תקווה"),ההוא שעבדתי איתו נניח היה בטוח שהוא ציפור(הוא כבר בין 45) מצד שני הוא היה מבריק מבחינה שכלית-כותב סיפורים,מצייר,זוכר לפרטי פרטים אירועים ויודע על כול סוגי המטוסים הקיימים... אני מציעה לך להיכנס לפורום כאן בתפוז של "אוטיזם,אספרגר וpdd"-תמיד מעניין(או שזאת רק אני...) להרחיב את הידע באמצעות הורים ובני משפחה,מטפלים ואוטיסטים בתפקוד גבוהה שגולשים ומעלים חוויות ותהיות. בעניין השירות הלאומי-בהחלט כן,יש שוני גדול ביחס לבין היחס בצבא המון פעמים,למרות הקשיים שעברתי במהלך השנתיים שירות לאומי לא הייתי מוותרת על החוויה בעד שום הון שבעולם,לעבוד עם ילדים ובכלל עם אוכלוסיות מיוחדות(עבדתי בערך בכול תחומי החינוך כולל המיוחד-פיגור,שיתוק,אוטיזם,לקויות למידה,הפרעות התנהגות,חינוך רגיל...)זו עבודה מאתגרת ומדהימה בה מרגישים את התרומה ואת היכולת האמיתית שלך כאדם לעזור לאחרים ולהתפתח רוחנית וחבל לי שכול כך הרבה אנשים מתבזבזים בצבא או בתחומים טיפשיים בשירות לאומי(חבל להושיב 200 בנות במשרדים וב'שלומית' לפחות באיזור שלי הרוב עוסקות בעבודה כזאת ולי זה נראה בזבוז,מצד שני חלק ברמה נמוכה אז אולי זה הדבר הכי מוצלח שיש בשבילן...)או משתמטים בכלל מעבודה כולשהי,לא בגלל שהמדינה נותנת לנו אחר כך(למעשה כשמסיימים את הצבא/שירות לאומי מגלים שרוב הזמן יורקים לכולנו בפרצוף לצערנו)אלא באמת כי מדובר בחוויה ותרומה שאין כמותה,שנה שעברה הלכתי לעשות הרצאה לנוער שהצבא לא רצה לגייס אותו(פחדו שאותם צעירים יפלטו לרחובות) בנוגע לשירות לאומי,אחת השאלה הייתה כול הזמן למה עדיף לבזבז זמן על שירות לאומי כשאפשר ללכת ולהרוויח כסף רב פי כמה והתשובה שלי הייתה שהמון פעמים כשרואים מישהו שאפשר לעזור לו עצם היכולת מגדילה אותנו כאנשים ודווקא מי שנחשב בעל קשיים יכול הכי לעזור לאחרים ותוך כדי כך לעזור גם לעצמו,זו דרך להיכנס לפרופורציות וזה דבר מדהים(אם כי מבחינה חברתית בצבא לדעתי קיימות אפשרויות רבות יותר,אך לא לכולם זה מתאים ולא זו הסיבה להישאר בצבא כשלא נהנים) ובאמת ילדים ובעלי צרכים מיוחדים יודעים להעריך,אומנם חלק גדול מהם רגיל למטפלים מתחלפים ולחלקם יש קושי להסתגל כול פעם למישהו חדש אך ברגע שהם נפתחים מתגלה עולם חדש,מדהים,מרתק ומרגש! אני בטוחה שהתרומה שלך בשירות לאומי עם הילדים תהיה עבורך אחד הדברים המשמעותיים שתזכרי לאורך זמן,בכלל כשמגיעים לרמה של אמון עם הילדים (לא כול אחד ילדים אוהבים,אומרים שכן אבל מניסיון שלי בכמה מקומות זה לגמרי לא נכון,הבת שירות השנייה בשנה הראשונה הייתה תמיד אומרת שאני מגנט של ילדים וזה כשבאתי רק בפברואר ואילו היא שנמצאת מתחילת השנה מעולם לא זכתה לכמויות האהבה להן זכיתי ולא חשוב מה היא תעשה) הם לא מפסיקים להרעיף אהבה-להכין ציורים,לכתוב ברכות,לחבק,לריב מי ישב עלייך(כן,לא רק לידך גם עלייך) בטקסים(מניסיון
),לתת לך חלקים מהסנדוויצ'ים שלהם,להגן עלייך,לספר לך את הדברים הכי אישיים שלהם(לעיתים הם מפתיעים ברמת הפיקחות והחכמה שלהם בהשוואה לגילם הצעיר)ובכלל ילדים יודעים מי אוהב אותם ומי מזייף אהבה ואם הם אוהבים אותך כנראה שאת באמת אמיתית ובסדר איתך וזה ממש חשוב. הייתי חייבת להגיב כי אני כול כך מכירה את מה שאת מתארת שקשה לי להתאפק...

meytar

New member
לניק דרייק הייתה תסמונת אספרגר.

מוזיקאי גאון. ובאמת גם עליו מספרים שלמשל בהקלטות הוא היה שר עם הפנים לקיר כי לא רצה שיסתכלו עליו שר, והוא הופיע רק פעם אחת לפני קהל, לפני שהתאבד.

Digi Lista

New member
בחיים לא שמעתי את השם הזה קודם../images/Emo12.gif

אבל טוב לדעת ובכלל כיף לראות אותך(
על המקלדת) ולשמוע שאת מנצלת יפה את השביתה וכמובן תמשיכי לשתף ושיהיה המון
בבדיקות

meytar

New member
תודה../images/Emo24.gif אגב, עוד משהו שקשור,

בפעם האחרונה שהייתי בקולנוע ראיתי "בקרוב" לסרט על צעיר וצעירה עם תסמונת אספרגר ועל מערכת היחסים הרומנטית ביניהם. נשמע מעניין...

meytar

New member
וואו, מעולה!

איזה טוב לקרוא עדכון כזה! אין לי הרבה מה להגיב, אבל בהחלט אני אישית אשמח לקרוא עוד סיפורים.

היי!כיף לראותך!../images/Emo50.gif בהכל!

אני התחלתי ללמוד עכשיו סמסטר סתיו באוניברסיטה,חוץ מזה אין חדש.
ששיתפת בהכל! ולוכולם,
ששיתפתם ו
בהכל!שבוע טוב לכולם!

meytar

New member
שבוע טוב לכולם!../images/Emo42.gif../images/Emo188.gif

בשבוע שעבר, אין מה להגיד, היה חופש, לא יכול להיות יותר טוב מזה.. אני וחברות שלי נפגשות כל ערב, ולא עושות כלום חוץ מלרבוץ, לדבר ולשתות תה
וגם להתמוגג ביחד מהאווירה החורפית...(אני אישית לא אוהבת כשקר ורטוב, אבל האווירה בתוך הבית כל-כך נעימה...) השבוע הקרוב הולך להיות לי קצת קשה, יש לי בדיקות מהיום ועד יום שלישי, ואלה הבדיקות הכי ארוכות וגם הכי חשובות, אז הן גם הכי מורטות עצבים. אני קצת מפחדת אבל.."with a little help from my friends..." יש לי דווקא מצב רוח טוב! סטטה בהצלחה בטסט והכל! ובהצלחה גם לכל השאר בדרכיהם החדשות

חח סבבה!../images/Emo24.gif

וואי,מאמי,שיהיה לך המון
בבדיקות ואל תפחדי!יהיה בסדר. תשמרי על מצב הרוח הזה!אוהבת אותך!למה את לא כותבת כאן יותר?

meytar

New member
אורה../images/Emo24.gif

לא כתבתי בתקופה האחרונה (לא כאן וגם לא באף מקום אחר) כי הייתה לי בעיה במקלדת שממש הקשתה על הכתיבה. עכשיו יש מקלדת חדשה ואני כותבת שוב כמו שאת רואה!

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אה,איזה יופי!תתחדשי על המקלדת וברוכה השבה!היית חסרה כאן מאוד.

Yuske

New member
שבוע טוב^_^

תודה ששיתפתם, נדהמתי לקרוא, באמת דברים מדהימים רשמתן שמה... עכשיו תורי^^" חזרתי לארץ ביום חמישי שעבר (ז"א ב-18 לחודש) הייתי בוושינגטון ואז בלאס ווגאס, היה ממש כיף וממש מדהים (חוויות אח"כ אין לי כח...אני עצל...<.<...>.>...למרות שאמרתי לעצמי שאני עובד על לא להיות עצל) בכלאופן... תודה ששיתפתם^^

chi12

New member
ברוך שובך

בכל מקרה בנוגע ללשפוך חויות, עוד לא החלטתי אם כשאתה כותב את החויות אתה שוכח מהן או זוכר אותן יותר טוב.

למעלה