שבוע-טוב לכולם...

g a l i 1 0 1

New member
שבוע-טוב לכולם...

הפורום נראה מאוד נחמד... יש לי שאלה: אני בעיקרון לא דתייה אבל מתחזקת(מנסה לפחות). אשמח אם תוכלו לספר לי קצת על החתונות שהיו לכם...זה נשמע לי ממש כיף... שבוע טוב
))

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

קודם כל החתונות אצלנו שונות מאצל הציבור החילוני, כי אצלנו באים נטו כדי לשמח חתן וכלה, ולא בשביל לאכול. יש כאלה שנוהגים לא להפגש שבוע לפני החתונה - אלא רק בחופה עצמה. יש הנוהגים (במיוחד אשכנזים) אחרי החופה ללכת "לחדר ייחוד". הריקודים אצלנו הם מופרדים - בנות לחוד ובנים לחוד. יש הנוהגים לעשות גם ישיבה נפרדת.

g a l i 1 0 1

New member
באהבה ובאמונה שלום!!!ולשאר כמובן...

קודם כל,תודה רבה שענית לי! דבר שני, אני אמנם לא דתיה מלידה..אבל מכירה את אופי החתונות אצל דתיים ומאוד שמחה להיות בחתונות כאלה...(עד כה נכחתי בחתונה כזו רק פעם אחת אצל חברה טובה שלי). מקווה שבע"ה אזכה להתחתן בחתונה דתית!!! התכוונתי שתשתפו איך החתונה שלכם הייתה..כי זה הרי פורום של זוגות נשואים דתיים... יש לי מלא שאלות ואני ממש אשמח להיות בפורום המחבק הזה!!! שיהיה לכולם ערב נעים וחמים!
)

candy77091

New member
באים כדי לשמח את החתן ואת הכלה ולא כדי לאכול

מי סיפר לך את הבולשיט הזה?בינתיים מה שאני שומעת אחרי כל חתונה וגם באמצעה זה -איך היה האוכל,ואיך היה השירות באולם.אז בוא לא נהייה יפיי נפש. מה שכן חבריי החתן וחבריי הכלה באמת באים רק כדי לרקוד לפני החתן והכלה..(ולא כדי לאכול)

candy77091

New member
לאיזה מגזר א תמשייכת את עצמך ואת באהבה ואמונה

אם אפשר לדעת. אני לא בטוחה שאני ובוחלי מאותו מגזר אם כי אנחנו מסכימות.

באהבה ואמונה ואני סרוגות.

ואני חוזרת בי מהסטיגמה הטיפשית שאמרתי. אני מכירה הרבה במגזר החרדי שגם באים בשביל השמחה ולא בשביל האוכל/ השואו.

החתונה שלנו:

ביום ראשון, שבוע לפני. נסענו לאסוף את השמלת כלה. התחלקתי בנהיגה עם חמותי ואחרי שירדתי בבית הורי נפרדנו לשבוע. ביום החתונה התפללתי בנץ. צמתי חצי יום. שלוש שעות לפני החתונה הלכתי לטבול במקוה של חב"ד בצפת. בדרך חזרה ירד גשם זלעפות. שעה לפני החתונה לא מצאנו את המפתחות של הרכב שהיה אמור להסיע אותי. בסוף מצאנו... צטלמנו (בנפרד, עם 'חמ"ל אחים" שתאם מי מה ומתי) על שפת הכינרת. אחר כך נסענו (שוב בנפרד) לאולם. אולם ישבתי עם חברים מסביב לשולחן ושרנו שירי חתונה. אחרי שהרב הגיע ועברנו על הכתובה אבי וחמי הובילו אותי לכסות את אישתי ונפגשנו לראשונה אחרי שבוע. משם הובילו אותי לחופה. לאחר מכן אימי וחמותי לקחו את אישתי לחופה והיא הקיפה אות ישבע פעמים לצלילי הניגון "ארבע בבות". החופה החלה: ברכות, טלית, קידוש, שבע ברכות. הרבה שירה וריקודים והחברים הובילו אותנו לחדר היחוד. נכנסנו פנימה והתפקענו מצחוק... אחרי כמה דקות הצלם נכנס וצילם אותנו ביחד. ההורים הצטרפו יורת מאוחר אחר כך ריקודים (נפרדים) בלי הפסקה. מזל שהי את החלק של ה"הצגות". יכולנו לשבת קצת ולשתות משהו. עוד ריקודים, צילומים משפחתיים. שבע ברכות וסגרנו את הערב.

ברוכה הבאה! /tapuzforum/images/emo140.gif

אפרט בלנ``ד יותר מאוחר, זו תשובה ארוכה מידי לסלולארי /tapuzforum/images/emo6.gif

g a l i 1 0 1

New member
שלום לכולם אנשים יקרים../images/Emo13.gif!!!

איך אתם מרגישים??? תודה -רבה לכם ששיתפתם! זה ממש מסקרן אותי כל המרכיבים של חתונה דתית-לבוש(מעניין אותי למה רק יום אחרי החתונה שמים כיסוי ראש ולא בחתונה עצמה?). דבר נוסף, לגבי מוזיקה-אני חולה על מוזיקה חסידית...האם היה די-ג'י?להקה?זמר? מה לגבי הפעלות בזמן הריקודים? הבנתי שישנן חברות של הכלה וחברים של החתן שמארגנים כל מיני דברים נחמדים... שיהיה הרבה אושר לכולם וכמובן בריאות!!! שכל אחד יידע רק טוב!!
ותודה על שיתוף הפעולה
אני לומדת הרבה מכם!!ומכן...

אני חבשתי פאה גם בחתונה.

וחבשתי אותה מהחופה אפילו שהחיוב הוא אצלינו- מאחרי החופה, והסיבה: אחרי שהחתן קידש את הכלה היא הופכת מבחינה הלכתית לנשואה ולכן מחויבת בכיסוי ראש. אבל יש בזה הרבה דעות ומנהגים. אצלינו אחרי החופה, הכלה הולכת עם כיסוי בד (דעקטיך) לחדר ייחוד ומשם היא כבר יוצאת בפאה. אני ועוד רבות חוסכות לעצמינו את הטרטור של סידור השיער פעמים ולכן מלכתחילה מגיעות עם פאה- לרוב פאה אסופה עם תסרורקת יפה. אבל כמובן כל אחת ומנהגי המגזר או הבית ממנו היא מגיעה.

g a l i 1 0 1

New member
שלום לך...

יפה מאוד!!! מה עוד את יכולה לתאר מחתונתך??? ערב מקסים !!!
)

גלי יקרה!

זה נשמע שיש לך איזו עבודה סמינריונית/מחקרית על חתונות של דתיים ואינך באמת מתענינת בשבילך. לוידעת למה זה מרגיש לי כך... אני טועה?

g a l i 1 0 1

New member
שלום לך אני חייבת לציין ש...

ממש נפגעתי עכשיו אבל ממש!!! אני לא כותבת שום עבודה בנושא! זה ממש מעליב שככה את חושבת. זה מסקרנות נטו!!!!! חבל שזה מרגיש לך אחרת...

גלי יקירתי!!!

מצטערת שפגעתי בך בשאלתי... אבל באמת, מה לך להעלב?- זאת היתה ההרגשה שלי ואני אסביר לך כדי שלא תעלבי לי עוד פעם... אז ככה: את פתחת שרשור ושאלת מאד יפה ובכבוד שאלה מענינת שאפשר לענות לך עליה בלי סוף תשובות ולפתח ת'נושא לעומק ולרוחב. החברה פה ניסו לענות לך ולבקש ממך שתסבירי ת'עצמך- מה מענין אותך ובמה את רוצה שנתמקד. אבל כשענו לך תשובות מסוגים שונים, לא היתה שום תגובה ספציפית ממך לשום תגובה..אמרת יפה תודה ושאלת על די ג'י. לוידעת... אפילו עכשו אני לא מצליחה להבין מה את בעצם רוצה לדעת? אולי אם תספרי קצת על עצמך ותתני לנו להבין מהיכן נובעת ההתענינות שלך, הרגשתי תשתנה. אבל כמובן שזאת הרגשתי הפרטית ואין לי ספק ש-99% מהחברה פה חולקים עלי כמובן וכרגיל, אז את יכולה להשאר רגועה... יו אנדרסטנד? אני לא בטוחה שהצלחתי להסביר ת'עצמי, אבל מה לעשות? הרגשות זה משהו שקשה להסביר.

למעלה