שבוע-טוב לכולם...

g a l i 1 0 1

New member
אתחיל מההתחלה....

שלום לכם/לכן!! קוראים לי גלי,אני בת 23.5. אני גרה בדרום ואני לומדת חינוך מיוחד(כבר שנה ג' מתוך ד'). אני מגיעה מבית שאינו דתי.מאמינים בה', עושים קידוש ומדליקים נרות אבל לא שומרים שבת וכו'... מגיל 18 מאוד התעניינתי בעולמם של החרדים.עניין אותי לדעת מי הם?והתחלתי לקרוא המון ספרים שמתארים את החברה הזאת. התענינות הייתה בגדר של לדעת עליהם יותר אבל לא מעבר,לא לעבור "לצד שלהם". בשנים האחרונות אני מרגישה יותר קרובה לדת,התחזקתי יותר.יש לי חברות דתיות ומצאתי את עצמי מתעניינת ורוצה לדעת עוד ועוד. מצאתי את עצמי אפילו מתחילה לשמוע שירים חסידיים(עד היום זה המוזיקה שאני הכי אוהבת). והיום אני במצב שאני יודעת שארצה להקים בית שיתקיים בו אורח-חיים דתי. אני לא יודעת כמה מהאנשים כאן חזרו או חוזרים בתשובה.אבל בכל מקרה,זה תהליך מאוד ארוך ולא פשוט.ולכן,אני עוד לא נמצאת בשלב שזהו סיימתי את התהליך או בתהליך מתקדם.קודם כל,הרצון נמצא בראש ובלב ולאט לאט מתקדם. ולכן,גם חשוב לי לדעת יותר.אני מרגישה שאני לא יודעת מספיק ואני מאוד סקרנית לגבי כל הדברים.אז כמובן שנושא החתונה מעניין אותי,ומאוד מעניין לקרוא מה שאתם כותבים על החתונה ובכלל. אולי הייתי באמת צריכה להגדיר מה אני רוצה לשאול אבל למעשה מעניין אותי הרבה מאוד דברים ולכן לא מיקדתי בשאלה. מצטערת אם זה היה נראה כמו תחקיר או עבודה....נטו בשבילי! אני מקווה שעכשיו שאתם קצת מכירים אותי אתם מבינים מה אני עושה בפורום האוהב הזה והמדהים הזה!!! אני מאחלת לכל אחד ואחד סופ"ש נהדר!!! בשורות טובות שיהיו לכולם
)) גלי.

candy77091

New member
אוקיי, אז ככה-למי שיש משהו להוסיף..

כעיקרון יש המון זרמים וכיוונים וסוגים של יהודים שומרי תורה ומצוות ובחתונה מכל סוג יש את המנהגים שלה,אבל העקרונות זהים. חתונה חייבת להיות עם חופה,ריקודים נפרדים,החתן תמיד יכסה את הכלה והחתן תמיד בחופה ילבש טלית חדשה ויברך שהחיינו,חייבים להיות שני עדים שאין בינהם קשר משפחתי ושומרי תורה,בחופה נאמרים 7 ברכות,מקדשים כעיקרון בטבעת. יש כאלה שישיבה נפרדת יש כאלה שלא,יש כאלה שהחופה חייבת להיות תחת השמיים יש כאלה שלא. יש שאחריי החופה חדר ייחוד יש כאלה שלא יש כלות שהולכות מייד אחריי החופה ואפילו לפנייה בכיסויי ראש יש כאלה שלא יש כאלה שעושים 10 סיבובים סביב החתן יש כאלה שלא. טבעת מזהב-לבן/לא לבן/כסף /חריטות /מרובעת וכו' כל זה זה כבר מנהגים,אבל לא מקובל לקדש בטבעת עם יהלום.

למעלה