וואו, זה אמיתי?
אני די בשוק. בגלל זה מתגרשים? קודם כל, אם אכן מדובר במחלה גנטית עם גן ידוע, כפי שהציעו כאן אפשר לברור עוברים בריאים ולהחדיר רק אותם. אם מדובר במחלה רצסיבית קלאסית, אם היא לא נושאת את הגן - גם הילדים לא נמצאים בסיכון. בכל מקרה, אחרי שקראתי כמה מהתגובות: פאנל בדיקות גנטיות נעשה בד"כ לפני ההריון (לא לפני החתונה. המטרה היא לדעת אם יש סיכון למחלה קשה ואם יש צורך בבדיקה גנטית של עובר ולא על מנת להחליט אם לעבור לבן זוג שנושא מחלות גנטיות אחרות). למי שכתבה שצריך לבדוק סוג דם -העניין עם סוג דם הוא רק במידה והאם היא Rh מינוס (כלומר, A, B, O, AB מינוס) והאב הוא +. במקרה כזה אם העובר הוא סוג דם + יכולה להיות בעיה כלשהי בהריון ובלידה ובעקרון פותרים את זה רק עם שתי זריקות. ממש לא נורא ובטח שלא סיבה להיפרד. בכל מקרה לגבי הנושא עצמו - עד שמוצאים אהבה ומישהו שמתאים לך ואתה רוצה לבלות איתו את חייך, להיפרד בגלל סיכוי להעברת גן פגום? נשמע לי מגוחך ממש. דרך אגב, ברור שלא צריך להסתיר דבר כזה, מצד שני - אני לא הייתי מעלה על דעתי שמישהו שאוהב אותי יחליט לא להיות איתי כי אני אולי נשאית של אלל פגום, אז גם לא נראה לי שזה משהו שמישהו סביר יסתיר בכוונה. הייתי מעדיפה לברור עוברים, להפיל במידה ומתגלה שהעובר חולה או לאמץ - ולא להיפרד ממישהו שרציתי לחיות איתו ולהביא איתו ילדים. אולי היו סיבות אחרות בכלל.