יאייי../images/Emo13.gif
טוב, קודם כל אני , אישית, לא הרגשתי שזה ויכוח... לא קשור לפורום, אבל לא הרגשתי ויכוח או איום, פשוט קצת אולי תקפת בהתחלה (לא אותי בכל אופן)
רשמתי לך בת כמה החתולה שלי (בת 10) וגידלתי אותה מגיל חודש היא לא סבלה מעולם משום מחלה, היא שקטה מאוד - לעומתה, הייתה לי חתולה אחרת מעורבת (לפני המון זמן ושנים שהייתי איזה בת 4 ) יללה חזק מאוד (לעומת הנוכחית שלי) שרטה לפעמים וקפצה לגבהים עצומים, כמובן שהיו לה גם תכונות חיוביות שלנוכחית שלי אין אגב, זה נכון שחתול גיזעי עלול לחלות יותר מחתול פחות גיזעי , אבל זה תלוי בעוד דברים חוץ מהגזע, חוץ מזה הכרתי הרבה חתולים בחיי ויש הבדל בהתנהגותם לפי הגזע (אם כי יש סיכוי שיש יוצאים מהכלל - לא יודעת) בנוגע לנשימת החתולים מעוכי הפנים- כן, יש להם נשימה יותר כבדה, אך זה לא מה שיקצר את חייהם עם אורח חיים נכון- בדיוק כמו שלא בהכרח אדם עם אסטמה יחייה פחות שנים מאדם בלי (במיוחד מגיל 7 והלאה- נכון לכל חתול) לשלי בכל אופן אין בעיית נשימה או כל בעיית בריאות אחרת -למרות הכל
בכל מקרה, אני ממליצה לך (ולגבריאל1349)לרכוש ספר -חובה לכל בית המגדל חתול - הנקרא "החתול" המדריך השלם לטיפול בחתולים וגידולם יש בו מדריך מפורט גם על גזעי החתול ותכונותיו האופייניות לו + מחלות ודרכי טיפול ועוד מאת :דיוויד טיילור והעורך המדעי : ד"ר משה בן ארי בזמנו עלה 90 ש"ח -286 - עמודים לסיכום כל חתול = אוצר שאין לו תחליף