שבוע מוצלח לכולם! 5x20

Y. Welis

New member
רמפל' תמיד מתנקם

אחת מתכונותיו (הנשמרות לפחות בסידרה - הכל נזיל שם) הקבועות. מי שעיצבן אותו - יגיע יומו בסופו של דבר.

וזאת הנקמה הכי מאוחרת והכי נוראה.

נקמה כנראה באמת הכי טובה כשהיא מוגשת קרה
.

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה והשער

כאמור, צדקתי שאמה משחזרת במסעה את מסעו של אורפיאוס כולל השגיאה הגורלית שעשה והשאירה את אורידיקה בשאול. אני מניח שהעץ הכרות היה עץ הדעת ולא מקור אספקת המזון של האדס. המאזניים הם מיתוס אחר, דווקא מצרי, שבו נבחנת הנשמה בדרכה בעולם המתים. אני מניח שבמקור הדרך בה אמה והוק נכנסו לגן העדן ההרוס הייתה הדרך בה אנשים עברו דרך הלימבו - דרך המאזניים.
טוב, האדס הבטיח לזלינה שינסה לפחות למנוע מהגיבורים לשוב לסטוריברוק. אני בטוח שהסיבה לכך שאמה ורג'ינה הצליחו להרוס את המחסום של האדס הייתה בשל התערבות אלוהית. האדס אמור להיות חזק בכמה רמות משתיהן ביחד. מה שהלך שם לא היה לפי התוכנית של זאוס. הקטע עם קרואלה והמכשפה העיוורת היה גדול.
הפלאשבק היה מעניין. הוא מתאר את לידתה מחדש של אמה כציידת ראשים אחרי פגישתה עם ציידת ראשים מבוגרת יותר בשם קליאו פוקס (שם ממקור יווני בעונה עם תמה יוונית). אהבתי את עניין ההליכה לעיר פניקס - התייחסות נחמדה לשם הפרק. אני מניח שאחרי כל הסיפור העצוב עם קליאו, אמה ירדה מהניסיון למצוא את הוריה עד שהגיעה לסטוריברוק.
אם כבר, מדברים על דייויד, יכולתם לומר מה בדיוק קרה בעת הקללה המקורית. הנסיך מקסים היה מת כשהקללה לקחה את כולם לעולמנו.
ולסיום, כפי שחזיתי, פיטר פן נדון לאבדון ועל ידי לא אחר מבנו המסור, עוץ לי גוץ לי. מוזר שיחסית ליודע כל, עוץ לי חושב שלפיטר פן עדיין יש את הצל שלו. הדבר הזה בטח אבד לו כשהוא מת ושב לארץ לעולם לא.

למעלה