שבוע מצויין לכולם - שאלות מענינות

gils33

New member
זו גם דרך להתמודד עם זה

גם אני כמוך,משתדל לתת לו את המרחב להגן על עצמו ומתערב רק במיקרים קיצוניים.

אני איתך

גם אני חושב שצריך לתת לילד להתמודד. בעיקר ללמד אותו להחזיר. אני יודע היום בדיעבד שאם הייתי רק מחזיר קצת (ואבדרך אולי חוטף הרבה), רוב הסיכויים שהעסק היה נפסק מהר יותר. גם לי יצא לפגוש חלק מהילדים שהציקו לי בחט"ב. כולם, ללא יוצא מהכלל, אפסים מאופסים שלא יצא מהם כלום. עובדים בעבודות מזדמנות, עם תיקים פליליים (הם מהחבר'ה היותר בוגרים של נוער הגבעות) ולא ממש עשו משהו עם עצמם...

motior

Member
במקרים "הקלים"

אנחנו ממליצים לילד איך להתמודד - לפעמים עם הצעות למענה או לדרך פעולה (כולל לדבר עם המורה) במקרים היותר קשים דיברנו עם ההורים של הילדים האחרים המעורבים מקרים קשים ממש לשמחתי עוד לא היו לנו... (או שאנחנו לא יודעים מהם? הנה מחשבה מפחידה)

gils33

New member
זה הפחד הגדול ביותר של הורה

אי הידיעה הנוראית הזו

עוד לא הגעתי לגיל, אבל

אבל בתור אחד שחטף מכות בחטיבת הבניים, אני מחנך ואחנך את הילדים שלי להחזיר למי שתוקף אותם. הגננות אמרו לי שזה לא חינוכי ללמד להחזיר, אבל אותי זה לא מעניין. מה שמעניין אותי זה שהילדים שלי ידעו להחזיר.

schlomitsmile

Member
מנהל
בעיניי זה לא עניין של לא חינוכי השאלה היא האם זה טוב בשבילו. אני לא חושבת שזה טוב בשבילו. טוב שיידע להגן על עצמו במקרה הצורך, אבל לא טוב עבורו להכנס לראש הישראלי של "אני לא אצא פה פרייר!" כשתוקפים אותך, יש המון אפשרויות תגובה, למה לצמצם אותו ולהתנות אותו רק לתגובה אחת? לפעמים אם מחייכים לתוקף הוא מתבלבל ועוזב, לפעמים אפשר להתעלם ולתפוס מרחק, לפעמים אפשר לגייס ומכים שפשוט יהיו איתך ואז הוא יעדיף להתרחק, ועוד ועוד. למה ישר רק להחזיר? http://itu.cet.ac.il/Inner.aspx?nItemID=1962

זה בכלל לא מהכיוון של לא לצאת פרייאר

כשהתכוונתי להחזיר התכוונתי שאם תוקפים אותך פיזית להחזיר. בתור אחד שחטף מכות ועשה הכל חוץ מלהחזיר, אני מאמין שאם מרביצים לך, תרביץ חזרה, גם אם תחטוף עוד מכות. בסוף ילמדו לא להתעסק איתך. אין דרך אחרת. ברור כשמדובר במישהו שתוקף אותך מילולית, לצחוק או לחייך, מנטרל את כל העוקץ מהתקיפה.

schlomitsmile

Member
מנהל
גם אני התייחסתי גם לתקיפה פיזית מסכימה איתך שבנאדם צריך לדעת להגן על עצמו. שלא ייגמרו אותו במכות והוא יהיה חסר אונים. ועדיין, כמו בדוגמא שבקישור, יש הרבה אפשרויות תגובה גם לאלימות פיזית. דוקא הידיעה שאני בוחר איך להגיב, יש לי מגוון יכולות, מגוון אפשרויות, זה לא או שקורעים אותי או שאני קורע אותם, נראית לי מעצימה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אגב, הספר הזה הוא בעיניי דוגמא מצויינת לדרך שאפשר להעלות את הנושא החשוב הזה עם ילדים. כדאי לא לחכות שהם יתקלו בבריון, אלא לדבר על זה, למשל באמצעות קריאת הספר הזה ואחרים.

למעלה