שבוע שני נפתח ללא הסכמה לגבי התקציב

mnakash

New member
בארי ריתהולטס עם דעה בנושא

http://finance.yahoo.com/blogs/daily-ticker/stocks-could-fall-20-30-shutdown-isn-t-163201453.html

הוא לא חושב ששה ייקרה אבל אם כן בניגוד לאינטואיציה דווקא יהיה ביקוש לאג״ח אמריקאי לדעתו. זה באמת בניגוד לאינטואיציה אם יש פשיטת רגל שדווקא האג״ח של החייב עולה ולא יורד.
לירידות של 20-30% בשווקים אני דווקא מתחבר.

קרלטון

New member
flight to quality

אם רגילים שזה ה-quality וכאשר יש חוסר באלטרנטיבות quality אז יתכן שבתור Knee-jerk reaction, אבל קשה לי להבין תופעה כזאת אם באמת נכנסים לבעייה עם החזר החובות. בכל מקרה, ירידת הערך של הדולר תהייה יותר משמעותית לדעתי.

KobeRider

New member
אם אתה רוצה להרוויח מקטסטרופה

תקנה פוטים.

אחרת זו ספקולציה משולשת: גם לחשוב שתהיה קטסטרופה, גם להניח שדווקא זהב וסחורות יעלו במחיר, וגם לתזמן את המסחר הזה. למה בעצם?

mnakash

New member
אבל דווקא יש משקיעים שמחזיקים 5% או משהו כזה

בנכסים כמו זהב וסחורות. זה בערך מה שחשבתי לצורך גידור התקופה הזו של אי הוודאות.
נכון הם מחזיקים את זה באופן קבוע ואני נזכרתי רק לקראת הקטסטרופה שכנראה לא תתרחש אבל הרעיון הוא אותו רעיון.
אולי גם פוטים זה רעיון טוב אם האירוע יתרחש רק שכאן יש פרמיה בגלל האירוע שתרד משמעותית בזמן קצר אם האירוע לא יתרחש (כמו בדוחות). מכיון שאני לא יודע לתמחר איזה אופציות זולות ואיזה יקרות ומכיון שאני מאמין שגם אם האירוע לא ייתרחש אין סיבה שתהיה תנודה חריגה מהרגיל בזהב וסחורות אז לי מתאים יותר סחורות. אני כן רואה את המגמה בזהב וברור לי שייתכן שיהיה לביטוח הזה מחיר אבל עם התנודתיות הזו אני חי בשלום. אם המזומן שלי יאבד כוח קניה בצורה משמעותיצ זו תהיה בעיה.

יעקב ו

New member
למה זהב וסחורות אתה מכליל ביחד?

בעיני זה שני דברים שונים.
במקרה של משבר ומיתון נלווה הזהב יכול לעלות.
למה שהסחורות יעלו במצב זה? דווקא הן אמורות לרדת עם ירידת הביקושים למוצרים שתלויים בהם.

mnakash

New member
נראה לי שאני מסכים איתך

זהב זה בגלל שאני חושב שהוא ביטוח טוב לקטסטרופות. Run to safety שעלול לקרות אם הסנריו הגרוע ביותר ייתגשם. בדאונסייד שלו אני לא רואה הפסד גדול מעבר להמשך המגמה בשבועות הקרובים.
לסחורות יש תפקיד אחר שגםהזהב ממלא על הדרך, הגנה מפני היפר אינפלציה אם כזו תתפרץ בהפתעה. אני מצפה לאחת כזו דווקא במטבעות שאינם דולר כלומר במזומן השקלי שלי בתנאים מסויימים שעלולים להתרחש.

אני לא באמת יודע מה יקרה והפיזור הנוסף הזה מכסה עוד קטסטרופות. נשמע לי רעיון מצויין גם לקנות אופציות לא יקרות אבל אני לא יודע למצוא כאלו אם יש בכלל. אם הסנריו הגרוע מכל ייתרחש הייתי רוצה להגן לפחות חלקית על הפוזיציה המנייתית שיש לי.

KobeRider

New member
אין שום היגיון ושום סטטיסטיקה שתומכת בזה

נכון שזהב יכול לשמש בתפקיד הזה, אבל זו ספקולציה בלבד (בניגוד למשל לאגרות חוב, שם יש קייס פונד'). בנוסף (ויותר גרוע), גם אין שום סטטיסטיקה שתומכת בזה. היית רוצה לראות איזשהו קשר בין זהב למניות או בין זהב לויקס, או בין זהב לתנודתיות, או אולי בין מחיר הזהב למרווח הריביות - אבל אין מספרים שתומכים בזה.

במלים אחרות, אם היית מכבה את כל ערוצי החדשות ולא מקשיב לאף מומחה מטעם עצמו - אני בטוח שלא היית מגיע למסקנה הזו בעצמך.

אני לא אומר לא לסחור בזהב, זה כבר דיון אחר לגמרי, ואני בעצמי סוחר בו מידי פעם (היו לי פוזיציות שנמשכו ימים והיו כאלה שנמשכו שנים); אני כן מציע לנתק את השיקולים האלה משיקולי "קטסטרופה". בשביל להרוויח מקטסטרופה יש פוטים או שורט, בשביל גידור (שזה שונה מלהרוויח מקטסטרופה) הכי פשוט ונכון זה לעבור למזומן (או פוטים במקרים מסויימים).

על הנסיון שלנו למצוא קשרים

"Our problem in government and in analysis is the same. Government never asks has anyone tried this before and what was the outcome. They are the perfect example of insanity – trying the same solution over and over again yet expecting a different result. In analysis, mankind has tried persistently to reduce everything to a single cause and effect – interest rates up stocks down or some other stupid nonsense like inflation up buy gold. This is far more complicated than that stupid nonsense because we live in a multidimensional landscape within a nonlinear world that is round, not flat with a mere straight line "between two points

KobeRider

New member
הפסקה הזו סותרת את עצמה כבר בהתחלה

Government never asks has anyone tried this before and what was the outcome.

מול:

trying the same solution over and over again yet expecting a different result

אם הממשלה מנסה שוב ושוב את אותו דבר, הרי שניתן למצוא כאן תבניות.

עם השאר אני מסכים, אבל שים לב שהניסיון למצוא קשרים לא קשור לממשלה, אלא לתגובות השוק, ולהן פוטנציאל לחזור על עצמן (לא תמיד, אבל מספיק פעמים), כי מדובר במאסת אנשים שמגיבים שוב ושוב לאותם ארועים.

ובכל מקרה, שים כדאי לשים לב שמדובר רק בכיוון אחד של הקשר. אם אכן היה קשר (נגיד בין זהב לבין הויקס) אז אפשר היה לטעון שהקשר הזה הוא רנדומלי ואי אפשר להוציא ממנו כסף. אבל אם אפילו אין קשר בסיסי להתחיל איתו, הרי שאין אפילו מה להפריך.

אני לא חושב שהמסר כאן הוא

שאין תבניות שחוזרות על עצמן ושלא ניתן למצוא קשרים במציאות, אלא שבכל פעם שעלינו להתמודד עם מציאות מסוימת, עלינו לנתח את אותה מציאות ספציפית ׳בראש פתוח׳, מתוך הבנה שהעולם מורכב מאוד ורב-ממדי.

בכל אופן, נראה לי שאתה מדקדק בדברים יתר על המידה. המסר הוא די פשוט - הנטייה הטבעית שלנו היא לנסות לפשט את המציאות לקשרים ברורים וחד ממדיים, והנטייה הזו היא כל כך חזקה עד שלא משנה כמה פעמים המציאות מראה לנו שאנחנו טועים, אנחנו ממשיכים להתעקש שכך הם פני הדברים.

הניסיון למצוא קשרים אכן לא קשור בהכרח לממשלה, ויש כאן אמירה נוספת- הנטייה הזו מאפיינת אותנו לא רק כאינדיבידואלים אלא הרבה יותר כציבור (ההמון), וההשפעה שלה היא מאוד הרסנית כאשר נציגי הציבור ומקבלי ההחלטות שלנו פועלים באופן הזה.

חוץ מזה, חלק ניכר מהסבל שלנו נגרם כתוצאה מזה שבדרך כלל מאוד קשה לשכנע אנשים לוותר על כל מיני רעיונות ותפיסות עולם שבתכלס, כמו שאתה אומר, בכלל לא צריך להפריך.

KobeRider

New member
"העולם מורכב מאוד ורב-ממדי"

אכן.

בגלל זה אני מוצא שמודלים העובדים על קורלציה בין שווקים [זהב-דולר, אג"ח-מניות, ועוד כהנה וכהנה] הם פחות אמינים מאשר מודלים שמחפשים תבניות בתוך שוק מסויים (מומנטום, ערך, נוסחאת הקסם, טרנד, חזרה לממוצע, וכו').

"לא משנה כמה פעמים המציאות מראה לנו שאנחנו טועים, אנחנו ממשיכים להתעקש שכך הם פני הדברים"

יש אנקדוטה מצחיקה על ההבדל בין עכברים לאנשים.

לוקחים עכבר במעבדה, ושמים אותו בתחילת מבוך כאשר בקצה מחכה לו פרוסת גבינה.
הוא מסתובב במבוך עד שהוא מוצא את הפרוסה. בפעם השנייה הוא עושה את הדרך יותר מהר, ואז יותר מהר, ובסוף הוא חוזר על הדרך הקצרה ביותר.
עד שיום אחד לא שמים לו פרוסה. הוא רץ לקצה, מתאכזב ומאבד עיניין. למחרת שוב, ואחר כך שוב. בסוף הוא מתייאש ומפסיק לרוץ את המבוך.

אז מה ההבדל בין עכברים לאנשים?

שעכברים מפסיקים מתישהו.

במילים אחרות

בעולם כל כך מורכב ובלתי צפוי, אם יש משהו שמפתיע אותך רק לעיתים נדירות מאוד, זה טבע האדם.

mnakash

New member
אתה יכול לחלוק את הסטטיסטיקה

שמפריכה את זה או שאין סטטיסטיקה כלל?
סה"כ הדולר לא מגובה זהב משנות השבעים, לא היו מאז דיפולטים של ארה"ב. אז יש סטטיסטיקה בכלל?

הגרף הזה מראה שב2011 המחיר עלה אבל זה היה בעיצומו של בול מארקט בזהב.
http://technorati.com/business/finance/article/is-gold-really-a-safe-haven/

היו עוד תקופות בהן אג"ח ארה"ב היה בסכנת פירעון ב40-50 שנים האחרונות (מאז הניתוק מזהב) ?

אני לא מנסה להתחכם, אני באמת שואל, לאן הציבור יעביר כסף במקרה שהסנריו ייתרחש? האינטואיציה שלי אומרת זהב אבל יכול להיות שזה בכלל בגלל שהייתי חשוף מדי לפורומים בתפוז

אתה באמת חושב שהם לא יגיעו להסכמה בסוף?

בהחלט יתכן שהמשחקים הפוליטיים האלה יעלו לארה״ב ביוקר בטווח הארוך, ובהחלט יתכן שזה יגרור תנודתיות בשווקים בטווח הקצר, ואולי זה גם הטריגר לתיקון די מתבקש בשוק, אבל אחרי הכל אנחנו מדברים כאן על משחקי כוח פוליטיים, ויש אינטרס בינלאומי אדיר לפתור את העניין בדרך זו או אחרת. ברגע האמת זה ברור שהם יעשו מה שצריך לעשות, לא?

mnakash

New member
לא

אבל זה שאף אחד לא חושב שזה ייקרה לא אומר מה ההסתברות האמיתית לזה ואין לי דרך לדעת אותה.
אני מתייחס לזה כביטוח ומנסה למצוא את הביטוח הטוב ביותר מבחינת עלות תועלת.
אני בכוונה לא רוצה להתעסק בהסתברויות.

KobeRider

New member
אין סטטיסטיקה שמאאשת זאת

המתאם בין הזהב לשוק במניות (או לאינפלציה) רנדומלי. אפילו העלתי כאן בפורום תשואות חודשיות של ה-S&P500 מול תשואות חודשיות של הזהב (לפי חודשים בשנה ובכלל), וזה היה די בלאגן אחד גדול.

mnakash

New member
השאלה היא מה הסטטיסטיקה במשברים שכאלו

מה יעשו הסינים? אם אינני טועה זהב נחשב נכס עמיד משברים בתרבות שלהם.
מה יעשו אחרים שהם בעלי חוב של ארה"ב?

קרלטון

New member
בסדרי הגודל האלה

זה כבר מעבר למסורות תרבותיות. כן, זהב עשוי לעלות, אבל יכול להיות שיבחרו לעבור גם ל-Fixed income אירופאים למיניהם.

גם אני מתקשה להבין, אם המטרה היא לגדר את הפוזיציה, מדוע אתה רוצה להוסיף גורם מורכבות נוסף במקום פשוט.. לגדר אותה, בצורה ישירה ככל האפשר (או לצמצם חשיפה, בין זה לבין האפשרות הקודמת, שיקולי עלות).

למעלה