שבילי אופניים כן או לא ?

natyh

New member
שבילי אופניים כן או לא ?

מי עלול למצוא עצמו ניזוק אם יהיו שבילי אופניים לצד כל כביש בישראל ?

natyh

New member
אתה רציני ?

נראה לי שהאיגוד רק ירוויח מכך .

Tamir Eshel

New member
כמו כל דבר בפוליטיקה:

מי שמכיסו הפוטנציאלי יצא הכסף לסלילתם. במצב הכלכלי הנוכחי, יהיה מי שיאמר שתקציב כזה יבוא על חשבון תקציב הבריאות, החינוך, הרווחה, ועוד. על מנת שיהיה סיכוי (קלוש) לסלילת שבילי אופניים בצידי כל כביש יש צורך בחקיקה. במדינה מתוקנת חקיקה זו תגרום לשתי תוצאות: 1. לא יהיה ניתן להתעלם מהחוק בתהליך התכנון. 2. ההוצאה תהיה קטנה בהרבה. עד כאן התיאוריה, המציאות בארץ שונה: חוקים נחקקים רק בתמורה לשלמונים ללשון המאזניים. התחמקות מחוקים בתהליכי תכנון הם עברה שבפועל אין בגינה שום סנקציה. המהדרין, דואגים לשמן את מערכת האכיפה בעוד מועד אבל באופן כללי הכלבים נובחים והשיירה עוברת כך שגם שימון זה מיותר. אז נתי, תפסיק לנבוח: ממילא איש לא מקשיב לך.

ilan ulman

New member
אז ככה:

משרד התחבורה, שיאלץ לצמצם משרות עקב פחות הרוגים. חברות הדלק עקב פחות משתמשים. חברות הרכב שיחטפו מכה אנושה. חברות ומסעדות המזון המהיר שבעקבות השבילים והיחשפות אנשים לאופניים יפסיקו לפקוד את מקדונלנד... פקחי תנועה שלא יהיה להם למי לרשום רפורט.. העיריות שיאלצו לפטר הרבה אנשים מיותרים. התרבות הישנה שתאלץ להיפרד מאיתנו... מר מוות שיאלץ לקצץ ביעדים שלו... האם אני בכיוון הכללי נתי?!?

sevenduo

New member
שכחת להוסיף ..

1. אלפי פצועים קשה ובינוני שירדו מהסטטיסטיקה כל שנה ויחסכו לביטוח לאומי ולמשלם המיסים מילוני שקלים. 2. מאות אלפי שעות שיחסכו בפקקים האינסופיים בבוקר ובערב וכמובן פחות זיהום אויר 3. מאות אלפי רוכבים עם חיוך על הפנים והרבה יותר אנרגיה להתחיל את יום העבודה... 4. פחות צפצופי מכוניות בכבישים, פחות עצבים על הבוקר מאנשים דחוקים בתוך קופסאות עשנות בדרך לעבודה (בד"כ מרחק של פחות מ 10 ק"מ שמהיר יותר באופניים...), פחות תביעות מחברות הביטוח על תאונות טיפשיות בתוך העיר וכתוצאה מכך ירידה חדה בפרמייה השנתית לטובת הצרכנים ועוד, ועוד ועוד....

ybello

New member
גם אם יהיה חוק לסלילת שבילים

לצד כבישים, זה קצת מאוחר. כי רוב הכבישים כבר נסלולו ללא שבילים. מכך נובע שרק ליד כבישים חדשים יסללו שבילי אופניים.. נו באמת ?! , כמה כבישים חדשים הולכים להיסלל בעתיד ?

ciclista

New member
למה אתם חושבים שזה ישנה משהו?

רכיבת אופניים של מבוגרים היא עניין תרבותי ולא נוחותי. בטוח שיותר אנשים ירכבו אם יהיו שבילים אך ההשפעה על פקקים, צריכת דלק, אובדן שעות עבודה, תאונות באופן כללי, וכו תהיה זניחה ביותר. גם בטוח שלמרות שיהיו שבילים נראה רוכבים אינטליגנטים במיוחד על אופניים של 30K בשוליים של איילון. ןחומר למחשבה: מי יפסיד הכי הרבה מירידה בצריכת דלק? ממשלת ישראל - המס הנגבה על דלק לסוגיו יוצר ניגוד אינטרסים ברור.

Eyal Hershtik

New member
אחדש לכם לגבי משהו :

יש תקנה שנכתבה לפני כמה שנים במע"צ שקובעת שבצמוד לכל כביש בינעירוני יהיה גם שביל אופניים , כיום זה לא ממש מבוצע . בשנה שעברה נוצר קשר עם חברת כנסת (שיש לה כמה חברים רוכבים) שמנסה לקדם זאת אני מאד מקווה שזה יצליח .

eikey

New member
שאלת תם

אם יש תקנה אני מניח שהיא מחייבת, שאם לא כן היא הייתה מכונה המלצה ולא תקנה. מע"צ כגוף ממשלתי חייבים לעבוד על פי תקנות. במידה והם לא מקפידים על התקנות, מדוע לפנות לחברת כנסת מכובדת ככל שתהיה, מדוע לא לפנות ישר לבג"ץ? אם נסמוך על נבחרינו המכובדים לא נראה לי שנזכה לישועה, לא בדורנו.

sevenduo

New member
מיהי אותה חכ"ית נכבדה? email ?

אולי אפשר להזכיר לה את חשיבות העיניין (כל שעה לפחות
) במייל

Eyal Hershtik

New member
יום עיון בנושא שבילי אופניים

בימים אלו אנו מקדמים קיום של "יום עיון בנושא שבילי אופניים" אשר ירכז את כל מי שנוגע לתחום התשתיות בעיריות,במועצות ,במע"צ ובמשרד התחבורה. יום עיון אשר יהווה דחיפה נוספת וגדולה לסלילת שבילי אופניים בין עירוניים ועירוניים. אני מבקש פה אישית מכל מי שיש לו זמן להירתם לנושא ולעזור בהפקת הדבר לבוא ולעזור (זה לא יותר מדי מסובך ואנחנו צריכים את העזרה). מי שמעוניין שיכתוב לי מסר אייל

יהיו עוגיות ביום עיון?

וגם כן יהיו פרוסות קטנות של בגט עם טונה וזיתים שחורים מלמעלה?

ע ד ו ש ו

New member
תהיה גם קולה..

אבל רק שוופס, לא את הדבר האמיתי, כי הארגון הוא למטרות .... בלבד.

smigol

New member
אין על יורם פשוט אין.

המישפטים שלך כאילו יצאו לי מהמיקלדת.יום אחד אם יהיה לי עומץ.

אני מתקשה לראות ממה ההתלהבות...

גזרתי על עצמי לא להגיב להערות הללו, כדי לא לתת להם חשיבות כלשהי, אבל אני לא מתאפק. כאשר אנשים דורשים כל הזמן שבילים לרוכבי אופניים, ובאים אנשים שתורמים מזמנם ומארגנים קמפיין למען הנושא (והישגיו של אדם אחד, איל הרשטיק, הם רבים ומדהימים), אז צריך להלל דווקא את מי שלועג לו ומנסה לבטל כל הישג וכל תרומה? מול מי נלחמים כאן? מול בחור צעיר שפועל מתוך אהבת האופניים למען הקהילה? גיבורים גדולים. יש לי הרבה מה להגיד, אבל ברור שאנשים מסויימים פשוט לא יקשיבו לעולם. אני פשוט חש מיאוס כל-כך גדול מהתגובות הללו שאינני יכול להמשיך בלי להגיד דברים שאסור לי להגיד, אז נעצור כאן.

למעלה