שביל הנחש

dreaming h

New member
זו לא תמונה, זו גלויה. ../images/Emo11.gif

תגיד, אתה עיוור כתב או משהו?...

IאילהI

New member
אם אתה מתכוון לנחש שלי

הוא צולם לפני כשבועיים ב"שביל הנחש" של מצדה, מדבר יהודה.

אולי יש עוד קצת פרטים במקרה?

היה יום חם? באיזה שעה ראיתם את הנחש? מה היה האורך שלו בערך? האם זחל מהר - פעיל?

האם אני רואה נכון

כולי קנאה מזה כמה חודשים אני מחפש את המין הזה על מנת לצלם אותו. צר לי שמאבטח של טיול מנסה להמית נחש מוגן אי שם בשטח פתוח ללא שום קשר לביטחון המטיילים (מה עוד שמלבד היותו ערך טבע מוגן מדובר בשמורת טבע). האם המאבטח פגע בנחש עם אבן או משהו כזה (וזה מה שגרם לנחש לנוע)? על פניו, מאחת התמונות נראה שישנה אפשרות שהנחש נפגע באמצע הגוף שלו. כל הכבוד על עקשנותיך לשמור על הנחש מפני המלווה שמנסה להוכיח את "אחריותו" "גבריותו" ע"י הרג מיותר של נחש ובעצם מפגין רק את בורותו. אביעד

IאילהI

New member
פרטים

היה יום די קריר. בפסגת המצדה היו רוחות חזקות מאד. בירידה בשביל כבר היה נעים יותר. זה היה בשעת צהריים בסביבות 2. הוא לא זחל מהר. שמעתי את הקריאות "נחש"! כשהייתי כמה מטרים גבוה יותר. כמעט כל התלמידים הספיקו לראות אותו. וגם הספקתי להוציא מצלמה ולצלם. אני חושבת שהמאבטח ממש בלבל אותו הוא יידה עליו אבנים כשהגעתי הוא היה בעיצומו של הקרב. ברגע שהוא עזב אותו הוא התרחק ונכנס לאיזה חור לא מאד מהר. איך רואים פציעה? קשה לי להעריך את אורכו. אולי מטר? מה שבלט שהוא רזה. חבל שדווקא אני ראיתי אותו ולא אתם....

לגבי זעמן סיני לכל המתעניין

על ההבדלים בין זעמן סיני ליפיפה אפשר לקרוא בחוברת "חרדון" מספר 6 שערכתי בהוצאת החברה להגנת הטבע ב 1995 בעיקרון פסי הרוחב השחורים רבים יותר ודקים יותר בזעמן סיני. מעל 60 בסיני מתחת ל40 ביפיפה. פס אורך אדום או כתום לאורך גל הגב, יכול להופיע בשני המינים (ויכול גם לא)

dreaming h

New member
אז שוב שלום - והבהרה ../images/Emo140.gif

קודם כל - ברוך הבא לפורום. אני הדר, שותפתו של יונתן לניהול הפורום. הסיבה שביקשתי שתציג את עצמך היא העובדה שכתבת שערכת את אחת מהוצאות "חרדון". לכן חשבתי שיהיה זה נחמד אם תוכל לספר לנו יותר - היות ושמך לא מוכר לי מהתחום - ואני מניחה שגם לחברים אחרים בפורום. אינך חייב כמובן - זו הייתה פניה ידידותית. בכל מקרה, סליחה על אי ההבנה בטון הפניה, אם הייתה כזו. המשך יומנעים!

שוב שלום dreaming h

כפי שאני מופיע בשמי המלא בהחלט חלק מאנשי הפורום מכירים אותי אלו שעוסקים בלימוד ואיסוף מידע על זוחלים ארצנו ושמירתם בטבע בעשרים השנים האחרונות אני פחות מוכר בקרב אלו שעוסקים בגידול זוחלים אקזוטים בשבי. ניהלתי את "מרכז המידע על זוחלים ודו חיים" של החלה"ט בשנים 1996-1987 בבית ספר שדה חצבה שבערבה

dreaming h

New member
../images/Emo13.gif תודה רבה!

אם כך, טוב לראות אותך אצלנו, ונשמח אם תישאר. (ועימך הסליחה לגבי אלו שאכן מכירים אותך)

שלום דני וברוך הבא לפורום

האמת היא שהשם שלך היה מוכר לי והיה נדמה לי שאתה זה שניהל את מרכז המידע על זוחלים וגם יום עיון על זוחלים שהתקיים בירושלים בסביבות 1995 עד כמה שזכור לי. אפילו עשיתי חיפוש בגוגל על שמך לבדוק שאני לא מתבלבל אבל הדני ארליך שמצעתי היה עורך דין אז ירדתי מזה
ואנחנו בהחלט שמחים לראותך כאן יונתן

naja

New member
ברוך הבא.

שלום דני, רציתי לדעת האם במקרה יש לך רעיון היכן ניתן לרכש עותקים של "חרדון, 1-6. תודה מראש.

שלום יונתן וnaja

רק היום הבחנתי בפנייתכם תודה על הברכות לגבי חוברות חרדון א. תצרו קשר עם בעז שחם שהוא מנהל את מרכז המידע היום (לדעתי הוא עוקב אחר תכתובות ואף מגיב לפעמים בפורום זה) ב. לדעתי חוברות חרדון 1 אין להשיג כלל חוברות 4-2 נדירות מאוד חוברות 5 ובעיקר 6 נפוצות יותר ג. חוברות חרדון 7 יצאו ביום העיון האחרון בפורים 2007. חוברת יפה בעריכת בעז שחם שוב תודה על הברכות דני ארליך

Itamar Levy12

New member
האם מאז 1995 לא היו שינויים בהגדרה?

לרוב דברים כאלה משתנים, לא ידוע מה קצב המחקר בארץ או אם גילו משהו- אבל דברים כאלה משתנים ועבר כבר מעל לעשור. איתמר.

למעלה