שביתה - העונה השנייה.

סלוניק

New member
שביתה - העונה השנייה.

נראה לי קצת מוקדם לדבר על שביתה. אני לא אתפלא אם יצליחו להגיע לאיזשהו הסדר עד ה-21 לחודש, או לכל הפחות יסכימו על נוסח שיאפשר לשני הצדדים "לדחות" אותה לסוף השנה (מה שאני מניח יהיה חמור הרבה יותר מאשר שביתה בפתיחת השנה). בכל אופן, אתמול נכחתי ביום ההכנה של החוג שלי (הפר' תקשורת) במסגרתו ניתנה רשות דיבור לנציג האגודה (אינני זוכר את שמו, אבל הוא נציג החוג למשפטים). כאשר סיפר על הישגי האגודה ומדוע כדאי להרשם אליה דיבר בין היתר על השביתה האחרונה במסגרתה נמנעה העלאת שכר הלימוד. למיטב ידיעתי גם ע"פ יוזמת ועדת שוחט שכר הלימוד לא אמור היה לעלות השנה מלכתחילה (שזה גם הגיוני - הועדה קיבלה מסקנותיה רק הקיץ), האם אני טועה?

tutiris

New member
אתה צודק

שכר הלימוד אמור היה לעלות החל משנת הלימודים הבאה, אבל זה עדיין רלוונטי לגביך, כי אם הבנתי נכון, אתה מתחיל שנה א'... פורסם לא מזמן שהממשלה כנראה תדחה את העניין. בתגובה שר האוצר לשעבר, בייגה שוחט, אמר: "אם הוחלט לדחות את הטיפול בנושא, משמעות הדבר היא שהממשלה נסוגה מהרצון לרפורמה אמיתית בהשכלה בשל חששה מעימות עם הסטודנטים". אני מניחה שזה מה שהנציג התכוון- שהשביתה הצליחה להרתיע... קצת נראה לי מיותר לציין את המאבק הזה כסיבה להצטרפות לאגודה (יש מספיק סיבות אחרות), כי גם מי שלא היה חבר אגודה נהנה ו/ או סבל מתוצאות המאבק...

המאבק הכושל הזה הוא סיבה לא להצטרף לאגודה

אתה מתחיל השנה. אז תגיד לי אתה אם בא לך לשבת בכיתה ביולי ולסיים מבחנים ועבודות בספטמבר... ועוד לא דברנו על מועדי ג' ועל חופשת הסמסטר הנכבדה בת חודש וחצי. ווהוו

tutiris

New member
ההחלטה אם להמשיך לשבות הייתה של הסטודנטים!

במהלך השביתה היו ישיבות באוניברסיטה, עליהן ניתן היה להתעדכן באתר האגודה. הישיבות היו פתוחות לכולם וכולם נקראו להגיע (כמובן שמספר המגיעים היה פצפון)- מי שבאמת רצה להגיד את דעתו יכול היה פשוט לבוא. אם לדעתך היה צריך להפסיק את השביתה, למה לא באת והצבעת בנושא? ואם כן באת, מדוע לא הבאת איתך חברים שישפיעו? קל להתלונן, אבל ההחלטות לא נעשו ע"י האגודה בלבד, נערכו כל הזמן דיונים והצבעות באוניברסיטה! ההצבעה הראשונה הייתה רק של הנציגים (וגם זה על פי מה ששמעו מהחוגים ולא על סמך דעתם האישית) ושאר ההצבעות היו של כלל הסטודנטים (כלומר אלו שהגיעו). אז כן , לא דיברנו על מועדי ג' ועל חופשת הסמסטר הנכבדה בת חודש וחצי, אבל גם לא דיברנו על מועדי ג' אחרי מלחמת לבנון השנייה ועל אופצייה של "עובר"! ועל אוהל המחאה שהוקם אחרי המלחמה בו ישבו כמעט לבד נציגי האגודה- שהצליחו להשיג את תוצאות המאבק ההוא! אפילו אז לסטודנטים לא היה אכפת ולא יצאו מהאדישות להילחם למען חבריהם שעשו מילואים או למען עצמם אם הופסק להם מבחן בגלל אזעקה! אז, OK, המאבק "הכושל" (וגם זה נתון לויכוח שלא אכנס אליו) הוא אולי לא סיבה להצטרף לאגודה. כמו שכתבתי, יש מספיק סיבות אחרות!

stkachov

New member
../images/Emo45.gif

תמיד קל יותר לשבת בבית ולתת עיצות לאחרים איך עדיף היה לנהוג. אבל לקבל אחראיות ולהוביל מהלך כלשהו זה כבר משהו אחר, זה כבר מצריך פעולה מעשית מעבר ללקטר על האגודה, ולכן מספר האנשים המועט שהגיע לישיבות.

stkachov

New member
לא דברתי עלייך ספציפית

אין לי יכולות לדעת מה בדיוק עשה כל אחד ואחד. דברתי על אלו שלא הגיעו ולא עשו כלום, ורק מתלוננים. ואם את וחברייך אכן הגעתם ועשיתם כנגד השביתה, אז כל הכבוד לכם על היוזמה, אבל זה עדיין לא הופך אתכם לצודקים. עדיין אתם הייתם המיעוט, ואני אישית מעדיף שההחלטות תתבצע בצורה דמוקרטית. ואם הרוב החליט שכן לתמוך בשביתה, אז זו בהחלט זכותו, גם אם זה לא מוצא חן בעיני קבוצה מסויימת של סטודנטים. אגב, אני מסכים איתך באשר לתוצאות השביתה, שהן היו פושרות בלשון המעטה. אבל האמצעי לדעתי היה לגיטמי. עוד דבר... תנסי לחשוב קצת מעבר לחופשת הקיץ הפרטית שלך שהתקצרה. גם כשתסיימי ללמוד יבואו אחרייך עוד סטודנטים חדשים, והם אלו שיצטרכו לשלם(ובגדול) אם המאבק ייכשל והשכ"ל יגדל. המאבק היה בין השאר גם עבורם.

אתה טועה ומטעה!

1. אכפת לי מאד מהממשיכים ללמוד ומהסטודנטים החדשים - אהמממ אחותי למשל 2.אני מתכננת להמשיך שנה הבאה לתואר שני 3. הכי חשוב!!! לכל אורך השביתה הפצרנו בשי (ס. יו"ר או יו"ר אני כבר לא זוכרת) שיערוך סקרים עדכניים בקרב החוגים. אני אישית דברתי אתו בטלפון ושאלתי אותו: "אז אתה מוכן לעשות סקר? בבקשה??" התשובה: נראה, אם יבוא לי "ואם יהיה רב להפסקת השביתה, תפסיקו אותה?" אולי אז עם תשובות כאלה "דמוקרטיות" אתה יודע מה אפשר לנגב! זאת ועוד - האגודה "מלינה" על למה אנשים לא הגיעו לדיונים? למה שהם כן יגיעו? עם איך שהתייחסו אליי ואל חבריי מתנגדי השביתה? עם העובדה שלא ניתן לנו פתחון פה? ומה עם זה שרבים גרים במעונות או הרחק מהאוניברסיטה? כן האדישות היא נגע אבל אם באמת היו רוצים לשמע מה הסטודנטים חושבים היו יכולים בקלות לשים סקר בHIGHLEARN ותאמין לי שאז היו רואים שככל שהשביתה התארכה - המתנגדים לה הפכו מרב למיעוט! ובדיוק מסיבה זו הם סרבו לשים את הסקרים ופטרו אותנו ב"נראה, אם יבוא לנו"

ולגבי הערת הסיום שלך...

המאבק נכשל - גם ובעיקר עבורם. לא יפה שאתה מציג אותי כאנוכית; שנה א' שלי כבר נהרסה בעקבות מלחמת לבנון (כמובן שזה לא היה תלוי באף אחד מאיתנו ואיני מחפשת אשמים). שנה ב' נהרסה כליל בגלל מלחמת הסטודנטים הכושלת. זה באמת כ"כ מוגזם שאני רוצה לפחות לסיים את התואר באופן חלק? בלי עוד מלחמות עקרות?

stkachov

New member
זה לא מוגזם

זכותך בהחלט לדאוג לאינטרסים שלך. אני רק אומר שחלק ממטרות המאבק היו אינטרסים שלאו דווקא נוגעים אלינו ישירות(סטודנטים שלומדים עכשיו), אלא יותר לעתיד ההשכלה הגבוהה. דבר נוסף, לדעתי את רואה את המאבק שנוהל כאילו הוא נוהל בין אגודת הסטודנטים של חיפה לבין הממשלה. ולא כך העניין. האגודה של חיפה הייתה רק טיפה בים, חלק מהמאבק הכולל של כל האגודות בארץ. ולמעט מספר מצומצם מאוד של אגודות, כמעט כולן תמכו במאבק וכולן הוציאו אוטובוסים של מפגינים להפגנות הסטונטים. איך זה היה נראה אילו שאר חברינו ממוסדות אחרים היו מפגינים ונאבקים עבור האינטרסם שלנו, ואילו אנחנו בחיפה היינו ממשיכים ללמוד כרגיל, ואם המאבק היה מצליח היינו נהנים מפירות ההצלחה, ואם היה נכשל אז לפחות אנחנו לא נפגענו בכלום, המשכנו כרגיל עם הלימודים וכלום לא קרה.

stkachov

New member
ואגב

לי למשל יש פטור מלא משכ"ל, כך שגם אם יכפילו אותו זה לא ישנה לי ספצייפית, אבל בכל זאת נסעתי להפגנות הסטודנטים ותמכתי במאבק כי האמנתי שהוא צודק. אני מבין את הכעס שלך על זה שנפגעת, אבל את צריכה להבין שעל מנת להשפיע צריך ליזום ולעשות ולהוביל. אם את רוצה שהשנה הדברים יראו אחרת, את צריכה להתארגן עם החברים שלך, ללכת לבחירות, להבטיח שאם תזכו בראשות האגודה אתם תמנעו את השבתת הלימודים באוניברסיטה, ואם באמת מספיק אנשים יחשבו שזה חשוב להם, הם יצביעו עבורכם והדברים ישתנו. להגיד שהאגודה חרא, ולא לפעול על מנת לשנות בה דברים זה הדבר היותר קל לעשות.

אני רואה שיש לך בעיה להבין...

לא אמרתי שהאגודה חרא ולמרות שאין לי שמץ של יומרה פוליטית או זמן ורצון לעסוק בזה - אני עשיתי ועשיתי הרבה אז אל תדבר אתי על "הדבר שקל לעשות" - מאד לא היה קל לעשות מה שאני עשיתי, מה שאנחנו ה"מיעוט" עשינו. מכעיס אותי מאד שאתה לא מבין שאני פעלתי וממשיך להתייחס אליי כאל דברנית או קוטרית; אני לא כתבתי כאן חצי מהדברים שעשיתי ואין לי סיבה לפרט; אין לי יומרות, אני לא פוליטיקאית ולמה שאני אלך לבחירות? אדרבא, אני חושבת שעשייה חפה מאינטרסים פוליטיים כלשהם צריכה להיות ראויה לשבח ולא להקנטות שאני מקבלת ממך אבל ניחא, שיבושם לך. אני לא רואה את המאבק כמאבק של האגודה החיפאית אבל אני יודעת מה קרה כאן; אני יודעת שכאן לא היה עם מי לדבר (לא רק מבחינת האגודה, גם גורמים אחרים באוני'), אני יודעת שכאן היתה גם אלימות כלפי מרצים (אפילו פיזית) וגם כלפי סטודנטים שהעזו לפצות פה כנגד הדרך. אני גם יודעת שבאותה עת נערכו כל הזמן סקרים בבר אילן, באת"א ובבן גוריון ושהתוצאות היו מגוונות. כאן סירבו לערוך סקרים ולשאול את הסטודנטים מה הם חושבים.

stkachov

New member
את טועה

קודם אני מדבר אלייך יפה, אני לא מקניט אותך ולא שום דבר אחר. את זו שטוענת שיש לי "בעיית הבנה". אני רק אומר, שהדרך היחידה להשפיע היא בצינורות שמהם אפשר להשפיע. כלומר להגיע לעמדות השפעה. זה שאת לא מעוניינת בכך זה עניין שלך. את לא יכולה להאשים את האנשים שבחרו כן להשפיע, בזמן שאת אינך מוכנה להציע אלטרנטיבה. אני לא יודע בדיוק מה היה עם האגודה, ובהחלט יכול להיות שהיו כשלים ודברים שלא היו בסדר מבחינת האגודה. אני רק אומר שלתלות את כל האשם באגודה זה לא נכון ולא צודק. האגודה הייתה חלק ממאבק כולל, ונהגה בהתאם להחלטות התאחדות הסטודנטים. יכול להיות שיש דברים שצריך לשפר כמו למשל לערב יותר את הסטודנטים בהחלטות ולהקשיב להם יותר באמצעות דיונים רציניים ולא צעקות ועימותים.

בוא רק נגיד שדברים שרואים מכאן...

לא רואים משם. אני מקווה שגם לא תראה את שנת הלימודים שלך נחרבת - כפי שאני ראיתי את שלי. אני בטוחה שלו היית סטודנט בשנה שעברה , דברים היו נראים לך אחרת...

stkachov

New member
בואי נסכים על כך

שנקווה ששנינו לא נצטרך להיות במצב הזה השנה.

stkachov

New member
../images/Emo13.gif

נכון, אבל יש 2 בעיות: 1. אני כרגע לא ברבין 700, אלא במעונות, עם לפטופ. 2. אני כבר לא לגמרי משוכנע שאני זוכר מי את
אבל אם יהיה לי חשד סביר שזו את אז אני אגיד לך שלום

הצחקת אותי!

במהלך השביתה היו ישיבות באוניברסיטה, עליהן ניתן היה להתעדכן באתר האגודה. הישיבות היו פתוחות לכולם וכולם נקראו להגיע (כמובן שמספר המגיעים היה פצפון)- מי שבאמת רצה להגיד את דעתו יכול היה פשוט לבוא. אם לדעתך היה צריך להפסיק את השביתה, למה לא באת והצבעת בנושא? ואם כן באת, מדוע לא הבאת איתך חברים שישפיעו? קל להתלונן, אבל ההחלטות לא נעשו ע"י האגודה בלבד, נערכו כל הזמן דיונים והצבעות באוניברסיטה! הגעתי, דברתי,צעקתי,מחיתי...נפגשתי עם אנשים באגודה, התעמתתי אתם בהפגנות, הלכתי להפגנה נגד השביתה (אחרי שכל הנ"ל לא עזרו לי). באגודה לא הקשיבו ולא עניין אותם
זה הגיע למצב שהפכתם לבדיחה, שבאנו לשבור שביתה וצחקנו על סיירת האימים של ההוא עם הכיפלי על הראש (מקס?), הס. יו"ר שבטקס יום השואה דיבר על השביתה
וכמובן הכתום עם הכיפה וידידכם הטוב ביותר הרי הוא
איזה מגוחך זה שבנאדם שילם שכר לימוד וחברים שלו חוסמים לו באלימות את הכניסה לכיתה ולא נותנים ללמוד. מה אתם, ילידים באי? דיבורים לא הבנתם, אני וחברים שלי ניסינו, אבל לא היו לנו כלים להתמודד עם כ"כ הרבה בערות, אלימות וחוסר סבלנות

למעלה