שביתה - העונה השנייה.

המשך התייחסותי לבדיחתך

אז כן , לא דיברנו על מועדי ג' ועל חופשת הסמסטר הנכבדה בת חודש וחצי למה לא? אולי כי אם היתה חופשה נורמלית שמאפשרת עבודה אינטנסיבית במשך 4 חודשים היה לכל אחד מאיתנו עוד כעשרים אלף שקל בבנק? נשמע לי דיי והותר כדי לכסות ולספוג העלאה של 6000 ש"ח בשכ"ל. למה שלא נדבר על זה? אולי כי במקום לעבוד הארכנו חוזים, ישבנו במעונות (שילמנו שכ"ד גבוה יותר בחודשי הקיץ החמים) ולמדנו למבחנים עד צאת הנשמה? וכשפנינו (ברבים) אל האגודה ואמרנו - אלה הם נזקי המאבק שאתם הובלתם, תעזרו לנו - הם פשוט העלימו עין ונתנו לנו להמשיך לסבול בשקט מ"פירות" המאבק הבאושים בעליל?
ואל תקשרי לי את זה למלחמת לבנון, לניצולי השואה ולהצלת יערות הגשם בבקשה; ניסיתם לעשות את זה גם בזמן השביתה - כשראיתם שאין לכם גיבוי מלא של חבריכם הסטודנטים והייתם בסרט שתסחפו כך אחריכם את שאר העם למהפכה חברתית כוללת. כמו הפוליטיקאים המשופשפים והמזויפים שעומדים בראש המדינה זגזגתם להפליא בין טענות שהשביתה לא פוליטית ובין הליכה להפגנות נגד הממשלה יום למחרת. לא היתה לכם תכנית פעולה ולא דרכי יישום. לא היתה לכם הגדרת ציפיות ריאלית ובגלל זה המאבק כשל. התחלתם עם שאיפות יומרניות של הפחתה עד ל50% בשכר הלימוד ולאט לאט ירדתם מהעץ עד לכניעה והשפלה מתוך הבנה (מועטה ומאוחרת מדי) שאת המאבק הזה כבר הפסדנו. ולסיכום: את, אני וכל סטודנט שטיפת שכל מצויה בקודקודו יודעים שהמאבק נכשל והכשיל. אם הוא לא היה נכשל כישלון צורב ועמוק לי ולך ולכולם היה יותר כסף בכיס עכשיו, שכ"ל נמוך יותר לשלם השנה ובשנים הבאות, ובעיקר - תקווה לעתיד. ואם קראת אתמול בידיעות אחרונות מה הסטודנטים חושבים על העתיד הלא קיים שמצפה להם במדינה הזו , היית יכולה לקחת קרדיט על זה. לא סתם רצו להדיח את שונשיין ולא סתם חברים שלי באים אליי ואומרים "צדקת לאורך כל הזמן כשהתנגדת לשביתה - ואם תהיה עוד אחת, הפעם לא נהיה בודדים, נשבור אותה ביחד כי לא נעמוד בזה שגם השנה לא נוכל ללמוד באופן נורמלי. מאסנו במלחמות." אין טעם שתטרחי לענות. זוהי דעתי. התוצאות בשטח מוכיחות את צדקתי ולכן חבל על הוויכוח. בתקווה שהשנה נמנע משביתות פוליטיות ועקרות...

tutiris

New member
"אין טעם שתטרחי לענות?"

אני אענה לך אם בא לי!!!!!!! לא כי אני חושבת שאשכנע אותך, אלא כי יש דברים שכתבת שאני פשוט לא מסכימה איתם! ואני כזו ששונאת אי דיוק בפרטים... וזה למרות שאני אישית שונאת פוליטיקה ואני ממש לא הבן-אדם להגיב בנושאים האלה, אבל... כשכתבת ל stkachov "תבדוק את העובדות קודם"- זה לא לעניין, כי כמו שכתבתי: " ואם כן באת, מדוע לא הבאת איתך חברים שישפיעו?"- הדרך הנכונה לא הייתה שבירת שביתה! אלא הצבעה דמוקרטית! סטודנטים מודאגים הציפו אותי בטלפונים, שהם תומכים בשביתה אבל דואגים שחבריהם יבואו וילמדו כי הם רוצים לשבור שביתה, ואילו הם לא רוצים להפסיד חומר, אז יניב בן-שושן (סיו"ר האגודה), חיים לוי (הג'יניג'י עם הכיפה) ועוד רבים אחרים, מנעו מהמרצים ללמד ע"י צעקות במגפון (לטובת הרוב השקט שתמך ולא כמוך צעק, מחה והתעמת...), כי כך נהגו בכל האגודות (ובמכללות זה היה אפילו יותר גרוע)- כי זה היה מאבק! וזו הייתה עוד דרך יחסית עדינה.... "ואל תקשרי לי את זה למלחמת לבנון, לניצולי השואה ולהצלת יערות הגשם"? סליחה? לא ניסיתי לקשר את זה לדברים לא קשורים, אל תשתמשי בציניות שמקומה לא כאן! דיברתי על משהו שמתקשר באופן מאוד ישיר לנושא: העובדה שאנשי האגודה עשו המון למען הסטודנטים שלא יצאו מבתיהם גם אז...!!! "אם הוא לא היה נכשל כישלון צורב ועמוק לי ולך ולכולם היה יותר כסף בכיס עכשיו, שכ"ל נמוך יותר לשלם השנה ובשנים הבאות, ובעיקר - תקווה לעתיד"- אז זהו שאם לא היה המאבק, שכר הלימוד ממש לא היה נמוך יותר אלא להיפך. ודווקא תקווה לעתיד יש בזכות המאבק, כי המאבק יצר הרתעה כי כמו שכתבתי לסלוניק, בייגה שוחט בעצמו אמר: "שהממשלה נסוגה מהרצון לרפורמה אמיתית בהשכלה בשל חששה מעימות עם הסטודנטים". ושוב אצרף את הקישור לכתבה הרלוונטית:

יאדה יאדה יאדה - לא היתה לכם תמיכה בשיט

החל מהשבוע השני והשלישי לשביתה. בגלל זה סירבתם לשים סקרים בהיילרן, חבל שלא הקלטתי תשיחה ההיא עם שי/יניב, מי שזה לא היה...אין לי כח להתווכח איתך אבל את מוזמנת לערוך חיפוש בפורום סטודנטים באותם תאריכים ארורים ולראות במו עינייך איך התמיכה בשביתה הלכה ונשחקה עד דק. תקראי לנו "מיעוט", "קומץ" איך שבא לך. בסופו של דבר הפכנו לרב. הסיבה היחידה שהשביתה האווילית הזו הסתיימה היא כי ראיתם שכל יום שעובר - אנחנו מפסידים ומשלמים יותר. הרתעה? חחחח ממש מרתיעים את אולמרט, ואת בייגה, הצחקת אותי! "כמו שכתבתי לסלוניק, בייגה שוחט בעצמו אמר: "שהממשלה נסוגה מהרצון לרפורמה אמיתית בהשכלה בשל חששה מעימות עם הסטודנטים"..." כן...הממשלה מפחדת מהסטודנטים. ממש! רק כי לאולמרט יש סדר עדיפויות אחר, עמוס ובוער יותר מהסטודנטים ואין לו כח להתעסק בזוטות (עבורו) זה לא אומר שהוא מפחד. וזה שדחיתם את הקץ עד השביתה הבאה - שמי יודע יכולה לבוא כבר עוד עשרה ימים זה לא הישג. עכשיו באמת שאין לי מה להתווכח איתך. לדבר עם אנשי האגודה זה כמו לדבר לקיר מפל קל. אני יכולה רק להצטער בשביל ובשבילינו אם לא למדתם והפקתם לקחים מהשביתה הכושלת הזו. לא בושה להודות בטעויות.

tutiris

New member
אני לא צריכה לבדוק

גם התמיכה שלי (כן, אפילו שאני נציגה) ירדה עם הזמן! זה לא אומר שצריך לנהוג בדרכים לא דמוקרטיות! וגם האגודה היא לא אחידה- בינינו היו אנשים עם דעות רבות ובאותן ישיבות שציינתי כל מי שרצה, נשמע!

tutiris

New member
אני יודעת שנושא כן נידון באגודה

אני לא זוכרת למה לא עשו את זה. נדמה לי שהעניין היה טכני. לא יודעת לענות לך, אם זה חשוב לך, אני יכולה לברר מה היה באגודות אחרות ומה היה אצלנו מבחינת סקרים. אבל לא נראה לי שגם אם אתאמץ ואבדוק, זה יזיז לך. אז אחסוך מעצמי בינתיים את הטרחה. אני כן יכולה להגיד לך שאני עשיתי סקר בחוג שלי (בכל השנים) ופעלתי בהתאם ואני יודעת על חוגים נוספים שעשו כך. אולי הנציג שלך לא פעל מספיק לשמוע את הדעות, אז אל תבחרי בו. הבחירות באוניברסיטה, הן לא לתא אלא לנציגים- בדיוק מהסיבה הזו. את בוחרת בנציג, אם את חושבת שהוא יכול לייצג אותך ולעשות בשבילך את המקסימום. האגודה היא אמצעי הפעולה של הנציג וגוף תומך לכלל הסטודנטים בנושאים שצריך. אם הנציג שלך פעל בדרך שאת לא מסכימה איתה, אל תבחרי בו. ואולי תרוצי בעצמך! אני בטוחה שתעשי הרבה (לא בציניות)!

אם הייתי רצה - הייתי עושה יותר מדי...

אבל אני שייכת ל"מיעוט" שבא לאוניברסיטה כדי ללמוד - כדי לקבל תמורה לכסף ששילם (כי אין לי הרבה יותר מזה), אני מבטיחה לך...ובהיבט הפרקטי יותר - גם אם הייתי רוצה לקחת חלק בזה (ואני ממש ממש לא), תודות לנזקים הכלכליים שהביאה עליי השביתה אני אוחזת כרגע בשתי עבודות; אני חוששת שלימודים+2 עבודות+פר"ח לא משאירים יותר מדי זמן לפעילות חברתית/פוליטית.

והצעקות, המחאות וההתעמתויות באו אחרי

ניסיונות כושלים לדבר אתכם. עשיתם ברוגז לנו כשם שעשיתם לשרת החינוך; ימים רבים היא היתה מוכנה לשוחח איתכם אבל אתם לא הסכמתם - כי תמונה עם אולמרט נראית יותר טוב בעיתון.

tutiris

New member
הלוואי והייתי יכולה לדבר איתם

את הדיונים האלו לא עשתה האגודה שלנו, אלא התאחדות הסטונדטים! אם את רוצה שינוי אמיתי, עזבי את האגודה (או שלא, אני לא אגיד לך מה לעשות)- אבל העניין האמיתי ומי שבאמת קיבל את ההחלטות והשתתף בדיונים עם הממשלה, זה התאחדות הסטודנטים- את רוצה שינוי? תפעלי להפיל אותם! אני לא מכירה את איתי שונשיין אישית ולא הייתי בדיונים. היו קולות שאמרו שפעל פוליטית והיו שאמרו שתוצאות השיחות שניהל היו מבטיחות ואח"כ הממשלה שינתה את הצהרותיה. תאמיני במה שתרצי. ואם תרצי, אולי תשבי בראש ההתאחדות? אני מאמינה ששונשיין ניסה לפעול לטובת הסטודנטים. אני לא מסכימה עם הדרך שלו, אבל זו דעתי האישית וזו הייתה דעתו. את דעתך נראה לי שהבנתי.

שמחה שהבנת. אבל אני לא פוליטיקאית.

ואני לא רוצה להתלכלך בעניינים האלה שלכם. אם העשייה שלכם היתה נקייה אולי אז. בינתיים אני מעדיפה להתמקד בלימודים. מקווה שהשנה תתנו לי .

למעלה