שביתה ועובדי Outsourcing

מצב
הנושא נעול.

izza9001

New member
שביתה ועובדי Outsourcing

שביתה ועובדי Outsourcing
שלום רב, אני עובד outsourcing אצל לקוח של החברה. לאחרונה, התקיימו כמה ימי שביתה אצל הלקוח אצלו אני עובד. החברה מסרבת לשלם לי עבור ימי השביתה (כל סכום שהוא) וטוענת שתוריד לי את הימים הללו מימי החופשה השנתיים שלי (ערב לפני תחילת השביתה, כאשר התקבלה ההחלטה על השביתה, קיבלתי מהחברה טלפון שהם מוציאים אותי לחופשה עד הודעה חדשה - מעין כסת"ח לשביתה) האם ניתן לעשות משהו בנידון ? האם קיים חוק כלשהו שמדבר על סיטואציות כאלה? תודה מראש,

שיר ורד

New member
החוק לרעתך

שביתה ועובדי Outsourcing
שלום רב, אני עובד outsourcing אצל לקוח של החברה. לאחרונה, התקיימו כמה ימי שביתה אצל הלקוח אצלו אני עובד. החברה מסרבת לשלם לי עבור ימי השביתה (כל סכום שהוא) וטוענת שתוריד לי את הימים הללו מימי החופשה השנתיים שלי (ערב לפני תחילת השביתה, כאשר התקבלה ההחלטה על השביתה, קיבלתי מהחברה טלפון שהם מוציאים אותי לחופשה עד הודעה חדשה - מעין כסת"ח לשביתה) האם ניתן לעשות משהו בנידון ? האם קיים חוק כלשהו שמדבר על סיטואציות כאלה? תודה מראש,
החוק לרעתך
בחוק העסקת עובדים על ידי חברות כח אדם (שנחקק ביוזמת ההסתדרות) הוכנס סעיף 16 האוסר על המעסיק להעסיק עובדים במקום העובדים השובתים ובמקום עבודים המושבתים עקב השביתה. אתה נמצא בגדר עובד המושבת עקב השביתה ולכן החוק אוסר על המעסיק להעסיקך, מאחר והאיסור מוטל בחוק, הרי המעסיק יכול לטעון שהוא רצה להעסיקך והחוק מונע ממנו לעשות זאת ומאחר ובחוק לא צוין כלל כי עליו לשלם לעובד שהושבת בגלל השביתה , אין סיבה שישלם לך. מצד שני, אם אתה הבעת נכונות לעבוד , לכאורה המחויבות החוזזית ביניכם שרירה וקיימת בלי קשר למעסיק בפועל והיה על חברת כח האדם למצוא לך עבודה זמנית במקום אחר. לגבי ההודעה על החופשה - אם מדובר בתקופה העולה על 7 ימים היה על המעסיק להודיע עלכך לעובד לפחות 14 יום מראש. לגבי חופשה קצרה יותר, החוק לא דורש מהמעסיק תקופת הודעה מראש, אך נדרשת הודעה לעובד על מועד התחלה וסיום של החופשה. (להשאיר את העובד במצב המתנה זה לא נחשב כחוםשה). לכן, אם תגיש תביעה לבית הדין לשלם לך שכר מלא,ללא קיזוז מימי החופשה, אני מעריך שבית-הדין אכן יקבע שהוצאתך לחופשה השנתי במהלך השביתה איננה חוקית, אך סביר שקיבע כי לא מגיע לך שכר מלא בגין ימי השביתה אלא שכר מופחת (בדומה לעובד חולה).

izza9001

New member
חברת Outsourcing = חברת כ"א ???

החוק לרעתך
בחוק העסקת עובדים על ידי חברות כח אדם (שנחקק ביוזמת ההסתדרות) הוכנס סעיף 16 האוסר על המעסיק להעסיק עובדים במקום העובדים השובתים ובמקום עבודים המושבתים עקב השביתה. אתה נמצא בגדר עובד המושבת עקב השביתה ולכן החוק אוסר על המעסיק להעסיקך, מאחר והאיסור מוטל בחוק, הרי המעסיק יכול לטעון שהוא רצה להעסיקך והחוק מונע ממנו לעשות זאת ומאחר ובחוק לא צוין כלל כי עליו לשלם לעובד שהושבת בגלל השביתה , אין סיבה שישלם לך. מצד שני, אם אתה הבעת נכונות לעבוד , לכאורה המחויבות החוזזית ביניכם שרירה וקיימת בלי קשר למעסיק בפועל והיה על חברת כח האדם למצוא לך עבודה זמנית במקום אחר. לגבי ההודעה על החופשה - אם מדובר בתקופה העולה על 7 ימים היה על המעסיק להודיע עלכך לעובד לפחות 14 יום מראש. לגבי חופשה קצרה יותר, החוק לא דורש מהמעסיק תקופת הודעה מראש, אך נדרשת הודעה לעובד על מועד התחלה וסיום של החופשה. (להשאיר את העובד במצב המתנה זה לא נחשב כחוםשה). לכן, אם תגיש תביעה לבית הדין לשלם לך שכר מלא,ללא קיזוז מימי החופשה, אני מעריך שבית-הדין אכן יקבע שהוצאתך לחופשה השנתי במהלך השביתה איננה חוקית, אך סביר שקיבע כי לא מגיע לך שכר מלא בגין ימי השביתה אלא שכר מופחת (בדומה לעובד חולה).
האם את בטוחה בזה??

שיר ורד

New member
קבלן כ"א

האם את בטוחה בזה??
קבלן כ"א
ההגדרה בחוק היא: קבלן כוח אדם" - מי שעיסוקו במתן שירותי כוח אדם של עובדיו לשם עבודה אצל זולתו, לרבות לשכה פרטית כמשמעותה בחוק שירות התעסוקה, התשי"ט- 1959, העוסקת גם במתן שירותי כוח אדם המושג outsourcing משמש לעיתים רבות כמכבסה למהות האמיתית של יחסי העבודה - קבלן כח אדם. לדעתי כל מקרה צריך להבדק לגופו , וכמו שבהרבה מקרים free lancer הוכר כשכיר באופן חלקי או מלא, כך גם עסקת outsourcing יכולה במקרים רבים להחשב כהעסקה אצל חברת כח אדם. אני לא מכיר מקרים בפסיקה שבהם הבעיה נדונה, אך אתן כמה דוגמאות מתי זה צריך להחשב לחברת כח אדם ומתי לא.. חברת כח אדם: 1. מקום העבודה של העובדים עבור המעסיק בפועל הוא אצל המעסיק בפועל. 2. העובדים הנ"ל עוברים ראיון עבודה גם אצל גורם מטעם המעסיק בפועל. 3. העובד מוחתם על הסכם סודיות ואי תחרות ספציפי כנגד המעסיק בפועל. 4.לעובד גישה למערכת המחשוב הפנימית של המעסיק בפועל, מעבר למינימום הנדרש לבצוע עבודתו. 5. שעות עבודה, מועדי חופשות (ושביתות) נקבעים על פי הנחיות המעסיק בפועל ולא לפי המקובל אצל החברה המשלמת את שכר העובד. 6. נוהלי העבודה נקבעים ע"י המעסיק בפועל. 7. העבודה נעשית בצוותים הכוללים עובדים של המעסיק בפועל ועובדים של חברות חיצוניות. 8. ההתחשבנות בין החברות נעשית על פי שעות עבודה בפועל. outsourcing שאיננו קבלן כח אדם (אפשר לקרוא לו קבלן משנה): 1. חלק ניכר מן העבודה לטובת הלקוח נעשית במפעליו של קבלן המשנה. 2. עבודה בהתאם לנהלי העבודה אצל קבלן המשנה. 3. התאום בין המעסיק בפועל לקבלן המשנה, ובמיוחד מסירת תוצרת(תוצרים) נעשים ברמת מנהלים ולא בין עובדים בדרג זוטר. 4. ההתחשבנות בין החברות נעשית על בסיס תוצרת (ללא קשר למספר שעות העבודה שהושקע בהשגת התוצרת). 5. ישבוץ העובדים אצל מעסיק בפועל מסוים נעשית ע"י קבלן המשנה ללא צורך באישור ותאום מול המעסיק בפועל. 6. העובד של קבלן המשנה, איננו רשאי להסתובב בשטחים של המעסיק בפועל (מלבד האזור בו הוא עובד), ללא לווי צמוד של עובד השייך למעסיק בפועל

מצב
הנושא נעול.
למעלה