שביתה כללית במשק החל מיום רביעי

בומטון

New member
שביתה כללית במשק החל מיום רביעי

השופטת נילי ארד מבית הדין הארצי לעבודה אישרה הערב ליו"ר ההסתדרות עופר עייני לפתוח בשביתה כללית במשק ללא הגבלת זמן החל מיום רביעי.

Avi85F

New member
הסוציאליזם בפעולה

עושקי האדם מאימים תתנו לנו אתנן או שנשבית ונמרר לכם את החיים. כמובן שזה מאוד נוח שאף אחד לא יכול לספק את השירות שהם מספקים. הסוציאליזם נשמע יפה וכולל סיסמאות יפות אך אין שום קשר בין צדק אחווה סולדריות לבין הסוציאליזם. סוציאליזם זה עושק וסחיטה.

baudrate

New member
חופש ההתאגדות והשביתה

הוא זכות יסוד , בדיוק כמו זכות הקניין. אפשר כמובן לכנותאת השובתים בכל מיני שמות. אפשר להתנגד לדרכם אפשדר לומר שהשביתה מטופשת ולא משרתת את מה שהיא מתיימרת לשרת. ולמרות זאת זכות השביתה היא זכות יסוד בדמוקרטיה. בדיוק כמו הזכות להפגין.

yossi alef

New member
רוב השובתים לא רוצים לשבות

השביתה היא חלק ממסע הבחירות של עיני לקדנציה נוספת בהסתדרות. השביתה פוגעת בכל המשק, במעסיקים, בעובדים ומקבלי השירותים השונים אבל היא הכי תפגע דווקא בעובדי הקבלן. כל העובדים יחוייבו בימי חופש על השביתה, עובדי הקבלן לא יקבלו כלום כי הם קיבלו הודעה מראש שאין עבודה.

baudrate

New member
אבל אם השביתה תשפר מצבם של עובדי הקבלן

על ידי הסכם עבודה טוב יותר, אז זה היה כדאי לסבול קצת. זה עניין של לקחת סיכון. עיני צריך להבחר, ואולי זה מניע אותו לעשות שביתה. אבל זה מה שקורה בדרך כלל בדמוקרטיה. מי שרוצה להבחר יעשה כל מיני דברים בשביל להבחר. זה כל הרעיון של בחירות. כמו שהממשלה נותנת צ'ופרים לפני הבחירות, כל מיני הטבות והורדות מיסים לכלל האוכלוסיה או לציבורים מסוימים התומכים בה, כך גם ההסתדרות תצא לשביתות בעיתוי מסויים. אז מה? אם זה עוזר לציבור שההסתדרות מייצגת אז זה בסדר גמור.

Avi85F

New member
הטעות היא בהנחה שההסתדרות תעזור לעובדי

הקבלן. אפילו אם לרגע נניח שהשביתה לא נובעת מפוליטיקה פנימית בהסתדרות ואפילו נניח שהשביתה היא ממנעים אלטרואיסטים ויושב ראש ההסתדרות הוא מלאך שנשלח לכדור הארץ כדי לעזור לעובדי הקבלן. אפילו אז ובמיוחד אז זה כלל לא משנה. עובדי הקבלן קימיים בגלל ההסתדרות וועדי עובדים שחיביים להחזיק הם הסיבה למה שוכרים עובדי קבלן אם ההצעה שלהם תקבל אם כל הכוונות הטובות זה יהיה רע לעובדי הקבלן. זה יהיה רע לשכבות החלשות. חלק מעובדי הקבלן פשוט יקבלו מכתב פיטורים (ואז נראה שביתה למה מפטרים אותם כמובן ויצעקו "קפיטליזם חזירי!!!!!!") וחלק השני שהם מחפשי עבודה חדשים ללא כישורים, עובדים אם כישורים נמוכים, שכבות מצוקה או עובדים שצריכים עבודה ראשונה כדי לרכוש כישורים מתאימים יתקשו מאוד למצאו עבודה חדשה. וממלאכים נחזור למציאות למה בעצם ההסתדרות שובתת: מדובר על פוליטיקה פנימית כמובן אבל למה בכל זאות עובדי קבלן לדעתי: 1. זה מאוד נוח וגם נשמע טוב. 2. עובדי קבלן מאימים על עובדי ההסתדרות, עובדי הקבלן עושים את אותו העבודה בצורה הרבה יותר טובה, יעילה וזולה (מי שמרוויח מזה זה מקבל השירות כמובן וגם אותו עובד שמצא עבודה) מאשר עובדי ההסתדרות המציאות היא שלהעסיק עובד מארץ הוא בעיה וגם לפטר בעיה ובמיוחד אם זה עובד הסתדרות אז צריך לעבור 7 מדורי גהנום כדי לפטר אותם והם מצדם לא ממש מתאמצים כי הרי מקום העבודה מובטח מקסימום המעסיק (גם אם זה ממשלתי) יתיאש או לא ירצה להתעסק עם ההסתדרות ופשוט יעביר את העובד הגרוע לתפקיד סרק שנוצר במיוחד עבורו.

baudrate

New member
אני די חולק על הניתוח שלך

יש מגוון של סיבות להחזקת עובדי קבלן. לא כל עובדי הקבלן הם שיכבות חלשות למרות שלהבנתי המצב התעסוקתי הזה יש בו החלשה מבחינת העובדים. הסכם המשפר את מצבם של עובדי הקבלן לא חייב להיות רע לשכבות החלשות או לעובדי הקבלן, זה תלוי בהסכם שיושג עצמו. אבל כן , אני בהחלט מסכים איתך שהסטאטוס הזה של עובדי קבלן בהחלט מחליש גם את מעמדם של מועסקים אחרים מול המעסיקים. וזה לא משנה האם הם חברי הסתדרות או לא.

Jen74

New member
ובדיוק בגלל זה אני שואלת בשביל מי השביתה

הזאת בכלל? מאז ומתמיד יו"ר ההסתדרות, יהיה מי שיהיה, פעלו למען עצמם ולפעמים הצליח להם גם לעזור קצת לעובדי ההסתדרות. יו"ר ההסתדרות דואגת אך ורק להמשך פועלו הפוליטי.

Avi85F

New member
אין קשר בין הדברים

זכות ההתאגדות והשביתה היא זכות יסוד וכך היא צריכה להיות אבל זה כלל לא כך שזה נוגע להסתדרות כי ההסתדרות כופה את ההתאגדות וגם את השביתה על מעסיק. המעסיק צריך להיות חופשי אם לאפשר או לא לאפשר במקום עבודה הסתדרות או ועד עובדים ועובד מצד שני חופשי לבחור אם לעבוד או לא לעבוד במקום העבודה שלא מאפשר ועד עובדים.

baudrate

New member
ההסתדרות לא כופה שום דבר

אני לא חבר הסתדרות, ומרבית אלו שאני מכיר אינם חברי הסתדרות. המעסיק אינו רשאי למנוע מעובדים להתאגד משום שזוהי זכות יסוד. בדיוק כפי שהוא אינו יכול למנוע מעובדים להתלונן על הטרדה מינית, או לחייב אותם לנהל אורח חיים מסוים, או להשתייך למפלגה מסוימת. כל הרעיון של זכויות יסוד הוא שהן אינן למכירה.

just GL

New member
חירויות יסוד אינן בגדר המלצה

אני לא יכולה לקום בבוקר ולהחליט שאני מוותרת על זכויותיי. גם אתה לא, ובעצם אף אחד. זכות יסוד לא ניתנת לאדם על ידי אף אחד, ואיש לא נמצא בעמדה לבטל אותה- כולל האדם עצמו. לומר שזכותו של מעסיק להחליט שאינו מתיר את חופש ההתכנסות, וזכותו של עובד להחליט שהוא לא מסכים לעבוד במקום שאוסר זאת שקול לגמרי לטיעון שזכותו של מעסיק להחליט שאצלו מכים עובדים וזכותו של עובד להחליט לא לעבוד במקום כזה.

סמדר 620

New member
השאלה למה לא מנעו את הידרדרות המצב ?

נראה כי ההסתדרות דואגת לתדמית שלה יותר מאשר דואגת לעובדים במדינת ישראל, הרי רפואה מונעת חשובה יותר מאשר להגיע למצב של מחלה אנושה ואז לטפל בה, כך ההסתדרות הניחה למצב להידרדר, לא מנעה מראש תופעות חברתיות קשות, ולפתע היא מתעוררת ומנסה לרפא. אגב הריפוי לא בהכרח בשביתה .... יכול להיות שיש לארגן את קברניטי המשק לחשיבה ולתכנון משק כלכלי עם רגישות חברתית גבוהה!!! אינני מדברת על סוציאליזם אבל ניכור חברתי-כלכלי שכזה לא יכול להתקיים במדינת ישראל

Avi85F

New member
זכויות היסוד חלות גם על המעסיק

גם המעסיק הוא אדם וגם לו יש זכויות בדיוק כמו כל אדם אחר. אז כן זכותו להגיד שבמקום העבודה אין ועד עובדים ובאותה צורה זכותו של עובד לא לעבוד במקום עבודה כזה. זה דומה למצב שבו אין חובה להכניס שודד הביתה אבל אם מגיעה שודד ורוצה להכנס הביתה חובה להכניס אותו.

baudrate

New member
הבנתי, לדעתך עובדים הם שודדים

הם ממש חצופים שהם רוצים בכלל משכורת... כל הכבוד. תמשיך ככה!!!

Avi85F

New member
פחחחחח

עובדים הם לא שודדים ולא המעסיק שודד. אם המעסיק לא רוצה ועד עובדים - זכותו כמו רשרמתי כבר בדיוק שזכותו של העובד לא לעבוד אצלו.

baudrate

New member
אילו היתה למעסיק זכות לבחור

לא היתה זכות לעובדים להתאגד...

זכות המעביד לא להעסיק עובדים כנגד זכות העובדים לא לעבוד אצלו . זכות המעביד להתנגד לוועד עובדים כנגד זכות העובדים להתאגד . לגוליבר זכות להלחם בליליפוטים . וזכות הליליפוטים לקשור אותו כך שלא יזוז . קאפיש ?

Jen74

New member
אני עדיין לא מבינה אחרי כל השנים האלה

איך מה ולמה שביתה עוזרת לאוכלוסיה החלשה? שביתה לא תוציא אותי מהחובות. שביתה לא תגדיל לי את ההכנסה. שביתה לא תשים אוכל על השולחן שלי. שביתה לא תממן לי תרופות. איך השביתה הזאת אמורה לעזור לי באופן אישי? תשכילו אותי.

למעלה