שביתה כללית במשק החל מיום רביעי

Jen74

New member
אני שואלת בעקבות אותה רשומה בבלוג

כי אני באמת לא מבינה למה עוזרת השבתה של המשק. אני רוצה לספר לך ולכל מי שקורא שלפני שנים רבות, כשהבכורות שלי היו בגן עירייה וגרתי בת"א, היו שביתות ארוכות של הסייעות ואחרי זה של הגננות. מה שקרה היה שאני נאלצתי להמשיך לשלם לעירייה את התשלום לגן עירייה אבל במקביל נאלצתי לשלם לבייביסיטר או להיעדר מהעבודה. בסופו של דבר, החוב לעירייה הלך ותפח והגיע לסכום מחריד של כעשרים אלף שקלים והעירייה לא הייתה מוכנה לוותר על התשלום הזה בעוד שהגננות והסייעות קיבלו את התנאים שדרשו. מאז התחיל אצלי תהליך של התדרדרות כלכלית, משפחתית, נפשית שהובילו גם להתדרדרות בריאותית. כיום אני גרושה, מרוששת וחולה. השבתה כללית של המשק לא תועיל לי בדבר ואפילו לא בחצי דבר. אולי זה יעזור למעמד הביניים. אולי זה יעזור לעובדי הקבלן. אני לא מתקרבת אפילו למעמד שעליו עומד המעמד שמחזיק את מעמד הביניים. ההורים שלי תומכים בי כלכלית כמעט במאה אחוז ויש להם עוד שלושה ילדים חוץ ממני. אני מנסה לעבודה לפרנסתי אבל במדינה הזאת אם לא קוראים לך תשובה תשלם גם תשלם כל חוב שנזקף על שמך. שביתה במשק לא מדגדגת לי כיום כי הילדות שלי כבר לא בגן ילדים ואם תהיה שביתה בבית הספר מי שיפסיד מהשביתה תהיה הבת שלי שתפסיד חומר לימודים. אז למי בדיוק עוזרת השביתה הזאת, אבל באמת?

baudrate

New member
גם אני לא יודע האם השביתה הזאת תעזור לך

יכול מאוד להיות שלא תעזור. אבל .... הרעיון שמאחורי שביתות הוא התאגדות ופעולה ביחד. כל אחד מאיתנו הוא חלש. אבל אם עובדים ביחד בצורה מתואמת אפשר להשיג יותר. למעשה אף אחד מאיתנו לא מסתדר לבדו. זה נכון בלא קשר לשביתה הזאת או לשביתות בכלל. הנה אפילו המדינה הזאת הוקמה במאמץ משותף של הרבה אנשים וכך היא ממשיכה להתקיים. יש התאגדויות שקוראים להם "חברה בע"מ" יש התאגדויות שקוראים להן "עמותה ללא מטרת רווח" . יש התאגדויות שקוראים להן "מפלגה" ויש התאגדויות שקוראים להן "ארגון עובדים" . כל אחת מההתאגדויות הללו פועלת בצורה אחרת. כל אחת מההתאגדויות הללו עשויה "לעזור" "באופן אישי" לכל אחד מהמשתתפים בהן, אבל כמובן שבשביל זה צריך לשנס מתניים ולתת משהו מעצמך מתוך מחשבה שזה יניב משהו טוב יותר מאשר כאשר כל אחד פועל באופן עצמאי בשביל עצמו בלבד. מאידך, יכול להיות גם שהתאגדות כזאת או אחרת לא תעזור לך. בהחלט ההתאגדויות באשר הן צירוף כוחות של אנשים שונים אינן פועלות דווקה כפי שהבטיחו או כפי שמתיימרות להבטיח. בשביל זה את צריכה לחשוב ולראות מה קורה. מה שכן, כאשר את פוסלת מראש כל עניין של שיתוף ודואגת אך ורק רק לעצמך באופן אישי יכול להיות מאוד שכל העניין הזה של התאגדות נראה לך טיפשי ומוזר. ובאמת במקרה כזה אין לי שום בשורה להביא לך. אבל אם זה כך ג'ן היקרה, תגידי לי , למה שיהיה איכפת לי מהחובות שלך, מרמת ההכנסה שלך, מהמזון שיש או אין על שולחנך, או מתהרופות שאת זקוקה להן? מה זה משנה לי באופן אישי? איך זה עוזר לי באופן אישי לשמוע על הצרות שלך ולא כל שכן לדאוג לך? אני שואל את זה לא בשביל לדחות אותך חס ושלום, אבל אני באמת אני רוצה להשכיל ולהבין, מה לדעתך צריך להביא אותי לפעול למענך?

Jen74

New member
למדתי על בשרי שאם הולכים בדרך מסוימת

אבל היא לא מובילה לשום מקום, אז עדיף לשנות את הדרך. הדרך של השביתות לאורך השנים אולי הועילה לאותם ארגונים/איגודים ששבתו אבל לא תרמה לכלל הציבור בכל השכבות. אני לא מאמינה בדרך של שביתות נקודתיות ושביתה כללית של המשק שמקיפה את עובדי ההסתדרות היא שביתה לא נעימה ולא נוחה אבל עדיין שביתה נקודתית שאולי תעזור לעובדי ההסתדרות. כנ"ל לגבי שביתה נקודתית של עובדי הקבלן, כנ"ל לגבי שביתה נקודתית של ארגון כזה או אחר. התארגנות כלל אזרחית לדרישה מהממשלה לעזור לכלל האוכלוסיה בכל השכבות לא יכולה לקרות בישראל כי יש יותר מדי פילוג בין האזרחים במגזרים השונים. קודם אנחנו צריכים לעשות צדק חברתי בינינו לבין עצמנו ולא לדחות יד שמושטת לעזרה רק כי היא חשופה מדי או מכוסה מדי, כהה או בהירה מדי וכדומה.

hoshe

New member
השביתה היא למען צמצום תופעת עובדי הקבלן...

...בכך שאם הממשלה (על שלל שלוחותיה) תעסיק יותר עובדים באופן ישיר זה יקרין גם על "המגזר הפרטי" שיצמצם את ההעסקה הקבלנית בעצמו. מצד אחד זהו עניין "נקודתי" - עובדי קבלן - אבל משום שהתופעה היא כל כך נפוצה בישראל אז עשויה להיות לשביתה השפעה כלשהי על מאות אלפי עובדים ובני משפחותיהם. העסקה קבלנית בהיקף רחב כל כך היא רעה חולה וסוג מיוחד של "ישראבלוף". היא מעודדת וגורמת-בפועל להפרה שיטתית של חוקי עבודה, כולל המצב האבסורדי שבו משרדי הממשלה עצמם מפרים את חוקי המדינה. מדובר בחוקים מבין המעטים שנועדו להגן על "האזרח הקטן". ברור מאליו שאם המדינה והמגזר העסקי היו מפרים בצורה גסה כל כך חוקים אחרים, כגון זכויות יוצרים או זכויות קניין - הדבר היה גורר אינספור תביעות משפטיות מצד חברות ובעלי הון עם סוללות של עורכי-דין. אך כשמדובר בחוקים שבאים להגן על החלשים בחברה פתאום מסתבר שאין בעיה להפר אותם על ימין ועל שמאל. במקרה הזה (כמו במקרים אחרים) השביתה היא משקולת הנגד לכוחם העצום של הממשלה והמעסיקים במגזר הפרטי. זה עשוי לעזור לך באופן אישי, במובן הזה שאם בעתיד תעברי למקום עבודה בו היית אמורה להיות מועסקת כעובדת קבלן חסרת זכויות - ייתכן ש"הגורל" שלך ישתנה בעקבות השביתה ושינוי נורמות ההעסקה - כך שתהיי מועסקת מן המניין, עם זכויות סוציאליות כקבוע בחוק- וזה יהיה שווה לך הרבה כסף.

Jen74

New member
תודה
זאת תשובה מפורטת

אם כך הם הדברים, אני בהחלט בעד לקדם את הנושא. האם שביתה עשויה להזיז עניינים? אני מקווה שכן. אם לא, אילו עוד דרכים אפשר ללכת בהן כדי להזיז לקראת שינוי רציני?

baudrate

New member
יש שתי דרכים ידועות לי

דרך אחת היא על ידי התארגנות אזרחית, הפגנות, שביתות, וכיו"ב. דרך שניה היא על ידי השפעה פוליטית במפלגות. שתי הדרכים משלימות זו את זו. צריך לזכור שזה לא זבנג וגמרנו אלא עבודה בלתי פוסקת. כי יום למחרת אחרי שמגיעים להסכמות פוליטיות מפרים את ההסכמות הללו. ואז צריך לגרום לתהליכים לקרות, על ידי לחץ בלתי פוסק. בשביל זה לא די בשלשול פתק לקלפי פעם ב4 שנים. אני לא חושב שיום אחד נבחרי הציבור יתעוררו סתם כך פתאום ויתחילו לעשות למענך משהו. זה פשוט לא עובד כך.

Avi85F

New member
שוב השטויות הסוציאליסטיות

הבעיה היא ההסתדרות הם הסיבה שעובדי הקבלן קימים מלכתחילה ההסתדרות לא רוצים עובדי קבלן כי הם פוגעים בעודי ההסתדרות אם המהלך שלהם יצליח אז לא יהיו עובדי קבלן. חלק מאותם האנשים יפוטרו חלק מאותם העבודות ילכו לחו''ל והעלות הסופוית של העסק עובדי הסתדרות תתגלגל על הצרכן אף אחד לא ירוויח כולם יפסידו חוץ עובדי ההסתדרות.

baudrate

New member
קיום של עובדי קבלן פוגע בעובדי הסתדרות ..

אם כך זה פוגע גם בעובדים שאינם מאוגדים בהסתדרות שאינם עובדי קבלן .... I rest my case

Avi85F

New member
זה לא פוגע בעובדים שאינם מאוגדים בהסתדרות

זה פוגע בעובדי ההסתדרות כי מאוד מסוכן להעסיק עובד כזה אז הקבלן מכסה על הסיכון זה השירות שהוא מעניק.

Avi85F

New member
שום קשקוש

שאותם העובדים יפוטרו ושאותם האנשים שנמצאים בשכבות החלשות יאבדו את מקום עבודתם ושעובדים בעלי כישורים נמוכים לא יצליחו למצאו מקום עבודה כי ההסתדרות רוצה את כל העוגה ועל ידי זה כל אזרחי המדינה ישלמו יותר אתם תהיו שמחים ותדברו בסיסמאות יפות ו"השגים" בזמן שכולם יסבלו ואנשים יהיו מובטלים לא רק מה שאתם עושים לא בסדר מבחינה כלכלית אלה בראש ובראשונה זה לא מוסרי אין לכם שום זכות או הצדקה מוסרית לגנוב את פרנסתם ולחמם של אנשים אחרים.

זה מה שאמרו האצילים הצרפתים

לאלה שרצו לבטל את זכויות היתר שלהם ולשחרר את האריסים. לא מוסרי זה לתת לאנשים להמשיך לעבוד בתנאים כאלה ללא זכויות וללא תנאים. ועוד פחות מוסרי זה להצדיק את זה.

Avi85F

New member
אהה סליחה שחכתי בגולאגים בגן העדן הסוציאליסטי

ברית "כח לעובדים" המועצות העובדים היו שמחים עבדו בשמחה וכמובן הם אמרו כל יום תודה על המוסר הסוציאליסטי.

סליחה, שכחתי את עובדי הכפיה במפעלים בגרמניה

עד כמה הם היו מרוצים שהמשטר הנאצי שלח אותם לעבוד בכל מני עבודות מסוכנות ללא תשלום, לשמחת הבעלים שהרווחו על זה סכומי עתק. גן עדן קפיטליסטי

Avi85F

New member
מפלגת השלטון בגרמניה נאצית:

מפלגת העובדים הנציונל-סוציאליסטית חחחחח

אתה פשוט חסר כל מוסר והגינות

כולם ידעו שהשם סוציאליסטית היה סתם כיסוי. רק אתה ועוד כמה כמוך מחזיקים מזה. מעבר לכך שיש מספיק משטרים קפיטליסטים שהתדרדרו לרודנות פשיסטית לא פחות גרועה מכך בדרום-אמריקה.

baudrate

New member
למה מסוכן להעסיק עובד הסתדרות יותר

מאשר עובד שאינו בהסתדרות? במילא הסכם קיבוצי תופש לכלל העובדים של המעסיק. גם לאלו שאינם חברי ארגון העובדים. אתה מבולבל.....

גבירתי , את מודה שאינך מבינה דבר יסודי .

יש לך אחריות אישית לעצמך וליקרים לך . אבל . . . את עושה הכל בתוך התנאים הכלליים ובתוך המערכת הכללית . אילו חייך התנהלו במערכת עם עבדים היית שפחה ואז השאיפה לבטל עבדות יש בה עינין כללי ותועלת אישית לך . אילו הפלגת בספינה שבה נפער חור השאיפה שלך להצלה קשורה חזק לתיקון החור אבל זה גם צורך כללי . ובמקרה שלפנינו העסקת רבע מהמשק דרך קבלנים מקטין את שכרם של עובדי קבלן וכשיש חלקכה גדול של עובדי קבלן - מועטי שכר אז גם השכר שלך קטן יותר . לכן יש לך ענין אישי שהוא גם כללי לבטל תופעה זו .

למעלה