גם אני לא יודע האם השביתה הזאת תעזור לך
יכול מאוד להיות שלא תעזור. אבל .... הרעיון שמאחורי שביתות הוא התאגדות ופעולה ביחד. כל אחד מאיתנו הוא חלש. אבל אם עובדים ביחד בצורה מתואמת אפשר להשיג יותר. למעשה אף אחד מאיתנו לא מסתדר לבדו. זה נכון בלא קשר לשביתה הזאת או לשביתות בכלל. הנה אפילו המדינה הזאת הוקמה במאמץ משותף של הרבה אנשים וכך היא ממשיכה להתקיים. יש התאגדויות שקוראים להם "חברה בע"מ" יש התאגדויות שקוראים להן "עמותה ללא מטרת רווח" . יש התאגדויות שקוראים להן "מפלגה" ויש התאגדויות שקוראים להן "ארגון עובדים" . כל אחת מההתאגדויות הללו פועלת בצורה אחרת. כל אחת מההתאגדויות הללו עשויה "לעזור" "באופן אישי" לכל אחד מהמשתתפים בהן, אבל כמובן שבשביל זה צריך לשנס מתניים ולתת משהו מעצמך מתוך מחשבה שזה יניב משהו טוב יותר מאשר כאשר כל אחד פועל באופן עצמאי בשביל עצמו בלבד. מאידך, יכול להיות גם שהתאגדות כזאת או אחרת לא תעזור לך. בהחלט ההתאגדויות באשר הן צירוף כוחות של אנשים שונים אינן פועלות דווקה כפי שהבטיחו או כפי שמתיימרות להבטיח. בשביל זה את צריכה לחשוב ולראות מה קורה. מה שכן, כאשר את פוסלת מראש כל עניין של שיתוף ודואגת אך ורק רק לעצמך באופן אישי יכול להיות מאוד שכל העניין הזה של התאגדות נראה לך טיפשי ומוזר. ובאמת במקרה כזה אין לי שום בשורה להביא לך. אבל אם זה כך ג'ן היקרה, תגידי לי , למה שיהיה איכפת לי מהחובות שלך, מרמת ההכנסה שלך, מהמזון שיש או אין על שולחנך, או מתהרופות שאת זקוקה להן? מה זה משנה לי באופן אישי? איך זה עוזר לי באופן אישי לשמוע על הצרות שלך ולא כל שכן לדאוג לך? אני שואל את זה לא בשביל לדחות אותך חס ושלום, אבל אני באמת אני רוצה להשכיל ולהבין, מה לדעתך צריך להביא אותי לפעול למענך?