שביתה

CANADA101010

New member
להבנתי לא מדובר במקרה של המורים מול בעלי הון.

כפי שכתבתי מצבם של העובדים השתפר דרמטית מאז כתיבת הספר.
להבנתי מיכאל מציין כי המורים היום נהנים מתנאים מצויינים אבל רוצים עוד.
לא רואה את הסתירה
להבנתי לא מדובר במקרה של המורים מול בעלי הון.
תנאים טובים להרבה אנשים חיים בתנאים טובים, מאשר בעלי הון בודדים
הוא נושא נפרד לדיון.

michaelbl

New member
בוא ואסביר לך

נורא נחמד לתאר את העובדים השכירים בתור המסכנים הנרמסים, אבל צריך לזכור שעובדי מדינה במיוחד בקנדה הם רחוקים מלהיות עובדים מדוכאים. הוועדים הם בבחינת גולם שקם על יוצרו וזה כבר לא להגן על העובדים, אם כבר המעסיקים צריכים הגנה מהעובדים. הוועדים הפכו להיות טרוריסטים שסוחטים עוד ועוד מהמעסיקים.
עובדי מדינה נהנים מתנאים במגזר הפרטי יכולים רק לחלום עליהם. זה לא מאבק של עובדים מול בעלי הון, צריך לזכור שהעובדים האלה מקבלים את המשכורות שלהם מכספי המיסים של כולנו, זה כבר היום מה השעה המגזר הציבורי מחלק לעובדים הוא לא בר קיימא. החוב של הממשלה רק הולך וגדל ואם הממשלה הייתה עסק פרטי היא הייתה פושט את מזמן רגל. לא חוכמה לחלק תנאים ומשכורות לעובדים שלך כדי לשמר אותם גם אני כמעסיק הייתי רוצה לעשות את זה אבל אני לא יכול להרשות לעצמי. הממשלה לא יכולה להרשות לעצמה בדיוק כמוני אבל הממשלה ממשיכה לקחת עוד ועוד הלוואות שייתנקמו בדורות הבאים, ואולי גם בדור שלנו כי מתישהו מישהו יצטרך לשלם את החשבון, אי אפשר לקחת הלוואות בלי סוף ורק להגדיל אותן כל הזמן אבל זה מה שקורה.
עכשיו לא משנה כמה הם מקבלים הם רוצים יותר ועושה רושם שהתאבון אף פעם לא נגמר, וכמו עם טרוריסטים אחרי שנכנעו להם פעם אחת הם ממשיכים באותה שיטה שוב ושוב.
מי שמסכן אם כבר מדברים הם בעלי העסקים הקטנים והעובדים במגזר הפרטי, להם אין פנסיה להם אין פרישה מוקדמת להם אין ימי חופש נוספים להם אין חופשת לידה בתשלום להם אין הרבה דברים שיש למגזר הציבורי, אבל מי שובת סימן שאלה בדיוק אלה שמקבלים הכל כי הם סוחטים עוד ועוד והממשלה לא אכפת לה כי זה לא כסף של אף אחד, אז עושים ריקוד טנגו קטן אחד מול השני ובסוף הממשלה נכנעת ונותנת להם מה שהם רוצים וככה מורה לדרמה מרוויח מעל 100 אלף דולר בשנה אם עבודה מינימלית וכמה חודשים של חופש בשנה וכמובן צריך לזכור שבגיל חמישים ומשהו הוא כבר יכול לפרוש לפנסיה. אכן נשמע כמו עבד נרצע

michaelbl

New member
זה לא איגוד מקצועי כמו שאתה מכיר

נסה לדמיין מצב שכל האיגודים המקצועיים כאן זה הועד של הנמלים.
אגב, זה שהמורים מרוויחים יפה כאן ונהנים מתנאים לא אומר שהטובים לטייס. אני נדהם כל פעם מחדש מאיזה קקות חלק מהמורים כאן, גם ביסודי וגם בתיכון. שלא לדבר על כך שבערך שליש מהזמן הילדים בכלל מקבלים מורה מחליף שברוב המקרים זה איזה מהגר הודי או סיני שלא מלמד ואז זה בעצם מעין שיעור חופשי

גם לכאן מגיעים המוני מוסלמים

יש המון ילדות בנות 9-10 שמסתובבות בגילן הצעיר עם כיסוי ראש
עברו שטיפת מח בבית. ועדיין מי שנולדו/או גדל בקנדה והפנים ערכים קנדים של סבלנות וסובלנות, מבחינתי לא מעניין אותי מה צבע עורו או מאיפה המשפחה שלו הגיעה אבל זה רק לגבי דור שני/שלישי בקנדה

michaelbl

New member
אני דווקא מציץ מפעם לפעם

אבל עושה רושם שהפורום הזה מת. אי אפשר לקיים פורום מ5 משתמשים, אני מניח שפייסבוק ניצח (אם כי אישית לא משתמש בפייסבוק או בכל מדיה חברתית אחרת, לא רואה סיבה לחשוף את עצמי לעולם כמו חלק ניכר מהאוכלוסיה)
ולגבי המורים, כן, הם דואגים לילדים ולחינוך שלהם, וגם אם כבר הם נלחמים עבור הילדים אז אולי גם משהו קטן לעצמם.
זה הרי בדיחה, למורים לא איכפת מהילדים והחינוך שלהם, המורים רוצים תוספת שכר, וכל השאר זה סתם מסך עשן כדי לתת לזה נופך אידאולוגי כדי לקבל את תמיכת הציבור. פורד צריך לעשות ניסוי קטן ולהענות לדרישות פרט לתוספת השכר, צריך להיות משעשע.
אני רק אשים את זה כאן, המורה לדרמה בסטיבן לואיס (התיכון כאן) נמצא בסאנשיין ליסט עם 110 אלף דולר בשנה, ואידך זיל וגמור

אבל כולם רוצים יותר.

אם היה לי הכוח גם אני הייתי רוצה יותר, אז למה אתה כועס על עובדים?
כשטראמפ לא זמן הוריד את מיסי החברות וחשב שהם ישתמשו בכסף לפיתוח ויצירת מקומות עבודה נוספים....בפועל הם חילקו דיבדינדים לבעלי המניות.
אז אם נחזור למגזר הציבורי. היית מעדיף שהכל יהיה פרטי? ביה"ח, בתי ספר, תחבורה ציבורית, וכד'
האם היית מקבל שירותים זולים יותר?
אני בספק רב. ראה ארה"ב.
אז אני מעדיפה שישלמו להם טוב, אבל אין לי פתרון איך למנוע מהם לבקש תמיד יותר ויותר...לך יש?

הבן שלי בכיתה א' והמורה שלו תמיד מגיעה

לא זכור לי על מקרה של מורה מחליפה אבל לא נתקלתי במורים סינים או הודים. כן נתקלתי במוסלמיות בצהרונים. יש אחת קבועה אבל היא גדלה בקנדה כך שהאנגלית שלה מושלמת ויש אחרת שלא נולדה כאן אבל הן גם לא מורות בהכשרה.
אני רואה את ההשקעה שיש כאן בתלמידים. הבן שלי התקדם הרבה גם ברכישת שפה מאז שהוא כאן. יש להם בכיתה 19 תלמידים. אצל הבנות שלי במעון זה בכלל גן עדן. 90% עם אנגלית שפת אם. בכיתה של הבת שלי בת 2 יש שתי מחנכות על 9 ילדים (בישראל התקן הוא 2 על 16-17) ובכיתה של הבת שלי שהיא בת 3 יש גם שתי מחנכות אבל הם 15 ילדים בקבוצה כשהתקן בישראל מתיר עד 35 ילדים בכיתת גן והן כן עובדות איתן וכן מלמדות אותן את האותיות ומקריאות סיפורים ויש להם פינת חי והם אפילו מדי פעם יוצאים איתם לטיולים. היו לי גם ילדים בישראל במעון ויצ"ו ונעמ"ת וגם בגן פרטי וגם בגן עירייה ומה שהם מקבלים פה בקנדה זו ליגה אחרת אבל כנראה שזה תלוי מקום

שביתה

שוב שביתה
מה יהיה? קראתי איפשהו שמזה 2.5 עשורים לא הייתה שביתה משותפת של יסודים ותיכונים ביחד.
הדבר הדבילי הוא שכתוב גם שממשלת אונטריו יכולה לאלץ את המורים לחזור לעבודה אבך תעשה זאת רק שבועות מספר אחרי שהבלאגן יתחיל
אני יודעת למה הם שובתים. מספר התלמידים צםוי לעלות, החינוך לילדי גן יפגע והמורים גם דורשים עלייה שנתית של 2% בשכר במקום 1% כפי שמוצע עכשיו
שנה שעבר שבתו עובדי דואר ונדמה לי שב-2018 הייתה שביתה ארוכ של עובדי האוניברסיטאות. בתחילת שנת הלימודים היו איומי שביתה של סייעות, שרתים ומזכירות.
לא מאמינה שאני כותבת את זה אבל נראה שאפילו בישראל הנשלטת בידי ההסתדרות המצב לא כזה גרוע.
והכי הזוי זה שהממשלה החליטה לתת החזר של 25$ לילדי בית ספר שיפגעו מהשביתה, 40$ לילדי גן ו-60$ לילדי מעון כאשר המעון מצוי בשטח בית הספר
הזויים! במקום לתת להורים את הכסף, למה שלא יתנו אותו פשוט למורים ויגמרו עניין???

CANADA101010

New member
הג'ונגל הוא סיפורה המזעזע של משפחת מהגרים

השבוע קראתי את הספר הג'ונגל אפטון סינקלר
https://he.wikipedia.org/wiki/אפטון_סינקלר

הג'ונגל הוא סיפורה המזעזע של משפחת מהגרים ליטאית שהגיעה לארצות הברית בתחילת המאה ה-20 לעבוד כפועלי כפיים בשיקגו, שנודעה אז כבירת בתי המטבחיים של העולם, ונרמסת תחת גלגלי המכונה האכזרית של התעשייה הקפיטליסטית האמריקאית, בחיים שהופכים לסיוט שאין לו קץ.
בסצנות מחרידות מתאר אפטון סינקלר בריאליזם חסר רחמים את תנאי העבודה המשפילים, הניצול, העוני, השחיתות, המחלות והייאוש, ומעל הכול את היחס האדיש והמנוכר לכל אדם ובעל חיים כאמצעי לרווח כספי ותו לא.
מאז ימים אלו השתפר מצבם של העובדים בצורה דרמטית.
בני וכלתי שניהם מורים מרוויחים מעל 160 אלף דולר בשנה.
הוא אומר שמדובר בשכר סופר הוגן.
אני מסכים עם מיכאל
נזכרתי בעובדי חברת החשמל ונמל אשדוד - אין גבול לאלו שיושבים על השיבר בכל העולם.

michaelbl

New member
כל אחד רוצה יותר

הבעיה היא שאותם עובדי מדינה משתמשים באותם חוקים שנועדו להגן עליהם כדי לסחוט.
אם עובד בא אליי ודורש עוד כסף אז אני אגיד לו לא, אם הוא יתחיל לעשות בעיות בגלל זה אני אבעט אותו לכל הרוחות ואקח עובד אחר.
עובדי מדינה לעומת זאת נהנים מקביעות אז אי אפשר לגעת בהם, וכמובן גם מותר להם לשבות, וכך בעצם נותנים להם את הכח לסחוט עוד ועוד בלי סוף. גם היטלר נבחר בבחירות ואז ניצל את הכח להפוך לדיקטטור

michaelbl

New member
בכיתות הנמוכות ובגן קנדה אכן ביתרון גדול

בכיתות הגבוהות לעומת זאת זה רע

בזה הסכמנו, אבל לא נתת פתרון

מה הפתרון שלך? שהכל יהיה פרטי? שישברו את הועדים? איך?

michaelbl

New member
למרבה הצער כבר אין פתרון

זה כמו הנמלים וחברת חשמל בארץ, זה כבר מושרש כל כך חזק שהמצב אבוד. מבקר המדינה כבר עשרות שנים בכל דוח כותב על מה שהולך שם והמצב לא משתנה. כל שנה מזדעזעים מחדש ליום יומיים וחוזרים לשיגרה.
עד שאונטריו לא תגיע לפשיטת רגל ותאלץ בכי לחתוך זה לא יקרה. למרבה הצער כשזה יקרה מי שייפגע אלו יהיו כולם ולא רק אלה שינקו מעטיני המדינה כי זה יבוא בצורת מיסים, והטבסורד יהיה שקודם כל יעדיפו להטיל מיסים לפני שיקצצו להם בתנאים

לצערי הפעם אני נאלצת להסכים

בעבר כשהיית כותב דברים שכאלה, חשבתי שאתה ציני אבל אני רואה עם הזמן אני מבינה שיש דברים בגו.
כן, העילה לשביתה היא לכאורה הגדלת מספר הילדים בכיתות בתלמיד אחד בבתי הספר יסודיים ובעוד כמה בתיכוניים ויש גם את הרפורמה של פורד לגבי קורסים מסוימים שיעברו להיות קורסים אונליין ופגיעה בגנים. אולי זה גם מפריע להם אבל בעיקרון יש כאן ניצול ציני של קיצוצים שפורד (הציני) מציע ובגלל שהכי קל זה לפגוע בחינוך ובבריאות, המורים תמיד מוצאים דרך לרכב על זה בשביל התנאים שלהם. עובדה היא שנסעתי לעבודה לםפני כמה ימים וצפיתי בהפגנת מורים. על השלטים היה כתוב:
"a fair deal for ontario elementary school teachers"
אז אם כל ההגלת הכיתות ושאר הבולשיט היו חשובים להם, למה רק המורים מוזכרים בשלטים שלהם?
ומה הקשר לעסקה הוגנת למורים? מה זה אומר?
כולנו יודעים מה זה אומר. הם דורשים העלה שנתית של 2% במקום של 1% ואגב יצאר לי לדבר עם מורה בתיכון שאמר בדיוק את זה - הוא אמר שהוא לא מבין את הבעיה של המורים ביסודי ולמה הם לוחצים העלה של 2% ושהוא עצמו די מאושר עם 1% - כנראה שיש מורים שבכל זאת נחמים גם לטובת הכלל
על כל פנים רב הקנדים זורמים עם המורים וחושבים שמגיע להם הכל ואפילו אלו שלא חושבים ככה, לא מעיזים לומר זאת בריש גלי פן יבולע להם אבל מדי פעם אתה שומע גם אנשים אמיצים אומרים בגלוי בדיוק את מה שאתה ואני חושבים והם קנדים אסלים. הגננת במעון של הבנות שלי אמרה לי שהם מרגישים שהן יכולים לדרוש את התנאים האלו כי הם מאוגדים. היא אמרה שהיה יסיון פעם של עובדי מעון בטורונטו להתאגד ותוך זמן הקצר המעון נסדר כי ההורים העבירו את הילדים שלהם לעונות אחרים, זולים יותר רק מה? שלמורים יש מונופול ולא לכל אחד יש כסף לבית ספר פרטי

michaelbl

New member
לגבי האיגוד

אני מכיר אישית מישהו שהיה בעלים של מפעל קטן ואחת הסיבות העיקריות שהוא מכר אותו הייתה העובדה האיגוד המקצועי חדר למפעל.
איגוד מקצועי במקום העבודה זה הדרך הכי מהירה להרוס עסק, בגלל ש במקום להיות גוף שמגן על העובדים ממעסיקים נצלנים אלו הפכו להיות גופי טרור שסוחטים עוד ועוד

hold your horses

האינפלציה השנתית עומדת על כ 2% לשנה. תוספת שנתית של 1% משמעותה שחיקה בפועל של השכר. תוספת של 2% מהווה בסה"כ שמירה על אותה רמת שכר ריאלית. אפשר להתווכח האם המורים מרוויחים יותר מדי וצריך לשחוק את שכרם, אבל קשה לראות בזה חמדנות לשמה.

נכון, והשמים לא נפלו.....הבורסה עלתה 20%

החברות רק הפכו עשירות יותר
&nbsp
&nbsp
עסק קטן זה סיפור אחר

למעלה