לצערי הפעם אני נאלצת להסכים
בעבר כשהיית כותב דברים שכאלה, חשבתי שאתה ציני אבל אני רואה עם הזמן אני מבינה שיש דברים בגו.
כן, העילה לשביתה היא לכאורה הגדלת מספר הילדים בכיתות בתלמיד אחד בבתי הספר יסודיים ובעוד כמה בתיכוניים ויש גם את הרפורמה של פורד לגבי קורסים מסוימים שיעברו להיות קורסים אונליין ופגיעה בגנים. אולי זה גם מפריע להם אבל בעיקרון יש כאן ניצול ציני של קיצוצים שפורד (הציני) מציע ובגלל שהכי קל זה לפגוע בחינוך ובבריאות, המורים תמיד מוצאים דרך לרכב על זה בשביל התנאים שלהם. עובדה היא שנסעתי לעבודה לםפני כמה ימים וצפיתי בהפגנת מורים. על השלטים היה כתוב:
"a fair deal for ontario elementary school teachers"
אז אם כל ההגלת הכיתות ושאר הבולשיט היו חשובים להם, למה רק המורים מוזכרים בשלטים שלהם?
ומה הקשר לעסקה הוגנת למורים? מה זה אומר?
כולנו יודעים מה זה אומר. הם דורשים העלה שנתית של 2% במקום של 1% ואגב יצאר לי לדבר עם מורה בתיכון שאמר בדיוק את זה - הוא אמר שהוא לא מבין את הבעיה של המורים ביסודי ולמה הם לוחצים העלה של 2% ושהוא עצמו די מאושר עם 1% - כנראה שיש מורים שבכל זאת נחמים גם לטובת הכלל
על כל פנים רב הקנדים זורמים עם המורים וחושבים שמגיע להם הכל ואפילו אלו שלא חושבים ככה, לא מעיזים לומר זאת בריש גלי פן יבולע להם אבל מדי פעם אתה שומע גם אנשים אמיצים אומרים בגלוי בדיוק את מה שאתה ואני חושבים והם קנדים אסלים. הגננת במעון של הבנות שלי אמרה לי שהם מרגישים שהן יכולים לדרוש את התנאים האלו כי הם מאוגדים. היא אמרה שהיה יסיון פעם של עובדי מעון בטורונטו להתאגד ותוך זמן הקצר המעון נסדר כי ההורים העבירו את הילדים שלהם לעונות אחרים, זולים יותר רק מה? שלמורים יש מונופול ולא לכל אחד יש כסף לבית ספר פרטי