שביתה

michaelbl

New member
לא יודע אם שמת לב

הכל התייקר. מאחר ואני קונה הרבה, גם בסופר, אני רגיש יותר לשינויי מחירים והכל התייקר באופן די משמעותי.
מעבר לכך לא מעט ארגונים גדולים עם הרבה סניפים צמצמו את כמות העובדים.
אגב לעליות בבורסה אין שום קשר כי הבורסה מזמן נתקה כל קשר עם המציאות

michaelbl

New member
אה, מאד פשוט

בשום מקום לא כתוב שצריך להצמיד את שכר המורים. במה הם טובים יותר מהמגזר הפרטי?
&nbsp

אבל זה בדיוק מה שכתבתי

שאפשר להתווכח על האם צריך לשחוק את שכר המורים. אבל לראות בתוספת שבסה"כ שומרת על השכר הריאלי חמדנות זה עיוות של המציאות.

וחוץ מזה, אם הייתי אומר שצריך להעלות את שכר המינימום ב 2% כל שנה הרי היית קופץ (ולא בלי צדק) שזה ימוטט עסקים קטנים (מצטער, אני עדיין לא מרחם על המולטי-מליונרים ששולטים בתאגידי ענק).

ומה שמקומם במיוחד הוא התפיסה של מורים כנצלנים שלא רוצים לעבוד ומקבלים הרבה מאד ימי חופשה. מי שמבטא את התפיסה הזו בד"כ לא עבד מימיו יום אחד בכיתה ולא מבין שעבודה של מורה היא הרבה יותר מלהיכנס לכתה ולהעביר שיעור (על כל שעה בכתה יש כמה וכמה שעות של הכנות, בדיקת עבודות ומבחנים ועוד). עבדתי ארבע שנים כמורה בישראל ואני משוכנע שחלק מהבעיה של מערכת החינוך בישראל היא בגלל שמעמד המורה הוא בתחתית- גם מבחינה כלכלית. זה אחד הדברים שגורמים לכך שהרבה אנשים איכותיים בוחרים לא להגיע להוראה ומביא לאלימות כלפי מורים מצד תלמידים והורים, כשלמורים אין שום גיבוי. ראיתי את זה באופן אישי וכמעט יומיומי. אני מעדיף את המצב שבו למורים יש כוח ומעמד.

michaelbl

New member
דווקא הייתי מורה

הייתי שנתיים מורה בכיתות יג-יד בטכני, אבל ההשוואה לארץ היא לא נכונה, ואגב, בגלל שהייתי בקבע (עתודאי חנון) אז לא היו לי החופשים שיש למורים ועוד עשיתי כל מיני תורנויות.
המורים כאן (אולי היום גם בארץ זה ככה, כבר לא יודע) לא עובדים קשה מדי. מעט מאד הוראה פרונטלית והרבה מאד עבודה עצמית כשהמורה יושב עם הטלפון שלו ונותן לתלמידים לעשות מה שבא להם. אני גם שומע המון על מורים מחליפים גם ביסודי וגם בתיכון כי המורים נעדרים הרבה. בדיקת מבחנים, הצחקת אותי. הם לפעמים מקבלים ציון אחרי חודש ולפעמים בכלל לא, גם זה קרה. לא תשכנע אותי שלא מדובר בחבורת בטלנים שתפסו ג'וב וחולבים אותו עד תום.
לגבי העלאת שכר לכולם, אין לי שום בעיה עם זה, כל עוד אף אחד לא מתלונן שיוקר המחיה הולך ועולה או שיתלוננו על המחירים שזוחלים למעלה.

מסכימה. המון מורים מחליפים

וגם לפעמים ישנם מורים שהבן שלי התלונן שהוא לא מבין את המבטא שלהם
או שהאנגלית לא מספיק טובה ולכן קשה להם להסביר.
אני מבינה שמנסים לעשות אפליה מתקנת, אבל לא בכל מקצוע זה מתאים

למעלה