שבעה חטאים.

מחפספר

New member
ומה עם חתול שחור שעובר מתחת לסולם?

את האמונות שלנו ראוי לבחון ולא לקבל כאמת כל דבר שמנחיתים עלינו מלמעלה. נכון שהאמת מונחתת כשטיפת מוח, ובכל זאת ראוי לנסות ללכת מעבר אליה. כן, אני יודע שאתה לא מכיר אותי, איך זה קשור?

Lonly badger

New member
בקשר לצבא ואוניברסיטה

אפשר להתבצר בבתים ולהגיד שיש לנו פצצת אטום ואם עוד אזרח אחד ימות לנו אנחנו משמידים את ירושלים. למה אף אחד לא חשב על זה לפני? גאד... אהה. ואוניברסיטה אפשר לעשות קמפוס אחד ענק בירושלים. אה לא. בתל אביב. טוב באילת מה זה משנה. ואז לחבר אליו שלוחות לכל עיר ובאילת אתה תבוא לסיים תזות , אבל תוכל ללמוד הכל בעיר שלך. או שאפשר לעשות עיר מדינה שכל המטרה שלה היא לחנך את כל מי שהוא רוצה כמה שהוא רוצה, תהיה למדינה הזו חוקים משלה אבל היא תהיה בתוך ישראל.

0Pandemonium0

New member
אז מה שאתה אומר בעצם הוא

"זרוק את החיים שלך, אל תרכש השכלה גם אם אתה רוצה את זה, אל תשרת בצבא גם אם זה החוק, עבור עליו. היה סופר, משורר, נגר, מנקה רחובות, קבצן. אל תעשה מה שאתה רוצה, אל תעשה מה שאתה מאמין בו. התעלם מזה." עכשיו, אם היית נועה, הייתי עושה את זה בלי למצמץ. אבל אתה לא נועה, נכון?

מחפספר

New member
להיפך

אני אומר: אל תזרקי את החיים שלך, אל תתני למושחתים האלה מהאוניברסיטאות לשלוט לך בחיים, כן תרכשי השכלה - תלמדי מה שחשוב לך, מה שמעניין אותך, אבל לא באמצעות "הקנית ידע" מלמעלה, כמו אותם אנשים שמחוברים למטריקס בסרט, ומהמערכת מזרימה אליהם מידע - הלימוד צריך להיות אקטיבי ולא פאסיבי. לכי אחרי מה שאת מאמינה בו, אל תהיי תלויה בשקרים ובאינטרסים מנסים להאכיל אותנו בהם בכל מקום, אל תלכי לעבוד בשבי מושחתים מרושעים, אל תתנ להם את כספך וזמנך, תמצאי את הדרך להיות האדון של עצמך. ומי זאת נועה? את?

0Pandemonium0

New member
כתבתי בלשון זכר, למה להתייחס אליי

בנקבה?
ולא הבנתי, אם אני לא אלך לאוניברסיטה, איך אני אשיג השכלה בדיוק?

מחפספר

New member
סליחה

משום מה חשבתי שאתה בת (לא שזה כל כך נורא להיות בת...) יש הרבה דרכים להשיג ידע שרוצים להשיג: קבוצות למידה, קריאה בספריות, אינטרנט וכו'. בכל פעם שמשהו מעניין אותי ואני רוצה להעמיק בו את הידע, אני הולך ומברר. לפעמים אני נכנס לכמה שיעורים באיזה קורס באוניברסיטה שבמקרה עוסק בנושא שמענייין אותי (בדרך כלל לא מעיפים) אבל מהניסיון שלי, צורת הלימוד הפסיבית הזו בשיעורים האלה פחות יעילה, כלומר אולי היא יעילה אם המטרה היא להשיג את הדפים האלה עם החותמת של האוניברסיטה שמעניקה לי כל מיני תארים מפוקפקים, אבל היא לא כל כך יעילה בהשגת ידע אמין שמעניין אותי, בדרך שתשרת ותקדם אותי.

Lonly badger

New member
המשפט של מחפספר

כל נכון צריך להגיד אותו בתחילת כל סמסטר במוסד לימודים: הלימוד הוא דבר אקטיבי ולא פאסיבי. הוא תהליך ולא צבירה של ידע סטטי. הוא לא תלוי במאמץ אלא סוג של זרימה ותשומת לב.

מחפספר

New member
ומי יגיד אותו?

המרצה האקטיבי לקהל הפאסיבי שלו? הסטודנטים מגיעים כבר מאולפים, בקושי מסוגלים לחשוב בעצמם, מחכים שיאיכלו אותם בידע עם כפית וצינורות ישר לתוך המוח, מוכנים להאמים לכל דבר שיגיד המרצה שלהם, בבניין ע"ש אנשי העסקים אריסון או רקנאטי שבו הם לומדים, במוסד שמנוהל ע"י אנשי עסקים כמו דב לאוטמן.

Lonly badger

New member
אני כתבתי את זה,

כל אחד אחר, אני לא יכול לדבר עבורו. אבל עבורם אנחנו בטריות. כדוגמת המטריקס. ומציאות זו היא אכן סוג של מטריקס, זה לא דבר אישי - זוהי המציאות , לכל אחד יש את האחריות לבחור באיזה צד להיות - the dark side - או שפיות אהבה אינטיליגנציה וכו'. בדרך כלל אלה שלא בוחרים צד ומאמינים שאין שום צד אלא blurr אחד גדול של צבע אפור פוגעים יותר בעצמים ובאחרים, הם פשוט מצטרפים אוטומטית ל- dark side - כי רק הם משתמשים במניפולציה ובטמטום אזרחי.

כן, כי זה יותר קל

כל אחד מאתנו, כל מי שחי בחברה הזו, הוא חלק מה"צד האפל". אנחנו קונים, עובדים ומשלמים פרוטקשן (מיסים) לאלה שדופקיםומנצלים אותנו, אנחנו, כפי שתיארת יפה, הבטריות שלהם. אפשר לקנות פחות, לעבוד פחות, לא לשלם מיסים, אבל קשה להימנע לגמרי. השאלה היא האם אנחנו פועלים רק בשביל הרעים, מקדמים את המכונה שנועדה להגביר את שווי המניות של העשירים - או שאנחנו מנסים למשוך גם לצד השני.

0Pandemonium0

New member
אז בואו נבצע התנתקות.

אתם צודקים במה שאתם אומרים, והחברה הזו מחורבנת. אם יש איזה אי לא מיושב איפשהו, אפשר ליישב אותו, אם אתם מבינים למה אני מתכוון.

בריחה לא תפתור את הבעיות

ובאמת חבל שדווקא אלה שיותר מודעים לבעיות הם אלה שבורחים הכי רחוק ומוצאים לעצמם כל מיני איים לחיות בהם רחוק מהמטריקס המחורבן הזה.

gillll

New member
סרט רע

לא גרוע אבל רע במהותו. מקוטלג עם בעל זבוב ,תינוקה של רוזמרי,מגרש השדים. אתם יודעים סרטים שהבמאים לא מסתירים מאיתנו את יכולת בע האדם להיות שכזה.

MetalSinagouge

New member
מה עם תינוקה של רוזמרי?

הייתי מת לשכנים מתחשבים כאלה. סבא זקן עם עגילים! מה לדעתך המסר במגרש השדים?

מחפספר

New member
מגרש השדים

ראיתי לא מזמן את מגרשי השדים2. יש שם חבורה של אנשים שמומחים בלגרש שדים. הבעיה היא שכבר הרבה זמן אין שדים, אז הם בלי פרנסה, וגם כבר מתחילים להסתכל עליהם כמשוגעים, והם אפילו עומדים להגיע לכלא. ואז פתאום השדים חוזרים ויש פרנסה. והם מוצאים את המקור של השדים, בביוב. הבעיה היא שאם הם יחסלו את המקור, הם יהיו בלי פרנסה, בלי פרסום והכרה וכו'. אז עד סוף הסרט כמעט הם נאבקים בשדים בלי להשמיד את המקור שלהם. זו בעצם הבעיה עם המשטרה, הצבא, וכל שאר הרשויות: יש להם אינטרס שיהיו יותר בעיות, לא פחות, בכדי שיקבלו יותר מימון. לכן השיטה הזו של למנות מישהו כאחראי קבוע על משהו, ושהפרנסה שלו תלויה בהמשך קיום הבעיות, זה מאוד לא יעיל. אני לא חושב שזה היה המסר של הסרט, אבל זה מה שאני ראיתי בו. טוב, בטח אף אחד לא יראה את ההודעה בדיון הישן הזה ממילא...

Gray PaIadin

New member
צריך להסתיר?../images/Emo3.gif

רוע צריך להכיר מאותן סיבות שצריך להבין אויבים. לא אומר שזה מה שהסרטים האלה עושים, רק בכלליות.

miss mcmillan

New member
לא

אבל גם להקיא הכל בפנים (במקרה של כמה סצנות מהסרט הנ"ל, אני מדברת literally) לא כדאי. ולא שאני לא חושבת שזה סרט טוב, כי אני דווקא חושבת.

למעלה