שבעת החטאים

שבעת החטאים

דיברנו עליהם פעם, אבל הכל השתנה אז נעשה את זה שוב- שבעת החטאים: גאווה חמדנות תאווה קנאה גרגרנות זעם עצלות מה מאפיין אותכם מ7 החטאים? ומה מתוכם הכי מרגיז אותכם?

0Pandemonium0

New member
../images/Emo6.gifטופיק יפה.

בעיקר כי ברגע שקראתי את השאלה התשובה מיד קפצה לי לראש והיי, אם אני יכול לענות, אני שמח. למרות שבקטע הזה אני לא אמור להיות... החטא הזה הוא אחד הנוראים ביותר, אם אפשר לדרג את החטאים לפי סדר, והוא גרם לי הרבה צרות בחיים. בעצם, הוא שינה אותם מהקצה אל הקצה, ולרעה. והחטא הזה הוא זעם. מה מהם מרגיז אותי? גאווה ותאווה, אני מניח. אני לא אוהב אנשים שמשוויצים או מתנשאים, גם אם יש להם סיבה טובה. למרות שגם אני די מזלזל בהרבה אנשים, אבל אני לא מפגין את זה בצורה מוחצנת כל-כך. זה נחשב שאני חוטא בגאווה? אני לא חושב, אבל תקן אותי אם אני טועה. בקשר לתאווה...אמ...אני לא אוהב יצירת תאווה, בעצם. לא אוהב את כל הבנות הערומות האלה, לא את התחתונים בחוץ, לא את החזייה הבולטת. כלומר, זה די...נחמד (
), אבל בגלל זה אני לא אוהב את זה, כמובן כשזה קיצוני. לא מפריע לי אנשים שהולכים עם גופייה, אבל מה שהולך היום אצל אנשים צעירים זה פשוט...בלתי נסבל מבחינתי.

0Pandemonium0

New member
לא, לא.../images/Emo6.gif

בעצם, עכשיו כשאני חושב על זה, עצלנות וקנאה גם יכולים להתאים לי. קנאה אולי קצת פחות. זעם הוא פשוט החטא הכי בולט אצלי, לדעתי. הוא לא קשור לחטאים אחרים, זו פשוט בעיה שלי. בעיית..."שליטה בכעסים", נקרא לזה.

mantrix

New member
תאמינו לי

אם אגיד שאני לא מתאפיין במיוחד באף אחד מהם?

Master Boo

New member
הממ

הייתי אומר שהכי מרגיז אותי גאווה. ואני חושב שאני מתאפיין בכולם חוץ מגאווה... אני תמיד שונא לקרוא את הרשימה של החטאים, כי אני ממש מוצא בי את כולם.

חטאים...

אני חושב שאומרים על משהו שהוא "חטא" כשלא יכולים להגיד עליו שהוא משהו רע או שקרי. חטא זה רע מזויף. מזויף זה מסתיר משהו, ואיפה שמסתירים יש משהו מסריח. חטאים הם משהו מסריח. התרבות שלנו, שמכוונת לנצל, להסיט את המחשבה מהכיוון של מוסר, מצפון והיגיון, יצר ההישרדות, השאיפה לאושר וחופש וכו', מהמושגים "טוב" ו"רע" שהם קיימים בנו אפריורית - לרצון שנכפה עלינו, ל"סופר אגו", להמצאות. "טוב" בחברה שלנו משמעו "לציית ולא להתנגד להוראות בעלי הכוח שמעלינו בהיררכיה". רשימת החטאים הללו, המאפיינת את מי שמקבלים עבורנו את ההחלטות - מאתנו נדרש שלא לחטוא בהם, כי המשמעות היא לערער על שלטונם. הם, המציאו את הדת, את הקדושה, את החטאים, את האגדות, את כל הערכים השקריים האלה שמשמעותם היחידה היא: תציית לבעלי הכוח. המטרה היא להוריד את כולנו למטה, להפוך אותנו לכנועים שלא נאבקים על זכויותיהם, ללא גאווה (למעט "גאוות יחידה" או "לאומנות" מרושעות), ללא רצון להשיג יותר ממה שהם מוכנים לתת לנו, בלי לקנא בהם, בלי לכעוס עליהם, ובלי להפסיק לעבוד כמה שיותר קשה בשביל הגאוותנים החמדנים התאווים הקנאים הגרגרנים הזועמים העצלנים שהמציאו את הערכים המזויפים, את החטאים.

MetalSinagouge

New member
"חטא".

"הדתות בנויות על הטענה השגויה שבנאדם חייב להיות משהו, בלי לשקוע ברגש\תכונה הנגדית"- פיטר קארול. נתחיל בזה שאלו לא חטאים. החברה תראה חלק בזה כחטאים כי בעקבותם האינדיבידואל תורם בפחות מרץ לאותה חברה. אין לי ממש מה להוסיף אלא רק להזכיר שראספוטין טען כי על מנת להגיע למלכות גן עדן בנאדם צריך לחטוא כמה שרק אפשר- והיו לו כוחות ריפוי ואאורה שטנית במיוחד, כדאי להקשיב לו. אני חושב שאני חוטא בכל החטאים אולי (עם דגש על אולי) פחות בחמדנות וגרגרנות). לדעתי בנאדם צריך לדכא את התכונות האלה כי זה פשוט יפגע בו בחיים האלה, ואולי (עם דגש על אולי) גם בעולם הבא.

Lonly badger

New member
חטא

חטא=פספוס מכאן בא הפועל החטיא. זה לא משהו אישי. ומדהים שאף אחד לא שם לב לזה. לפני הדת היהודית לא היה קונספט של חטא במובן המודרני שלו, אחר כך באה הנצרות והאיסלם ועשו מסיבת בואו ניקח את זה אישית כי אנחנו מבינים מה אלוהים מתכוון שהוא ... יש לי את כולם. תמיד הייתי ככה. אי אפשר להכחיש אותם אי אפשר להנמיך אותם או שאין לך אותם או שיש לך אותם.

AnnabeI Lee

New member
איפה השום והצלב?

גאווה (פנימית.. לא מוחצנת) קנאה (תשאלו את בוו
) ועצלנות. הכי מעצבן זה כמובן עצלנות.

miss mcmillan

New member
ממש קשה לבחור

אני חושבת שאני הכי מאופיינת בעצלנות ובקנאה (זה הולך ביחד- אתה מתעצל לעשות דברים, לא עושה כלום, אבל מקנא בכל אלה שיש להם). זעם הוא החטא שהכי קשה לי להתמודד איתו, וגם חמדנות מחליאה אותי באופן מיוחד, אבל זה כמובן לא עושה אותי צדיקה.

JustThomas

New member
עצלות ללא ספק

מי לא? לדברי הבן של ההוא, 'אנחנו דור מז...' פה ושם גם חמדנות. אני אדם חומרי ללא ספק
לדעתי הגרגרנות קצת לא קשור לרשימה. הוא הרבה פחות "הרה אסון" או פטאלי כמו שאר החטאים. מה דעתכם?

0Pandemonium0

New member
קודם כל הוא אחד משבעת החטאים לפי

הנצרות, אז אי אפשר להתעלם ממנו. בקשר לאם הוא קשור או לא...לא יודע. הוא באמת נראה פחות נורא במבט ראשון. למה כבר יכול לגרום חטא הגרגרנות? השמנת יתר ומוות של החוטא בעצמו? אבל מצד שני, מה יקרה אם אותו גרגרן יחליט לגנוב אוכל, או לגנוב בהמות וצאן של איכר אחר לצורכי מאכל, או לגנוב יבול של איכר אחר לצורך מאכל, או...לא יודע, זה מה שהצלחתי לחשוב עליו. הוא באמת לא נראה כמו חטא נורא כל-כך, מבחינה מוסרית.

Lonly badger

New member
תעשה ניסוי

ותאכל במשך שבועיים כמה שיותר בשביל הכיף , את הדברים שאתה הכי אוהב לאכול. יש קשר ישיר בין pleasure לבין pain ואם אנשים מוצאים אסקפיזם באכילה אז הדבר נהפך למכני, התמכרות. האקט עצמו איננו נורא , אלא האסקפיזם מהדבר האמיתי - החיים עצמם. שנובעים מפחד. ככה שיש קשר ישיר בין Pleasure ו- Fear.

0Pandemonium0

New member
ברור לי שאכילת יתר מזיקה, לא לזה

התכוונתי. גם עצלות בעיקרון מזיקה רק לעצלן, ותאווה מזיקה רק לתאוותן. העניין בשבעת החטאים הוא לא במי אתה פוגע, אלא במוסר האישי שלך ובמוסר הקיבוצי של החברה כולה. ברגע שאתה עצלן, אתה לא מוסרי, לפי הנצרות. ברגע שאתה תאוותן, אתה לא מוסרי, וכך הלאה וכך הלאה. ברגע שיש לנו חברה שלמה של עצלנים או חמדנים או גאוותנים, אז החברה כולה היא לא מוסרית ונידונה לכלייה. שבעת החטאים עוסקים בהדרדרות המוסר, לא במי פגעת ואיך.

MetalSinagouge

New member
PANDEMONIUM OOOHHHAAA!!!

זה קצת בנושא וקצת לא, אבל אם יש סיבה להשתלח בנצרות, אז למה לא? הטענה שלי היא איך זה שהסיבה העיקרית שהנוצרים מציגים לדת היא בהוכחת שלילה להלן: אם לא הייתה דת אנשים היו גונבים, רוצחים ואונסים בלי הבחנה. למה דווקא זה הדבר שנכנס להם בראש ראשון בנובל המדע הבדיוני של ההיסטוריה החלופית "מה אם...". הנאמנים של קתולהו והGreat old ones- להם הייתה מטרה אמיתית.

למעלה