שבע ברכות חלבי. צריכה את דעתכן

שבע ברכות חלבי. צריכה את דעתכן

ביקשו ממני להכין שבע ברכות חלבי. דיי סגרו איתי על התפריט באופן כללי, הייתי רוצה לשמוע מה דעתכן. ביקשו ללא דגים. חלבי נטו. אז ככה על השולחן יהיו מונחים: סלט חסה, בייבי, שרי בצל סגול וגבינה מלוחה. סלט חסה עם חמוציות. אנטי פסטי 3 מטבלי גבינה לחמניות ובייגלך. אני חושבת שבעצם הדברים יונחו על השולחן בהתחלה אבל יאכלו עם העיקרית. עכשיו נגיש מרק כתום ובתוכו מרק אפונה עם קרוטונים. בעיקרית: פשטידת פטריות חלבית פשטידת בצל לביבות את מאפינס בטטה עם קרם שמנת (שנתנה פה יוכי נדמה לי או מאיוש- סליחה שלא זוכרת אני אבדוק) ספגטי רוטב עגבניות ובזיליקום מוקרם. אולי פשטידת גבינות? מנה אחרונה: שתיה חמה, בלינצ'ס גבינה עם רוטב שוקולד חם 2 עוגות עגולות חלביות. זהו מה אומרות? הערות הארות ורעיונות יתקבלו בברכה.

חנהפ

Active member
טוב

אז אפשר להוסיף טעמים ובמקום 3 מטבלי גבינה הייתי מחליפה לטפנד ו/או ממרח עגבניות מיובשות (גם הצבע וגם הטעם) 2 סלטים על בסיס ירוק? אולי להחליף בסלט אחר, כמו רק עגבניות שרי עם צנוברים ובזיליקום? ובלחמניות/ביגלך הייתי משלבת גם לחמים מקמח מלא, שוב גם למען הצבע וגם הטעם העיקרית ממש מתחננת לאיזה סלט ליד אז ,שוב אולי להוריד סלט מהראשונה ולהגיש עם העיקרית? במקום עוד פשטידה לכי על פסטה ממולאה ברוטב שונה ממה שכבר יש לך כל השאר ממש מושלם בהצלחה ומזל טוב

חנהפ אז ככה

עגבניות מיובשות זה רעיון נהדר אני אשמח למתכון. לגבי הסלטים לא הייתי ממש סגורה אבל היווני לא ממש על בסיס חסה למרות שהחסה בין המרכיבים אבל בהחלט יש מצב שאוותר על החסה לטובת סלט אחר. תודה על ההצעה. לחמניות מסוגים שונים בהחלט בתיכנון. לגבי הסלט בעיקרית כתבתי שבעצם אנשים יפתחו את הארוחה במרק למרות שהדברים יונחו על השולחן והכל יאכל במנה העיקרית. אני קצת תוהה לגבי זה כי בהחלט דרוש לי איזו שהיא מנת פתיחה אבל בענין הזה מאחר וזה מה שהוזמן אני לא משתגעת לעשות משהו מיוזמתי בעיקר כי השיקול הוא כלכלי. פסטה ממולאה אני לא חושבת שיש בהכשרים מהודרים ולעשות לבד זה קצת טו מאץ' לי עם כל העבודה.

חנהפ

Active member
ממרח עגבניות מיובשות

1 צנצנת של עגבניות מיובשות בשמן זית כמה עלי בזיליקום או חצי כף בזיליקום יבש 4 שיני שום חופן אגוזי מלך מלח פלפל שחור לעבד את הכל במעבד מזון למחית חלקה, תוך הוספת שמן זית עד לקבלת הסמיכות הדרושה. נשמר די יפה במקרר, ואפשר גם להקפיא.

Rebeccan

New member
מסכימה עם חנה - לא 2 סלטי חסה

עדיף ירקות חתוכים, עם רוטב בצד - שכל אחד יוכל להחליט אם לתבל או לא ובמקום פסטה עם רוטב - קשה להגשה, כדאי אולי לזניה או סלט פסטה חמה או משהו דומה או מאפה עם גבינות - בניצה למשל יש הרבה מה לאכול - לכן לקינוח הייתי מציעה סלט פירות - אפשר לשלב פירות משומרים עם טריים, אפשר להוסיף מרשמלו וקצפת לסלט הפירות - לא לערבב, להגיש בנפרד בלינצ'ס לדעתי מיותר לקינוח - אלא אם כן זה עם שוקולד - אז אולי בכלל עוגת שוקולד טובה ? ולא לשכוח קצת יין על השולחן - יין מחמם את הלב
ומקרב אנשים

רבקה סלט פירות בהחלט גמני חשבתי רק

מה? הפרות מאד יקרים היום. מאחר והפרות הנקנים חייבים להיות יבול נוכרי הווי אומר לא היתר מכירה אני חושבת שזה יותר יקר. בכל מקרה אני אבדוק אם יש מצב אבל אם כן אני לא אעשה את זה במקות בלינצ'ס כי במפורש בנו על הבלינצ'ס שלי
כך שזה יהיה חייב להיות. לענין השוקולד אני מכינה במקום רוטב שוקולד חם (שמנת מתוקה עם שוקולד מריר וחלבי) לשפוך על הבלינצ'ס. אבהל אולי באמת במקום 2 עוגות עגולות אני אכין קערת פירות אחת עם התוספות אולי ועוגה עגולה אחת. זה בסך הכל 20 איש. אז נראה לי שישספיק. מה אומרת?

Rebeccan

New member
יקירתי - אל תתני לכותרת להטעות

מרבית הפירות - אם לא כולם - לא כלולים בשביעית עדיין תפוז, קלמנטינה, תפוח, אגס וכו' - הם עדיין יבול שישית התותים והבננה - שביעית וכו' הבאתי קישור עם הפירוט לגבי ירקות ופירות - מתישהו לקראת ראש השנה ובכל מקרה - כתבתי שכדאי לשלב עם פירות מקופסה......... כך שהמחיר מתאזן
בכל מקרה

יפית מן

New member
גולדה-לה,אולי מוסקה במילוי כמה סוגי גבינות?

היתי בארוע חלבי(שבע ברכות)והיה גם מנת בינים מוסקה ובפנים היו כמה סוגי גבינות כולם מאוד התלהבו מזה...מה דעתך? וניקי אני מקוה לשובך הביתה והרי הפורם הזה הוא ביתך היית מהפותחים לכן אנה שובי אלינו בשלום!

יוכי68

New member
מה דעתך על הקינוח הבא.......

www.msncitytaste.co.il/newsArticle.asp?newsid=23 התמונה מתוך האתר המצ"ב

חנהפ

Active member
נראה נפלא

הקישור לא עבד לי לא יודעת באיזה ארץ את אבל בישראל עדיין אין תותים..

יוכי68

New member
מנסה את הקישור שובבבב וחנה.......

אני בארץץץץץץץ ואני יודעת שכרגע אין תותים....אבל התכוונתי להציג רעיון שניתן לשלב פנקייק ופירות העונה בתוספת רוטב ...נראה לי מעניין וטעים ואין צורך להוסיף לזה שום קינוח נוסףףףף.

חנהפ

Active member
אצלנו, הקינוח הוא לפעמים העיקר

ולעיתים די קרובות יש כמה אופציות קינוח על השולחן, ביחוד כשיש הרבה אנשים מסביבו

יפית מן

New member
יוכי-לה למה לא ניתן להגיע לאתר שרשמת?

ראשית בוקר טוב לא היה באפשרותי להכנס לפורם האהוב שלי כי אם רק עכשיו ועדין לא קראתי את כל ההודעות כך שניסיתי להכנס לאתר הקינוח ולא היה ניתן לעשות זאת הופיע הודעה שאי פפשר כך מה עושים אני כל קישור רושמת במעודפים שלי והוא כבר תפוצץ יתכן שבגלל זה איני יכולה?

נשמע מגרה

התפריט מצוין.לדעתי ניתן להוסיף למנה הראשונה,בולגרית ואבטיח.ואולי אפשר לבוא?

הרברונן

New member
לגבי קינוח:

בארוחה חלבית יש לקינוח "דין" בפני עצמו. מומלץ בחום כמה סוגים. אפשר להכין שני סוגי פרפה מראש ולהגיש עם רוטב יין קל להכנה, מרשים ומיוחד. לא הייתי הולך על פנקייקס פשוט בשל עומס פחמימות פוטנציאלי. כללית הייתי מוסיף עוד סלט חוץ מלשנות את אחד מסלטי החסה. כדאי להוסיף גם רוטב אלפרדו (שמנת ופטריות) לפסטה, ודווקא אולי לוותר על ההקרמה של רוטב העגבניות, כי ה"יציקה" תהיה קצת כבדה. אם זה שבע ברכות, ניתן להכין קרוטונים כך: קורצים לבבות (בפורמה של עוגיות) מפרוסות של חלה פרוסה קצת יבשה מטגנים הרבה קימל בשמן על סף ביעבוע כמה דקות מסננים את הקימל ובשמן הזה מטגנים קלות את לבבות החלה מאוד יפה ומרשים כל טוב ומזל טוב, רונן

למעלה