שבע ברכות חלבי. צריכה את דעתכן

חנהפ

Active member
פרפה , לבינתיים

אם תכיני עם ריץ' קצפת יהיה פרווה וזה לפרפה בסיסי לבן יש לבשל 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ומקל וניל לטעם, 5 דקות ולקרר מעט להקציף 4 חלמונים עם הסירופ עד לקבלת קציפה תפוחה להקציף 1 ריץ' עם כף סוכר לערבב את 2 הקציפות כאן המקום להוסיף טעמים: ליקר אהוב, שוקולד מגורר וקפה נמס, שוקולד וליקר תפוז, קרמל עם אגוזים מרוסק לחתיכות גסות, ממרח תמרים, קינמון וסילאן וכו'
 

הרברונן

New member
מתכון: דואט פרפה בכלים אישיים

אפשר להכין בכוסות שקופות, זכוכית או ח"פ קשיחות ויפות יפה ומרשים חומרים לפי 25 מנות: מקציפים משך 6-7 דקות, במהירות גבוהה, 8 ביצים שלמות. מתחילים במהירות נמוכה, מוסיפים לאט לאט 4 כפות סירופ תירס או דבש או סילאן וכף תמצית וניל טובה ואז במהירות גבוהה. מתקבלת קציפה תפוחה, אוורירית ועדינה. בנפרד מקציפים 4 שמנת מתוקה, שתי שקיות אבקת פודינג וניל, 2 שקיות סוכר וניל ובערך 10 כפות סוכר, עד שמתקבלת קצפת יציבה אך לא קשיחה מדי. בכלי גדול מקפלים התערובות זו לזו מחלקים לשני כלים לאחד מקפלים שברי פקאן מסוכר, תמרים, שבבי שוקולד מקופלת וכדומה לשני מקפלים משהו שיהפוך אותו לכהה יותר (ריבת תות נוזלית ואפילו צבע מאכל טבעי) וכן שברי עוגיות חמאה וכדומה בכל כוס שמים כף מהתערובת הכהה מעליה כף מהתערובת הבהירה ומעל, סמוך להגשה, כף רוטב יין טוב מתכון לרוטב יין: שמים בקלחת בקבוק יין פטישים, לא בהכרח איכותי מוסיפים תבלינים דומיננטים (מסמרי ציפורן, פלפל שחור גרוס, מקל קינמון שבור וכל שאר העולה על דעתכם) מבשלים בביעבוע עדין עד צמצום לרבע של הכמות מסמיכים עם כף קורנפלור מומסת במער מהיין בקערה נפרדת מבשלים עוד דקה ומכבים מסננים היטב לבקבוק לחיץ נוח לעבודה נשמר בדלת המקרר לפחות שנה כל טוב ומזל טוב, רונן
 
רעיון מדליק לבבות הקרוטונים!!!

אבל קימל? לא משתגעים על זה בכל מקום. אולי אורגנו? לגבי הרוטב גמני התלבטתי אלא שהעגבניות נתן לי צבע למנה. מה גם שיש כמה ילדים בין המשתתפים ולרוב רוטב נפולטיני אהוב על ילדים. אבל מאחר וזה באמת לא עבודה רבה אולי אתן שתי אופציות לרטבים ואולי אגוון עם שתי סוגי פסטה. פנקייקס אני לא משתגעת כי פנקקיקס הכי טעים מהמחבת. רבקה לגבי הפירות הארת את תשומת ליבי אני בהחלט אבדוק וכמו שכתבתי לך אולי אגיש קערה שקופה עם פירות בשכבות כתוספת למנה האחרונה . זה גם נורא יפה וגם קליל יותר.
 

יוכי68

New member
גולדה, אתמול הכנתי לילדים לערב

עיגולים מפרוסות לחם הטבולים בחלב, ביצה וסילאן (מעין טוסט צרפתי)........התקבלו מעין פנקייקס עגולים ויפיםםםםם.
 
יוכי ינוסה בערב על בני הבית

לארוע זה מהדברים שנראה לי שהכי כייף מייד מהמחבת. אני מטגנת לחם עם חלב וביצה אבל עם סילאן לא ניסיתי.
 
יוכי ../images/Emo141.gifטיגנתי את החלה בחמאה

באמת עם תוספת של סילאן לחלב. אכלו עם רוטב מייפל וקוביות מנגו בצלחת ונהנו מהחגיגה באמצע החיים. תודה!!!
 

yossie26

New member
חבל על הזמן

זה נשמע הרבה יותר טוב מטוב. אנשים יתפוצצו ולא יזוזו לך מהבית אחרי כזו ארוחה. המון אוכל, משביע מגוון, מחכה להזמנהץ
 
למעלה