ראשון 18:00 the matrix reborn ../images/Emo6.gif
הגעתי קצת לפני 19:00 עדיין היה אור
כיף לעשות שיעורים כשיש עדיין אור יום יש לזה יחוד מסוים. קצת מתיחות, תרגילי התנועה מהטרום חימום, שני התרגילים האחרונים של הטרום חימום גאוניים לגמרי לפעמים יש להם השפעה שונה ומיוחדת, סיבובי צוואר, אגן, ברכיים. קצת גלגולים קדימה ואחורה, ואח"כ תעוזה כדי להמשיך לשבור את הפחד מעמידת ידיים ללא קיר. התוצאה
הצלחה אמיתית מעבר למשוער
. אחרי מס' ניסיונות הצלחתי לעמוד על הידיים למס' שניות לפני שירדתי חזרה
, משום מה גם גיליתי שזה היה קל יותר מבעבר כנראה עקב התרגילים על הקיר. אח"כ קרה דבר שגם הבהיל אותי וגם הצחיק אותי מאוד
. הצלחתי לעמוד על הידיים אבל הרגשתי שאני נופל וזה בעצם אילץ אותי ללכת קדימה שני צעדים על הידיים
לפני שירדתי בצורה טובה.
גם הלכתי גם עמדתי גדול יאללה עוד קצת תרגול ואני רץ עליהן
. החלטתי שזה מספיק לי להפעם הקצרצר הזה ואז עלה בי החשק לעשות עמידת ראש, אבל לא ממש היה לי חשק ליפול כרגע אז ויתרתי, רציתי לעשות גלגול ישר או איך שקוראים לזה
, כזה ששמים את הראש על הריצפה ומתגלגלים ישר. רק כל הזמן היתה בי אמונה שיכאב לי בצוואר ושזה מסוכן
כמה שקרים כבר אפשר לספר לעצמך
. משום מה גם לא תפסתי איך אפשר לבצע את זה היתה לי חוסר בהירות. רלי הראה לי, אמרתי יאללה ננסה מקסימום
, חחחחחחחחחחח התוצאה היתה צפויה ומצחיקה. הצלחתי לעשות את זה כ"כ בקלות שזה גרם לי לרעד בכל הגוף
. זה היה יותר קל מלעשות גלגול רגיל
, עכשיו אני אתרגל את זה עוד ועוד כדי בעדינות כדי שהגוף יתרגל. בסוף עבודה פנימית קצרה על הרפיה, ואז התחילו פתאום לצוף בי כל מיני רגשות ורצו לבלוע אותי בתוכם
. כל התרגול בזמן האחרון על גלגולים, גלגלונים, עמידות ידיים וראש זעזעו את מערכת האמונות שלי וניפצו אותן תרגול זה עד ללא מזמן נחשב מבחינתי לבלתי אפשרי, מזיק ומחליא שרק המחשבה על כך היתה גורמת לי בחילה
. והקלות
שבה אני מצליח לתרגל את זה ולהנות מזה גורמת לי קושי לעכל את זה ומכאן צפים להם המון רגשות. למרות ההוכחה המוחצת חלקים בי מסרבים להאמין בכך, אני כל הזמן מזכיר לעצמי את כוחו של הרגע וזה עוזר לי לא להיבלע ולהאמין לחלקים האלה. איזה ספר גאוני בפשטותו עזר לי בצורה קסומה ומדהימה
. לירן א' מעביר ת'שיעור ברכה.
מיקוד - תשומת הלב אל הנשימה, השתדלתי הפעם לנסות ממש לא לשלוט בה אלא להתבונן על הפעולה הזו ולהרגיש אותה הצלחתי בצורה סבירה. ממש מיקדתי את תשומת הלב בפעולה הזו וזה הגביר לי את הריכוז ווהוהוהו. לפקוח עיניים ועדיין להתבונן בנשימה, ללכת את החפצים שבאנו איתם היום להעמיס אותם עלינו להוריד אותם ולחזור חזרה תוך כדי התבוננות בנשימה. שאפתי הפעם כמעט לא לאבד את הריכוז בנשימה וממש להיות מרוכז בה הצלחתי יותר ממה ששאפתי
והריכוז שלי גבר עוד יותר. זיהיתי מס' פעוט של איבודי ריכוז לשניה ואת זמן החזרה. פעם אחת לפני שפקחנו עיניים, פעם אחת לפני שחזרנו, ועוד פעם אחת כשלירן התחיל שוב לדבר. לקחנו את החפצים ושינינו מיקום לאורך כל התרגיל לא הרגשתי איבודי ריכוז והייתי ממש מרוכז בנשימה, סביר שאיבדתי ולא שמתי לב אבל זה היה משובח יותר מאי פעם. לירן מתחיל טרום חימום רלי ממשיך, אח"כ עשינו חימום מגניב לגמרי
שקשור לאומנות התנועה. היינו שלישיה עמדנו קרוב אחד לשני, אחד הפרטנרים עושה תנועה כלשהי בלי ליצור איתם מגע לעבר האחרים, האחרים מנסים לא להיות שם בלי להזיז את כפות הרגליים מהקרקע. פשוט להתחיל לנוע, וממשיכים בסבב, לירן אומר אח"כ לאתגר קצת ופחות להתחשב באחרים. התרגיל הזה היה ממש נעים וכיפי. ואז לירן אמר לנו לעשות את זה סימולטנית
. פתאום קיבלתי פלאש שהזכיר לי ממש את ה- MATRIX באותו רגע ש-NEO מתחמק מהיריות של הסוכנים
. זה היה ממש מצחיק ומדהים והרווח היה שזה גרם לי להתבונן בתנועה והלרגיש את הגוף תוך כדי. פשוט שחררתי אותו כמה שהצלחתי ונעתי ממש כמו צלופח
או ככה זה היה נדמה לי לרגע. התקרבנו עוד טיפה והמשכנו אחרי זה החלפנו פרטנרים. התרגיל הזה השרה עלי ממש הרגשה טובה ממש נהניתי ממנו. עברנו לתרגל את זה בשישיה כשאחד באמצע, זה כבר היה מדהים פי כמה וכמה שישה אנשים שנעים בסימולטניות וזה שבאמצע, זה היה כ"כ מדהים
. אני חושב שהיה איזה שיתוף לגבי התנועה אבל אני לא זוכר בדיוק על מה. מידי פעם התחלפו אנשים, יצאו לשתות, חזרו, וכשזה הסתיים עברנו לקרב סימונים עדין, סביר שלרובנו אין עדיין את היכולת לסמן עדין לגמרי, ובראש סדר העדיפות שלנו סימוון עדין כמה שיותר. גם זה היה מופלא ביותר פשוט הגברתי את המודעות שלי והריכוז וזה הלך לי טוב יותר ממה שצפיתי
. חזרנו למעגל ושיתפנו מה היה בסדר העדיפות שלנו ומה עשינו כדי להצליח בתרגיל או משהו כזה
. לפעמים לא לעשות משהו מביא לתוצאה, כשלא מגבילים או שמים לעצמך מחסומים. חזרנו לעבוד החלפנו פרטנרים, לירן מוסיף גם שמירת פנים עכשיו יש שני דברים בראש הרשימה. זמן קצר אח"כ הוא מוסיף לי כל דקה שתיים לסמן 10 סימונים ברצף ועדיין לשמור על התרגיל כמו שהוא
. הצלחתי לסמן איכשהו ברצף יחסית בעדינות קצת פחות מהמטרה של התרגיל אבל די קרוב.
עבודה פנימית - לשכב על הגב עם הראש לכיוון המעגל, להרפות את הגוף, לירן יציין איברים בגוף לנשום אליהם ולהרפות אותם, לגלוש מאיבר לאיבר בלי לפספס כלום בדרך, כפות רגליים, קרסוליים, שוקיים, ברכיים, ירכיים, אגן ומפשעה,
קפצה לי הנחיה מצחיקה הרפו את הבולבול שלכם
הרפו את הפות שלכם
פחחחחחחחחחחחחח. בטן וחגורת הגב שמקבילה לה בגובה, חזה והחגורה שמקביל לו בגובה, חגורת הכתפיים, לגלוש את המרפקים, אל כפות הידיים ולהישאר שם, לעבור לצוואר ועורף, לסת, שפתיים, לשון, אף, עיניים, עפעפיים, גבות, מצח, אוזניים, כל הפנים, כל הגוף, ספירה מ-10 ומטה כשהספירה מסתיימת גם התרגיל מסתיים לעשות מה שבא לנו, להגיע בסיום הספירה לעמידה בעיניים פקוחות. ברכה. אכן שיעור מופלא ומיוחד ממש נהניתי ממנו היה ושנה מכרגיל והתרגיל של התנועה היה פשוט אדיר
. אכן שיעור של הצלחות
.