שני 20:30 17.4.06 שיעור סבבה ../images/Emo8.gif
באתי לכיכר מיד אחרי השיעור יוגה המופלא והכיפי שבועז א' העביר בסטודיו זה היה פשוט תענוג, חלק היה מאתגר מאוד אבל זו היתה הנאה לשמה
. עבדתי עם שייק'ה א' על כרית כל מיני חבטות ובעיטות, הצלחתי לסמן רצפים של מכות סבבה לגמרי, יש מקום להשתפרות בהרפיה, נשימה, וזמן ממושך יותר של תרגול. הייתי מודע לזמן הפגישה וידעתי שיש לנו דק' ספורות לעבוד ואחרי זמן קצר נועה קראה לנו. היינו אני אלה, עילאי, שחר, ווארה ונועה העבירה לנו את השיעור. ברכה. להתבונן אל תוך עצמנו, זה יכול להיות מחשבות, רגשות, מודעות לגוף, וכו', להעביר את תשומת הלב אל הנשימה, חלק מהזמן איבדתי את הריכוז, חלק מהזמן הצלחתי לנשום אל הבטן, לפקוח עיניים להמשיך להתבונן בנשימה גם בדרך למקום השיעור. זיהיתי איבודי ריכוז רבים, בדרך
. נועה אומרת לי להעביר חימום וגמישות טובה, עילאי מעביר טרום חימום ואני מחליף אותו אח"כ. החימום היה ממש סבבה קצת תפסתי עילגות לרגע במילים
, אבל סבבה, אלה העבירה גמישות שהיה די מגניבה ונעימה
. נועה אומרת לנו לחשוב על טכניקה ומי שיש לו שיסמן, די נמאס לי להיתקע עם טכניקות שאני מכיר וכל הזמן שמנחים אותי אני שולף תמיד אחת מוכרת שכל הזמן נתקעת לי בתור ברירת מחדל
. אמרתי נהמר הפעם ובחרתי טכניקה מגניבה שבן לימד אותנו בשבת ועבדנו עליה די הרבה. ואותה בחרתי הייתי בטוח שאני יכול להעביר אותה בצורה טובה מאוד ובאמת הצלחתי בכך
. וגם מאוד נהניתי מזה. נועה אמרה שלא בטוח שכולנו נעביר את הטכניקה שבחרנו ובסוף כן יצא שכולנו העברנו. היו לנו חמש טכניקות מגניבות אני לא אפרט אותן רק את שלי
. טכניקה - מוצלב, אגרוף לפנים, הסטת קוף ויציאה באגרוף ישר עם טוויסט באגן אל הצלעות עם מכת ריכוך כזו, המכה עם המשטח הרחב שבין הפרקים, היד שיצאה באגרוף מחליקה כלפי מעלה ומאבטחת את המרפק, והיד השניה יוצאת באגרוף עם הפרקים כדי לחדור את המעטפת של הצלעות. הסברתי מס' פעמים ואחרי כמה דק' ראיתי שהם מתרגלים בצורה טובה מאוד. ככה תרגלנו את כל הטכניקות ורק אחרי זה קלטתי שלמדנו חמש טכניקות שזה הספק מופלא ביותר
. היו לנו כמה דק' לתרגל פורמות תרגלתי 1-2-3-4 וחמש החיות, ארבע הראשונות ניסיתי להרפות את הגוף ולשפר את איכות התנועה, להרגיש פחות מכני נוקשה, רובוטי, וכו' הצלחתי די בסבבה. את חמש החיות היה לי ממש כיף לתרגל הפעם הפעמיים שתרגלתי היו ממש מהנות וכיפיות וגם די זורמות. נועה קראה לנו היה לנו ריבוע די קטן
שבו הלכנו ושמנו לב לאחרים שאיתנו, אחרי זה להיות מודעים למרחק אחד מהשניה, לשים לב מתי כמה מאיתנו קרובים מרחק נגיעה מהאחר, היה מגניב להרגיש את זה ולשים לב
. להתחיל לגעת בעורף ובגב של מי שקרוב אלינו, ולהיות מודעים שמיהו נוגע בנו ולא להיות מופתעים, זה היה כיף ישר קלטתי כבר את ההתמקיינות של חלקנו שם
. לשלב נגיעות גם עם הרגליים בעדינות, ואז התחלנו לעשות פרה עיוורת. זה היה ממש מצחיק חלק מהזמן
. אלה הצליחה ממש להצחיק אותי שם. היה גם איזה תמהוני אחד שדיבר נדמה לי חצי ערבית או לא יודע מה ככה זה היה נשמע, צווח שם כל מיני דברים.
הלך הלוך חזור צרח מלמעלה שאנחנו נהיה הדור של העתיק משהו
, אחרי זה הוא ירד במדרגות וצרח שם ואז החליק בשלולית בקצה המדרגות
וקילל גרם לי להתפקע מצחוק
. עוד קצת פרה עיוורת ועברנו לישיבה. עבודה פנימית - להתבונן בנשימה, עם עולות מחשבות לחזור בעדינות להתבונן בנשימה, להרפות מהתרגיל עדיין בעיניים עצומות, להרגיש את הסביבה החיצונית, אפשר לסיים את התרגיל או קודם להוסיף את הראיה. ואז לסיים
אם שמעתי נכון. ברכה. היה שיעור קליל וסבבה היה פשוט ונהניתי ממנו אח"כ הלכנו לאכול אני כרמל דלית ודניאל בלחם ארז היתה אחלה ארוחה גם טעים גם מנה יפה וגם זול
. אכן מקום סבבה התווסף עוד מקום לרשימה
. עובירם עלי דברים שונים ומשונים בשבוע וקצת האחרונים, הרבה אי נינוחות בגוף, וכל מיני רגשות ומחשבות, ריחוף חוסר ריכוז חלק מהזמן, קצת כאב רגשי, קצת מתח בלסתות שאין לי מושג מאיפה צץ כי אני מרגיש די רגוע
. אני נזכר כל הזמן בכוחו של הרגע ופשוט נותן לזה להיות, אין לי כח להילחם בזה וגם משום מה כרגע אני לא רואה בזה גם תועלת
. זה יחלוף כנראה תוך זמן קצר ויפנה מקום לדברים חדשים וריפוי להגיע.
באתי לכיכר מיד אחרי השיעור יוגה המופלא והכיפי שבועז א' העביר בסטודיו זה היה פשוט תענוג, חלק היה מאתגר מאוד אבל זו היתה הנאה לשמה