שבת מערד למצדה (סינגלים)

steiff

New member
גם אני רוצה להגיד משהו

אחרי שלוש שעות שינה בלילה שלפני נפרדתי מהבנות הישנות ומרעייתי הרדומה. בחוץ מבול נוראי והמים שנספגו במעיל בזמן שהעמסתי את האופניים לרכב ממלאים את השמשות באדים. הגשם ממשיך עוד שעה של נסיעה עד חדרה ואז מתבהר. אחרי עוד שעתים נהיגה עד לערד פגשתי: א. אנשים טובים באמצע הדרך. ב. דרך יפה. ג. מזג אוויר מפרגן (שמים כחולים ורוח גב קרירה ונעימה שתהפוך בהמשך לרוח קרה וחזקה). מה היה לנו שם: השארנו את הרכבים בקצה של ערד, ממש לפני הפנייה לכביש מצדה-ערד. רכבנו קצת על הכביש ומשם שמאלה על הסינגל הירוק (שגם איבדנו אותו לכמה דקות). קצת לפני שנסחפנו לתוך נחל צאלים טיפסנו מזרחה על דרך ג'יפים מצ'וקמקת כדבעי וליד השפיץ של הר צפירה פנינו דרומה לכפר הנוקדים בסינגל מתקתק (זאת אומרת - בירידה). אחרי שהחזרנו קלוריות (וייתכן שגם צברנו כמה בעודף) עם חטיפי האנרגיה של הג'ינג'י טיפסנו צפונה לכוון בריכת צפירה. טיפסנו, אבל לא הגענו... קצת לפני הבריכה פנינו ימינה לתוך "הסינגל האדום" (לא, לא זה של הר שוקף) ורכבנו לאורך נחל צאלים כשמדי פעם מופיע משמאלנו המצוק של הנחל. למי שמתלבט - אני לא יודע אם זה הסינגל "הכי יפה בארץ" אבל הוא בהחלט במקום טוב בעשירייה הפותחת. קצת לפני מעלה ענבה פנינו ימינה בשביל גמלים ששודרג לאחרונה ל 4X4 עד שהתחברנו לכביש ערד-מצדה. מכאן - בחזרה על הכביש לערד. אם המסלול בשטח עד עכשיו היה לפעמים קצת קשה אבל כל הזמן נחמד - הרכיבה במעלה הכביש עם רוח אף קרה של בערך 20-25 קמ'ש הפכה את סיום המסלול לקצת יותר קשה והרבה פחות נחמד. אפשר ממש לומר שהרוח הוציאה לנו את הרוח מהמפרשים... למרות חטיפי האנרגיה והפירות היבשים ולמרות נעילת הבולמים רמת הסוכר בדם אחרי שעה של טיפוס בזוויות לא חברותיות במיוחד ועם רוח אף חזקה ואף צוננת במקצת ירדה לערכים זדוניים. בערך 4 ק'מ מערד כשהרגשתי שהארבע ראשי שלי מתחיל לשלוח סימני עצבנות לאונה השמאלית ושמה שחסר לי בשביל להפוך לארטיק זה רק להוריד את האוכף מהמוט החלטתי שזהו זה והבדואי השני שעבר בדרך עם טנדר היה נחמד מספיק לעצור ולקחת אותי על אופני ("על" מלשון "עם האופניים בארגז ועם שחר בקבינה") הישר לערד. סה'כ 33 ק'מ על 2 גלגלים ועוד 4 ק'מ על 4 הגלגלים של הבדואי. נפרד מכולם בלי להצטרף לחפלה המסורתית ויוצא שוב לדרך הארוכה צפונה. רוצה להספיק להגיד לילדות לילה טוב. באזור קסטינה מתחיל לטפטף ולאט לאט הגשם מתגבר. והמבול שפגשתי בבוקר בבית עבר דרומה ועכשיו הוא מטיח בשמשות באזור בן-שמן. העפעפיים מנהלים מלחמה עקשנית בעייפות. מאזן ביניים של היממה האחרונה: שלוש שעות שינה, שש שעות רכיבה ושבע שעות נהיגה. כפר וויתקין. עוד פחות משעה הביתה אבל אני מרגיש שבלי כוס קפה חזקה עכשיו אני מסיים את הערב הזה בתעלה בשולי הכביש. קפה "גוטה" זה משהו "גוטה", התנקזות בשירותים והלאה - להמשך הדרך. כבר שמונה וחצי בערב ואני שוב בבית - הבנות כבר ישנות ואשתי, בסבר פנים שמבשר רעות, מזכירה לי שבבוקר אמרתי שאני אגיע "בסביבות שש וחצי-שבע". "תודה, גם אני מאד נהניתי" אני עונה ופורש למקלחת. זהו אז אם אנחנו כבר בענייני תודות: תודות - לכולם. אפשר להתחיל לספור את המארגן, האופה, המנווט אבל האמת היא שלכולם מגיעה תודה כי במסלול שכזה הנוף האנושי יפה לא פחות מהוד הקדומים של הנחלים, המצוקים וההרים. ועוד תודה אחת לכביש 6, למרות שרוכבי אופניים אוהבים לשנוא אותו הוא חסך לי לפחות שעה של פקקים ואפשר לי להגיע ממסמייה לנתניה תוך פחות משעה.

יורם חן

New member
שחר, תנו פירוט מסלול, התיאור לא

ממש מובן. אפילו אני שתרמתי חצי שעה של הסברים לעקיבא בטלפון לקראת הטיול שלכם, לא מצליח לעקוב. גם מפה שתיכנס לגלריה, יהיה טוב.

steiff

New member
זה המסלול של עופר עזרי

מופיע ברשימת המסלולים תחת הכותרת "מערד למצדה דרך הר צלה וברכת צפירה" רק שאת הירידה והעליה לבריכת צפירה וממנה השארנו להזדמנות אחרת. כדאי להוסיף את הסיומת .twl לרשימת הקבצים המותרים לצירוף להודעה כך הייתי יכול לצרף קובץ טורבו CD להודעה.

איתי נ

New member
גבי נחל צאלים ובריכת צפירה ../images/Emo5.gif

יש דיווחים שהגיעו לשם מי ביוב עם השטפונות האחרונים.

אתה יכול לייצא קובץ טקסט. סיומת TXT

ומי שמעוניין יכול לייבא אותו לטורבוCD או לכל תוכנה אחרת מקובץ טקסט. קיימת אופציה כזו ואני משער שהיא קיימת גם בתוכנות אחרות, חינמיות.

Nadav Fix

New member
עקיבה התמונות מדהימות ../images/Emo42.gif

נראה שהשמש אוהבת אותכם יותר.. לנו לא היתה שמש כזאת. בכל מקרה לפי התמונות אני כבר מקנא. להתראות בשבילים...

akivab

New member
השמש הייתה רק כתפאורה והרוח,,,../images/Emo186.gif

היתה רוח מקפיאה ובמיוחד בעלייה חזרה לערד שבין הייתר הייתה רוח פנים.

למעלה