שבת שלום ופינתנו מוקדמת מעט - קיצורי דרך וגאדג'טים

mumfor4

New member
שבת שלום ופינתנו מוקדמת מעט - קיצורי דרך וגאדג'טים

אז ככה , אני לא מרגישה כול כך טוב
זה התחיל מסדרה של התעטשויות , אחר כך כאב לי בכול מיני מקומות בגוף ( אבא שלי היה מתבדח ואומר לי אז אל תלכי למקומות האלה ) , ואז פשוט נפלתי למיטה בשעה 6 בערב והתעוררתי למחרת . ולמה אני מספרת לכם את כול זה דווקא בפינת הבישול ? מכיוון שהיום הבנתי כמה אני חכמה שאני מקפיאה כול מיני דברים ועושה לי קיצורי דרך , בדיוק לימים כאלב שאני מדדה למטבח והילדים צריכים אוכל חם ולא פיצה גו גו ( הם טובים דווקא )
אז היו לי קובות בפריזר ורק הכנתי מרק זריז , הייתה לי רולדת בצק עלים במילוי בשר ופטריות שהפשרתי מהלילה . וככה המשכתי לנוח במיטה ולהתאושש .
בואו נדבר על גאדג'טים , אותם דברים מופלאים שמקצרים את התהליכים במטבח ועל טיפים להתייעלות נכונה במטבח באופן כללי
אני שייכת לאלה שמקפיאות , הפריזר הוא ידידי הטוב ביותר במטבח .
אני מקפיאה המון , ותמיד יש לי משהו מוכן בֲ"שלוף" , עוגת תפוחים , בורקסים , קובות , בשר צלי מוכן . אני דוגלת בשיטה שאם אני כבר משקיעה עבודה אני אעשה את זה כמו שצריך ואז אני מוצאת את עצמי מגלגלת 100 קובות , מחלקת למגשיות ומקפיאה . מבשלת 3 קילו בשר צלי , חותכת לפרוסות ומקפיאה . בקיצור הבנתם ... וכמו שראיתם היום זה הוכיח את עצמו ובעוד ימים אחרים כמו לדוגמה שאנחנו חוזרים מחופשה והמקרר ריק והמשלוח מהסופר טרם הגיע ( כן , אני עושה משלוחים מהסופר בזמן החופשה ודואגת שהוא יגיע באותו היום אם אפשר או למחרת ודואגת שיהיה חלב עמיד ולחם בפריזר ) .
מבחינת מכשירים חשמליים , המיקרוגל מאוד שימושי אצלי , מעבד המזון גם וקניתי גם אנשים קטנים חמודים כאלב שנתלים מהסיר ומשאירים אותו קצת פתוח , איך אני אוהבת אותם ... http://www.amazon.com/Fivebop-Lifte...090890&sr=8-3&keywords=little+mens+on+the+pot
מה עוד ? יש לי סכין שאני הולכת איתה לכול מקום גם לטיולים ,לא ממותגת אבל פשוט מצויינת, בלעדיה אני לא מתחילה לבשל בכלל , וסירים של סבתא שלי שגורמים לי לגעגועים ...וזכרונות לידיים מזהב וללב ענק .
וסיר בישול איטי שכמו שאמרתי בשבוע שעבר הוא המצאת העשור בשבילי .
גם סיר גריל חשמלי שמשמש אותי להכנת פיתות שחסרות במחוזותינו .
יש את המחדד גזר הזה , מה דעתכם ? שימושי ?
http://www.amazon.com/gp/product/B0...pf_rd_t=101&pf_rd_p=1647770962&pf_rd_i=289754
עוד דבר שמצא חן בעיניי : מעמד לאיי פד במטבח מעץ
[URL]http://www.lovethesign.com/uk/officinanove/cooking-box-ipad-holder[/URL]
קדימה ... תורכם
 

alphadelta

New member
יו, תרגישי טוב.

גם אני חסידת ההקפאות.
אוהבת את מכונת הלחם. ביום חורף , מתבשל רטטוי בסיר לבישול איט, ולחם טרי נאפה. איזה ריח טוב. משתמשת המון במעבד המזון. כמו גם במיקסר העומד של ׳ קיטשנ אייד׳ .
מחדד הגזר נראה לי שימושי. אני מכינה ׳פסטת קישואים׳ עם קלפן. וזה המון עבודה. אולי זה יזרז תהליכם.
והנה סיפור מהפריזר. בקיץ חזרנו מחופשה. יום שישי. נסיעה של 10 שעות. החלטנו לא לאכול ארוחת ערב בדרך, אלא להגיע הבייתה ולאכול ארוחת שבת. יש עוף שהכנתי - קפוא. תוספות. אוכל לצמחונית קפוא. אפילו חלות שהכנתי והקפאתי. הכל מחכה לנו במקפיא הגדול שבמוסך. בשעה האחרונה כולנו דיברנו על מה נאכל. חזרנו והמוסך לא נפתח. אז אישי היקר נכנס מסביב לפתוח. וחזר עם החדשות שהמקפיא לא פעל. הפקק קפץ. והכל. אבל הכל , התקלקל:( שלא נדבר על הריח...
אז הזמנו פיצה.

תרגישי טוב. ואם תרצי, אשלח לך מרק וירטואלי :)
 

mumfor4

New member
איזה באסה .... אני הייתי נכנסת לדיכאון קצר


בעיקר כי הפריזר הוא עולם במלואו בשבילי , אני חייבת לסדר אותו כול הזמן כי אני פשוט שוכחת איזה אוצרות החבאתי שם .
מצאתי שהדרך הכי טובה לסדר אותו היא במגירות לפי נושאים
יש לי מגירה של בשר , מגירה של ירקות קפואים , מגירה של דברי מאפה ( ממליצה על הקפאה של בייגלה ירושלמי , עוגיות תמרים מגולגלות , עוגות שמרים )
ומגירת כול מיני תבשילים .
הפריזר שייך לבעל הבית שלנו כשאהיה גדולה ויהיה לי בית משלי
אקנה לי בדיוק אחד כזה ..
תודה רבה על הברכות להחלמתי המהירה , מרק וירטואלי נשמע טוב , איזה הכנת ?
 
בעלי מאוד פוחד משרפה בבית,

ולכן אם אנחנו נוסעים לשבוע, אנחנו סוגרים את השלטר הראשי של החשמל בבית.

זה אומר שאני מתחילה לחסל את הפריזר שבועיים לפני נסיעה כזאת


איזה מבאס להגיע לפריזר מסריח אחרי חופשה
 
תרגישי טוב


אני חולת ג'דגאטים למטבח- בישראל כשהיה לי מטבח ענקי שהיה בערך כמו הסלון שלנו פה היו לי כמה מגירות כאלה של דברים שווים, השארתי הרבה בארץ כי תיארתי לעצמי שלא יהיה לי פה יותר מידי מקום אחסון.
&nbsp
עכשיו אני קצת בשופינג של פיצפקעס כאלה, אוהבת בעיקר את אלה שעולים כמה דולרים.
הזמנתי לפני כמה ימים את זה-http://www.amazon.com/gp/product/B00XRPQXRE?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o01_s00
&nbsp
פשוט וגאוני-חותך בשנייה המון עגבניות שרי

&nbsp
מחפשת עוד דברים כאלה לקנות אז הגעת בזמן!
&nbsp
ולגבי ההקפאה של אוכל- אני נולדתי לאמא שמכינה אוכל לכל השנה בערך , אוכלים אותו הדבר כל יום ויש 2 מקררים מפוצצים באוכל קפוא שלא ידוע מהו מרוב שקפא. אני אישית סולדת מהקפאה. נכון מניחה שזה ישתנה כשיהיו ילדים- אבל לא יהיה ברמה של אמא שלי. משתדלת מאוד גם אם עסוקה/עמוסה- לבשל כמה שיותר טרי. הכי הרבה ליומיים ואז אין סיבה להקפיא זה עדיין טוב במקרר.
 

יוקלילי

New member
תרגישי טוב

יש לנו מקרר קטן יחסית, וזה דווקא מאלץ אותי לחשוב טוב איך לתכנן את הקניות והבישולים. אני מהחובבות של אוכל טרי, אולי כתגובת נגד לאמא שלי שקנתה המון מוקפאים בילדותי ובנעוריי. ההורים שלי אוכלים בעבודה, גרים בלי ילדים ונכדים קרובים, ומחזיקים שני מקררים רחבים וגדולים- לדעתי זו תגובתם לצנע שבו גדלו בילדותם. אני דווקא נהנית לקנות במידה ולא להעמיס את הבית בדברים שאני שוכחת מהם.
לגבי גאדג'טים למטבח- כשהגענו לפה קניתי יד חשמלית למרקים, ועכשו קניתי מיקסר ידני. אני יכולה להיות אלופה בקניות , אבל מנסה להגביל את עצמי ולא להיסחף- מסיבה כלכלית אך גם מבחינת היפר צרכניות. בגלל אהבתי לאוכל משתדלת לא לעשות מזה יותר מדי עניין אחרת אתפח למימדים שלא תהיה לי אחריות עליהם- באוכל אני מנסה לגוון אבל לחשוב על צריכה מאוזנת.
אולי כשיהיה לי בית משלי, והילדים יהיו בעלי תאבון רציני, אצטרך יותר דברים- בינתיים מנסה keep it simple
 
תרגישי טוב יקירה, הכי חשוב


אני לא אוהבת גז'טים!!! לא אוהבת שהשיש מלא מכונות שונות ומשונות ואי אפשר לנקות בקלות ואין מקום לעבוד.

מה שאני צריכה זה את הסכין החדה שלי ואת קולף התפוחי אדמה הפשוט שלי, רק שהוא חד ועושה את העבודה במהירות. אותם אני לוקחת איתי גם לחופשות


אני מאוד אוהבת את הסיר לחץ. מרקים אני מכינה רק בסיר לחץ. אחרי חצי שעה יש מרק מבושל היטב.

אני גם מאוד אוהבת את הסיליקון. יש לי משטח סיליקון בתחתית התנור לאסוף את הפירורים והליכלוך שמתאסף שם, ומשטח לאפיה, ויש לי תבניות אפיה מסיליקון.
 
המקפיא שלי מלא בקיצורי דרך


רק בשבוע שעבר השרתי ובישלתי חבילה שלמה של חומוס וחבילה שלמה של שעועית. השתמשתי בכמות קטנה מכל אחד מהם לתבשיל שהכנתי, ואת השאר הקפאתי בשקיות סנדוויץ'. עכשיו אם אני צריכה חומוס או שעועית, יש לי כבר מבושל.
עשבי תיבול- יש לי 2 תבניות קרח שייעדתי לזה. כל כמה זמן אני קונה הרבה כוסברה, פטרוזיליה ושום, קוצצת הכל יחד, מערבבת עם קצת שמן זית ומיץ לימון ומחלקת לתבניות של קוביות הקרח. צריך עשבי תיבול למרק\תבשיל כלשהו? אין בעיה, יש בשלוף.
&nbsp
לפני כמה שבועות התגלגלה לידי חבילה ענקית של תרד שלא ידעתי מה לעשות איתה. יצאו לי המון מאפינס תרד וגבינות שאת רובם הקפאתי בזוגות בשקיות סנדוויץ', ועכשיו אם אין לי כח להכין לי אוכל לעבודה אני פשוט שולפת שקית כזו ומכינה לי קופסת ירקות וזהו.
&nbsp
יש לי עוד מלא דוגמאות- קציצות, פשטידות, לזניה, רוטב עגבניות... כל דבר שאין בו תפו"א (כי הם לא מפשירים טוב כל כך, המרקם נפגע).
&nbsp
אצלי זה בעיקר לחלק למנות קטנות ולהקפיא מכיוון שאנחנו זוג, ולרוב הבעיה היא למצוא מה לקחת ללימודים ולעבודה... אם אני עובדת במשמרת ערב אני חוזרת סחוטה ואין לי כח להכין שום דבר, אז זה פתרון טוב.
 
זה באמת קל.

אם כבר את מכינה משהו, לא כדאי להכפיל כמויות ולהקפיא?
אמא שלי תמיד עושה את זה. כשהיא אופה חלות למשל, היא כבר אופה כמות משולשת ומכינה המון חלות קטנות ואורזת אותן בזוגות, שיהיה לקידוש של שבת.
אם כבר יש לך זמן וחשק להיות במטבח, לטרוח ולבשל, אני מוצאת את זה די קל להכין כמות כפולה.
הסיר שמבשל לי את החומוס והשעועית מבשל אותו דבר בין אם זה חצי קילו או קילו, אז מה אכפת לי לבשל קילו ולהקפיא?

כנ"ל לגבי המאפינס. אם כבר אני קוצצת, מערבבת ואופה, מה אכפת לי לעשות את זה עם כמות כפולה? זה לוקח בדיוק חמש דקות יותר וחוסך לך הרבה כאב ראש בהמשך.
 

alphadelta

New member
תודה

לפני כמה שבועות הוצאתי את שקית השעועית האחרונה מהמקפיא ופשוט התעצלתי להכין עוד. תודה על הדירבון :)
 

shuttles3

New member
תרגישי טוב!

גם אצלי הידיד הנאמן ביותר שלי הוא הפריזר. ביקשתי אותו כמתנת יום הולדת, הרגשתי קצת טיפשה... (זה לא כמו לבקש סיר כמתנת יום הולדת? או מחבת במקום טבעת אירוסין?
) אבל אני נהנית ממנו הרבה יותר מכל מתנה אחרת. אנחנו נפגשים ומדברים כמה פעמים ביום. בהתחלה סיפור הכיסוי שלי היה הצורך בהקפאת חלב אם שאוב בשביל הילדון שנכנס לגן בגיל 9 חודשים, ואחרי שהחלב הקפוא עזב את הבית (תרמתי למחקר באוניברסיטה יותר מ-20 ליטר חלב...), התפנה המון מקום לבשר שקונים במבצע, למנות מבושלות קפואות, לעוגות, פיתות, ומה לא. איכשהו, המקפיא הנפרד לא צובר "ריח מקפיא", ואילו המקפיא של המקרר - כן.
&nbsp
במה שקשור לקיצורי דרך, אני מרגישה מומחית (וממשיכה לשאוף לשיפור). הזמן ה"פנוי" שלי הוא קצר ביותר (כשעתיים ביום שבת וראשון וכשעה בכל ערב, ובזמן זה אני צריכה לבשל ארוחות צהריים וערב, להכין סנדויצ'ים, לאסוף ארוחות צהריים, להכין שקיות ירקות חתוכים ועוד. אז חייבים להתייעל, אלה החיים. מה עוד שאני משתדלת לבשל בריא, כך שלעתים נדירות רואים כאן בורקסים, אורז לבן או אוכל מטוגן (להוציא חביתות של סופ"ש).
התיידדתי עם קופסאות שימורים (טונה, עדשים, סלק, אפונה וגזר [הנוזל מצטרף אל מרק ירקות], שעועית שונה ומשונה, טונה, סרדינים, הרינג, סלמון ועוד).
התיידדתי עם מרקים בקופסאות. לפעמים גם עם מרק פטריות שבקופסאות שימורים.
התיידדתי עם בישול בשלבים. כמה שיותר שלבים - כך בסופו של דבר צריך רק לאחד כמה הכנות כדי להעמיד סיר עם תשביל על הכיריים. הנה, היום הוצאתי מהמקרר כרוב וב-10 דקות חתכתי אותו לרצועות דקות. מחר אצטרך רק עוד 10 דקות כדי לחתוך בצל, בזמן שהוא יתאדה אכין שקיות ירקות חתוכים בשביל השבוע, אצרף אל הבצל את הכרוב, ואחרי כ-40 דקות נקבל סיר כרוב מאודה ט-ע-י-ם למעשה ב-10 דקות עבודה באותו יום. שווה.
לעתים קרובות אני גם מטגנת בצל ושומרת במקרר עד למחרת. אז נשאר רק לחמם אותו, להוסיף בשר (קנוי חתוך), לתבל ואחרי שעתיים-שלוש לקבל צלי. רק לא לשכוח להוסיף תפוחי אדמה חתוכים איפשהו באמצע הדרך, כמובן עם קליפה (שתי ציפורים: חסכון בזמן הקילוף והוספת ערך תזונתי).
&nbsp
בקיצור, אני עם האלה שמעדיפים לחלק כל משימה ארוכה לכמה משימות קצרות, ולא בין אלה שמעדיפים להתחיל ולסיים משימה במלואה, אפילו אם לוקח להם הרבה זמן. מעדיפה לבזבז 20 דקות ביום במשך 3 ימים, מאשר לבזבז שעה שלמה ביום אחד.
&nbsp
גדג'טים:
כמעט ואין לי. המטבח שלי קטן (הבלנדר גר בארון במרתף), כך שאין מקום לשום דבר שלא נמצא בשימוש תדיר. יש לי מעין כיסוי לסירים כדי לבשל אורז. יש לי גם מגרדת חשמלית שעושה עבודה טובה כשיש סלט גדול לגרד (לא אוציא אותה ולא אשטוף אותה בשביל לגרד גזר אחד. בשביל זה יש מגרדת רגילה). אני חושבת שזהו. אין מיקסר עומד. קומקום חשמלי, מכונת קפה ומיקרוגל נחשבים?
. בכלל, אנחנו לא אוהבי גדג'טים. אין לנו אפילו סמרטפונים.
&nbsp
 

נחמנית

New member
אני קיבלתי פעם סיר כמתנת יום הולדת!

המתנת יומולדת הכי שווה שקיבלתי אי פעם. עדיין אצלי, אחד האהובים עליי! ואפילו לא קראתי את הפוסט שלך עד הסוף מרוב שמיהרתי לכתוב את זה. הלוואי וכל מתנות יום ההולדת שלי היו כלי מטבח ולא תכשיטים וכאלה.
 

נחמנית

New member
הזכרת לי תוכניות טלוויזיה

שהייתי רואה מזמן, באיזה ערוץ ישראלי. תוכנית אמריקאית או קנדית על מישהי שמגיעה לבתים שלא אוכלים בהם ארוחות ערב ביחד/מזינות, ומכינה להם תפריטים שבועיים עם חלוקת עבודה לכל הקניות/חיתוכים/בישולים ככה שהילדים מעורבים בהכל והמתכונים מאפשרים חלוקת זמנים של הכנה. מעניין איך קראו לה.
&nbsp
מצאתי, לפי הניחוש שזו היתה סדרה קנדית
https://en.wikipedia.org/wiki/Fixing_Dinner
 

נחמנית

New member
אחרי הצצה ביו טיוב, חבל לי שאין את הפרקים זמינים לרענן

עכשיו כשזה רלוונטי לי פתאום.
 
למעלה