שבת שלום ופינתנו מוקדמת מעט - קיצורי דרך וגאדג'טים

נחמנית

New member
לכל אלו שלא אוהבות גאדגטים

מכשיר טוב הוא לאו דווקא מכשיר מגניב. מחבת איכותית, כזו שהאוכל מתבשל מהר ולא נדבק וקל לנקות זה בעיני רכש מצויין. בשרשור של שבוע שעבר יש כוסות מדידה ומרית שהמלצתי עליהם.
&nbsp
אני אוהבת מחבתות שאין להן ברגים בידית - בדרך כלל הידית מחוברת בבורג חלק פנימה, ואז הלכלוך מצטבר סביב הבסיס של זה. נורא מעצבן. אני תמיד מחפשת כאלה שפנים המחבת חלק.
&nbsp
יש לי מעבד מזון של קוויזנארט - סוס עבודה. מיקסר עומד חצי מקצועי.
אני אופה חלות פעם בשבועיים. מכינה לחמניות 8 ומקפיאה.
מקפיאה בוייקס - כשהילדים רוצים לארוחת בוקר, שמה כמה על תבנית והופ - 10 דקות מוכן.
אני אוהבת שיש מרק עוף לשליפה בפריזר. כשרוצים מרק עוף זה אומר שאין כח להכין אותו - עדיף שיהיה בשלוף.
&nbsp
המחדד גזרים הוא משהו שלכד את עיני מזמן. כל פעם שאני עוברת ליד אחד, אני מזכירה לעצמי שכל המכשירים האלה שחותכים באופן ידני את הירקות הקשים בסופו של דבר דורשים הרבה עבודת כפיים ונשבר לי מהם מהר ואין בזה טעם. יוצאת דופן - המגררת של מיקרופליין. גינג'ר, זסט לימון/תפוז וכו.
ידית לפותחן צנצנות - מאז שיש לי אותה אין לי צורך במישהו שיפתח צנצנת עקשנית.
&nbsp
&nbsp
אם היה לי מקום בלתי נגמר במטבח הייתי רוצה מטחנת בשר - לא לקנות בשר שמישהו אחר טחן, ומסחטת מיצים. הייתי רוצה גם מכונת גלידה, אבל בשביל זה צריך מקום בפריזר וזה אף פעם אין לי. גם רציתי מכסה אוניברסלי מסיליקון שיכול לכסות מחבתות ללא מכסה במקרה הצורך, אבל בינתיים מצאתי רק כאלה מאלומיניום.
 

mumfor4

New member
תודה לכולם על האיחולים אני מרגישה כבר יותר טוב

ולראייה חזרתי למטבח היום

איזה כייף לראות שאנחנו פעילים כאן . זה ממלא אותי חדווה ואושר
 

שיגרמ

New member
אני אוהבת גאדג'טים למטבח!

כך שזה פוסט כלבבי. הבעיה שלי היא שאני גרה באנגליה, מה שאומר שהמטבח והפריזר קטנים!!
ה - ה - ה - גאדג'ט שיש לי זה הסיר טיגון על אויר חם. כמעט כל יום בשימוש ועושה בו הכל: החל מקציצות, פרגיות, ירקות למינהם ועד ייבוש של פירות או קטניות ככה שיש לי משהו לנשנוש - חומוסים, פרוסות תפוחים, פטריות ממולאות ועוד.
חוץ מזה יש לי מכונת קפה ומקציף בנפרד (שמשמש בעיקר לשוקו לילדים בשבת) מה שמקל על האיחסון, ומכשיר נפלא להכנת קייקפופס/מאפינס/דונאטס. קטן, מהיר ומאפשר החלפת פלטות בקלות ובמהירות. אחלה דבר להכנת ארוחות ערב מהירות (מאד) של איזה מאפינס גבינות/ירקות ואפשר גם בייגלים ולחמניות למינהם. וכמובן גם למתוקים.
מה עוד - מיקסר עומד ללחמניות וחלות. בדר"כ כשצריך להקציף או לערבל הכי מהיר עם הידני הפושטי. בלנדר סטיק פשוט לריסוק מרקים או רוטב עגבניות. אין לי מעבד מזון אחרי שזה שקיבלנו לחתונה התפגר לפני המעבר. והמטבח הלא גדול שלי לא יכיל אחד חדש. על המיקסר העומד יש פונקציה להלביש מעבד מזון אז אולי פעם

ושטויות שקיבלנו במתנה לאורך השנים, אבל בכל זאת בשימוש - מספריים לגזור פיצה, מחבת לפנקייק עם ציורי חיות, חותך תפוחים והכי טוב - פותחן שימורים של פעם. אני מביאה כל פעם מהארץ אריזה של שלושה

והמיותרים - בלנדר כותש קרח שקניתי לפני מיליון שנה בארץ והשתמשנו בו בימי הקיץ החמים. תזכורת עצובה למזג האויר כאן...
פותחן קופסאות חשמלי וכזה לפתיחת צנצנות. (יותר מהר לקרוא לבעלי) ועוד כמה שבטח מאוכסנים עמוק בארון.
 

mumfor4

New member
איך הגעת בזמן !

קודם כול אנחנו נמצאות על אותה היבשת.... מטבחים קטנים והכול תחום בחדרים , לכי תביני את האנגלים
והעניין עם שני הברזים , באמת שקטונתי מלהבין , הם המציאו את הרכבות ...נו שויין
לענייננו , בעניין סיר על אוויר חם. אני בר שנה מדחיקה סיפוקים בעיקר כי אני מתלבטת בגודל של הסיר הזה
למשפחה גדולה נראה לי שזה לא יספיק , זה גם מרעיש קצת לטעמי , חזיתי בו בפעולה אצל חברה שלי
ועוד דבר , זה תופס המון מקום על משטח העבודה לא ?
אשמח למתכונים או אם תסבירי יותר על אופן הפעולה שלו . וברוכה הבאה את חדשה כאן ?
תודה מראש
 

שיגרמ

New member
אני באה והולכת


היום יש כבר סיר של 1.5 שזה ממש מספיק למשפחה. הכי טוב זה ה 2 ב 1 כי זה נותן אפשרות לחימום מהיר (למשל פישפינגרס) אם לא רוצים להדליק תנור. זה אמור לאפשר עבודה בשתי קומות, אבל למה שלמטה לוקח הרבה יותר זמן משאם עובדים בקומה אחת. יש לי את הסיר הזה כבר מעל ל 7 שנים ולאחרונה השתדרגתי למה שתיארתי, ואיזה הבדל. לי יש של טפאל. אגב יש אאוטלטים שמוכרים את זה יחסית בזול (למשל בגלריה בהטפילד).
מתכונים: הכי להיט זה בייבי פוטיטוס (כאלה שקונים בסופר) קצת תרסיס שמן ומלח. יותר טוב מצ'יפס. קריספי ונימוח. אם הקליפה יפה אני אפילו לא טורחת לקלף. קציצות - כמו שמכינה רגיל, טיפונת שמן ולא להשאיר ליותר מידי זמן כי מתייבש. פרגיות - פשוט חותכת לחתיכות לא ענקיות (קונה כבר בלי העצם בטסקו), סויה + דבש +תבלינים ולסיר. סלמון - חותכת חתיכות קטנות, תרסיס שמן מל"פ ומשהו כמו 5 דקות וזה מעדן. הילדים שלי אוהבים את זה פשוט. ירקות - הכי אהוב עלי זה אנטיפסטי - פשוט חותכת ירקות, תרסיס שמן או קצת שמן ומלח/פלפל. זהו. כל דבר שעושים בתנור, זה עושה יותר מהר ובפחות חשמל. זה באמת קצת מרעיש אבל לא יותר מהונטה.
אכן תופס מקום, אבל זה כל כך בשימוש שאין לי בעיה עם זה.
לגבי הבתים - הברזים זה קו אדום אצלי. אין לנו! חוץ מזה, מצאתי בית שהוא לא ממש אנגלי. אז אני שמחה כל שנה שמאריכים לנו חוזה ועדיין חולמת על מקפיא.
 
אני חייבת להצטרף לבכיינות על הבית הבריטי


הבית שלנו עם 3 חדרי שינה גדולים, ו... מטבח קטנטן, יש שם שולחן ל- 3 איש, יותר אין מקום. מה??? מי תכנן דבר כזה??? איפה אמורים לאכול פה???

יאמר לזכותם שהסלון לא קטן בסטנדרטים הבריטים, ולכן אם הייתי מגיעה לעצב את הבית לפני שבעלי עשה פה שינויים, היינו יכולים לעשות משהוא בסלון, אבל אז היה לנו סלון קטן ועם פרקט. למזלי הודעתי לבעלי ששני ברזים לא בבית סיפרי, אז במטבח יש ברז אחד, אבל במקלחת זה שניים
 

mumfor4

New member
ככה זה באירופה נדמה לי

מתוכננים לאכול כריך ותה וביום ראשון לצאת לפאב .
זה לא הבית שלי אבל כשזה יגיע , לא יהיה בו זכר לבית אנגלי טיפוסי
 

forglemmigej

New member
אני חושבת שהבתים בערים באירופה קטנים מכמה סיבות

רבים מהם נבנו במהירות לאחר המלחמה בלי תיכנון מדוקדק, לא היה נהוג אז בכלל להתקלח אז ברבים מהם בכלל לא היה טוש וספק אמבטיה היה כיור מה שקוראים טיוב והיית מתרענן עם ריפרשמנט כלומר שופכים קצת מים עם הידיים על הפנים וזה מספיק ודי, יותר מאוחר הוסיפו אמבטיה וטוש עם מים זורמים זו המצאה הרבה יותר מאוחרת יתכן ובבתי אנשים עשירים כן בנו כבר אמבטיה לתפארת כמו במזרח התיכון (זה לא אומר חס וחלילה וחס שאתן גרות בבתים של מידל קלאס), המטבחים קטנים גם מהסבה הזו שהם לא נועדו להכנת ארוחות אלא להכנת איזה סנאק שירד עם הבירה מקסימום יש איזה כירה לחמם את הקומקום ומקרר זעיר לשמור את החלב או החמאה.
הבניני מגורים האלו נבנו במהירות לפועלים שהגיעו לערים הגדולות והתחילו לבנות את היבשת אחרי המלחמה אף אחד כמובן לא חשב שמגיע להם תנאים טובים יותר אז זה המצב עד היום וכמובן קשה לשפץ אותן
 

mumfor4

New member
איזה תיאוריה מעניינת

אבל במקרה של הבית שלנו הוא בנוי מעל 100 שנה

אבל תמיד היו מלחמות לא ?
בוא נגיד שהם לא ממש אניני טעם הבריטים , מקסימום פותחים קופסת שימוקים של שעועית ברוטב , ומבשלים תפוחי אדמה . בשביל זה לא צריך מטבח גדול
וגם החדרים שלהם קטנטנים ....
 
אני אוהבת את ההרחבות שלך, כל הכבוד לך


אבל במקרה שלנו, מדובר בבית שנבנה בשנות ה-70. נראה לי שהתאוריה של ארוחת ערב שמורכבת מפיש אנד ציפס ובירה מול הטלביזיה היתה ברוחם של המתכננים
אחרת אין לי הסבר לזה.
 

mumfor4

New member
אז תישארי איתנו , כייף לקרוא אותך

טוב , שכנעת אותי , לא חוכמה אני כבר 3/4 משוכנעת
אולי אבקש ליום האהבה ? שנה שעברה קיבלתי שואב אבק , רומנטיקה ובעלי לא הולכים יחדיו
 

karinshiron

New member
למשפחה של 3 נפשות אין צורך

בסיר כל כך גדול אבל אם את מתעקשת על איכות טובה אני גם מסכימה על סיר כמו טפאל האוכל יוצא בו טעים.
 
למעלה