שבת שלום יקירים

netad169

New member
עוגן צף

זה כאילו בזלזול אתם אומרים, אה? אז תדעו לכם שאם למשל אתם רוצים לצאת בקיק אל הים הפתוח ומתכננים לדוג או לצלול, תוכלו לרכוש תמורת כמה מאות שקלים, עוגן צף שיאפשר לכם את התענוגות שלעיל מבלי להסחף לעומק הים. כל דבר נחוץ למישהו :) ולאור כמויות הגשם כאן, אני אזדקק לו בקרוב, לצף הזה. שתהיה שבת נפלאה.

גם אם זה לעוגן צף

הפרסום אסור במחוז זה שלנו. איזה גשם? על מה מדובר? נסעתי אתמול עם רדת ערב להביא לחם מיוקנעם ולא הייתה באויר טיפת מים לרפואה לפחות עד חצות הליל. עוגן מעופף

maysabel

New member
אז מה שקרה בעולם ובאר"י

בתקופת ישוע ידוע לך היטב נכון?

maysabel

New member
וזה העיקר..

כל כך הרבה דמיון למה שהולך כאן לא? והרי התנועה מעגלית ..

netad169

New member
כאן

בפורום? בארץ? על הפלנטה כולה? נחוץ לי הסבר לכוונתך.

maysabel

New member
בכל הרמות..

הרי הכל בועה משקפת את.. אבל הכוונה שלי-לגבי נושא השיחה-לא רק בארץ..מדברת על התופעה עצמה שאנו מדברים עליה לאחרונה בפורום

netad169

New member
חידות, חידות :)

יש משהו שתפס אותי באיזכור של ישוע ותקופתו והוא השחיתות שבה פעלו מנהיגי העם היהודי באותו זמן. התבטלות בפני הכובש הרומאי וניסיון להיטמע בה. כך גם עכשיו. שחיתות של המנהיגות ותרבות אמריקאית = מערבית שיש בה התבטלות והתרחקות ממקורות השפע של היהדות. למה בדיוק את קשרת את הנושא?

maysabel

New member
אני חייבת להיזהר עכשיו חח

כי המומחיות שלך.. :)) למרות שהיסטוריה משוכתבת ומועברת ולעתים מעוותת לפי אינטרס של הקובעים את התכנים המועברים, למשל מה שנלמד אצלי בברזיל יש הרבה שוני לבין מה שנלמד כאן ודגשים אחרים-תועלתני כמובן. לכן אשאל אותך או כל מי שירצה לענות: האם בתקופה של ישוע לא היו מלא מורים רוחניים שצצויש מאין,נביאי שקר,מרפאים,וכו'-מלא מלא?למרות שלא היה אינטרנט האנשים היו בכיכרות ובשווקים ונחשפו רבות לזה..?כל המידע הזה שזרם.. כיצד הייתה החברה אז מבחינה ערכית ושביעות רצון ותסכול בחייהם וחיפשו נואשות אחר האמת או מדריך שיוביל אותם או..? השחיתות והאינטרסים הכלכליים של הבורגנים ורוכלים בכל רחבת של כל מקום מרכזי,לרבות בבית המקדש? הגישה כלפי חריגים ואי הסובלנות? יכולת ההכלה של האנשים למשל כשישוע הביא להם דברים(לא נכנסת לכאן אם היו של המקור או לא וגם לא למה שאני מאמינה בקשר לישוע) אבל אם נניח שישוע הייתה ישות עם תובנות ואנרגיות עוצמתיות-כיצד התקבלו דבריו והאם האנשים יכלו להכיל או להבין את מסריו(לא רק המילוליים)? מה קרה אז? הוא טען שהוא המשיח, מדוע האנשים לא האמינו בכך? (שוב-לא נכנסת לשאלת אם הוא המשיח או לא אלא הדגש במסביב אז).. מה קרה כשממשיכיו הביאו את דבריו (מיד שניה כמובן) לכל העולם?במונחי יעקב-הזרימה לרוחב.. אני חוזרת על אותה השאלה- כיצד הייתה יכולת ההכלה של האנשים שהאמינו שהנה יש דרך חדשה (אולי קיצור דרך) וכו וכו וכו? הראש שלי באמת הלך למקומות הללו של השאלות שלי ואני לא סגורה על התשובות כלל..לכן שואלת ונראה מה יצא מהדיון הזה.. :)) אני למשל רואה הרבה דמיון בין מה שקורה עכשיו לבין מה שהיה אז..אבל לא מומחית וגם לא למדתי היסטוריה כאן אלא בברזיל ולכן מפנה את השאלות כאן לך וגם לאחרים.

netad169

New member
תקופת בית שני

היתה תקופה מאוד מבולבלת לעם היהודי בציון. השלטון הרומי הרס באופן שיטתי את המבנה הדתי והחברתי ויצר פילוג בעם. שלושת הזרמים העיקריים נקראו פרושים, צדוקים ואיסיים. כל נושא המשיח גם הוא היה בעייתי. תודעת המשיח והאם מדובר באדם בשר ודם או במלאך היא דיון ארוך ורב שנים בתרבות ובדת היהודית. כנראה שהיה אדם כזה (ישוע) שעיקר פעולתו היה באיזור הכנרת ושהלך ובנה לו קהל מעריצים (מאמינים) עד שהגיע לירושלים להתריע על השחיתות בעם ועל ההתרחקות מהאמונה. ישוע חשב שיש צורך בתיקונים מרחיקי לכת, והתסיסה שיצר גרמה למותו. (כנראה אינטרס משותף של הרומאים וקבוצה מסויימת בעם היהודי). להבנתי כשיש תקופה של בלבול וסכנה, אנשים נוטים לחפש משענת רוחנית. רוב האנשים בעבר חשבו שהישועה תגיע מגורם חיצוני להם והיום יותר ויותר אנשים מבינים שהישועה מתחילה בתוכם ומהם עצמם. נכון שגם עכשיו יש הרבה שמחכים לישועה החיצונית. הרעיונות שישוע הביא היו מאוד יוצאי דופן לתקופתו ולא היה הרבה סיכוי שיטמעו (למעט אותה קבוצת מאמינים). הוא הקדים את זמנו, כמו שאומרים. לאחר מותו התחיל תהליך של העברת הרעיונות לאירופה הפאגנית עד שבשנת 331 לספירה קיבל הקיסר הרומאי את הדת החדשה כדת האימפריה הרומית. כדרכם של רעיונות, (הטלפון השבור של אפרים), הם הלכו והשתנו ככל שהתרחקו מהמקור, והדת החדשה הפכה אלימה וקיצונית. השאלות שאת מעלה הם שאלות מעניינות שאין לי כמובן תשובה עליהן. באתר אהבה של סמדר ברגמן יש לא מעט חומר מתוקשר בנושא אם מתחשק לך להתעמק. סליחה על ההרצאה הארוכה ושבוע טוב

roaic

New member
את מי מעניינת כל ההיסטוריה הזו?

מי אמר לכם שמה שכתוב "בהיסטוריה" הוא נכון? למה לנו לאמץ "אמת" מסויימת....כאשר בוודאות "האמת" הזו...תישמע אחרת....כאשר תשאלו את הצד השני. אני בטוח שאם תשאלו את היפנים בדבר הסיבה להטלת פצצת האטום שנחתה עליהם ב"הירושימה ונגאסקי"...תקבלו הסבר אחד... ואם תשאלו את האמריקאים בדבר הסיבה להטלת פצצת האטום שנחתה על הערים האלו........תקבלו הסבר היסטורי שני אז למי להאמין? איזו היסטוריה נכונה? את מה לקרוא? על סמך מה ללמד את ילדינו?? מה קרה שם בדיוק? בקיצור-----כל ההיסטוריה זה קישקוש מוחלט. גם את ההיסטוריה שלנו (הלא ממש רחוקה)---אנחנו מעוותים....וכותבים כל אחד בצורה שלו. מישהו זוכר פה את רצח רבין?? אני הייתי בכיכר...וראיתי במוי עיניי את יגאל עמיר המניאק יורה ברבין!! (ישגם את הסרטון המפורסם.) לעומתי,יש המון אנשים שכותבים במאמרים שכל רצח רבין הוא חרטה אחת גדולה!! ואנחנו בסה"כ נמצאים 12 שנה אחרי הרצח. אתם מבינים?? כולה 12 שנים אחרי...וכבר אנחנו חלוקים. אז מה יהיה בעוד 300 שנה? בעוד 300 שנה,אני ודומיי לא נהיה כאן כדי לזעוק!!!! "רבין נרצח ע"י בן עוולה"!!!!!!!! אז אולי יישארו עוד כמה שפויים במדינה הזו שיידעו את זה....אבל תהיו בטוחים שגם "ההיסטוריה" במקרה הזה תגיד: היסטוריה אחת: רבין נרצח היסטוריה שנייה: רבין לא נרצח--זו היתה קונספרציה. למי יאמינו אז?? גם אז ייתנו בפורומים קישורים לכל מיני מאמרים....."האם ישוע היה" ....וכו' וכו'... למזלי,אני יודע מה היה (שוב...אתם יכולים לא להאמין!)---אבל מה יהיה על אלה שייוולדו בעוד 250 שנה. לסיכום: אל תאמינו להיסטוריה. תחיו את חייכם!! בלי שום סטיגמות,מידע ודברים מההיסטוריה. תחוו את מה שאת חווים בדיוק ברגע זה. בהצלחה

maysabel

New member
אתה צודק

יחד עם זאת יש הדגשים שחשוב ללמוד מהם כשאני רוצה לדעת על ישוע אני הולכת למקור :) לא לספרים.. נכון שהיסטוריה מסולפת מוכרים לך,אבל אשים שאיתך להם זה חלק ממערכת האמונות שלהם לא? בשביל חשוב להבין את האנשים הפועלים איתך והאנשים שפועלים איתך פועלים בהתאם למה שמכרו להם ביהסטוריה הדיון הזה עוד יתבהר..או שלא.. מה שמעניין בנקודה הזאת היא כי יש דמיון רב כיצד היה אז בתקופת בית שני והמסר של ישוע ומה שקורה כאןבתקופה שלנו.. נו דיר בלאאאקק רועי.. אם נתעמק באמת נגיע לכך שאין זמן והכל כאן ועכשיו מתרחש ממש בו זמנית אפשר לרגע לחשוב ב"קטן"ושוב להתרחב להנבות? יאלללה אני ממש מאחרת כבר בונה(בונה החיה מתכוונת )

maysabel

New member
תודה רבה נטע'לה

כן..ידעתי את אשר כתבת כאן..אבל חשבתי אולי יש עוד שלא ידוע לי מבחינה היסטורית..כי לא למדתי ממש בארץ.. באמת שהשקעת ומודה מאד עכשיו בקשר לישוע כבר העמקתי המון בנדון -לא רק שגדלתי בסביבה נוצרית בין יתר הדתות שם-אבל כאנרגיה ושכישות מלווה/אהובה/או סתם.. ועם הזמן התעמקתי בהיסטוריה של התקופה.כמובן שתמיד יש מה להתעמק יותר..אלך לקישורים יותר מאוחר. מה שרציתי שנדון כאן -ההקבלה של התקופה אז והיום.. : אני רואה המון דמיון..ממש לא רואה שוני מהותי אלא באמונות ששותלים לאנשים..בדרך של הנצחת השלטון וזה הכל.. מכינה תשובה לעומק שלא תצא כבר היום כי אני צריכה לזוז בפניי אל תתנצלו על אורך חח חיבוק ענק לך ושבוע מקסים, מאיזה

למעלה