שבת שלום , יש לי שאלת סקר

MikeTyson

New member
נכון מאוד, הזכרת לי.

והיו לו 2 קרבות מול טייסון. אין ספק שטייסון התקשה בהם. בקרב הראשון השופט עצר את הקרב בסיבוב ה-7 ונתן ניצחון לטייסון. פרצו לזירה כמות גדולה של אנשים והתחיל שם מהומות ומכות כאשר הפינה של טייסון ניסו להפריד. אם כבר רודיק, ידוע לך מה היה שם ?

BROWN BOMBER

New member
הסבר פשוט:

ריצ'רד סטיל... שופט זירה ששפט בקרבות מפורסמים במשקל בינוני כמו הקרב בין הגלר ללאונרד, טומי הרנס נגד האגלר וכו'. מעריץ גדול מאוד של איגרוף כספורט לכל המשפחה ברמה של אירוביקה. בכניסתו לזירה האוהדים נהגו לצעוק "בוז" משום שסטיל ידוע כשופט השומר על בריאות המתאגרף בצורה כיצונית עד כדי כך שיכול לעצור קרב על התואר העולמי במשקל כבד בגלל בעיה הכי קטנה. לדוגמה בקרב שנערך ב- 1985 בין טומי הרנס ומרוולוס מרווין האגלר - קרב עם רייטינג ענק שנגרם מהתנגחויות של המתאגרפים לפני הקרב וההתנהגות החופשייה של הרנס קלפי האלוף. הקרב היה מחזה מרהיב כשכל הקהל על הרגליים. שתי המתאגרפים יצעו כמו מלועה התותח כבר מהסיבוב הראשון וניסו להוריד אחד את השני לקרשים בכל הזדמנות. בקיצור SLUGFEST . בסוף הסיבוב השני האלוף (האגלר)קיבל חתך במצח וריצ'ארד סטיל התכוון לסיים את הקרב כבר בסיבוב השלישי ולגנוב את הנצחון מהאגלר. לאור קריאות הבוז של הקהל לסטיל כי אי אפשר לקחת תואר מאלוף בגלל חתך שכזה הסכים לתת להאגל לסיים את הסיבוב השלישי. תוך פחות מ - 20 שניות מהחלטת הקהל האגלר הנחיל להרנס את ההפסד הכואב ביותר בקריירה שלו. אותו דבר בקרב בין טייסון לראדוק אבל להיפך. רדוק ירד לקרשים יותר מדי פעמים לטענת השופט נראה גרוע ופסיבי מדי (זה לא היה נכון) החליט סטיל לסיים את הקרב ולהחריז על טייסון כמנצח לפני שראדוק יפול סופית. למען האמת רדוק לא היה קרוב לנוק אאוט כמו שהגדיר השופט. אולי ההחלטה היא נכונה, אבל לא בקרב מסוג כזה. BROWN BOMBER

MikeTyson

New member
תודה חבר,

לשופט הזה יש בעיה בהבנת הנקרא. בסעיף כלשהו בחוקת השופטים, בכל ארץ ובכל שנה. כתוב כי שופט עוצר את הקרב רק אם הוא רואה שמתאגרף כבר לא יכול להגן על עצמו. ראודיק אכן ספג כמה חבטות טובות שהיו כבר גומרות מתאגרפים אחרים אבל זו לא סיבה לעצור את הקרב כי ראודיק עמד על הרגליים בצורה יפה. אמנם התגונן אבל עמד על הרגליים והגן על עצמו. בכל מקרה, זה היה בסיבוב ה-7. אני לא מאמין שראודיק היה מחזיק מעמד עד הסיבוב ה-12.

BROWN BOMBER

New member
כנראה שאתה לא מכיר את ראדוק מספיק

המתאגרף הזה היה מסוגל לאכול מכות כמו שרק רוקי מרצ'יאנו היה מסוגל. כדי להפיל אותו היה צריך להפתיע אותו כמו שצריך. אני מתכוון כמו שמוחמד אלי היה נוהג לעשות - שהמתאגרף לא יראה את המכה. בעניין החוקה... לפי החוקים בארצות הברית של אותה תקופה ושל אנגליה גם היום - שופט רשאי לפתוח ספירה או לשקול הפסקת קרב רק במקרה והמתאגרף נגע בריצפה עם נקודה שלישית כלשהי, כמו יד או ברך...

למעלה