שבת שלום לכולם! קוראים משהו בשבת?

Rivendell

New member
שבת שלום לכולם! קוראים משהו בשבת?

אני כרגע קוראת את "12 הכסאות" של אילף ופטרוב. מה אתכם? מה אתם קוראים?

sagiberg

New member
אני את מכוון הפסנתרים../images/Emo45.gif

והילדים קוראים את- ההוביט, אי הילדים, והשערוריות של באשה ( של מקושינסקי)

farseer

New member
מה עם השד מכיתה ז'?

ומסע בסימן כלב? אלה ספרים הרבה יותר טובים מהשערוריות של באשה(!)

farseer

New member
חולית

כן, אני יודעת - זה ספר חובה, ולכן הבנתי שעדיף לקרוא אותו (והוא גם ממש יפה). אחר כך אני חושבת שאני אעבור ל"זה".

Rivendell

New member
לא אוהבת את המונח "חובה" ../images/Emo4.gif

ספר קוראים כי נהנים, ולא רק כי "צריך". נכון שטוב להכיר הרבה ספרים ולהרחיב אופקים, אבל אם לא נהנים מספר אין שום חובה לקרוא אותו. בכל מקרה, שמחה שאת נהנית, תספרי בסוף מה חשבת!

farseer

New member
המונח "חובה" לא אומר שאני אקרא

קיבלתי הרבה מאוד המלצות. הבנתי שאם אני רוצה איזו קלאסיקת מד"ב מלבד אנדר(
) ואסימוב, כדאי ללכת על חולית. עכשיו - מעולם לא קראתי ספר שלא אהבתי (לא משנה כמה חובה הוא יהיה). אבל הבנתי שחולית הוא מהסוג של... כדאי לקרוא. אז ניסיתי, ומהרגע בו קראתי "בשבוע שלפני צאתם לאראקיס, עת הגיעה ההתרוצצות האחרונה לכלל מהומה בלתי נסבלת כמעט, באה אישה זקנה לבקר את אימו של הנער פול", הבנתי שאני אוהב את הספר (למרות ששום דבר לא מתעלה על הרואים למרחק - לא משנה כמה חזק ינסו). ובכן, אני מקווה שהסברתי למה התכוונתי במונח חובה. חובה זה אומר ספר מומלץ, שהרבה מאוד קראו - ספר שכדאי לנסות (שר הטבעות, לדוגמא, נכנס להגדרה הזו, למרות שקראתי אותו בגיל 12 ולא היה לי מושג שהוא "ספר חובה"
).

sagiberg

New member
חולית הוא אחד מספרי המדע הבידיוני

המוצלחים ביותר לטעמי. עד היום אני זוכרת את ההנאה שהפקתי ממנו, למרות שקראתי אותו לפני המון שנים

farseer

New member
ועכשיו זה תורי להנות

מספר כל כך מדהים
(*מוציאה לשון*)

R E M U S

New member
זה..

על כאילו כל מה שקרה בגרמניה קורה פתאום בישראל ונערה בת 14 נראה לי ההורים שלה מסתירים "זר" שהוא לא יהודי והיא מתיידדת איתו ומתאהבת בו ומרגישה יסוריי מצפון למדינה וכל מני דברים ו.. זה של עמי גדליה ספר יפה מאוד לפי דעתי

sagiberg

New member
אני חושבת שיהיה לו קצת קשה

עם השד מכתה ז' (אולי בשנה הבאה). הוא סיים כעת את שניים שגנבו את הירח ומאוד נהנה, ובאמת אחרי 50 עמודים בשערוריות הודיע לי שזה לא זה.

sagiberg

New member
לא יודעת למה ההודעה לא נכנסת למקום

הנכון. כמובן שהיא מתייחסת להודעה על השד מכתה ז'

farseer

New member
קשה?

השד מכיתה ז' זכור לי כספר האהוב עליי בגיל 11 (ב-10 זה היה ההוביט). מאז קראתי כל ספר של מקושנסקי שהצלחתי להשיג. אני לא חושבת שניתן להגדיר ספר כקשה. הרבה מאוד פעמים אני נתקלת במבוגרים השואלים את עצמם אילו ספרים מתאימים לילדים בגיל 12-13, ותמיד אני רואה תגובות המכילות ספרים ילדותיים שקראתי בגיל מוקדם הרבה יותר. למה הזלזול? כמו שאני מכירה אנשים שקראו את חולית בגיל 9-10, וכמו שאני קראתי את אנקת גבהים בגיל 13, אין סיבה להכליל את כל הילדים ברמת הגיל בצורה ספציפית של אנשים בעלי רמת קריאה נמוכה. אכן, בימינו אני נתקלת בתגובות מזלזלות משהו בגלל שאני קוראת. אל תאשימי את ה"קושי", לכאורה, שיש בספר. האשימי את העובדה שבני נוער קוראים כספר אחד בשנה, וזהו ספר החובה של בית הספר. תתפלאי לגלות שיש בני נוער הקוראים ברמה גבוהה בהרבה, וקוראים את כל ספרי המוסקטרים ונרניה בשבוע (מודה באשמה), לא שיש ביניהם קשר. בכל מקרה - נמאס לי מהתווית שיש לבני הנוער כאנשים שלא מסוגלים לקרוא ספר שעולה בערכו על הארי פוטר ונרניה.

Rivendell

New member
אבל אם אני לא טועה

מדובר על הבן הפרטי שלה ולא על כל בני ה 11 בארץ
. אני מניחה שבתור אמא שלו, היא יודעת איזו דרגת קושי מתאימה לו, מה הוא אוהב ומה רמתו. אם היא היתה אומרת "זה לא לבני 11" זה דבר אחד, אבל האמירה היא "זה עוד לא לבן שלי". הדיון על בני הנוער ככלל הוא דיון חשוב ומעניין, אבל נפרד. כל אחד יודע מה מתאים לו ולילדיו, ולכל אחד יש רמה אחרת וקצב התפתחות אחר. לא טוב יותר או רע יותר, אחר. באותה מידה, ניתן לשאול מה זה בכלל ספר "קשה" - האם זה עניין של תכנים או שפה? מי קובע מה קשה? האם מה שבת 13 תבין מ,אנקת גבהים" זהה למה שתבין בת 20? כל אלו שאלות נהדרות שאפשר לדון בהן. אבל זה לא קשור לנושא הספציפי הזה
.

farseer

New member
האם את מציעה לפתוח שרשור חדש

שיעסוק בנושא זה? (*מתלהבת*)

Rivendell

New member
אפילו כמה ../images/Emo6.gif

עלו כאן כמה שאלות שיכולות לעורר דיון מרתק!

למעלה