שבת שלום לכל בעלי הכנף

Ofra le

New member
שבת שלום
לכל הציפורים

ערב טוב וחג שמח לכל החברים

poseidon111

Active member
שבת שלום.ציוצים ציוצים, אבל הנה המציאות.

יש לי שכן ממול שפעם בשבועיים עושה בארביקיו לחבריו. הם מתאספים אצלו ומיותר לציין שכל אחד בא עם רכבו. הרחוב שלנו הוא קטן ושקט, ולכל בית יש את דרך
החנייה שלה בחצר הפרטית. מכיון שיש עומס של מכוניות הרי קורה לעיתים שישנם כמה אורחים שממש חוסמים את הדרך פנימה. פעם ראשונה שזה קרה לי, הפרעתי להם
באמצע וביקשתי יפה שיזיזו את הרכב. המארח התנצל. פעם שנייה, היה לי מזל גדול כי תוך כדי החסימה פתאום יצא האוויר מאחד הגלגלים של המכונית החוסמת. כנראה
היתה זו אצבע אלוהים.
למה אני כותב זאת? כי לפני 10 דקות שמעתי צעקות חזקות מבחוץ, דבר שהוא מאוד לא שיגרתי כאן. זיהיתי את קולו של שכן אחר, איש לא צעיר, שממש צרח על "המארח"
שאין זו הפעם הראשונה שזה קורה עם האורחים שלו. אותו שכן שצעק, ידוע באורח רוחו ובנעימותו לשכנים כולם.
מעניין איך אחרים היו נוהגים.
נ.ב מאז אותה אצבע אלוהים, הדרך הפרטית שלי נשארה פתוחה כל הזמן.
כנראה שהחשש מהאל נשאר טבוע באנשים, למרות היותם חילונים גמורים.

חילוני זה לא אומר שהוא לא מאמין באלוהים

אני חילונית למהדרין, אבל אני תמיד מאמינה באצבע של אלוהים על כל מיני דברים שקורים או לא קורים.
יש הרבה אנשים חילוניים שהם מאמינים באלוהים רק לא מאמינים בשליחיו ובצורך לעשיית מצוות, חוקים ודיני תורה למיניהם.
אמונה באל יכולה להיות רוחנית לגמריי מבלי ללוותה עם כל מיני טקסים פאגניים.
אני, כמו שאמרתי, חילונית לגמריי ומאוד אוהבת סמלים מסויימים שעושים לי טוב על הנשמה ומסמלים יותר מכל את יהדותי.
הדלקת נרות שבת לדוגמא, הברכה עליהם, והתפילה הנלוות בתוספת הבקשה הערטילאית שמישהו ישמע את קולי וייתן לי כח ובריאות להמשיך את חיי בשקט ובשלווה.
אפילו נישואיי האזרחיים מוכרים על ידי אלוהים. אני מאמינה שאם היה פחות כח לרבנות והיתה הפרדת דת מהמדינה, באופן פרדוכסלי, אפילו החילוניים הגמורים היו מאמינים קצת יותר. נשמע אוליי מבולבל אבל אתה בטח מבין למה אני מתכוונת

alter ego2

New member
אהההההההה אצבע אלוהים זה כמו יד האלוהים

של מאראדונה. אני בטוח שהוא התכוון למשהו אחר עם אצבע האלוהים שלו. אני בטוח שזה לא קשור בכלל לאלוהים אלא דווקא לאלו שפה למטה אבל
אהבתי את ההודעה שלך.

יד האלוהים של מאראדונה מוכרת לי

היטב

אבל אצבע האלוהים זאת האצבע של ערוץ אחד על פסוקו של יום
דרך אגב, אין יותר פסוקו של יום

ואני באמת מאמינה באצבע אלוהים בבחינת כל כלב ביג' יומו
בחיי. אין אחד שעשה לי רע ולא קיבל על זה עונש במוקדם או במאוחר, ואחר כך התייסרתי על כך רבות. הפסקתי לקלל כי אני לא רוצה על המצפון שלי שום דבר רע שקורה למישהו. אני רק מברכת ובדרך כלל הברכות שלי מתקבלות. בחיי שאני לא משקרת

poseidon111

Active member
יחפה שלום. הבחור מתחתי צודק. זה היה ביטוי

שנאמר בהומור. האצבע שלי היא לא אצבע אלוהים, אם כי לא הייתי מתנגד.
בעניין אחר. ראיתי שביקרת "בעיר האסורה" ואפילו נהנית שם. יש התפתחויות?

אכן ביקרתי בעיר האסורה

ולהגיד שנהניתי שם, אפס זה לא יהיה נכון להגיד, מלבד פה ושם כמה הודעות, במיוחד אחת, שנהניתי לקרוא.
אמנם יש שם כותבים באמת מבריקים והייתי שמחה להביא לכאן אחדים מהם, אבל ההודעות המעניינות באמת הן בטלות בשישים לעומת כל מה שמסביב. ולא, אני באמת לא נהניתי לקרוא שם וקראתי. קראתי הרבה. רציתי לרדת לעומק העניין ולהבין. אני בן אדם מאוד פתוח ופלוריאליסטי ולא אוהבת צנזורה. לא אוהבת הטפה ולא התחסדות. גם כששאלתי מה ששאלתי, זה נבע רק מתוך הצורך להבין וכפי שכבר קראת, אכן הבנתי ואני מקבלת את זה במלוא הכנות.
אני לא מסוגלת לראות את עצמי כותבת שם, רק במקרים ממש מיוחדים אם זה בדיון שהוא בנפשי. אין בי את השנינות והכח הנפשי להנחתות והרמות. בינתיים, אני מודה שעל שתי תגובות שכתבתי שם התייחסו אליי בסדר, להבדיל ממה שעושים לבנות אחרות שם.
אין לי תלונות. איש איש בפורומו יחיה

poseidon111

Active member
העניין הוא שאיני רוצה לעשות נפשות למקום ההוא.

ממש לא. כמו שאת זוכרת טענתי שיש שם אנשים שיודעים לכתוב. אנשים עם ידע כללי רחב וכך הלאה. אם אפשר היה לנטרל את מרכיב הבוטות המוגזמת,
אין לי ספק שהיה מעניין לקרוא אותם כאן. כך אני חושב.

purehoney

New member
שבת שלום/חג שמח...זיכרון שלי כילדה

איך כל חג שבועות שהיו עושים את זה גם יום המים..הייתי יוצאת וחוזרת הביתה עשרות פעמים להחלפת בגדים שנרטבו לי אבל גם כשהייתי יודעת כבר שאחטוף התקררות וההורים לא יאהבו את זה לא היה אכפת לי,כי הייתי נהנית והיה לי כיף.....וזהו סתם משהו שרציתי לשתף את כולם פה...

alter ego2

New member
איזה סיפור יפה ממש מרגש סיפורי הילדות.

תגידי לא בא לך לשחזר את הסיפור רק כדי להיזכר בילדות. אני יכול לבוא עם דלי ושנינו נראה אם את עדיין נהנית מזה. אני בטוח שמישהו יהנה. חג שמח.

purehoney

New member
אני לא מתעסקת עם קשישים חרמנים

תשתמש ביד אם היא עדיין נאמנה לך..חג שמח גם לך

למעלה