שבת שלום לכם

tookmy

New member
שבת שלום לכם

רציתי לבקש אימון בנוגע לזוגיות. אני מוצאת שבשנים האחרונות , מכל מיני סיבות ותירוצים, אני מתקשה לפתח קשרים זוגיים. אני אתחיל מזה שאני אם לילדה קטנה, ושזו באמת משימה לא פשוטה לבצע לבד ולקח זמן עד שהתחלתי לצאת ולהכיר. למרות זאת אני יכולה לומר על עצמי שאני אישה שנראית טוב בדרך כלל, מעניינת, כזו שאנשים רוצים בקרבתה. בנוסף, אם עד לא מזמן הרגשתי ש"קשה לי להכיר" היום אני כבר לא מרגישה ככה, מרגישה שמזדמנות הזדמנויות בדרכי ושזה יותר קל. אני מניחה שגם העובדה שאני בחופשה יחסית כרגע (אני עובדת בעיקר במערכת החינוך, ובנוסף מעבירה סדנאות, וגם יעוצים אישיים, משהו שהוא בין אימון ליעוץ) משאירה לי יותר זמן פנוי לצאת ולהכיר. עם זאת, מאד קשה לי ליצור קשר. אני נפגשת עם בחור פעם או לכל היותר פעמיים, לעיתים משוחחים מעט בטלפון ואני לא ממשיכה. בדרך כלל זו אני שנעלמת או נאלמת או מודיעה שלא מתאים (האמת שבדרך כלל אני כה משועממת שהצד השני קולט את המסר במהירות ואני אפילו לא צריכה להגיד), או שקרה גם שהצד השני נעלם (קורה לי פחות). היה לי לפני מספר חודשים קשר די קצר (משהו כמו חודשיים) וזה היה חריג. לא תמיד זה היה ככה, בעבר יצאתי עם בחורים והייתי מאד פעילה, היו לי יחסים ארוכים (מגורים משותפים), קצרים, סטוצים, כל מיני. ברור שהעובדה שכל יציאה מהבית מצריכה סידור לילדה שנמצאת איתי כמעט תמיד לא מקלה, וגם לא העובדה שבשנת הלימודים אני מאד עייפה ועמוסה בעבודה אבל בתחושה שלי לא שם הקושי אלא בהתייחסות שלי לכל הנושא. לפעמים נדמה לי שאני לא באמת רוצה זוגיות, שזה פשוט איזו אמירה כזו שנראית לי נכונה. מצד שני, בקשר האחרון שהיה לי , על אף שהיה קצר, היתה לי חוויה מאד טובה מבחינות רבות (ושיעורים ללמוד מהם הלאה) ובאמת שהייתי רוצה להיות במקום שמעוניין בכיף הזה שמתאפשר בתוך זוגיות.

וואלה, שוב הסנדלר הולך יחף.....

לפי התיאור שלך, את יודעת את כל התשובות את יודעת גם את כל השאלות הנכונות אז קחי את הילדה, תאפסני אותה אצל הבייבי-סיטר הקבועה שלך, תתלבשי יפה, תתאפרי יפה ותתיצבי ליעוץ/אימון כעת מגיע החלק המעשי שבי מול מראה גדולה, תתחילי לראיין את עצמך אם את חושבת שכדאי, תרשמי את התשובות מה שחשוב זה שתפני אל עצמך בקול, כך שתוכלי לשמוע את השאלות והתשובות באזנייך ולא רק במוחך אחרי יומיים, חזרי לכאן וספרי לנו לאיזה תובנות הגעת בהצלחה

tookmy

New member
טעות קטנה- לא סנדלרית.

אני לא מאמנת בנושאי זוגיות. אם נושא כזה עולה כדרך אגב אני מתייחסת אליו, אבל גם מודיעה שזו לא המומחיות שלי. בעיני זו צביעות לאמן אחרים לזוגיות כשלי עצמי אין זוגיות שעובדת. אני מייעצת ועובדת בעיקר בנושאים של ליווי תהליכי יצירה (גם במערכת החינוך) וכתיבה, עזרה עם פחד קהל. לא זוגיות, ולא סנדלר שהולך יחף.

תגובה לטעות קטנה- לא סנדלרית.

את מסתמנת כאשה שיודעת מה היא מרגישה וגם מסוגלת להתנסח בבירור רב ולהעביר את התחושות לשומעים/מקשיבים/קוראים. לעצם הענין: (קראתי גם את התגובות האחרות שכתבו לך לפני): בזוגיות יש קשת עצומה הקצה האחד, שידוך. אבא שלה ואבא שלו מחליטים עבור "הילדים" שהם יתחתנו ומשם אלוהים יקח אותם הלאה. זו מערכת שיש בה גם צדדים טובים. למשל, הגברת יודעת שתפקידה בחיים הוא לשרת את בעלה, לבשל לו, לכבס לו, להגיש לו, להיות שם כשהוא רוצה בה ולהיעלם כשהוא לא זקוק לה, ללדת ולגדל את ילדיו וכו'. בקצה האחר של הקשת נמצאים סיפורי האגדה על שניים שהתאהבו, אחזו יד ביד, צעדו לעבר הקשת בענן ומאז הם חיים באושר ובעושר. והרי החדשות: כולנו נמצאים איפה שהוא בטווח שבין שני הקצוות האלה התמונה שבראשי, שמתבססת על נסיון חיים מורכב, מראה שאני מתחיל איפה שהוא בצד ה"טוב" של הקשת ומשם הסקלה נעה באיטיות ו/או במהירות לעבר הצד הרע של הקשת, ממש כמו מד-דלק במכונית, אמממה, ברור לי שביכולתי לשלוט במידה זו או אחרת בקצב השינוי ואפילו להחזיר אותו לכיוון ה"מלא" אם אפעל נכון בזוגיות. באנלוגיה הזו, גירושים הם פיצוץ במיכל הדלק והוא מתרוקן במכה אחת. מתוך התובנות שאת כותבת, לא נראה לי שאת צריכה עצה מקצועית. את צריכה להפסיק לרדת על עצמך ולהאשים את עצמך עוד דבר: זה נהדר שאת מסוגלת לצאת עם הילדה ולצפות בכוכבים. יופי של זמן איכות, בלי מרכאות. בהצלחה.

tookmy

New member
תודה על התגובה

נראה לי שאת מבבלת כאן משהו: יש הבדל בין זה שאני "יודעת" או ש"יש לי תובנות" לבין מה אני מסוגלת לעשות איתן. לפעמים יש פער בין שתי היכולות האלה. לא עניין של לרדת על עצמי, אדם חכם צריך גם לדעת להיעזר. העובדה שיש לי שכל אנאליטי שמסוגל גם להתבונן במראה זה טוב ויפה, אבל האם האינטיליגנציה הרגשית שלי היא מספיקה כדי להתמודד לבד בעצמי עם רגשות עמוקים וקשים? לא בטוח. מה שכן בטוח הוא שאני מבקשת עזרה במקומות שקשה לי בהם לבד, שאני תקועה בהם. כדי לפנות לעזרה לא צריך להיות אדם טיפש שלא מתפקד, אלא גם אדם מצליח שמסוגל להתבונן אבל מתקשה בתומים מסויימים. בכל מקרה תודה על המחמאות לגבי היכולות שלי, וגם לגבי הילדה

הדבר האחרון שניתן להאשים

אותך בו זו טיפשות ויהיה טיפשי מצידי לעשות זאת חוץ מזה, אני הוא ולא היא

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

קראתי פעמיים את הודעתך, שמעתי: קול אחד שכמהה לקשר זוגי קול שני שהגדרת נפלא "מכל מיני סיבות ותירוצים" נמנע מלהיות ממוקדת למטרה < זוגיות> ממליצה לך להתחיל להתבונן על סיטואציות בעברך שעמדת בהצלחה במשימה למרות הסיבות והתירוצים. מהם המחשבות הרגשות שאת מזהה אצלך מאותם סיטואציות ? ומה אפשר לך אז להתגבר על ה"סיבות והתירוצים" ? שתפי אותנו במה שנכון עבורך.

tookmy

New member
מחשבות ורגשות

מרגישה שלהיכנס לקשר יאיים עלי, יחייב אותי לשנות כמה דברים באורחות חיי, יאלץ אותי להיפתח. בנוסף אני מרגישה שחוויתי מספיק כאב בחיים ושאין לי כוח לחוות כאבים רגשיים נוספים. עם כאבים בעבודה וכאלה אני מסוגלת איכשהו להתמודד, זה יותר שכלתני, בבת אני רוצה שקט ושלווה. בנוסף אני מספרת לעצמי כל מיני סיפורים: אני רוצה ילדים נוספים אז אני חוששת שאם זה גרוש פלוס אולי הוא לא רוצה עוד ילדים, אם זה רווק אז לעיתים הילדה מרתיעה (לא בהכרח, החבר האחרון שלי היה רווק). הכי קשה לי עם להיות כנה עם עצמי ועם הרגשות שלי מול אדם אחר. בתחום של הנחיה ועבודה עם אנשים אני מתפקדת לא רע בענין הזה (לקח לי זמן) אבל בתחום הזוגי אני עסוקה הרבה בלמצוא חן במקום להיות כנה וזה מעייף. בסך הכל אני די מניאקית, כמו הסטריאוטיפים על הגבר המצוי שלא מחזיר טלפונים ונעלם, או פשוט משדרת חוסר מחוייבות שברור שאין על מה לדבר.

קח אותי - שלום,אפילו בשמך כאן יש דבר והיפוכו

את רוצה "שיקחו" אותך,אך את עושה "הכל" כדי שזה יכשל.... משימתך עם עצמך לא קלה,ומהתרשמותי מדברייך,גם לגברים שאיתך,את לא עושה להם את החיים קלים. מדיבור עם המראה,לא נראה לי שתצאי נשכרת. הדברים "קצת" עמוקים עמוקים בתוכך - את רוצה קשר,אולי אפילו במגורים משותפים וכו',אך את רוצה שהכל ילך בקלות,שלא תצטרכי להתאמץ חס וחלילה,שהו - הגבר - ישקיע את נישמתו....,ואת- תחליטי תוך כדי התנהלות הקשר,אם הוא מתאמץ מספיק או לא,כי את באה בתור "משקיפה" לא כחלק אינטגרלי ושווה בקשר זוגי. ככה לא בונים חומה,וגם לא קשר אמיתי וטוב.ציינת את טיפוסי הגברים "הקלילים" שאת רואה את עצמך דומה להם,בדרל כלל הם אף פעם לא חותרים לקשר רציני אלא לסטוצים,או לאוביקטים נשיים הממתינים להם בכל פינה ובכל עת. אם את באמת רוצה קשר טוב ,ועים ומפרה,שתהיה בו גם אהבה והבנה,עלייך להחליף את "הדיסק" הצרוב בתוכך ולהחליט עם עצמך קודם כל : האם אני מוכנה להשקיע מעצמי בקשר ולהשיג זוגיות חיובית ? רק אחר כך,במידה ותשובתך תהיה חיובית,תוכלי להתחיל לחשוב -מה עלי לעשות כדי שזה יצליח.... לא בטוח שזה יעבוד מעצמו,כי יש בך דפוסים מושרשים מצד אחד וקשרים "לא משהו" מצד שני.יתכן והפיתרון אם את רוצה שינוי אמיתי - ללכת לטיפול.אך גם זו השקעה נפשית,מעבר לכספית.אך שם הדברים אמיתיים ומביאים לתמורות אישיות. אשמח לתגובתך.ניתן גם במסר אישי.

tookmy

New member
רק בקשר לניק שלי

יש לי אותו שנים (אפשר לראות בכרטיס) הייתי אז עם בן זוג תקופה ארוכה דווקא, והשם הוא סוג של בדיחה שהפירוש שלה לא קרוב לפרשנות שלך. מעבר לזה אני לא מסכימה לגמרי עם דבריך. פשוט לא קל לי. אני גם לא רואה כרגע סוף העולם בקשר קצר כי עדיף בעייני לשחק מאשר לשבת בצד ולראות אחרים משחקים. בנוסף בקשר האחרון שלי, באתי כל כך רצינית ומוכנה להישאר שם ופעלתי לא נכון. היום אני כן רוצה קשר רציני אבל מוכנה גם לעבור דברים אחרים בדרך, כי זה לא "הכל או כלום" לפחות תיאורטית אני מרגישה שזה סוג של התבגרות, לא לצפות שאחרי שבוע הכרות בנאדם יצהיר על אהבה, רצון לילדים משותפים ומי יודע מה עוד (כפי שכבר קרה לי בעבר ולא בהכרח הבריח), אלא לבוא מוכנה לכל מיני תרחישים.

עשית עבודת התבוננות מדהימה עם עצמך ../images/Emo140.gif

לפניך פרושה עכשיו תמונת מצב עכשווית שחלקה הגדול משפיע/ומושפע משאר המעגלים בחייך. מהו הצעד הבא שאת מוכנה להתחייב לעצמך על מנת ליצור את השינוי ולהפוך את החסמים לעוצמות?

tookmy

New member
תודה על הפידבק

החלטתי על סוג של טיפול (לא פסיכולוגי, לא מתחברת לרעיון) אני מקווה שהוא יהיה מספיק עמוק העניין הוא שזו לא פעם ראשונה שאני מטפלת בנושאים קשורים ואיכשהו משהו שם מאד קשה לי יחסית לכל השאר (ולא שהכל קל לי בחיים). חוץ מטיפול ישירות בעניין הזה אני גם בסוג של טיפול אלטרנטיבי בבעיות פיזיות, אני מקווה שזה יעזור לי לפתור בעיות כרוניות שגורמות הרבה פעמים לעייפות וחוסר סבלנות ואפילו עצבנות. אני מרגישה שהפעם אני ניגשת לטיפולים בצורה יותר ישירה וכנה לגבי הדברים שמטרידים אותי, אני מקווה שזה באמת יקדם אותי למקום שאני רוצה. חוץ מזה החלטתי לצאת באופן קבוע ובאמת בשבועיים הקודמים יצאתי אחת לשבוע בערב. העניין הוא שפגשתי שם מישהו שעכשיו אני מתחמקת ממנו ואז עובר לי בראש אם ללכת לשם שוב השבוע... בכל מקרה בלי קשר אליו אני מוכנה להתחייב על כך שהשבוע אצא שוב למען עצמי לעשות משהו שכיף לי בין מבוגרים. עוד דבר שהתחייבתי אליו בימים האחרונים ואני מאד משתדלת לקיים הוא לנסות להיות כמה שיותר בחוץ, בטבע ואם לא הספקתי אז אפילו כמה דקות בערב בחוץ בחצר. זה נראה לא קשור אבל זה מרגיע אותי, מחבר אותי לעצמי ועוזר לי להיות בקשר טוב יותר עם עצמי ועם הסביבה. היום למשל היינו בים. אתמול ראיתי שכל היום הייתי במכונית ובבית וכו' אז בערב התיישבתי על הדשא בחוץ עם הילדה להתבונן בכוכבים ועננים. בכל מקרה אני מרגישה שהאינסטינקטים שלי פועלים ממש לא טוב עם גברים (ואני בנאדם מאד אינטואיטיבי) וזה לא שאני לא יודעת מה אני רוצה/צריכה, אלא שאני פועלת כמעט תמיד הפוך ממה שאני יודעת בתוך תוכי.

bat41

New member
קראתי את מה שכתבת מספר פעמים

את מאוד רוצה בשינוי וזה ניכר . מה שבעיני מאוד בולט הוא שאתעדיין בוחרת להשאר באיזור הנינוח שלך. מכל רשימת המטלות שערכת לעצמך אין אפילו מטלה אישית אחת שבה את מתחייבת לשינוי . מחשבתי או מעשי. בשביל שינוי צריך לעבוד !

קראתי את מה שכתבת מספר פעמים ../images/Emo13.gif

אתמול והבוקר, אשמח אם תרחיבי למה התכוונת "בשביל שינוי צריך לעבוד " רק אם מתאים לך

bat41

New member
"בשביל שינוי צריך לעבוד "

עבודה בעיני היא: לקחת אחריות על המעשים וההתנהגות שלי . לזהות מקומות חלשים בעצמי ולחזק אותם. להיות כנה עם עצמי לגבי מה אני באמת רוצה. ולא לספר לעצמי סיפורים. לשאול את עצמי את השאלות הנכונות גם אם התשובות להן לא תמיד נעימות. לראות את המטרה שלי מול העיניים ולא לסטות מהדרך באופן כזה שהמטרה תידחק הצידה. לעמת את עצמי במקומות שלא תמיד נוח לי בהם. כלומר, לא להתחמק מהתמודדות . לזהות דפוסי התנהגות שהביאו לי תוצאות לא רצויות. לזהות פחדים ולהתמודד איתם.

tookmy

New member
רציתי להגיד בעניין הזה

שלא תמיד "להצהיר הצהרות" זה מה שעושה את העבודה. אני מכירה את הגישה הזו באימון אבל לא מתחברת אליה. אני כן מזהה נקודות חלשות וכן מתמקדת כל פעם בנושא אחר כדי לחזק ולשפר נקודות חולשה. בעייני מספיק להצהיר על נקודות החולשה שלי בפומבי במקום כזה, של אימון, כדי שבאמת יתחיל לקרות שינוי. אני יכולה להגיד כמה דברים: אם בעבר הייתי מגיעה למטפל ומתחילה "מסביב" מטפלת בכל מיני דברים אחרים, בימים האחרונים העליתי בצורה מאד ברורה וממוקדת את נושא הזוגיות. למעשה שני אנשים שהייתי אצלם, אתמול והיום (אני מטפלת כרגע בשתי שיטות שונות, אחת יותר התמקדות רגשית והשניה יותר בהיבט הפיזי אבל לא מתעלמת מהפן הרגשי) אמרו שהיה מאד ממוקד לבוד איתי ושעלו דברים מאד עמוקים וחזקים. המטפל הבוקר אמר שהרבה אנשים מתבחבשים עד שעולה העניין המרכזי, עד דברים נפתרים ושאצלי כרגע זה ישר למטרה (בכלל באתי עם מטרה לעבוד על דברים פיזיים אבל דרך הפיזי עלה נושא הזוגיות ובו טיפלנו). בנוסף, ביומיום ולא על ספת המטפל אני יכולה לומר שהחלטתי לא להתחמק. הערב כשהתקשר אלי שוב הבחור ההוא שהתחמקתי ממנו בימים האחרונים, בהתחלה סיננתי (התקשר בשעה לא מתאימה, גם את בראד פיט הייתי מסננת בשעת הסיפור לילדה שלי) אבל חזרתי אליו אחר כך כדי להגיד שאני לא מעוניינת שניפגש, התפתחה שיחה סביב זה והיה ממש בסדר. בשבילי זה שינוי ענק. גם להחליט שאני יוצאת אחת לשבוע זה שינוי ענק בשבילי כי בשנים האחרונות התנהגתי כמו אחת שחושבת שבנזוג אפשר למצוא בגן שעשועים או אצל החברות הנשואות שלי מתחת לשולחן בסלון, ויצאתי לבלות אולי אחת לחודשיים במקרה הטוב. קבעתי עם ידיד למחר וזה היה יוזמתי, אני לא משוכנעת שהוא לא מעוניין וגם לא בטוחה מה אני מרגישה, אבל לבלות איתו ערב לבד (מבחינתו היה מוכן להיפגש עם כל הגמדים, שלי ושלו, או רק שלי) זה לפתוח פתח לבדוק. זה מישהו שאני מכירה שנים מתחביב משותף וכרגע הוא בהליכי גירושין, בכל מקרה זה ממש לא מובן מאליו בשבילי היוזמה הזו. אז נכון שבלנדמרק צריכים להצהיר הצהורות ואני מבינה שיש מאמנם שחושבים שבלי הצהרות אין שינוי, אבל אישית אני לא מתחברת לגישה האימונית הזו, כבר ראיתי הצהרות ריקות מתוכן שלא קורה איתן כלום ואנשים שלא מצהירים אבל מתקדמים.

למעלה