את צודקת בתחושותייך , ולהביע דיעה זו דמוקרטיה
וזכותך בהחלט להביע את דעתך ואת מורת רוחך.
אבל בלי לפגוע באנשים טובים.
ואי אפשר לקחת יוצאים מהכלל ולהפוך אותם לכלל.
כל שוטר שסורח, מרתיח את דמי, ותאמיני לי שאם אני הייתי במח"ש, הייתי מפטר את השוטרים שהוכח שהם פעלו באופן שלילי, פיטורי-קלון כולל הודעות בעיתונות כדי שכולם יידעו.
יחד עם זאת יש להגביר את הפיקוח.
במחוז תל אביב בזמני כאשר הייתי ע.קמב"ץ מחוז תל-אביב, אחרי שהקמתי את המוקד הממוחשב, השוטרים בניידת ידעו שיש מי שעוקב אחרי מעשיהם וטיפול לא נאות או אי הגעה בזמן, הקצין הממונה עליהם נדרש למפקדיו לתת הסברים.
יותר מזה, במוקד ת"א מופעלות ברוח זו שתי שוטרות-משוב, כאשר מסתיים טיפול באירוע לפי דיווח הניידת, הן מתקשרות למתלונן לברר מה יש לו לאמר על כך. קצין הביקורת המחוזי משתמש במשרד במחשב שבו כל ההתקשרויות הללו.
משום כך להתנפל על מחוז תל אביב ולקבוע את כל השוטרים כעבריינים זה פשוט פשע.
בכל מוסד גדול יש אנשים שחורגים מהנורמה, תמיד היה ותמיד יהיה, ועל כך המערכת בונה מיגננות כדי למנוע ככל האפשר תופעות כאלו, ועל כך יש לציין לטובה את המשטרה.
גם המפקד בשטח שאמון על התנהגות אנשיו, לא יכול להיות כל הזמן בכל מקום, אפילו שביחידות גדולות יש למפקד יחידה גם סגן ועוזר, אבל עם צימצום כח האדם במשטרה, גם היחידות וגם האמצעים מצטמצמים, ועל כך אין אלא לבוא בטענות ל: "נערי האוצר", שטובת הציבור כנראה לא ממש מטרידה את מנוחתם ומקצצים בתקציבי המשטרה ללא רחם, אפילו שבמשטרת ישראל כח אדם המצומצם ביותר במדינות הדמוקרטיות.
כמי שהיה מספיק שנים בתוך המערכת, אני יודע שכל הזמן מבצעים פעולות פיקוח, אבל תופעות שליליות תמיד תהיינה בגופים גדולים, וקביעה ש-"כל השוטרים עבריינים", רק מרפה את ידי הטובים.
כמה פעמים אפשר לשמוע עליך דברים רעים בלי שזה ישפיע ?
גם ככה לא משנה מה תעשה עבור הציבור, תמיד תחטוף העלבות,ויריקות ומכות וגידופים, ועד תביעות שוא באמצעות עוכרי-דין שכל מטרתם להצדיק את הרווחים העצומים שלהם.
היום השוטרים כל כך זהירים, שכאשר אשתי הזעיקה ניידת בקשר לאדם שנפל מהגג (כנראה ניסה לפרוץ לדירה בקומה האחרונה) השוטר שגבה עדות, הזדהיתי כגימלאי ונתתי לו כרטיס ביקור שלי כך שאם יחליט לנסוע לכרתים שיבוא להתייעץ וכי אני חבר באיפ"א, סרב לקבל את הכרטיס כדי שזה לא ייראה כשוחד. ולא משנה שאנחנו בעצם אמורים להיות חברים כי הסיסמא באיפ"א - "סרבו פר אמיקקו" (שירות תוך ידידות) , והוא שמע עלי כהיסטוריון של מחוז תל אביב.
זה לא עזר, הוא לא לקח את הכרטיס.
אז יש לרדת מהמשטרה ומהעלבה גורפת של השוטרים כי זה יתנקם בציבור כבומרנג כאשר השוטרים יהפכו לאדישים ויחשבו כל העת רק על כס"תח.
יש ביקורת על שוטרים מסויימים ? אם הביקורת נכונה, אדרבא, הוציאו זאת לאור.
שוטר נהג שלא כשורה ? תגישו תלונה נגדו.
אבל אי אפשר בלי להתלונן ואחר כך להפוך את כל המשטרה לעבריינים, זה בלתי ראוי וזה בלתי אנושי.
הקרבתי את חיי המשפחה שלי לטובת ההגנה על הציבור מפני עבריינים ומחבלים, השקעתי את כל כולי בהגנה על הציבור ובמלחמה בפשע ובפח"ע משך 30 שנה , יש לי מעל 400 פרסים וציונים לשבח, ואני נושא את עיטור-השירות של משטרת-ישראל על מצויינות בשירות , ואני לא רוצה לשמוע אמירות סוחפות שכוללות למעשה גם אותי כשוטר-עבריין !!!
זה מה שמציק לי.