בבקשה מתכון לעיג'ה
עג’ה
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
5 קישואים
1 בצל גדול
1 שקית פטרוזיליה
4 גבעולים שלמים של בצל ירוק (גבעול=החלק הלבן וכל ההסתעפות הירוקה שיוצאת ממנו)
2 ביצים L
5-7 כפות קמח
1 כף בהיריון מלח
1 כף פלפל שחור
1 כף בהיריון כורכום
אופן ההכנה:
1. לקלף את תפוחי האדמה ולגרר אותם בפומפיה גסה.
2. לגרר את הקישואים בפומפיה גסה.
3. להעביר את הירקות למסננת ולסחוט אותם היטב-היטב.
4. לחתוך דק-דק את הפטרוזיליה, הבצל הלבן והבצל הירוק.
5. להעביר הכל לקערה גדולה ולהוסיף את שאר המרכיבים. לערבב היטב.
6. לטגן במחבת של סבתא עם שמן צמחי (תירס, חמניות, סויה) בגובה 1/2 ס”מ עד להשחמה.