פריצת דרך ויצירת מציאות ../images/Emo28.gif../images/Emo153.gif
באורח שונה מכל דיווח שלי עד היום הפעם אפריד את הדיווח ללפני ואחרי השיעור ולמה שהיה בשיעור
. ולו רק כי הפעם מה שעברתי בשיעור אמנם היה ממש נחמד וכיפי אבל הפעם הוא לא ממש מעניין אותי
. בימים האחרונים אמונות מתרסקות לי מול הפנים ומתנפצות למיליוני רסיסים
, כנראה כי אני מסתכל על דברים בצורה שונה ומעז לעשות דברים שמעולם לא חשבתי שאעשה או אצליח לעשות
. ( תכנותים כאלה ואחרים
). היום כבר בשעה 14:00 ישבתי על הספסל מחוץ לסטודיו ועשיתי שתי עבודות פנימיות כל אחת של 15 דק'. אחת הרפיית הגוף, מנוחה, והירגעות, השניה התחברות לשקט הפנימי העצום שבי הגדלתו ומודעות לרגע הנוכחי. בדקה שתיים האחרונות קרה לי דבר די הזוי שדי הבהיל אותי
, איבדתי את הריכוז והרגשתי שיש מישהו לידי שאני לא מכיר וישר חשבתי על התיק שלי
. ניסיתי לנפות את המחשבה הזו כי גיליתי שהיא חזרה כמה פעמים. שמעתי צעדים פקחית עיניים וראיתי אישה מוזרה
שמה את הדברים והלכה הצידה להחליף בגדים, הנחתי שאולי היא באה לסטודיו לפני השיעור שלנו. הבטתי קצת עליה וגיליתי שהיא נראית הומלסית כזו, די מוזנחת בגדים מרופטים, ואז היא התחילה להתפשט כמעט לידי
. אמרתי לעצמי איך לכל השדים והמלונים זימנתי אותה אלי ולמה תמיד אני נתקל בכאלה אנשים
מה אני מגנט לקבצנים
. ואז הבנתי שהרגשתי אותה בעבודה הפנימית כשהרגשתי שיש מישהו לידי שאיני מכיר. די נבהלתי מהזימון הזה שלא ממש רציתי בו וקרה שלא במודע, אחרי זה היא שאלה אותי אם יש לי סיגריה או שאם אני יכול לעזור לה ולתת לה שקל
. למדתי לקח חשוב לחשוב לפני שאני פותח ת'פה ומדבר שטויות, אחרי זמן מה היא סיימה להחליף בגדים והלכה, ואני תהיתי למה מכל החצרות בתל אביב היא היתה חייבת להגיע דווקא אלי
. המשכתי להתאמן קצת מבוהל ורק אחרי שהצלחתי לחזור לרגע הנוכחי נרגעתי קצת, והמשכתי בטרום חימום שלי, עשיתי גם חימום מגניב עם הרבה כפיפות מרפקים על האצבעות, כפיפות בטן, ו-20 התמתחויות כשכל פעם אני משכיב לחי אחרת על הקרקע ומרגיש עם זה נעים
זה היה כיף ונעים. תרגלתי גמישות בפיסוק ואמרתי לעצמי שהיום אני רוצה רמת גמישות חדשה גבוהה יותר
וקיבלתי את מבוקשי
. מצד אחד יצירת מציאות לא רצויה מצד שני כן
. ביקשתי מארי שידחוף אותי קדימה קצת בפיסוק יש לי מטרה להגיע עם הפנים לקרקע
. הרפיתי בתנוחה ואחרי כמה שניות הגעתי עם המרפקים לריצפה
. תקדים חסר תקדים מבחינתי בגמישות
. חזרתי על הפעולה כמה פעמים ואחרי זה הרגשתי את הרמה החדשה הזו
. אחרי זה תרגלתי פורמות 1-2-3-4 וחמש החיות והליכות 1-2-3-4, ותרגיל רוכב נמוך עם שעון כשהירכיים ב-90 מע' לקרקע והזרועות פרושות לצדדים כל פעם דקה אחת. מדהים כמה שזה הופך קל מפעם לפעם
. נכנסים לסטודיו אני מתחיל בעמידות ידיים על הקיר מדהים כמה שזה נהיה קל מפעם לפעם, הצלחתי להרים את עצמי וליישר את הגוף ולרדת בצורה נעימה. אחרי זה עמידת ראש על הפרקט בלי כרית בלי כלום
היה לי ממש נעים ולא כואב לך תבין את זה
. גלגול שניים, ואחרי זה גלגלונים
. מדהים כמה שזה הופך קל מפעם לפעם
ומשתפר פשוט קסום
. מתחיל השיעור ונעבור למה שקרה לי אחרי השיעור
. נגמר השיעור אני ממשיך בעמידות ידיים על הקיר, עמידות ראש, גלגלונים הפעם כבר העזתי אפילו יותר
, והרגשתי את השיפור המידיי, בקלילות של התנועה, הרבה פחות פחד, ותנועה חלקה יותר עם רגליים טיפה יותר ישרות. המשכתי בתרגילי גמישות במיוחד ארבעת אלה שבפיסוק. על מזרון שוב ביקשתי מארי להניח על את משקלו מס' פעמים אין לגמרי רמה חדשה של גמישות אני מתקרב להשגת המטרה וכבר היום פרצתי דרך
. אחרי זה יונתן עזר לי מאוד בתרגיל גמישות רגליים צמודות ולהגיע עם הראש אל הברכיים או עם הידיים אל כפות הרגליים.
מלך תותח
אחרי כמה דק' הגעתי עם הידיים למקום שמעולם לא הגעתי אליו עד היום עם הרפיה ונעימות
. גם עשיתי הרבה כפיפות בטן כאלה שגם עזרו לי. אחרי זה בתרגיל המשוכה רגל אחת ישרה השניה מכופפת אחורה, הגעתי עם הראש לברכיים ונגעתי בהן
, מדהים מדהים מדהים איזו עבודת קסמים
. יותנן מוכשר חבל"ז תודה על העזרה המופלאה שלך זה היה פשוט אדיר
. אחרי זה ביקשתי ממנו עזרה בגלגלונים ופה קרו עוד יותר דברים הזויים
.
אין גבול להזיות וליכולות הלכו האמונות
. הוא הראה לי תרגיל והצלחתי בו ואז גיליתי שאני יכול לעשות עמידת ראש בקלות מהמקום
משהו שקודם לא ממש הצלחתי
, התרוממתי בקלות והרמתי את הרגליים ונעמדתי בנר יציב
זה היה די מצחיק ומפתיע למרות שלא ממש הופתעתי
. הצלחתי שוב ושוב אפילו לפסק רגליים תוך כדי ולשחק עד שבסוף נפלתי קדימה
. לדעתי הייתי צריך את הנפילה הזו
כדי לשבור עוד אמונה ולגלות שהגב שלי והעכוז חזקים מספיק. בפעם השניה שנפלתי
נחבטתי בריצפה די חזק
, האמת לא כאב לי ומעכשיו אצליח לשפר את היכולת שלי אם אני נופל להגיע בעדינות יותר אל הקרקע.
לפחות הפחד שהיה לי נשבר ונראה לי שהתמוסס. גם עשיתי עמידת נר והגעתי עם הרגליים שלי אל הריצפה מעל הראש
מדהים. ישבתי צמוד למראה בחצי לוטוס ממש צמוד עם גב ישר והחלפתי מידי פעם רגליים, עשיתי כמה שניות של שקט פנימי. אחרי זה עדיין בחצי לוטוס התכופפתי קדימה והגעתי עם הפנים סנטימטרים ספורים מהקרקע
. אחרי זה כמה מתיחות נעימות לגב וסיבובי אגן שיצאו לי חלקים ונקיים יותר מאי פעם
מדהים
, גם עזרו לי מעט להפיג את הכאב הרגעי שהיה לי שנראה לי שהיה יותר רגשי מאשר פיזי
. וקצת עיסוי עצמי ובעזרת כרמל ועברתי לסיים ולנוח. שכבתי על הריצפה והתחברתי אליה ואחרי זה סיימתי ונחתי על המזרון
. מדהים הסטודיו הזה כ"כ מאפשר לי התפתחות כל פעם אני מחולל שם דברים הזויים וטס קדימה כאילו אין מחר
. אין לי מילים בכלל לתאר את השמחה והאושר שלי מהעשיה הזו שמאז ומעולם נתפסה אצלי כבלתי אפשרית. שבירת האמונות והיכולות שאני מפגין למול עצמי בזמן האחרון פשוט מדהימות אותי עד כמה כח הרצון והנחישות יכולים להביא אותך למקומות קסומים. וזה רק מה שקרה לפני ואחרי השיעור
עולם שלם
, תודה לעצמי ליונתן לארי כיף כיף השיעורים ש