שבת?

שבת?

בתנור אצבעות גזר, קוביות סלק, מלוא חופניים עלי אזוב, שמן זית, מלח הימליה פלפל שחור

חצילים שניקלו בתנור ,נטחנו עם טחינה גולנית, מיצלימון, שום,פלפל חריף מאד מגידול עצמי, מעט סילאן ,חצי צרור פטרוזיליה חצי צרור כוסברה, מלח. חריף וטעימאד במיוחד על פרוסות לחם כוסמת ירוקה.

זהו כרגע
אין לי שום מושג מה יהיה עוד
אצלכם?
 
זקוקה לעזרה :)

מחפשת מה לעשות לארוחת ערב מחר.
יש לי:
דגנים: קוסקוס, אורז, פסטה
קטניות: לוביה, חומוס, שעועית אדומה, שעועית שחורה, עדשים שחורות
ירקות: תפו"א, בטטה, בצל, כרובית, גמבה, מלפפון, עגבניות, סלק, גזר
&nbsp
דרישות:
1. משהו קל להכנה
2. שילדים (בררנים) יאכלו
3. משביע וטעים
4. מהמצרכים שיש לי בבית :)
&nbsp
אשמח לעוזרים
 
המממ

האם הילדים אוהבים לביבות?
האם הם אוהבים פלאפל?
האם הם אוהבים מג'דרה?
האם הם אוהבים פירה?
האם הם אוהבים קוסקס עם מרק?

האם הם יאכלו רוטב לפסאה שיש בו ירקות חתוכים או רק טחון ואחיד?

בכל מקרה מציעה לך להשרות בקערת מים גרגרי חומוס כי מהם ניתן להכין מחר-ממרח חומוס, מרק ירקות לקוסקוס עם חומוס, פלאפל

אם הם אוהבים אורז ולידו רוטב אדום עם שעועית כדאי להשרות גם שעועית

קצת קשה לענות בלי פרוט
 
צודקת :)

לביבות יש מצב שאולי יסכימו לטעום. קוסקוס עם מרק- אני כבר לא יכולה לאכול יותר (זה בערך הדבר היחיד שהם אוהבים ונמאס לי מזה). פירה הם לא אוכלים- מעדיפים צ'יפס או תפו"א בתנור עם נייר אלומיניום.
כל הקיטניות שיש לי כבר מוכנות בפריזר אני רק צריכה להחליט מה להפשיר :)
מג'דרה באמת הרבה זמן לא עשיתי
פלאפל יש ליד הבית, אני לא מכינה :)
פסטה- אם בכלל רוטב אז כזה שלא יגלו מה יש בפנים :)
ילדים קטנים ובררנים :)
 
טוב שמעי נא

הדרך שלי להתמודד עם בררנים היא להכין מה שבא לי ומנה או שתיים שאני יודעת שהוא/היא אוכלים.
השולחן תמיד עמוס במגוון תבשילים ואני תמיד מציעה לטעום.
בסופו של יום למי שיש סבלנות זה עובד.

ולגבי מה שכתבת
אז קוןסקוס כלל לא צריך להופיע ברשימתך... מה לגבי מרק ירקות עם אטריות?
מג'דרה ולידה רוטב שעועית עם הרבה עגבניות שום בצל מטוגן?
סלט אוכלים אצלך? אם לא אזי מגש אטרקטיבי שירקות טריים חתוכים עליו ומסודרים לפי צבעים או בצורה מושכת עין, גאומטרית או אחרת.

האם הם אוכלים חצאי תפוחי אדמה אפויים? מניפות? זו הכלאה בין צ'פס לאפויים הנייר אלומיניום.

את יכולה לנסות לבשל גזר במיים ולטחון אותו היטב עם מיצלימון שום מעט שמן טיפה סוכר ומעט רוטב סויה למין רוטב כתמתם יכול להיות שיעבוד עם פסטה?

מה לגבי סלט פסטה? אצלנו לסלט פסטה מטגנים מגוון ירקת כל אחד לחוד ובסוף מערבבים עם פסטה ורוטב סויה סילן ושום כתוש. יכול לעבוד?

אם יש סיכוי ללביבות אז טחני לך במעבד מזון קישואים ותפוח אדמה אחד, בצל על פומפיה, קמח מלח, אולי פלפל שחור. הניחי בעזרת כף במחבת כמה דקות להשחמה מכל צד ויאללה.

סלק אני אופה בקליפתו בתנור ופורסת אחרי או חותכת לקוביות.
הייתי מציעה לך לרסק אותו במעבד מזון ולהכין קציצות עם כמון ופטרוזיליה אבל זה למתקדמים

בהצלחה ובעיקר
אל ייאוש!
 

Dr T noki

New member
אני אתמול עשיתי בישולים טרום שבת


החצילים שלך - אני עושה אותו הדבר רק בלי חרפרפות מגידול עצמי
לא כולם פה מסתדרים עם זה אבל עם צ'ילי במידה כן.

אתמול הכנתי וכבר חלק נזלל:
- קציצות בוטנים
- קציצות עדשים, בטטה וקינואה עם הרבה ירוקים
- כבר חוסל:קציצות חצילים, קינואה ועדשים , הבכור מחסל עם טחינה ביתית
- המון חומוס ביתי
- פשטידת כרובית
- פשטידת ירוקים
- קוסקוס מלא
- בכורי הכין חטיפי בריאות טעימים וממכרים לחלוטין מאיזה מתכון שקיבלנו במייל: תמרים (אנחנו השתמשנו בתמרים בוואקום), קשיו ושקדים, קצת תמצית וניל, קקאו - הכל למעבד מזון. משטחים בתבנית ומקררים. יאמי בריא לחלוטין!
- לסופ״ש בטח פסטה, מרק לקוסקוס, סלט עדשים ופלפלים עם הרבה ירוקים ולימון שזממתי עליו כבר שבוע.
 

luliy

New member
אפשר מתכון לקציצות חצילים, פשטידת ירוקים

פשטידת כרובית?
 

luliy

New member
מתכננת מרק ירקות עם הרבה שמיר

לסיים את פלאפל עדשים, להכין קינואה
וסוף סוף במיה:) קניתי היום. בחרתי אחד אחד. קניתי כמות קטנה מאוד לצורך ניסוי
אפשר לקבל את הקישור בו דיברנו על במיה?
אגב אמרו לי שבכדי להוציא את עניין הריר יש להקפיא.
 

נטעליג

New member
אין על שמיר במרק באורז ובכלל
לגבי הבמיה

לנקות (להוריד את ה"עקוצים" בזהירות והכי מוצלח בטיגון.
 
מה שהיא אמרה

ומוסיפה
בשבוע שעבר קטמתי במיות נבחרות חתכתי למקטעים טיגנתי כשתוך כדי טיגון לחצתי עם מזלג כדי שהכדורים יצאו מהתרמילים, יצא תבשיל מהמם! הוספתי המונמון שיני שום חתוכות קטן-לא מרוסקות, טיגנתי יחד לזה הוספתי כמות נאה של עגבניות שרי שוקולד חתוכות לרבעים, המלחתי ,ערבבתי וכיסיתי, הוספתי לזה עלי גינה ופלפלת מאד חריפה ובסוף מיצליים סחוטרי.
מעדן של ממש.
 

luliy

New member
בקשתי עזרה בבחירת הבמיות

והאישה שעזרה לי אמרה שכדאי לבחור את הקטנים. נראה לי מרב שזה קטן לא ירגישו אותם

מה לגבי הריר? שמת אותם בתנור בחום מאוד גבוה כדי להפטר מזה?
באמת נשמע מעדן מה שהכנת
 
כתבתי שטיגנתי

ואף שלחצתי עליהם כדי שהריר יצא ויטגן גם
כשאני קולה בתנור אני לא עושה את זה בחום גבוה כי הם ישרפו, סביב 175 מעלות
 
קטנות?

נסיוני מלמדני שלא חייבים, בינוניות גם טוב העיקר שלא יהיו קשות ויבשושיות
 
מהאתר של קסם הטבע

"במיה: עונה - יולי עד ספטמבר. כאשר בוחרים בתרמילי במיה יש להקפיד כי ייהנו ממוצקות ומצבע רענן. חשוב לבחור בירק לא גדול (עדבערך 8 ס"מ), כדי שהפנים לא יהיה נוקשה יתר על המידה. הבמיה יכולה להישאר במקרר במשך כמה ימים בניילון ויש המשחילים חוט בין התרמילים ומייבשים אותם במקום קריר ויבש"

מאקו "כשאתם קונים במיה טרייה, נסו לבחור תרמילים פלומתיים בגודל 7-10 ס"מ, בצבע אחיד ובהיר. נסו לנקב את התרמיל בעזרת הציפורן – אם לא הצלחתם, סימן שהבמיה רכה מדי ובבישול מרקמה יהיה דביק ועיסתי. אם אתם מתכננים להשתמש בבמיה למרק, תבשיל קדירה או שימורים – בחרו תרמילים מעט קשים יותר."
 
למעלה