שבת?

luliy

New member
גם אני חולה על שמיר

לגבי במיה? מה הכוונה טיגון? צריך לבשל במים לא?

ממש לא במים

כמו חצילים- או בתנור או בטיגון ואפשר גם בבישול אבל אז לא פתרת את הריריות

p e b b l e

New member
חלות ביתיות

לצד ממרחים: אבוקדו, פלפלים, טפנד זיתים
אנטי פסטי של כרובית, גזרים, תפוחי אדמה, פלפל, אספרגוס, בצלים, עגבניות
סלט פטריות
קלחי תירס
פסטה

על שולחננו הערב אורחים

גזר סלק אפויים כאמור לעיל

פטריות ממולאות בטופו טחון עם בצל מטוגן שמרי בירה ואגוזים על מצע בצל וקוביות קטנות של בטטה, רוטב סויה סילן פלפל חריף.

קוביות טופו אפויות בחלב קוקוס עם סלרי קצוץ דקדק מגידול עצמי,הרבה פטריות מטוגנות קצוצות, שום, כורכום מלח פלפל שחור מעט קמח ת"א.

אורז שחור מבושל כמו ריזוטו עם מיצליים עגבניות מרוסקות בצל ירוק שום פטרוזיליה כרוב וסלרי הכל קצוץ. הוגש עם שקדים קצוצים מלח שום ושמרי בירה. מנה מעולה.

אורז לבן.

סלט שכלל כרוב קצוץ דק, שעועית צהובה עדינה קצוצה ומוקפצת בשמן זית ושום, גרעיני חמניה, אפונה קלויה, פלפל צהוב ואדום, מיצליים שמן זית מעט מייפל אורגני, פלפל שחור גרוס.

קישואים אפויים בתערובת גבינת שקדים וצהובה טבעונית

סלט מלפפונים ועגבניות עם מלח ומיצליים

טחינה מעשה בית

חומוס מעשה בית

לחמניות מתקתקות מאפה בית

טראפלס שוקולד וטחינה , המרתי חצי מהטחינה בשקדיה ויצקתי לתבנית מרובעים קטנים

המון פרות

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אצלי

בשבת בצהורים
שעועית אדומה עם חומוס גרגרים ואורז מגוון בקינואה וכוסמת יחד עם סלט ופרי
היום בערב. טופו עם שעועית אדומה וחומוס גרגרים וסלט ופרי

RSPA

New member
למיקי מהי ואחרים שמבינים בענייני תרופות לכלבים.

אני מדבר על פלאג'יל או מטרונידזול שהכלב שלי קיבל לקחת כעת בגלל שלשולים.
הוטרינר קבע לו מינון שדורש לחצות טבליה לשניים וכעת שמתי לב שאסור לעשות זאת כי זו טבליה מצופה להשהייה. אם אני לא נותן לו את החצי טבליה הוא יקבל מינון חסר. אין גם וטרינר כרגע לדבר איתו. מה עושים? מה הפתרון?
בטוח שיש לך / לכם נסיון בענין.

אפשר לחצות

מקובל לתת גם מינונים של חצי כדור בכלבים קטנים ככה שלא נראה לי בעייתי

RSPA

New member
נכון. אבל...

זה נכון שנותנים גם מינונים של חצאי כדור. עובדה שגם כעת זה מה שאמר לי הוטרינר.
אבל לכדורי פלאג'יל שקיבלתי יש ציפוי שמטרתו כך הבנתי למנוע פיזור בקיבה ולאפשר לו לעבור לפעול במעיים עם השהייה בפירוק שלו שם. גם כתוב בעלון שלהם שאסור לכתוש או לרסק.
על הכדור גם אין פס סימון לחצות את הכדור כמקובל למיטב ידיעתי בכל אלה שמותרים בכך. זאת, בניגוד למה שזכור לי מהעבר כשלכדורי פלאג'יל מסויימים היה פס חצייה וניתן היה לחתוך לשניים.
בינתיים אני נותן לו רק כדורים שלמים במינון חסר. אני שובר את הראש האם לתת לו במקום החצי עוד כדור שלם.
בעייה.
תודה.

RSPA

New member
יותר פשוט - להחליף וטרינר...

מה שכנראה יקרה בקרוב.

ספר נא מה התשובה שקיבלת

כי אני מודה לא הייתי משקיעה בזה מחשבה נוספת
ועכשיו משהצגת כך...

תודה

RSPA

New member
ובכן בדקתי וכעת אני מתלבט מאוד.

דיברתי עם רוקח בכיר (לתרופות של בני אדם) והוא אמר בדיוק את כל מה שכתבתי כבר כאן. אסור לחצות את הכדור. אפשר למינונים נמוכים להשתמש בסירופ של התרופה.
בינתיים בדקו לי גם עם וטרינר אחר וגם הוא אמר שאין בעיה לחצות את הכדור ואם רוצים אפשר גם לתת בסירופ. הוא גם אמר שאם אני רוצה לתת רק כדורים שלמים עדיף במקום חצי כדור לתת שלם ולא לוותר על החצי בכלל. כלומר, להעלות את המינון בניגוד למה שאני עשיתי.
אין ספק שזה מעניין. או שמשהו לוקה בלימודי הוטרינריה או שמערכת העיכול של כלבים שונה מאוד מזו של בני אדם או שיש סיבה אחרת שאני לא יכול לחשוב עליה? אני מלא תהייות.

אני חושבת

שפחות מקפידים
משתמשים למשל גם בתרופות שלבני אדם נחשבות פג תוקף, ויכול להיות שבמקרה של כלב חשוב יותר המינון מאשר השיהוי, מאחר ורוב התרופה ניתנת עם המעטה או משהו כזה...

אני מכירה משנות גידול כלבים והתעסקות עם כלבי עמותות שנותנים חלקי כדור ללא שום בעיה וזה עושה את העבודה אז...

Dr T noki

New member
אם תשאל אותי בתור רופאה של בני אדם

נשמע לי הגיוני יותר לחצות ולתת חצי מאשר לתת מינון גבוה יותר שלא מתאים.
אני לא יודעת איך בדיוק מתפרקת תרופה עם ציפוי בקיבה של כלבים. אצל בני האדם הציפוי גורם לשחרור מושהה. אם תיתן חצי זה יפגע קצת בציפוי ובשחרור המושהה , יתכן ותקבל ספיגה קצת פחותה עם מינון קצת נמוך יותר, אך בעיני עדיף מאשר לתת מינון כפול בדמות כדור שלם. בכל מקרה מבחינה פרקטית לוקחים בחשבון שכלב לא בהכרח יבלע את התרופה שלם כפי שמנחים בני אדם לעשות , אלא ילעס ואז ממילא זה כמו לחצות את התרופה .
מקווה שהובנתי אבל קח בערבון מוגבל, אני לא וטרינרית .

רק בריאות לכלב כמובן

RSPA

New member
לפי מה שהבנתי מהרוקח

הרעיון של הציפוי הוא שהתרופה תעבור את הקיבה ללא התפרקות בכלל. היא מיועדת להתפרק רק במעיים. הציפוי נותן לה גם השהייה בפירוק כך שיימשך לאורך זמן.
גם לי אין מושג מה קורה במערכת העיכול של כלבים. אני יכול לשער (ומקווה) שהוטרינר שהתייחס, לקח בחשבון גם טווח מינון מוכר ובטוח של התרופה כך שחריגה מעלה עדיין מספיק בטוחה ויעילה.
לפי מה שהבנתי, טווח הנורמה המקובל לפלאג'יל בכלבים הוא 25-30 מ"ג לכל ק"ג משקל של הכלב ויש המתייחסים לנורמה כ-30 עד 50 מ"ג/ק"ג. הגבול העליון שאסור בכל מקרה לעבור עליו הוא 60 מ"ג/ק"ג.
לפי חשבון שעשיתי עפ"י משקל הכלב שלי אם הוא יקבל את החצי כדור אז בסה"כ הוא יקבל מינון עפ"י 27 מ"ג לק"ג. אם הוא יקבל כדור שלם, כמו שהציע אותו וטרינר אז זה יהיה 33 מ"ג/ק"ג. בסה"כ, נראה לי, לא הבדל משמעותי מבחינת סיכונים לכלב אבל כנראה יכול לשפר את יעילות הטיפול.

אגב, לכלב שלי אני (כמקובל בכלבים) דוחף את הכדור (המוחזק בין שתי אצבעות) ישר לגרון, סוגר לו את הפה ומעסה לו את הצוואר. הוא ישר בולע בלי ללעוס ובלי כלום.

הצעה

אצלנו מקובל לתת משהו ממש טעים מיד אחריו את הכדור ומיד בצמוד משו טעימטעים, ככה נבלע ללא לעיסה ובלי לדחוף לגרון או לסגור בכח ולעסות, ממש בסבבה

הרי הציעו לך לתת את הנוזל

נכון?
לו בוודאי אין שיהוי אז אולי תתיחס לזה שחלק מהמינון עם שיהוי וחלק בלי
אם הציעו אופציה שבכלל ללא אז אולי זה לא ממש משמעותי במקרה הזה?

RSPA

New member
אני לא יודע איך הסירופ מורכב

יתכן שיש לחלקיקים שלו ציפוי מובנה להגנה מחומציות הקיבה ולפירוק מושהה. יש דברים כאלה אבל אני לא יודע אם זה המקרה עם פלאג'יל.
בקשר למתן התרופה לכלב - השיטה שאני משתמש מוכרת וארוכת שנים שבה לכלב לא מתאפשר לירוק את הכדור אם הוא חש בטעם לא טעים למשל. גם אני נותן לו צ'ופר לפני ואחרי.
בכל מקרה, וזה החשוב - יש כבר שיפור במצבו של הכלב והוא כבר לא משלשל.
תודה על כל העצות והרעיונות.

למעלה