שגיאות כתיב

• פותח הנושא esb25
  • פורסם בתאריך

esb25

New member
שגיאות כתיב

שלום לכם אני מעוניינת לקבל ממכם מידע כיצד ניתן לעבוד עם תלמידים בכתה ז' על שגיאות כתיב.

איזה עבודה בדיוק?

יש אימונים ואסטרטגיות להפחתת השגיאות ויש שיטות לעיבוד תמלילים קולח למרות שגיאות (שיפור ניכר בספלרים). מה בדיוק מפריע? מה האבחון של הלקוח?

שבט

New member
אני עובדת על כל חוק בנפרד

בתבנית קבועה. יש דף ובו 10 מלים ששייכות לחוק, הילד אומר מה המשותף להם וביחד מנסחים את החוק. אחר כך מוסיף 3 דוגמאות משלו.מתרגל באמצעות דף עבודה ובסוף ניתן להוסיף משחק .שיעור אחרי יש חזרה שהיא בעצם הכתבה על החוק. אחרי שלומדים כמה חוקים ביחד עושים אנטגראציה שלהם באמצעות משחק. לדוגמא: כל מה שאני עשיתי כותבים עם תי ועל מנת שתראי בעיניים אני אנסה להוסיף את הקובץ של התבנית הקבועה. רק משנים את החוק בכל פעם. אם יש שאלות את מוזמנת לשאול בהצלחה!

חוקים ?

מאיפה "משיגים" את החוקים. האם "להמציא" אותם לבד? הילדה בכיתה ג' עם שגיאות כתיב רבות לדוגמא "צועריים" במקום:"צוהריים". מישהוא במקום מישהו. אין הפנמה אפילו של ה"ה" השותקת. מתי זה זועק לשמיים? ומה לעשות?

angela8

New member
יש שגיאות כתיב שנובעות

מהיגוי או עיבוד שמיעתי לא מדוייק. אם הילד כותב איך שהוא מדבר, או שומע.. אולי צריך במקביל לעבוד על שיפור שמיעה פונטית.

צודקת

תמיד צריך לבדוק קודם כל אם יש בעיה שמיעתית, פונולוגית. לפעמים, כדאי לבדוק קודם ממה נובעות שגיאות הכתיב, באיזה מקרים... האם בכל סוג כתיבה וכו'... בו זמנית לברר את האפשרות של השמיעה וכו'... לפעמים העבודה על תיקון השגיאות כבר עוזרת לחידוד השמיעה..

שבט

New member
אכתוב לך חלק...

1.כל מה שאתה עשית כותבים בלי ה' ( כתבת, שמרת) 2. כל הדברים ששייכים לו מסתיימים ב-יו(נעליו) 3. כל מה שלך ובשבילך נכתב עם ך. (חולצתך, מיטתך) 4. כל מה שאני עשיתי כותבים עם תי (ראיתי, שיחקתי) 5. כל מילה שבסופה שומעים אַח תיכתב עם חַ(תפוח, נפוח) 6.כל מה ששייך לי נגמר ב- י (רגלי) 7. כל מה שאני אעשה נוסיף א בהתחלה 8. כוח אוֹ תמיד עם חבר ו ונקודה למעלה (ציפורים, תופרת, צהוב,רגלו) - יש עוד כמובן, נראה לי שזה מספיק להתחלה- כל שיעור לדעתי כדאי לעשות רק חוק אחד כדי שלא יווצר עומס. - תבדקי מה השגיאות הנפוצות שלה ותתחילי בחוקים המתאימים. - לכל חוק אני עושה דף כמו ששלחתי לך בקובץ והילד מגיע לבד למשותף, לחוק ונותן דוגמאות משלו. ( כמובן בתיווך שלך). וכמובן תרגול וחזרות.

esb25

New member
תגובה לשבט

נהנתי מאוד לראות את השירשור לשאלה שלי, העצות שלך מאוד עזרו לי, אשמח לקבל עוד חוקים.

שבט

New member
ניסיתי לשלוח קובץ- אך ללא הצלחה

אם את רוצה את מוזמנת לשלוח לי במסר את המסנג'ר שלך או איי סי קיו לשם אני מקווה אצליח לשלוח את הקובץ.אבל לא אימייל כי יש לי בעיה לשלוח ממנו. ואם אין לך ממממממממ נחשוב כבר על משהו. - אולי יונה תוכל להפנות אותך לספר שמרכז את החוקים. זה ששלי הוא של המכללה ולא נמצא בחוץ. הקובץ כמובן כולל חוקים רבים נוספים. ואני כמובן תמיד שמחה לעזור, זה נחמד להיות יעילים.

גם אני אשמח לקבל חוקים או

הפניה לספר שאוכל לקנות אם צריך. מעניין שילדתי יודעת אם אומרים לה במילה הזו יש טעות- לתקן את הטעות. אבל יש מילים כמו נניח "להיות" שהיא כותבת ליות, או לאיות ומגיעה ל"ה" רק בסוף בתיווך. אבל אם אומרים לה שהמילה עם לא כותבים אותה "ים" אז היא יודעת לתקן ל"עם". בכל אופן אתמול היא ידעה. חוץ מזה אתמול היה לה מבחן בלשון בשייכות והן: מחברותיהן - המחברות שלהם. האם זה בסדר הצטרפתי לשיחה שלכם כך ? אלפי

שבט

New member
ברור שבסדר../images/Emo6.gif

אני לא ידעת לגבי ספר ספציפי שניתן לקנות בחוץ. אבל יש לי את החוקים מרוכזים בחוברת של המכללה. אם רק אצליח לצרף את הקובץ...

שבט

New member
שלחתי לך במייל, שימי לב שהנושא

כתוב בג'יבריש (HOKI KTIVA)

../images/Emo128.gifהיי תודה לשבט וגם רצ"ב

טבלה שהכנתי כי לא מצאתי את החוקיות שבשגיאותיה של ג' שלי וחשבתי שאולי מישהו מנסיונו יצליח לזהות. אלפי

שבט

New member
אז ככה.. לא בדקתי אחד לאחד אבל

לפי מה שאני הבנתי ומנסיוני הדל יש לה בעיקר שגיאות הומופוניות- יעני אותיות דומות צליל (נפתר- נפטר/ נמצעים-נמצאים/ ארומים/ערומים, צעיף-צאיף, סבדר-סוודר וכו'. זאת אומרת שהיא מחליפה אותיות דומות בצליל כפי שאת רואה- ע-א, ת-ט, ב-ו וכו'. ויש גם השמטת אהוי-כמו בנמצאים/ והוספת אהוי. נראה לי שיש גם שגיאות קשורות למוסכמות כתיבה- עם- ים, אולי גם הצטננות שייך לקטגוריה זאת אך איני בטוחה. יונה תוכל לענות לך על השאלה באופן יותר מקצועי והכי מקצועי אז כדאי לך לחכות לה, היא המומחית.

esb25

New member
אני גם אשמח לקבל תשובה

ממישהו מומחה לגבי שאלתה של אלפי החדשה.

שבט

New member
כל מי ששלח לי במסר, אני אשמח לשלוח

לכם את החוקים אבל אני צריכה מסנג'ר שלכם, איי סי קיו או אם אין את אלה אז אימייל. כי פה אני לא מצליחה... ובסרים האישיים ככל שאני יודעת אי אפשר לצרף קובץ.

papylove

New member
כיוון שיש כמה אנשים

המעונינים בחוקים האם ישנה האפשרות כי תצרפי את הקובץ כאן בפורום במקום לשלוח לכל אחד בנפרד? אני בטוחה כי הדבר יועיל להרבה משתמשים המבקרים בפורום במיוחד לילדים שלומדים דרך הפורום דברים כל כך מועילים. תחשבי על זה

שבט

New member
ברור! זה מה שניסיתי לעשות. אבל לא

הצלחתי וזאת הסיבה היחידה שאמרנו שננסה דרך המסנג'ר או האיי סי קיו. כשיונה תכנס אנסה לשלוח לה אישית ואולי היא תצליח להעביר תקובץ לפורום.

למעלה