שדה-בוקר. חצי שעה של גשם זלעפות

miromiro

New member
שדה-בוקר. חצי שעה של גשם זלעפות

לא רואים את המדשאות והשבילים מחוץ לבית. כמות גדולה בזמן קצר זה יותר מלהכיל והכל זורם. אני מאמין שיהיו שטפונות אם זה יימשך עוד.

בעקבות אירועי גשם, נמדדו טמפ' בדרום

שהיה ביום ו' בשעה 16:00 בכמה תחנות מטאורולוגיות מצפון הנגב עד אילת.

נגבה 30.1°
אשקלון (ניקולאי, מה הטמפ' שהיה בשעה זו?)
ערד 32.4°
באר שבע 33.8°
סדום 42.6°
שדה בוקר 23.3°
עין יהב 39.4°
פארן 38.6°
מצפה רמון 29.4°
אילת 34.2°

reapeleg

New member
לא שברו שם טמפ. מקסימומינימלית לחודש יוני??

וגם כמות משקעים יומית ליוני נדמה לי

reapeleg

New member
אהבנתי טעות שלי...לפני זה ואחורי זה הטמפ

היתה גבוהרבה יותר :)

מדידות הטמפ' מתייחסות לשעה 16:00

שהפעם לא מדובר במקס', כי היה מעניין לדעת מה הטמפ' שהיה בשדה בוקר הגשומה, ובעוד שבאותו הזמן שבמקומות אחרים נותרו יבשים וללא גשם כשהטמפ' גבוהים, למרות שהיה עננות בכמה איזורים ברחבי מרכז הנגב באותו השעה שנמדדו מהתחנות.

Eladmegahail

New member
תגיד ,אצלכם בערד לא ירד גשם אתמול?

מאוד מאוד נדיר אירוע גשם בדקדה שלישית של יוני בהר הנגב ובמזרח הנגב ולבטח השטפונות שהיו. אני מאמין שגם ערד ודימונה ואולי עוד איזורים בנגב קיבלו כמויות של 10 ממ ויותר.גרתי במצפה רמון עד שנת 1989 ואני זוכר גשם עז עם סור וברד באמצע מאי בשנת 1988 מאיס פעיל . אבל בסוף יוני?טרם ראיתי או שמעתי על גשם באיזורים הללו. ב 23 שנים האחרונים אני גר ביבנה -וגשם ביוני מתרחש במרכז ובצפון הארץ אחת ל 3 שנים בממוצע . פעם אחרונה שזה קרה- ב 19.6.10 באותם איזורים אבל רק בעמק החולה ובגליל ו ב 25-26/6/10 אצלנו בשפלה עם כמות של 18 ממ וגם סור בודדות.

כפי שהגבתי לאלכס אתמול..,

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=393&messageid=162563442

אפרט לך מה היה אצלי אתמול בערד בשעת האירוע שהיה במרכז הנגב, ומה שראיתי מהחלון ביתי, שהיה מעל הבית שלי עננות נמוכות ואפורה שלא הוריד אף טיפטוף או גשם בחצי עיר של הצד הדרומי, ובעוד שאני גר בצד הצפוני של העיר זה היה באותו הזמן רק מעונן חלקית בעננות גבוהה, כך שהפעם (נדבקתי מ"מצב הרוח"
) היינו בחור הבייגלה, חוסר מזל לצערי למרות שהיה באירועי גשם בכמה מקומות במרכז הנגב (כמו שדה בוקר, ירוחם, דימונה, ועוד מקומות נידחים שהבדואים שם לא יכלו לדווח על אירואי גשם בתקשורת), אבל עוד תהיה הזדמנות שהפעם אולי זה יקרה, קשה לדעת אם בכלל יקרה במהלך החודש או בחודש הבא.

ומאז שהתעניינתי במזג האוויר בשנת 2008, עד כמה שזכור לי שאצלנו בערד היה ב 06/06/2009 רק טיפטופים קלים, ושאר ההיסטוריה של שנים קודמות של חודש יוני בערד, עדיין לא ידועים לי עד היום, ויכול להיות שרק בשמ"ט אולי יש מידע ארכיוני ששמורים אצלם.

ואלעד, תודה על המידע המפורט, ובאמת מעניין על החוויות שסיפרת על מה שעברת בכמה מקומות בארץ.

barnea1

New member
תצ"ל מעודכן - CB התפתח באזור הדרום

לא ייאמן שגם לשם הגיעה הפעילות. יום מדהים במלוא מובן המילה.

miromiro

New member
הכבישים בין שדה-בוקר לעובדת,התכסו בנחלי בוץ

התקשרו אליי מאזור המדרשה וסיפרו שממש מסוכן לנסוע מרוב סחף של בוץ שכיסה חלקים מהכביש,אבל המים לא הספיקו לשטוף אותו כי בפתאומיות שזה התחיל כך זה נגמר.

למעלה